Vijesti // Arhiva

Godina: 2008, mjesec: travanj

Misa zadušnica za Josipa Jovića

Nedjelja, 30. 03. 2008.

Generalni je vikar predvodio sv. misu zadušnicu u Aržanu, rodnoj župi hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, prve žrtve pale u srpskoj agresiji na Hrvatsku na Uskrs 31. ožujka 1991. na Plitvicama. U sv. misi sudjelovali su mnogobrojna rodbina, prijatelji, vjernici i predstavnici redarstvenih, vojnih i općinskih društveno-političkih vlasti ter su se sjetili 17. obljetnice njegove pogibije. Koncelebrirali su aržanski župnik don Ante Čipčić i desetak svećenika okolnih župa. Misno slavlje pjesmom je pratila klapa HRM "Sv. Juraj".

Cijeli članak »

Proljetni susret svećenika Vojne biskupije

Četvrtak, 27. 03. 2008.

U hotelu "Imperial" u Vodicama, od 25. do 27. ožujka održan je trodnevni proljetni radni susret svećenika Vojne biskupije, koji je kao glavnu temu imao "Kvalitete dušobrižništva za vojsku i policiju". Program je sadržavao predavanja i rad u skupinama, gdje se nastojalo za nove okolnosti otkrivati nove putove u pastoralnom djelovanju hrvatske Vojne biskupije. Susret je, u utorak 25. ožujka navečer, započeo molitvom i pozdravnom riječi vojnoga biskupa Jurja Jezerinca, koji je pozvao kapelane na još zauzetiju suradnju ne samo u tome radu nego također u svim aktivnostima koje su pred Vojnim ordinarijatom.

Cijeli članak »

Suradnja s tvrtkom POTOMAC na hodočašću u Lourdes

Utorak, 25. 03. 2008.

Vojni biskup i generalni vikar ugostili su gospodina Marijana Bušića i suradnike iz tvrtke POTOMAC d.o.o. Na susretu je dogovoreno da tvrtka Potomac svojom modnom markom CROATA nastupi na ovogodišnjem hodočašću u Lurd u sklopu međunarodnog projekta "Selo mira". U ovaj projekt promidžbe Republike Hrvatska uz tvrtku Potomac uključena je i Hrvatske turističke zajednice, te izložbe koju priprema Vojna biskupija.

Vazmeno trodnevlje i Uskrs u Vojnom ordinarijatu

Ponedjeljak, 24. 03. 2008.

Vjernici Vojne biskupije, koji se redovito okupljaju na nedjeljnoj i blagdanskoj euharistiji u kapeli sjedišta Vojnog ordinarijata, sva su slavlja svetoga vazmenog trodnevlja i svetkovinu Gospodinova uskrsnuća i ove godine slavili u svojoj maloj "vojnoj katedrali" na zagrebačkom Ksaveru. Sve je svečanosti predslavio vojni ordinarij Juraj Jezerinac, u suslavlju s generalnim vikarom mons. Josipom Šantićem i kancelarom don Anđelkom Kaćunkom ter vikarom za pastoral fra Ivanom Nimcem na Vazmenom bdjenju, a u obredima su asistirala oba bogoslova vojne biskupije. Posebnost pak ovogodišnjih slavlja bilo je redovito sudjelovanje tajnika Apostolske nuncijature mons. Henryka Jagodzinskog u svim obredima.

Cijeli članak »

Križni put u Radošinovcima

Petak, 21. 03. 2008.

"Uspinjući se danas uz ovo brdo od postaje do postaje, razmišljamo o muci našega Gospodina Isusa. Penjemo se na stratište putem kojim su naša nevina braća i sestre, bez krivnje i suda, odvođeni u smrt. Ne možemo ostati ravnodušni na patnju i smrt tolikih nevinih ljudi. Penjemo se do odgovora na tolika mučna pitanja ljudskog života. Penjemo se u vjeri da samo u Isusovoj muci i smrti ljudska patnja nalazi smisao. Kad razmišljamo stoga o Isusovoj muci, tražimo odgovor i na našu patnju, tražimo smisao svih žrtava koje čovjek podnosi u povjerenju u Boga. Na Isusovu Križnom putu na takav se način susrećemo s Bogom da ga možemo prepoznati i u vlastitoj patnji", uvodne su riječi razmišljanja na završetku Križnog puta hrvatske vojske i policije, koji se svake godine održava na Veliki petak na brdu Kamenjak u Radašinovcima (kod Stankovaca). Ovogodišnji, jubilarni deseti Križni put, u kojem je bilo više od pet stotina sudionika – vojnika, policajaca i vjernika okolnih mjesta, s načenicima općina Stankovci i Polača te predstavnikom općine Lišane Ostrovičke, predvodio je, 21. ožujka, biskupski vikar za pastoral Vojnog ordinarijata fra Ivan Nimac, uz asistenciju kapelana vojne kapelanije "Sv. Gabrijel" u Zemuniku o. Ive Topalovića ter desetak svećenika zadarske i šibenske biskupije.

Cijeli članak »

Misa posvete ulja u Vojnom ordinarijatu

Četvrtak, 20. 03. 2008.

U maloj "vojnoj katedrali", kapeli Vojnog ordinarijata na Ksaveru u Zagrebu, vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac predslavio je svečanu Misu posvete ulja u kojoj su, uz generalnog vikara mons. Josipa Šantića i vikara za pastoral fra Ivana Nimca, sudjelovali vojni i policijski kapelani iz cijele Hrvatske. U svečanom obredu sudjelovali su također pomoćnici vojnih i policijskih kapelana te djelatnici MORH-ova i MUP-ova odjela za potporu i suradnju s Vojnim ordinarijatom, kao i djelatnici u sjedištu Ordinarijata.

Cijeli članak »

Zadušnica za vlč. Josipa Rafaja

Srijeda, 19. 03. 2008.

U Gornjoj Stubici, rodnoj župi pok. vlč. Josipa Rafaja, u župnoj crkvi Sv. Jurja najprije je slavljena sv. Misa zadušnica, prije koje su domaći vjernici i župljani iz Generalskog Stola satima molili uz odar pokojnog svećenika. Pogrebne obrede, u kojima su sudjelovali generalni vikar Gospićko-senjske biskupije mons. Tomislav Šporčić, generalni vikar Vojnog ordinarijata mons. Josip Šantić, vikar za pastoral fra Ivan Nimac, svi vojni kapelani ter veliki broj svećenika iz Zagrebačke i Gospićko-senjske biskupije, vojnika, policajaca i Božjeg naroda, predvodio je vojni biskup Juraj Jezerinac.

Sveta misa u povodu Dana Ratne škole

Srijeda, 19. 03. 2008.

Vojni biskup Juraj Jezerinac predvodio je u Zaprešiću kod kapele u Novim Dvorima sv. misu u povodu dana Ratne škole "Josip Ban Jelačić" i proslave desete obljetnice te visoke vojne ustanove. U misnom slavlju sudjelovali su također generalni vikar mons. Josip Šantić, vikar za pastoral fra Ivan Nimac, vojni kapelan u Vojnom učilištu fra Žarko Relota, mjesni župnik vič. Ivan Frkonja ter župski vikar i đakon. U propovijedi je vojni kapelan fra Žarko istaknuo koliko je važno poput sv. Josipa ter drugih domovinskih i duhovnih velikana živjeti tako da pred svojom savješću i pred poviješću možemo biti ocjenjeni "za deset". Nakon misnog slavlja, kojem su uz polaznike Ratne škole, zapovjednika generala Zdilara ter profesore i dosadašnje polaznike, nazočili također zapovjednik HVU general Šundov ter gradonačelnik Zaprešića i zamjenik župana Zagrebačke županije, položeni su vijenci na grob bana Jelačića, čiji se imenom Ratna škola ponosi.

Oproštaj od vlč. Josipa Rafaja

Utorak, 18. 03. 2008.

U Generalskom Stolu je slavljena sv. misa zadušnica, kojom se župa oprostila od svoga ubijenog župnika vič. Josipa Rafaja, koji je bio i vojni kapelan u Ogulinu. Obrede je, uz asistenciju generalnog vikara Vojnog ordinarijata mons. Josipa Šantića i kapelana riječkog Vojnog dekanata ter drugih svećenika Gospićko-senjske biskupije, predvodio dijecezanski biskup mons. dr. Mile Bogović. U ime vojnog Ordinarijata u RH, u ime vojnog biskupa mons. Jurja Jezerinca, generalnog vikara mons. Josipa Šantića, svih vojnih i policijskih kapelana te njihovih pomoćnika i svih djelatnika Vojnog ordinarijata, kao i u svoje ime, kršćansku sućut i molitvenu blizinu svima ožalošćenima izrazio je vojni kapelan mons. Ivan Jurasić.

Sveta misa u PUZ-u

Utorak, 18. 03. 2008.

U velikoj dvorani zgrade Policijske uprave zagrebačke u Heinzelovoj ulici slavljena je sv. misa za vjernike policijske kapelanlje u PUZ-u. Misno slavlje, koje se redovito upriličuje kao preduskrsna duhovna obnova, predvodio je otac biskup, a suslavili su vikar za pastoral fra Ivan Nimac i kancelar don Anđelko Kaćunko, kapelan u PUZ-u, dok je don Josip Stanić, kapelan u Policijskoj akademiji, bio na raspolaganju za sakrament pomirenja. Poslije sv. mise prijateljsko je druženje nastavljeno uz prigodni domjenak i izražavanje dobrih želja za vazmene dane.

Uskrsna izložba u Vojnom ordinarijatu

Ponedjeljak, 17. 03. 2008.

U galeriji Vojnog ordinarijata postavljena je Uskrsna izložba dizajnerice Brankice Mehkek. Brankica Mehkek, slikarica i kiparica. Uglavnom svoj rad posvećuje vjerskim temama. U kiparstvu se koristi prirodnim i jednostavnim materijalima (komušina, kamen, drvo) inspirirana bogatstvom beskrajne ljepote prirode i skladom suživota čovjeka i okoline. Svojim radom prenosi dubok smisao vrijednosti očuvanja prirode i ljubavi prema njoj.

Uskrsnji susret s braniteljima u KPD Lepoglava

Ponedjeljak, 17. 03. 2008.

U prostorijama KPD Lepoglava održan je redoviti uskršnji susret s braniteljima koji su na odsluženju kazne u tome zatvoru. Sv. Misu je predvodio otac biskup, a koncelebrirali su generalni vikar mons. Josip Šantić i kapelan u Vojnom učilištu fra Žarko Relota. Prigodnu propovijed održao je generalni vikar. Poslije sv. Mise upriličeno je druženje zatvorenika s pripadnicima udruga koje su proizašle iz Domovinskog rata ter s upravom zatvora.

Molitva na grobnici neidentificiranih žrtava Domovinskog rata

Ponedjeljak, 17. 03. 2008.

Kancelar don Anđelko Kaćunko predvodio je molitvu na grobnici neidentificiranih žrtava iz Domovinskog rata na Kenotafu zagrebačkog krematorija, u obredu polaganja vijenaca i paljenja svijeća, koji svake godine pred Uskrs i Božić organizira Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja. Uz brojne članove obitelji obredu je nazočila i ministrica branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sa svojim suradnicima.

Proslava Cvjetnice

Nedjelja, 16. 03. 2008.

U sjedištu Vojnog ordinarijata svečano je proslavljena svetkovina Cvjetnice, spomen-čin Kristovog ulaska u Jeruzalem, ter početak sv. Tjedna. Svečano bogoslužje, koje je započelo na platou ispred Ordinarijata, predvodio je Otac biskup uz asistenciju generalnog vikara I kancelara. Vjernici okupljeni u velikom broju, među kojima su bili i uglednici obaju ministarstava ter OS i policije, s radošću su sudjelovali u svetim obredima.

Vlč. Josip Rafaj

Nedjelja, 16. 03. 2008.

Doznali smo da je župnik župe Sv. Antuna u Generalskom Stolu i vojni kapelan u Ogulinu vič. Josip Rafaj pronađen jutros mrtav u svome župnom uredu. Župnika Rafaja mrtvog su, prije početka misnog slavlja oko 10 sati, pronašli vjernici koji su došli na misu. Vič. Josip Rafaj bio je svećenik Gospićko-senjske biskupije, a od 1. veljače 2004. je vojni kapelan u Ogulinu. Rođen je 6. veljače 1967. godine u selu Šagudovec (župa Gornja Stubica) od oca Ljubomira i majke Zorice r. Lisak. Srednju školu je završio na Salati 1985. godine. Studije teologije je završio u Zagrebu i u Rijeci. Za svećenika je zaređen 29. 6. 1993. godine u Rijeci. Bio je župni vikaru Rijeci-Vežica (1993.-1995.), Senju (1995.-1996.), te župnik u Korenici (1996.-2003.) Od 2003. je župnik župe Generalski Stol i Mrežnički Brest.

Posjet načelniku Kabineta MUP-a

Petak, 14. 03. 2008.

Generalnog je vikara posjetio načelnik Kabineta ministra unutarnjih poslova Dražen Krtanjek ter su razgovarali o ostvarenju suradnje između Vojnog ordinarijata i Ministarstva unutarnjih poslova.

Proslava blagdana sv. Josipa i zatvaranje vojarne u Sinju

Četvrtak, 13. 03. 2008.

Vojni ordinarij Juraj Jezerinac je u sinjskoj vojarni predvodio misno slavlje proslave sv. Josipa uoči zatvaranja vojarne u Sinju i oproštaja vojnog kapelanu fra Stipe Čirka. "Ovo je posljednja proslava Dana kapelanije koja je posvećena Sv. Josipu. Možda vas u ovom trenutku, kad se gasi Središte za obuku pješaštva, obuzimaju neobični osjećaji. To je posve normalno, jer vas vežu mnoge uspomene ne samo uz ovaj grad, nego i mnoge drage ljude s kojima ste surađivali i zajedno radili i živjeli. No, i tu činjenicu valja prihvatiti kao nešto normalno, budući da je riječ o preustroju hrvatske vojske, pa se moramo tome i mi prilagoditi. Nije li upravo sudbina sv. Josipa bila često neizvjesna. No on je sve svoje pouzdanje stavljao u Božje ruke. I mi učinimo tako." Tim je riječima vojni ordinarij Juraj Jezerinac 13. ožujka 2008. započeo misno slavlje proslave sv. Josipa u sinjskoj vojarni uoči njezina zatvaranja.

Cijeli članak »

Posjet ministru Rončeviću

Četvrtak, 13. 03. 2008.

Generalni je vikar posjetio ministra unutarnjih poslova Berislava Rončevića te razgovarao s njime o ustroju Vojnog ordinarijata u sklopu Ministarstva unutarnjih poslova.

Redoviti susret odgovornih za lurdsko hodočašće

Četvrtak, 13. 03. 2008.

U prostorijama Vojnog ordinarijata, pod vodstvom generalnog vikara održan je redoviti susret odgovornih za ovogodišnje hrvatsko vojno-redarstveno lurdsko hodočašće s načelnicima za odnose i suradnju s Vojnim ordinarijatom. Teme toga sastanka bile su sljedeće: određivanje osobe sa znanjem francuskog jezika za pomoć 100%-tnim invalidima, naručivanje autobusa, priprema zapovijedi za lurdsko hodočašće, novosti u svezi sa Selom mira, popis hodočasnika koji je potrebno što prije definirati. Policija je dala obavijest što je učinjeno glede parkiranja na Zagrebačkom velesajmu. Dogovoreno je da će sljedeći susret biti 3. travnja.

Sv. misa za kadete hrvatske policije

Srijeda, 12. 03. 2008.

Vojni biskup je u Valbandonu, uz asistenciju generalnog vikara, predvodio sv. misu za kadete hrvatske policije koji se školuju u tome centru. Prije sv. mise bilo je pokorničko bogoslužje u kojem su sudjelovali Otac biskup, generalni vikar, policijski kapelan don Josip Stanić i njegov subrat salezijanac, mjesni župnik iz Fazane. Radost je bila doživjeti kako naši budući policajci, kao i osoblje koje radi na njihovoj izgradnji i pripravi za rad u hrvatskoj policiji, prihvaćaju ponudu duhovnih sadržaja.

Susret s ministrom Rončevićom

Ponedjeljak, 10. 03. 2008.

Ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević primio je u svome kabinetu oca biskupa i generalnog vikara koji su mu predstavili rad Vojnog ordinarijata u MUP-u. Posebno se razgovaralo o preustroju Vojnog ordinarijata u sklopu toga Ministarstva. Doneseni su konkretni zaključci i pristupilo se ostvarenju. Naime, posljednji ustroj potpisan je još 13. prosinca 1999. godine, a od tada došlo je do razvoja MUP-a i pokazale su se nove potreba za što bolje uklapanje policijskih svećenika u rad s našim redarstvenicima i pripadnicima MUP-a.

Priprema glazbenog dijela programa na hodočašću u Lourdes

Petak, 07. 03. 2008.

Vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac, kancelar don Anđelko Kaćunko i Petar Klarić, načelnik MORH-ova Odjela za potporu Vojnom ordinarijatu primili su u Vojnom ordinarijatu voditelja Orkestra HV dirigenta Karla Benka, voditelja klape HRM "Sv. Juraj" Marka Bralića i članove grupe "Fides" Luku Rojca i Arijanu Meštrović. Tema susreta je koncepcija ovogodišnjeg hodočašća u Lurd s naglaskom na sv. mise i svečanosti na kojima će biti angažirani pjevački ili instrumentalni sastavi. Raspravljana je i mogućnost uključenja grupe "Fides" u službeni dio programa Međunarodnog vojnog hodočašća u Lurd.

Posjet vojarni u Kamenskom

Petak, 07. 03. 2008.

Generalni vikar je u pratnji vojnog kapelana vlć. Vlade Mandure posjetio vojarnu u Kamenskom, gdje je od 1. veljače sjedište nove vojne kapelanije, ter je u razgovoru sa zapovjednikom pukovnikom Robertom Suntešićem porazgovorio o uklapanju i radu vojnog kapelana u tu postrojbu. S obiju strana pokazana je dobra volja i spremnost za suradnju na temelju Dokumenata Vojnog ordinarijata, što je dobra polazna točka za taj rad.

Redoviti susret odgovornih za vojno-redarstveno hodočašće u Lurd

Četvrtak, 06. 03. 2008.

U biblioteci Vojnog ordinarijata održan je redoviti susret odgovornih za vojno-redarstveno hodočašće u Lurdu ove godine. Uz domaćine - generalnog vikara Vojnog ordinarijata ter odgovornih djelatnika iz Odjela MORH-a za potporu Vojnom ordinarijatu -prisustvovali su odgovorni iz MORH-a, MUP-a, Ministarstva branitelja i Ministarstva pravosuđa.

Cijeli članak »

5. obljetnica slovačkog Vojnog ordinarijata

Srijeda, 05. 03. 2008.

Predstavnici Vojnoga ordinarijata RH, na poziv slovačkoga vojnog biskupa, sudjelovali su u dvodnevnoj proslavi pete obljetnice utemeljenja i rada Vojnoga ordinarijata Republike Slovačke. Hrvatsku delegaciju predvodio je vojni ordinarij Juraj Jezerinac, a s njim su bili fra Ivan Nimac, pastoralni vikar, don Anđelko Kaćunko, kancelar i Josip Zagorščak, načelnik MUP-ova Odjela za suradnju s Vojnim ordinarijatom RH.

Krštenje sedmog djeteta branitelja

Nedjelja, 02. 03. 2008.

Vojni biskup mons. Juraj Jezerinac krstio je u Novoj Rači sedmo dijete u braniteljskoj obitelji Stjepana Novaka i Marije Novak. Djevojčica je dobila Ime Barbara-Cecilija. Interesantno je primijetiti da su upravo oni koji su u obrani Domovine bili spremni darovati svoje živote za sve nas, danas svjesni da se budućnost Hrvatske gradi kroz darovani život. 

Cijeli članak »

Križni put na Ksaveru

Nedjelja, 02. 03. 2008.

Po drugi put Vojni ordinarijat je preuzeo jednu nedjelju u korizmi predvoditi tradicionalni Križni put na Ksaveru. Uz sudjelovanje pripadnika počasne bojne te vojnika i policajaca, među kojima su se posebno isticali kadeti Policijske akademije, Križni put je predvodio mons. Josip Šantić, generalni vikar, uz asistenciju kancelara don Anđelka Kaćunka te kapelana Policijske akademije don Josipa Stanica. Po završetku Križnoga puta generalni vikar je uputio svoju riječ, razmišljajući o razbojnicima na križu u odnosu na Isusovu smrt ter o Isusovoj majci Mariji.

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Poče ih slati - Mihael (12. 07. 2024.)

Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju - Mihael (05. 07. 2024.)

Djevojko! Zapovijedam ti, ustani! - Mihael (01. 07. 2024.)

Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju? - Mihael (26. 06. 2024.)

X. i XI. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 06. 2024.)

Duh istine upućivat će vas u svu istinu – Mihael (17. 05. 2024.)

Neka i oni budu jedno kao i mi! - Mihael (09. 05. 2024.)

Peta i šesta vazmena nedjelja - Mihael (26. 04. 2024.)

Pastir dobri život svoj polaže za ovce - Mihael (19. 04. 2024.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (11. 04. 2024.)

Deklaracija “Dignitas infinita” o ljudskom dostojanstvu (08. 04. 2024.)

Deklaracija Dikasterija za nauk vjere "Dignitas infinita o ljudskom dostojanstvu" objavljena na svetkovinu Blagovijesti - Navještenja Gospodinova 8. travnja 2024. u Vatikanu.

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (05. 04. 2024.)

Nedjelja Muke Gospodnje - Cvjetnica - Mihael (22. 03. 2024.)

Ako pšenično zrno, pavši na zemlju, umre, donosi obilat rod - Mihael (14. 03. 2024.)

Bog je poslao Sina na svijet da se svijet spasi po njemu - Mihael (07. 03. 2024.)

Ovo je Sin moj ljubljeni - Mihael (26. 02. 2024.)

Iskušavao ga Sotona, a anđeli mu služahu. - Mihael (16. 02. 2024.)

Četvrta nedjelja došašća, Božić - Mihael (22. 12. 2023.)

Među vama stoji koga vi ne poznate - Mihael (15. 12. 2023.)

Poravnite staze Gospodnje - Mihael (08. 12. 2023.)

Bdijte jer ne znate kad će se domaćin vratiti - Mihael (30. 11. 2023.)

Sjest će na prijestolje slave svoje i razlučiti jedne od drugih - Mihael (24. 11. 2023.)

U malome si bio vjeran, uđi u radost gospodara svoga! - Mihael (17. 11. 2023.)

Podajte caru carevo, a Bogu Božje - Mihael (20. 10. 2023.)

Koga god nađete, pozovite na svadbu - Mihael (13. 10. 2023.)

Vinograd će iznajmiti drugim vinogradarima - Mihael (06. 10. 2023.)

Zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar? - Mihael (23. 09. 2023.)

Opraštaj, kažem ti, ne do sedam puta,  nego do sedamdeset puta sedam! - Mihael (14. 09. 2023.)

Ako te posluša, stekao si brata - Mihael (08. 09. 2023.)

Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe - Mihael (01. 09. 2023.)

Ti si Petar-Stijena. Tebi ću dati ključeve Kraljevstva nebeskoga - Mihael (29. 08. 2023.)

O ženo, velika je tvoja vjera! - Mihael (20. 08. 2023.)

19. nedjelja kroz godinu - Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2023.)

XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 07. 2023.)

Tko ne uzme križa, nije mene dostojan - Mihael (30. 06. 2023.)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo! - Mihael (23. 06. 2023.)

Dozva dvanaestoricu svojih učenika i posla ih - Mihael (16. 06. 2023.)

Duhovi - Presveto Trojstvo - Mihael (28. 05. 2023.)

Prepoznaše ga u lomljenju kruha - Mihael (21. 04. 2023.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (14. 04. 2023.)

Vazmeno trodnevlje - Mihael (06. 04. 2023.)

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (31. 03. 2023.)

Ja sam uskrsnuće i život - Mihael (24. 03. 2023.)

Ode, umije se pa se vrati gledajući - Mihael (17. 03. 2023.)

Izvor vode koja struji u život vječni - Mihael (10. 03. 2023.)

Lice mu zasja kao sunce - Mihael (03. 03. 2023.)

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava - Mihael (24. 02. 2023.)

Ljubite neprijatelje! - Mihael (17. 02. 2023.)

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (10. 02. 2023.)

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (02. 02. 2023.)

Blago siromasima duhom! - Mihael (26. 01. 2023.)

Isus će se roditi od Marije, zaručene za Josipa, sina Davidova - Mihael (16. 12. 2022.)

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (25. 11. 2022.)

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje! - Mihael (17. 11. 2022.)

XXXII. i XXXIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (04. 11. 2022.)

Svi sveti, Dušni dan - Mihael (21. 10. 2022.)

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu - Mihael (14. 10. 2022.)

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (06. 10. 2022.)

Sveti arkanđeli Mihael, Gabriel i Rafael - Mihael (29. 09. 2022.)

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (15. 09. 2022.)

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika - Mihael (09. 09. 2022.)

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (02. 09. 2022.)

Koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen - Mihael (26. 08. 2022.)

Doći će s istoka i zapada i sjesti za stol u kraljevstvu Božjem - Mihael (19. 08. 2022.)

20. nedjelja kroz godinu i Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2022.)

Srpanj, XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (01. 07. 2022.)

Za tobom ću kamo god ti pošao - Mihael (24. 06. 2022.)

Ti si Krist - Pomazanik Božji! - Mihael (17. 06. 2022.)

Presveto Trojstvo i Tijelovo - Mihael (10. 06. 2022.)

Sedma vazmena nedjelja i Duhovi-Pedesetnica - Mihael (27. 05. 2022.)

Četvrta i peta vazmena nedjelja – Mihael (05. 05. 2022.)

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu – Mihael (29. 04. 2022.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (22. 04. 2022.)

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (31. 03. 2022.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (25. 03. 2022.)

Blagovijest - Mihael (18. 03. 2022.)

Dok se molio, izgled mu se lica izmijeni - Mihael (11. 03. 2022.)

Osma nedjelja kroz godinu i Pepelnica - Mihael (25. 02. 2022.)

Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš - Mihael (18. 02. 2022.)

Blago vama, siromasi! Jao vama, bogataši! - Mihael (11. 02. 2022.)

Oni ostaviše sve i pođoše za njim - Mihael (04. 02. 2022.)

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima - Mihael (27. 01. 2022.)

Danas se ispunilo ovo Pismo - Mihael (21. 01. 2022.)

Rodio vam se spasitelj - Mihael (24. 12. 2021.)

Otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? - Mihael (17. 12. 2021.)

Što nam je činiti? - Mihael (10. 12. 2021.)

Svako će tijelo vidjeti spasenje Božje - Mihael (03. 12. 2021.)

Podignite glave, približuje se vaše otkupljenje - Mihael (26. 11. 2021.)

Ti kažeš: ja jesam kralj - Mihael (19. 11. 2021.)

Sabrat će svoje izabranike s četiri vjetra - Mihael (12. 11. 2021.)

Što imaš, prodaj i idi za mnom! - Mihael (08. 10. 2021.)

Mihael 500 (29. 09. 2021.)

Tko nije protiv nas, za nas je - Mihael (23. 09. 2021.)

Tko želi biti prvi, neka bude svima poslužitelj - Mihael (17. 09. 2021.)

Ti si Pomazanik-Krist! ... - Mihael (10. 09. 2021.)

Gluhima da je čuti, nijemima govoriti - Mihael (03. 09. 2021.)

Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske - Mihael (27. 08. 2021.)

Kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! - Mihael (21. 08. 2021.)

Velika mi djela učini Svesilni: uzvisi neznatne - Mihael (14. 08. 2021.)

Tražite ljepotu ovog ljeta - Mihael (09. 07. 2021.)

Arhiva vijesti

Linkovi