Vijesti // Arhiva

Godina: 2008, mjesec: svibanj

17. godišnjica Dana Oružanih snaga RH i Dana Hrvatske kopnene vojske

Petak, 30. 05. 2008.

Zapovjedništvo za obuku i doktrinu "Fran Krsto Frakopan" u Osijeku, svečano je obilježilo 17. godišnjicu Dana oružanih snaga RH i Dana Hrvatske kopnene vojske. Tom prigodom u kapeli Svetog Leopolda Mandića održana je misa kojoj su nazočili predstavnici OSRH i MUP-a, a koju ie predvodio vlč. Alojz Kovaček. Na misi je svima u pamet pozvao Božju snagu i Božju mudrost. Danas Crkva slavi presveto Srce Isusovo, a da bi naša molitva za poginule prijatelje i naše branitelje bila pred Ocem nebeskim što dostojnija otvorimo naša srca pred Bogom onakva kakva jesu.

Cijeli članak »

Svečani prijam na ratni brod “Comadante Foscari”

Petak, 30. 05. 2008.

Generalni vikar je na poziv veleposlanika Republike Italije gospodina Alessandra Pignattia Morano di Custoza te zapovjednika ratnog broda "Comadante Foscari" sudjelovao u ratnoj luci Lora svečanom prijemu na ovom brodu. U susretu talijanskih i naših časnika te osoba iz političkog života razgovaralo se, između ostaloga, i o duhovnoj skrbi za vojnike u ratnoj mornarici Italije. Lijepo je bilo doživjeti trenutak kada je jedan časnik prije spuštanja krmne zastave broda pred svima izmolio molitvu mornara u kojoj zaziva Božji blagoslov na rad mornara te moli da budu čimbenici mira te da Bog blagoslovi po zagovor BDM i njihove kuće i obitelji.

Zahvala ministru obrane za potporu lurdskom hodočašću

Petak, 30. 05. 2008.

Generalni vikar je posjetio ministra obrane gospodina Branka Vukelića te ga izvijestio o vojno-redarstvenom hodočašću u Lurdu. Mons. Josip Šantić se zahvalio gospodinu ministru na razumijevanju i podršci ovom našem pastoralnom radu. Posebno je istaknuta obostrana radost zbog sudjelovanja na hodočašću predsjednika Vlade dr. Ive Sanadera, potpredsjednice Vlade gospođe Kosor i ministara Rončevića i Biškupića kao i državnih tajnika iz Ministarstava obrane, unutarnjih poslova i Ministarstva branitelja. Zaključeno je da lurdsko hodočašće u organizaciji Vojnog ordinarijata pridonosi duhovnom rastu vojnika hodočasnika, međusobnom zbližavanju vojnika iz cijele Europe i svijeta te promidžbi Republike Hrvatske u svijetu. 

Ispraćaj 1. hrvatskog kontigenta u misiju UNDOF na Golanskoj visoravni

Četvrtak, 29. 05. 2008.

Generalni vikar je sudjelovao u vojarni "Croatia" u Zagrebu na ispraćaju 1. hrvatskog kontigenta u misiju UNDOF na Golanskoj visoravni. Svečanom ispraćaju nazočili  su predsjednik RH i vrhovni zapovjednik OS RH Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, te predsjednik Vlade RH Ivo Sanader. Također, na svečanosti su bili nazočni i ministar obrane Branko Vukelić, načelnik GS OS RH general zbora Josip Lucić, zamjenik NGS OS RH za planiranje i resurse general pukovnik Slavko Barić, zamjenik NGS OS RH za operacije komodor Zdenko Simičić, glavni inspektor obrane general pukovnik Marijan Mareković, te zapovjednik HKoV-a general pukovnik Mladen Kruljac. 

16. vojno-redarstveno hodočašće u Lurd

Srijeda, 28. 05. 2008.

Međunarodnim misnim slavljem koje je na prostranoj livadi La Prairie uz baziliku sv. Bernardice Soubirous u Lurdu predvodio bečki nadbiskup kardinal Christoph Schönborn u koncelebraciji s tridesetak biskupa i više stotina vojnih kapelana i svećenika, završeno je u nedjelju 25. svibnja jubilarno 50. međunarodno vojno hodočašće u Lurd. Pod geslom „Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem” okupilo se više od 24 tisuće sudionika iz 40 zemalja svijeta, a vojnicima, policajcima i braniteljima u tom su se najpoznatijem europskom marijanskom svetištu priključili deseci tisuća Marijinih hodočasnika, proslavljajući tako i ovogodišnju 150. obljetnicu lurdskih ukazanja. Prema službenim podacima, najbrojniji hodočasnici jubilarnog vojnog hodočašća bili su iz Francuske, njih 6200, Talijana je bilo 5160, Hrvata 2300, Nijemaca 1400, Iraca 1360 te Austrijanaca 1100. Neke su zemlje, poput Južne Koreje, zbog udaljenosti imale svega nekoliko predstavnika, ali su svojom nazočnošću pokazali univerzalnost Katoličke Crkve.

Cijeli članak »

17. godišnjica Dana Oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske

Srijeda, 28. 05. 2008.

Otac biskup i generalni vikar sudjelovali su u Središnjoj svečanost kojom je obilježena 17. godišnjica Dana Oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske na Gradskom stadionu u Karlovcu, a nazočili su joj najviši civilni i vojni dužnosnici predvođeni predsjednicima države, sabora i vlade, Stjepanom Mesićem, Lukom Bebićem i Ivom Sanaderom. 

Cijeli članak »

Završilo 50. međunarodno vojno hodočašće

Nedjelja, 25. 05. 2008.

Svečanim misnim slavljem koje je na proplanku pokraj crkve Sv. Bernardice preko puta Spilja ukazanja, u nedjelju 25. svibnja predvodio bečki nadbiskup kardinal Christoph Schoenborn završilo je 50. međunarodno vojno hodočašće.

U koncelebraciji bili su i vojni ordinarij Juraj Jezerinac, generalni vikar Vojnog ordinarijata RH mons. Josip Šantić, drugi nazočni vojni biskupi, te vojni i policijski kapelani.

Cijeli članak »

Hrvatska u Selu mira

Nedjelja, 25. 05. 2008.

Na programu 50. međunarodnog vojnog hodočašća u Lurdu 24. svibnja bila su događanja u Selu mira. Riječ je o sadržajima koji su se održavali na više mjesta u centru Lurda, i to od molitvenih ekumenskih susreta i molitava, do rasprava o sigurnosti i miru u svijetu uz sudjelovanje međunarodnih stručnjaka. Na jednom od takvih događaja s temom mira u Irskoj sudjelujelovao je i irski predsjednik McAleese.

Cijeli članak »

Međunarodna misa za slavenske narode kod Spilje ukazanja

Subota, 24. 05. 2008.

Petog dana 16. hodočašća hrvatske vojske i policije u Lurd i 50. međunarodnog vojnog hodočašća, u subotu 24. svibnja hrvatski hodočasnici su se zajedno s hodočasnicima iz drugih slavenskih zemalja ujutro okupili na misnom slavlju ispred Spilje ukazanja kojeg je predvodio vojni biskup Juraj Jezerinac.

Cijeli članak »

Hrvatska organizirala procesiju s Presvetim oltarskim sakramentom

Petak, 23. 05. 2008.

Hrvatska se i ove godine vrlo bitnim organizacijskim ulogama uključila u međunarodno vojno hodočašće. Glavni koordinator i moderator procesije fra Žarko Relota je za Informativnu katoličku agenciju pojasnio kako je prošle godine Hrvatska preuzela organizaciju Euharistijske procesije što je jedan od najzahtjevnijih pothvata u Lurdu.

Cijeli članak »

Križni put hrvatskih hodočasnika u Lurdu

Četvrtak, 22. 05. 2008.

Sudionici 16. hodočašća hrvatske vojske i policije su na Tijelovo, 22. svibnja sudjelovali na križnom putu u Lurdu kojeg je predvodio vojni biskup Juraj Jezerinac. Na postajama su se izmjenjivali časnici i kapelani čitajući tekstove, te noseći zavjetnu svijeću. Tekst za ovogodišnji križni put hrvatskih hodočasnika u Lurd napisao je biskup Ratko Perić.

Cijeli članak »

Hrvatski vojnici i policajci na misi u bazilici Svete krunice

Četvrtak, 22. 05. 2008.

Trećeg dana 16. hrvatskoga vojnog i policijskog hodočašća u Lurd, na svetkovinu Tijelova 22. svibnja nakon zajedničkog fotografiranja ispred svetišta, svečano misno slavlje u bazilici Svete krunice predvodio je vojni biskup Juraj Jezerinac u koncelebraciji s generalnim vikarom mons. Josipom Šantićem, vikarom za pastoral fra Ivanom Nimcom, te vojnim i policijskim kapelanima.

Cijeli članak »

Hrvatski vojnici i policajci stigli u Lurd

Srijeda, 21. 05. 2008.

Više od 2300 sudionika 16. hodočašća Hrvatske vojske i policije stiglo je u poslijepodnevnim satima u srijedu 21. svibnja na 50. Međunarodno vojno hodočašće u Lurd te se smjestilo u brojnim hotelima u Lurdu i okolici, izvijestio je portal Glasa Koncila. Kako se ove godine posebno obilježava 150. obljetnica lurdskih ukazanja i 50. obljetnica vojnih hodočašća u to najveće francusko marijansko svetište, ovog se vikenda u Lurdu očekuje više od 120.000 hodočasnika te trenutno u krugu od 40 kilometara nema nijednog slobodnog mjesta. Hrvatski su hodočasnici na najbrojnije organizirano hodočašće u hrvatskoj povijesti u Lurd krenuli u utorak 20. svibnja nakon misnoga slavlja kojeg je u paviljonu 35 Zagrebačkoga velesajma predvodio vojni biskup u Republici Hrvatskoj Juraj Jezerinac u koncelebraciji s generalnim vikarom mons. Josipom Šantićem i biskupskim vikarom za pastoral Ivanom Nimcom te šezdesetak vojnih kapelana i svećenika. Nema globalnog mira bez pomirenja sa sobom i Bogom, a osim osobnog i međuosobnog pomirenja potrebno je pomirenje i na nacionalnoj razini, poručio je hodočasnicima iz svih hrvatskih krajeva u propovijedi mons. Jezerinac, pozvavši sudionike da hodočašće dožive u znaku mira.

Cijeli članak »

Hrvatski vojnici i policajci na putu prema Lurdu

Srijeda, 21. 05. 2008.

Na putu prema Lurdu, u srijedu 21. svibnja sudionici 16. hodočašća hrvatske vojske i policije zaustavili su se u Avignonu, gdje je u tamošnjoj katedrali ujutro slavljena misa. Misu je predvodio vojni biskup Juraj Jezerinac, a propovijedao je vojni kapelan o. Ivo Topalović.

Cijeli članak »

Započelo 16. hodočašće hrvatske vojske i policije u Lurd

Utorak, 20. 05. 2008.

Misnim slavljem u paviljonu 35 na Zagrebačkom velesajmu započelo je 20. svibnja 16. hodočašće hrvatske vojske i policije u Lurd. Misu je predvodio vojni biskup Juraj Jezerinac u koncelebraciji s generalnim vikarom mons. Josipom Šantićem i vojnim i policijskim kapelanima.

Cijeli članak »

Susret s potpredsjednicom Vlade RH za unutranju politiku

Ponedjeljak, 19. 05. 2008.

Vojni biskup i generalni vikar sudjelovali su u MORH-u susretu gospođe potpredsjednice Vlade RH za unutarnju politiku gđa. Đurđa Adlešić s pripadnicama MORH-a i OSRH-a. Susretu je nazočio i ministar obrane g. Branko Vukelić i zamjenik načelnika GS OS RH general pukovnik Slavko Barić te državni tajnici, zapovjednici grana, generali i admirali te vojnikinje, dočasnice i časnice u oružanim snagama RH.

Cijeli članak »

Polaznici Ratne škole hodočastili u Rim

Petak, 16. 05. 2008.

Pod vodstvom državnog tajnika MORH-a Željka Goršića te vojnog biskupa mons. Jurja Jezerinca, zapovjednika Ratne škole “Josip ban Jelačić” brigadnog generala Slavka Zdilara, generalnog vikara Vojnog ordinarijata mons. Josipa Šantića i kapelana HVU fra Žarka Relolote polaznici Ratne škole krenuli su prema Rimu 13. svibnja.

Cijeli članak »

Proslava Dana kapelanije sv. Leopolda Bogdana Mandića

Ponedjeljak, 12. 05. 2008.

Proslava dana kapelanije Svetog Leopolda Bogdana Mandića pri Zapovjedništvu za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” u Osijeku. Misnom slavlju predsjedao je vojni ordinarij msgr. Juraj Jezerinac uz koncelebraciju vojnih kapelana vlč. Alojza Kovaček i oca Dragana Majić, a nazočili su zapovjednik ZOD “F.K.F” brigadir Ivan Jurić, donačelnik policijske uprave Osječko - baranjske gospodin Josip Rimac, te djelatnici zapovjedništva i službi koje djeluju na području grada Osijeka.

Cijeli članak »

110. obljetnica rođenja bl. Alojzija Stepinca

Četvrtak, 08. 05. 2008.

Svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću proslavljena je 110. obljetnica rođenja bl. Alojzija Stepinca. Misno slavlje predvodio je varaždinski biskup Josip Mrzljak u koncelebraciji s vojnim ordinarijem Jurjem Jezerincem, župnikom župe sv. Petra iz Zagreba mons. Matijom Stepincem i još tridesetak svećenika iz župa koje su posvećene bl. Stepincu, okolnih župa te susjedne Slovenije.

Cijeli članak »

Proslava Dana kapelanije “Bl. Ivan Merz”

Četvrtak, 08. 05. 2008.

Na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ u Slunju, svečano je proslavljen blagdan blaženog Ivana Merza, zaštitnika vojne kapelanije Središta za borbenu obuku. Svetu misu predslavio je generalni vikar Vojnog ordinarijata Mons. Josip Šantić uz koncelebraciju dvanaestak svećenika, uglavnom vojnih kapelana. Ispred zgrade zapovjedništva najprije je blagoslovljen kip Blaženog Ivana Merza, a onda su se svi zajedno u procesiji zaputili na prostor gdje se služila sveta misa.

Cijeli članak »

Radni susret o misiji kapelana u Afganistanu

Srijeda, 07. 05. 2008.

U prostorijama Vojnog ordinarijata na Ksaveru održan je sastanak kojem su prisustvovali brigadir Tomo Medved, načelnik uprave J1, generalni vikar mons. Josip Šantić i kapelan don Vlado Mandura. Sudionici susreta razgovarali su o poboljšanju suradnje Vojnog ordinarijata s GS OS RH u svezi sa slanjem i boravkom naših kapelana u mirovnim misijama. Bilo je riječi o pripremama kapelana, zatim o suradnji s Vojnim ordinarijatom prigodom slanja kapelana te o posjećivanju kapelana i komunikaciji s njima dok su u mirovnim misijama. Sugovornici su izrazili radost zbog toga susreta, uvjereni da se takvom suradnjom može poboljšati sudjelovanje Vojnog ordinarijata u olakšanju života i podizanju efikasnosti naših vojnika u mirovnim snagama. Određene su i osobe za vezu kako bi suradnja mogla biti operativnija.

Proslava sv. Dujma

Srijeda, 07. 05. 2008.

Svečanim euharistijskim slavljem, koje je 7. svibnja na splitskoj rivi pred više desetaka tisuća vjernika predvodio mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić, Splitsko-makarska nadbiskupija i grad Split proslavili su svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika.

Cijeli članak »

Blagoslov kipova u kapelaniji “Sv. Mihael” na HVU-u

Ponedjeljak, 05. 05. 2008.

Vojni biskup je predvodio slavlje sv. mise te blagoslovio kipove sv. Josipa i sv. Antuna Padovanskog u crkvi kapelanije sv. Mihaela na Hrvatskom vojnom učilištu. U slavlju su sudjelovali generalni vikar i kapelan kapelanije na HVU.

Cijeli članak »

17. obljetnica ubojstva redarstvenika u Borovu Selu

Petak, 02. 05. 2008.

Na sedamnaestu obljetnicu ubojstva dvanaest hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu – pripadnika Specijalne jedinice policije Vinkovci – u petak 2. svibnja u crkvi Sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima misu zadušnicu predvodio je vojni ordinarij u RH Juraj Jezerinac. Koncelebrirali su generalni vikar Vojnog ordinarijata mons. Josip Šantić, vojni kapelan Alojz Kovaček, vinkovački župnik i dekan mons. Tadija Pranjić, župnik vinkovačke župe sv. Nikole biskupa Stjepan Podboj i fra Mijo Jozanović.

Cijeli članak »

13. obljetnica vojno-redarstvene akcije “Bljesak”

Četvrtak, 01. 05. 2008.

U povodu 13. obljetnice vojno-redarstvene akcije “Bljesak” dužno poštovanje poginulim hrvatskim braniteljima odano je polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i misom u župnoj crkvi Sv. Vida u Okučanima. Vijence su kod središnjeg križa u spomen parku položili predsjednik RH Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, premijer Ivo Sanader s izaslanstvima i predstavnicima Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanstvo MORH-a na čelu sa zapovjednikom Glavnog stožera Oružanih snaga RH generalom zbora Josipom Lucićem, izaslanstvo Ravnateljstva policije na čelu s glavnim ravnateljem Marijanom Benkom, izaslanstvo županije Brodsko-posavske i općine Okučani na čelu sa županom Danijelom Marušićem i načelnikom Acom Vidakovićem i obitelji poginulih branitelja.

Cijeli članak »

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Poče ih slati - Mihael (12. 07. 2024.)

Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju - Mihael (05. 07. 2024.)

Djevojko! Zapovijedam ti, ustani! - Mihael (01. 07. 2024.)

Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju? - Mihael (26. 06. 2024.)

X. i XI. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 06. 2024.)

Duh istine upućivat će vas u svu istinu – Mihael (17. 05. 2024.)

Neka i oni budu jedno kao i mi! - Mihael (09. 05. 2024.)

Peta i šesta vazmena nedjelja - Mihael (26. 04. 2024.)

Pastir dobri život svoj polaže za ovce - Mihael (19. 04. 2024.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (11. 04. 2024.)

Deklaracija “Dignitas infinita” o ljudskom dostojanstvu (08. 04. 2024.)

Deklaracija Dikasterija za nauk vjere "Dignitas infinita o ljudskom dostojanstvu" objavljena na svetkovinu Blagovijesti - Navještenja Gospodinova 8. travnja 2024. u Vatikanu.

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (05. 04. 2024.)

Nedjelja Muke Gospodnje - Cvjetnica - Mihael (22. 03. 2024.)

Ako pšenično zrno, pavši na zemlju, umre, donosi obilat rod - Mihael (14. 03. 2024.)

Bog je poslao Sina na svijet da se svijet spasi po njemu - Mihael (07. 03. 2024.)

Ovo je Sin moj ljubljeni - Mihael (26. 02. 2024.)

Iskušavao ga Sotona, a anđeli mu služahu. - Mihael (16. 02. 2024.)

Četvrta nedjelja došašća, Božić - Mihael (22. 12. 2023.)

Među vama stoji koga vi ne poznate - Mihael (15. 12. 2023.)

Poravnite staze Gospodnje - Mihael (08. 12. 2023.)

Bdijte jer ne znate kad će se domaćin vratiti - Mihael (30. 11. 2023.)

Sjest će na prijestolje slave svoje i razlučiti jedne od drugih - Mihael (24. 11. 2023.)

U malome si bio vjeran, uđi u radost gospodara svoga! - Mihael (17. 11. 2023.)

Podajte caru carevo, a Bogu Božje - Mihael (20. 10. 2023.)

Koga god nađete, pozovite na svadbu - Mihael (13. 10. 2023.)

Vinograd će iznajmiti drugim vinogradarima - Mihael (06. 10. 2023.)

Zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar? - Mihael (23. 09. 2023.)

Opraštaj, kažem ti, ne do sedam puta,  nego do sedamdeset puta sedam! - Mihael (14. 09. 2023.)

Ako te posluša, stekao si brata - Mihael (08. 09. 2023.)

Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe - Mihael (01. 09. 2023.)

Ti si Petar-Stijena. Tebi ću dati ključeve Kraljevstva nebeskoga - Mihael (29. 08. 2023.)

O ženo, velika je tvoja vjera! - Mihael (20. 08. 2023.)

19. nedjelja kroz godinu - Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2023.)

XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 07. 2023.)

Tko ne uzme križa, nije mene dostojan - Mihael (30. 06. 2023.)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo! - Mihael (23. 06. 2023.)

Dozva dvanaestoricu svojih učenika i posla ih - Mihael (16. 06. 2023.)

Duhovi - Presveto Trojstvo - Mihael (28. 05. 2023.)

Prepoznaše ga u lomljenju kruha - Mihael (21. 04. 2023.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (14. 04. 2023.)

Vazmeno trodnevlje - Mihael (06. 04. 2023.)

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (31. 03. 2023.)

Ja sam uskrsnuće i život - Mihael (24. 03. 2023.)

Ode, umije se pa se vrati gledajući - Mihael (17. 03. 2023.)

Izvor vode koja struji u život vječni - Mihael (10. 03. 2023.)

Lice mu zasja kao sunce - Mihael (03. 03. 2023.)

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava - Mihael (24. 02. 2023.)

Ljubite neprijatelje! - Mihael (17. 02. 2023.)

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (10. 02. 2023.)

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (02. 02. 2023.)

Blago siromasima duhom! - Mihael (26. 01. 2023.)

Isus će se roditi od Marije, zaručene za Josipa, sina Davidova - Mihael (16. 12. 2022.)

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (25. 11. 2022.)

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje! - Mihael (17. 11. 2022.)

XXXII. i XXXIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (04. 11. 2022.)

Svi sveti, Dušni dan - Mihael (21. 10. 2022.)

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu - Mihael (14. 10. 2022.)

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (06. 10. 2022.)

Sveti arkanđeli Mihael, Gabriel i Rafael - Mihael (29. 09. 2022.)

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (15. 09. 2022.)

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika - Mihael (09. 09. 2022.)

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (02. 09. 2022.)

Koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen - Mihael (26. 08. 2022.)

Doći će s istoka i zapada i sjesti za stol u kraljevstvu Božjem - Mihael (19. 08. 2022.)

20. nedjelja kroz godinu i Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2022.)

Srpanj, XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (01. 07. 2022.)

Za tobom ću kamo god ti pošao - Mihael (24. 06. 2022.)

Ti si Krist - Pomazanik Božji! - Mihael (17. 06. 2022.)

Presveto Trojstvo i Tijelovo - Mihael (10. 06. 2022.)

Sedma vazmena nedjelja i Duhovi-Pedesetnica - Mihael (27. 05. 2022.)

Četvrta i peta vazmena nedjelja – Mihael (05. 05. 2022.)

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu – Mihael (29. 04. 2022.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (22. 04. 2022.)

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (31. 03. 2022.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (25. 03. 2022.)

Blagovijest - Mihael (18. 03. 2022.)

Dok se molio, izgled mu se lica izmijeni - Mihael (11. 03. 2022.)

Osma nedjelja kroz godinu i Pepelnica - Mihael (25. 02. 2022.)

Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš - Mihael (18. 02. 2022.)

Blago vama, siromasi! Jao vama, bogataši! - Mihael (11. 02. 2022.)

Oni ostaviše sve i pođoše za njim - Mihael (04. 02. 2022.)

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima - Mihael (27. 01. 2022.)

Danas se ispunilo ovo Pismo - Mihael (21. 01. 2022.)

Rodio vam se spasitelj - Mihael (24. 12. 2021.)

Otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? - Mihael (17. 12. 2021.)

Što nam je činiti? - Mihael (10. 12. 2021.)

Svako će tijelo vidjeti spasenje Božje - Mihael (03. 12. 2021.)

Podignite glave, približuje se vaše otkupljenje - Mihael (26. 11. 2021.)

Ti kažeš: ja jesam kralj - Mihael (19. 11. 2021.)

Sabrat će svoje izabranike s četiri vjetra - Mihael (12. 11. 2021.)

Što imaš, prodaj i idi za mnom! - Mihael (08. 10. 2021.)

Mihael 500 (29. 09. 2021.)

Tko nije protiv nas, za nas je - Mihael (23. 09. 2021.)

Tko želi biti prvi, neka bude svima poslužitelj - Mihael (17. 09. 2021.)

Ti si Pomazanik-Krist! ... - Mihael (10. 09. 2021.)

Gluhima da je čuti, nijemima govoriti - Mihael (03. 09. 2021.)

Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske - Mihael (27. 08. 2021.)

Kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! - Mihael (21. 08. 2021.)

Velika mi djela učini Svesilni: uzvisi neznatne - Mihael (14. 08. 2021.)

Tražite ljepotu ovog ljeta - Mihael (09. 07. 2021.)

Arhiva vijesti

Linkovi