Vijesti // Arhiva

Godina: 2008, mjesec: prosinac

Generalni vikar u posjetu mons. Nikoli Eteroviću

Utorak, 30. 12. 2008.

Generalni vikar mons. Josip Šantić pohodio je mons. Nikolu Eterovića, generalnog tajnika Sinode biskupa u Rimu, u njegovoj rodnoj kući u Pučišćima na otoku Braču. Razgovarali su o radu Vojnog ordinarijata, a mons. Eterović podržao je programe Vojne biskupije.

Božićni posjet generalnog vikara hrvatskom kontingentu u UNDOF-u

Petak, 26. 12. 2008.

Generalni vikar VO mons. Josip Šantić, admiral Željko Simičić, general Josip Stojković i drugi visoki časnici OSRH kao izaslanstvo MORH-a i GS-a posjetili su pripadnike hrvatskog kontingenta na Golanu koji je u sastavu UNDOF-a. Osim hrvatskih vojnika u mirovnoj misiji na Golanu su vojnici Austrije, Indije, Japana, Poljske i Kanade pod zapovjedništvom austrijskog general-bojnika Wolfganga Jilke. Hrvatska delegacija posjetila je najprije zapovjedništvo UNDOF-a gdje ih je primio zapovjednik, general Wolfgang te im prezentirao zadaću koju mirovne snage obavljaju u tom koridoru razdvajanja na Golanu. General je naglasio i važnost duhovne skrbi koju na Golanu obavlja austrijski vojni kapelan za sve pripadnike mirovne misije. U utorak i srijedu, 22. i 23. prosinca, hrvatsko izaslanstvo pohodilo je sve naše vojnike kao i vojnike drugih zemalja koji su u mirovnoj misiji.

Cijeli članak »

Polnoćka u Vojnom ordinarijatu

Četvrtak, 25. 12. 2008.

Na blagdan Gospodinova rođenja u Vojnom ordinarijatu slavljena je polnoćka koju je predvodio vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac. Na misi su sudjelovali djelatnici MORH-a, MUP-a, vojnici i policajci, talijanski i američki vojni atašei, djelatnici ordinarijata i drugi vjernici. Biskup Jezerinac u homiliji pozvao je vjernike na povjerenje u veliko i milostivo djelo Isusa Krista koji je Ljubav. Sjetio se naših vojnika u Siriji, Afganistanu i drugdje, zajedništva koje su te noći osobito osjeća i jedinstva cijelog kršćanskog svijeta. Na kraju je uputio čestitke vjernicima vojne biskupije, vojnicima i policajcima.

Polnoćka u misiji ISAF

Četvrtak, 25. 12. 2008.

U kampu Marmal u Mazar-e-Sharifu pripadnici Hrvatske vojske koji sudjeluju u misiji ISAF proslavili su blagdan Isusova rođenja misom polnoćkom koju je služio vojni kapelan don Milenko Majić.

Pokop državnog tajnika Gordana Čačića

Srijeda, 24. 12. 2008.

Državni tajnik i general bojnik Oružanih snaga Republike Hrvatske Gordan Čačić pokopan je u ranim poslijepodnevnim satima na Badnjak 24. prosinca u Aleji hrvatskih branitelja na zagrebačkom groblju Mirogoj uz visoke vojne počasti. Posljednjem ispraćaju nazočilo je mnoštvo ljudi koji su željeli izraziti sućut obitelji tragično preminulog, uključujući i visoke predstavnike Sabora i Vlade RH, MORH-a, MUP-a, na čelu s ministrima Brankom Vukelićem i Tomislavom Karamarkom, i drugih državnih ministarstava, OSRH, braniteljskih udruga, diplomatskog zbora u RH, te umirovljene i bivše pripadnike OSRH.

Cijeli članak »

Božićna duhovna priprava za djelatnike PU zagrebačke

Utorak, 23. 12. 2008.

U prostorijama Policijske uprave zagrebačke u Heinzelovoj u utorak 23. prosinca upriličena je duhovna priprava za Božić za djelatnike PU i vjernike kapelanije „Sv. Mihaela“. Započela je sakramentom ispovijedi, ispovijedao je kapelan kapelanije „Sv. Mihovila” don Josip Stanić, a vrhunac priprave bilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio vojni biskup mons. Juraj Jezerinac uz koncelebraciju kapelana zagrebačke policije fra Ivana Nimca. Na misnom slavlju pjevali su članice i članovi župnog zbora „Tomislav Talan“ iz župe sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu. Pripravi su nazočili načelnik PU zagrebačke Branko Peran, njegov zamjenik Mihael Varga, načelnici Sektora i Odjela i djelatnici PU.

Božićna ispovijed u Vojnoj kapelaniji “Sv. Ilija prorok”

Utorak, 23. 12. 2008.

U petrinjskim vojarnama “Zrin” i “Pukovnik Predrag Matanović“ održana je velika božićna ispovijed za vojnike, vjernike vojne kapelanije „Sv. Ilije proroka“. Vojnicima je za sakrament pomirenja bilo na raspolaganju osam svećenika: vojni kapelan o. Damir Vrabec, tri svećenika sisačkog i četiri petrinjskog dekanata Zagrebačke nadbiskupije. Nakon ispovijedi slavljene su mise u kapelici sv. Ilije proroka u vojarni „Pukovnik Predrag Matanović” koju je služio o. Vrabec, i u vojarni „Zrin” petrinjski župnik i dekan o. Mario Migles.

“Biblijski svijet anđela” sestre Samuele

Ponedjeljak, 22. 12. 2008.

Izložba “Biblijski svijet anđela” s. Samuele Premužić iz Družbe sestara Naše Gospe otvorena je nakon misnog slavlja 21. prosinca u galeriji Vojnog ordinarijata u Zagrebu. Uočivši ljepotu prirodnih materijala - suharaka drveta, korijenja, odbačenih grančica..., osjetivši podatnost komušine i slame umjetnica je od njih stvorila niz skulpturalnih scena, posebice narativnih biblijskih prizora, dinamičnih i sugestivnih.

Cijeli članak »

Podjela službe čitača i dolazak Betlehemskog svjetla u Vojnom ordinarijatu

Ponedjeljak, 22. 12. 2008.

U četvrtoj nedjelji došašća, 21. prosinca, u Vojnom ordinarijatu slavio se dolazak Betlehemskog svjetla i podjela službe čitača bogoslovu Željku Saviću. Na početku mise hrvatska predstavnica izviđača donijela je Betlehemsko svjetlo koje će gorjeti u katedrali sve do kraja božićnih blagdana. Za to vrijeme generalni vikar mons. Josip Šantić govorio je o Svjetlu koje je sišlo među narode po rođenju Isusa Krista. Koncelebrirano misno slavlje predvodio je biskup Juraj Jezerinac, koji je primio bogoslova Željka Sanića među kandidate za svećeništvo te mu podijelio službu čitača. Željko je jedan od dvojice bogoslova Vojne biskupije, koji svoju formaciju imaju kod isusovaca na Jordanovcu. To je bilo prvo primanje službi u Vojnom ordinarijatu od njegova osnutka. Na kraju mise generalni vikar pozdravio je okupljene vjernike te im čestitao Božić, najavivši svoj odlazak za Golan gdje će Božić proslaviti s našim vojnicima.

Proslava 17. obljetnice HVU

Petak, 19. 12. 2008.

U nazočnosti visokih dužnosnika MORH-a i OSRH u Časničkom domu u Zagrebu svečano je obilježena sedamnaesta obljetnica Hrvatskog vojnog učilišta „Petar Zrinski“. U kapelaniji HVU-a „Sv. Mihael arkanđeo“ vojni biskup mons. Juraj Jezerinac predvodio je misno slavlje u zajedništvu s generalnim vikarom mons. Josipom Šantićem, vikarom za pastoral fra Ivanom Nimcem i kapelanom fra Žarkom Relotom.

Priprava za Božić na Policijskoj akademiji

Četvrtak, 18. 12. 2008.

U Policijskoj akademiji održana je božićna priredba koju je s polaznicima akademije pripremila prof. Nevenka Pavleković. Slavila se euharistija koju je predvodio vojni biskup mons. Juraj Jezerinac u zajedništvu s generalnim vikarom mons. Josipom Šantićem.

Posjet direktora hotelske udruge “La maison du pelerin”

Srijeda, 17. 12. 2008.

U posjet Vojnom ordinarijatu u srijedu 17. prosinca došao je Pierre Barrere, direktor hotelske udruge „La maison du pelerin“ (kuća hodočasnika) koja udomljuje naše hodočasnike u Lourdesu. U kratkom vremenu, u pratnji generalnoga vikara VO mons. Josipa Šantića, načelnika MORH-ova Odjela za potporu Vojnom ordinarijatu bojnika Petra Klarića i s. Marije-Ane Kusture, posjetio je zagrebačku katedralu i značajnije kulturne i crkvene znamenitosti na Gornjem gradu. Na zajedničkoj večeri pridružili su se vojni biskup mons. Juraj Jezerinac i fra Žarko Relota te razgovarali o lurdskom hodočašću ove godine. S njim su se oprostili slijedeći dan u generalnoj kući SSMI s euharistijskim slavljem koje je predvodio biskup Jezerinac u zajedništvu s mons. Šantićem.

Božićno čestitanje u Vojnom ordinarijatu

Srijeda, 17. 12. 2008.

U zgradi Vojnog ordinarijata na zagrebačkom Ksaveru održan je božićni susret djelatnika Vojne biskupije. Okupljenima su zaželjeli blagoslovljen Božić vojni biskup Juraj Jezerinac i generalni vikar VO mons. Josip Šantić.

Susret s poljskim vojnim ordinarijem

Ponedjeljak, 15. 12. 2008.

U zračnoj luci Pleso – Zagreb vojni biskup mons. Juraj Jezerinac i generalni vikar VO mons. Josip Šantić susreli su se s poljskim vojnim ordinarijem mons. Tadeuszom Ploskim koji se na putu za Čad kamo je krenuo posjetiti poljske vojnike zaustavio u Zagrebu. U kratkom susretu razgovarali su o njegovoj, već dogovorenoj, posjeti Hrvatskoj u travnju ove godine.

Sv. misa s braniteljima u zatvoru u Lepoglavi

Ponedjeljak, 15. 12. 2008.

Vojni biskup mons. Juraj Jezerinac i generalni vikar VO mons. Josip Šantić u pratnji predstavnika udruga proizašlih iz Domovinskog rata posjetili su branitelje u zatvoru u Lepoglavi. Slavljeno je euharistijsko slavlje. Obraćajući se zatvorenicima biskup je istaknuo potrebu nade koju donosi novorođeni Spasitelj u Betlehemu. Nju čovjek nikada ne smije izgubiti nego na njoj treba raditi da postane sigurnost za novi život poslije dana provedenih u Lepoglavi.

Fra Žarko Relota u HRT-ovoj emisiji “Veterani mira”

Subota, 13. 12. 2008.

U redovitoj HRT-ovoj emisiji „Veterani mira“ posvećenoj braniteljima gost je bio vojni kapelan fra Žarko Relota. Govorio je o pastoralnom programu Vojnog ordinarijata koji obuhvaća i brigu za branitelje u zatvorima. Generalni vikar VO mons. Josip Šantić, fra Žarko i Toma Kačinari, predstavnik braniteljskih udruga, jednom mjesečno posjećuju branitelje u zatvoru u Lepoglavi. Nastoje im kroz razgovor i euharistiju pomoći da iskoriste vrijeme te se priprave za povratak svojim domovima.

Proslava 17. obljetnice Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane

Petak, 12. 12. 2008.

U petak 12. prosinca na središnjoj proslavi 17. obljetnice Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u 93. zrakoplovnoj bazi u Zemuniku Donjem generalni vikar VO mons. Josip Šantić predvodio je euharistijsko slavlje s kapelanima u HRZ-u: o. Ivom Topalovićem (Zemunik) i o. Viktorom Grbešom (Pleso). Prigodnim govorima okupljenima su se obratili izaslanik predsjednika RH i vrhovnog zapovjednika OS RH Stjepana Mesića, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Josip Lucić, ministar obrane Branko Vukelić i zapovjednik HRZ-a i PZO-a brigadni general Vlado Bagarić. Proslava je započela misnim slavljem u kapelaniji „Sv. Gabrijela arkanđela“.

Cijeli članak »

Završile jesenske duhovne vježbe

Petak, 12. 12. 2008.

Sa zadnjom skupinom časnika, dočasnika i vojnika Hrvatske vojske koja je imala duhovne vježbe od 8. - 11. prosinca u hotelu „Galeb“ u Kuparima kod Dubrovnika završio je jesenski rok duhovnih vježbi i bračnog vikenda koje za djelatnike MORH-a i MUP-a organizirao VO.

Cijeli članak »

Duhovne vježbe, posljednji turnus 2008.

Četvrtak, 11. 12. 2008.

Duhovne vježbe za djelatnike Središta za borbenu obuku Opslužništva vojnog poligona „Eugen Kvaternik“ iz Slunja i Trb Gmtbr iz Karlovca održale su se u vremenu od 08.-11. prosinca u Kuparima kod Dubrovnika, a vodio ih je o. Vladislav Mandura, vojni kapelan inženjerijske pukovnije iz Kamenskog.

Tribina u Vojnoj kapelaniji „Sveti Ivan Krstitelj“ u Požegi

Srijeda, 10. 12. 2008.

U organizaciji vojne kapelanije „Sv. Ivan Krstitelj“ u Požegi održana je tribina o temi: „Božje kraljevstvo kao kraljestvo mira i nenasilja: On će mačeve pretvoriti u plugove“, a predavač je bio magistar Josip Krpeljević, župnik „Sv. Kuzme i Damjana“ u Kuzmici. Na tribini je bilo oko 120 vojnika i djelatnika Središta za obuku i doktrinu logistike Požega, te Središta za temeljnu obuku Požega.

Susret s načelnikom Glavnog stožera

Srijeda, 10. 12. 2008.

Generalni vikar VO mons. Josip Šantić posjetio je načelnika Glavnog stožera Hrvatske vojske, generala zbora Josipa Lucića te s njim razgovarao o aktivnostima Vojnog ordinarijata u sklopu OSRH.

9. obljetnica smrti dr. Franje Tuđmana

Srijeda, 10. 12. 2008.

Prigodom 9. obljetnice smrti dr. Franje Tuđmana, prvog predsjednika samostalne Republike Hrvatske u srijedu 10. prosinca generalni vikar VO mons. Josip Šantić i biskupski vikar za pastoral fra Ivan Nimac sudjelovali su na misnom slavlju u crkvi Sv. Marka na Gornjem gradu u Zagrebu. Misu je predvodio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak.

Cijeli članak »

Uvođenje u službu kapelana u vojarni “Croatia”

Utorak, 09. 12. 2008.

U utorak 9. prosinca u vojarni „Croatia“ u kapelaniji „Sv. Antuna Padovanskog“ u službu je uveden o. Ivan Magdić, novi vojni kapelan. Euharistijsko slavlje predvodio je generalni vikar VO mons. Josip Šantić navodeći na početku riječi pisca poslanice Hebrejima da se svaki svećenik uzima od naroda i postavlja za narod. „Upravo tako je i novi kapelan član svoga naroda koji je po svećeništvu ‘uzet’ i predan da bude prisutnost Božja među vojno-redarstvenim snagama“. Nakon pozdravnih riječi generalni vikar pozvao je o. Zdravka Barića, vojnog kapelana u Počasno – zaštitnoj bojni da pročita dekret o imenovanju, a po čitanju dekreta o. Ivan je ispovjedio svoju vjeru.

Cijeli članak »

Zornica na HVU-u

Ponedjeljak, 08. 12. 2008.

U vojnoj kapelaniji na HVU-u generalni vikar VO mons. Josip Šantić predvodio je misu zornicu u ponedjeljak 8. prosinca u zajedništvu s kapelanom fra Žarkom Relotom. Na zornici su bili i ravnatelj HVU-a, general bojnik Mirko Šundov i njegov zamjenik, brigadni general Slaven Zdilar.

Cijeli članak »

Proslava sv. Nikole u Donjoj Zelini

Subota, 06. 12. 2008.

U subotu 6. prosinca prigodom proslave blagdana zaštitnika sv. Nikole biskupa generalni vikar VO mons. Josip Šantić predvodio je svečano euharistijsko slavlje u župi Donja Zelina u zajedništvu s mjesnim župnikom o. Dragutinom Toplakom i đakonom iz tog mjesta.

Cijeli članak »

Proslava sv. Nikole u HRM-u

Petak, 05. 12. 2008.

U petak 5. prosinca Vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac predvodio je euharistijsko slavlje na blagdan sv. Nikole biskupa, zaštitnika dviju vojnih kapelanija, u vojnoj luci Lora u Splitu. Slavlje je započelo pred spomenikom sv. Nikole u luci pred ratnim brodovima i nastavilo se u veličanstvenoj procesiji sve do crkve sv. Ante. U procesiji su sudjelovali Puhački orkestar HRM-a, klapa „Sv. Jurja“ HRM-a, veliki broj mornara i časnika predvođenih zapovjednikom, kontraadmiralom Antom Urlićem. Prije ulaska u crkvu Sv. Ante kip su preuzeli zapovjednik HRM-a i njegov zamjenik te ga kroz špalir mornara unijeli u crkvu. Na misi je pjevala klapa HRM-a, a propovijedao je generalni vikar mons. Josip Šantić.

Cijeli članak »

Duhovne vježbe vjernika Vojne kapelanije „Sv. Ilija prorok“

Petak, 05. 12. 2008.

Pripadnici Gardijske motorizirane brigade – bojne „Tigrovi“ i „Gromovi“, Pukovnije veze i Logističke pukovnije iz petrinjskih vojarna „Zrin“ i „Pukovnik Predrag Matanović“, zajedno s pomoćnikom vojnog kapelana, a u organizaciji njihove vojne kapelanije „Sv. Ilije Proroka“ i Vojnog ordinarijata u RH, sudjelovali su na duhovnim vježbama u Splitu. Vježbe su se odvijale u hotelu „Zagreb“ od 1. - 4. prosinca, a njihov voditelj bio je fra Ivan Nimac, biskupski vikar za pastoral Vojnog ordinarijata u RH.

Cijeli članak »

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Poče ih slati - Mihael (12. 07. 2024.)

Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju - Mihael (05. 07. 2024.)

Djevojko! Zapovijedam ti, ustani! - Mihael (01. 07. 2024.)

Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju? - Mihael (26. 06. 2024.)

X. i XI. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 06. 2024.)

Duh istine upućivat će vas u svu istinu – Mihael (17. 05. 2024.)

Neka i oni budu jedno kao i mi! - Mihael (09. 05. 2024.)

Peta i šesta vazmena nedjelja - Mihael (26. 04. 2024.)

Pastir dobri život svoj polaže za ovce - Mihael (19. 04. 2024.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (11. 04. 2024.)

Deklaracija “Dignitas infinita” o ljudskom dostojanstvu (08. 04. 2024.)

Deklaracija Dikasterija za nauk vjere "Dignitas infinita o ljudskom dostojanstvu" objavljena na svetkovinu Blagovijesti - Navještenja Gospodinova 8. travnja 2024. u Vatikanu.

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (05. 04. 2024.)

Nedjelja Muke Gospodnje - Cvjetnica - Mihael (22. 03. 2024.)

Ako pšenično zrno, pavši na zemlju, umre, donosi obilat rod - Mihael (14. 03. 2024.)

Bog je poslao Sina na svijet da se svijet spasi po njemu - Mihael (07. 03. 2024.)

Ovo je Sin moj ljubljeni - Mihael (26. 02. 2024.)

Iskušavao ga Sotona, a anđeli mu služahu. - Mihael (16. 02. 2024.)

Četvrta nedjelja došašća, Božić - Mihael (22. 12. 2023.)

Među vama stoji koga vi ne poznate - Mihael (15. 12. 2023.)

Poravnite staze Gospodnje - Mihael (08. 12. 2023.)

Bdijte jer ne znate kad će se domaćin vratiti - Mihael (30. 11. 2023.)

Sjest će na prijestolje slave svoje i razlučiti jedne od drugih - Mihael (24. 11. 2023.)

U malome si bio vjeran, uđi u radost gospodara svoga! - Mihael (17. 11. 2023.)

Podajte caru carevo, a Bogu Božje - Mihael (20. 10. 2023.)

Koga god nađete, pozovite na svadbu - Mihael (13. 10. 2023.)

Vinograd će iznajmiti drugim vinogradarima - Mihael (06. 10. 2023.)

Zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar? - Mihael (23. 09. 2023.)

Opraštaj, kažem ti, ne do sedam puta,  nego do sedamdeset puta sedam! - Mihael (14. 09. 2023.)

Ako te posluša, stekao si brata - Mihael (08. 09. 2023.)

Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe - Mihael (01. 09. 2023.)

Ti si Petar-Stijena. Tebi ću dati ključeve Kraljevstva nebeskoga - Mihael (29. 08. 2023.)

O ženo, velika je tvoja vjera! - Mihael (20. 08. 2023.)

19. nedjelja kroz godinu - Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2023.)

XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 07. 2023.)

Tko ne uzme križa, nije mene dostojan - Mihael (30. 06. 2023.)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo! - Mihael (23. 06. 2023.)

Dozva dvanaestoricu svojih učenika i posla ih - Mihael (16. 06. 2023.)

Duhovi - Presveto Trojstvo - Mihael (28. 05. 2023.)

Prepoznaše ga u lomljenju kruha - Mihael (21. 04. 2023.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (14. 04. 2023.)

Vazmeno trodnevlje - Mihael (06. 04. 2023.)

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (31. 03. 2023.)

Ja sam uskrsnuće i život - Mihael (24. 03. 2023.)

Ode, umije se pa se vrati gledajući - Mihael (17. 03. 2023.)

Izvor vode koja struji u život vječni - Mihael (10. 03. 2023.)

Lice mu zasja kao sunce - Mihael (03. 03. 2023.)

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava - Mihael (24. 02. 2023.)

Ljubite neprijatelje! - Mihael (17. 02. 2023.)

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (10. 02. 2023.)

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (02. 02. 2023.)

Blago siromasima duhom! - Mihael (26. 01. 2023.)

Isus će se roditi od Marije, zaručene za Josipa, sina Davidova - Mihael (16. 12. 2022.)

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (25. 11. 2022.)

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje! - Mihael (17. 11. 2022.)

XXXII. i XXXIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (04. 11. 2022.)

Svi sveti, Dušni dan - Mihael (21. 10. 2022.)

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu - Mihael (14. 10. 2022.)

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (06. 10. 2022.)

Sveti arkanđeli Mihael, Gabriel i Rafael - Mihael (29. 09. 2022.)

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (15. 09. 2022.)

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika - Mihael (09. 09. 2022.)

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (02. 09. 2022.)

Koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen - Mihael (26. 08. 2022.)

Doći će s istoka i zapada i sjesti za stol u kraljevstvu Božjem - Mihael (19. 08. 2022.)

20. nedjelja kroz godinu i Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2022.)

Srpanj, XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (01. 07. 2022.)

Za tobom ću kamo god ti pošao - Mihael (24. 06. 2022.)

Ti si Krist - Pomazanik Božji! - Mihael (17. 06. 2022.)

Presveto Trojstvo i Tijelovo - Mihael (10. 06. 2022.)

Sedma vazmena nedjelja i Duhovi-Pedesetnica - Mihael (27. 05. 2022.)

Četvrta i peta vazmena nedjelja – Mihael (05. 05. 2022.)

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu – Mihael (29. 04. 2022.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (22. 04. 2022.)

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (31. 03. 2022.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (25. 03. 2022.)

Blagovijest - Mihael (18. 03. 2022.)

Dok se molio, izgled mu se lica izmijeni - Mihael (11. 03. 2022.)

Osma nedjelja kroz godinu i Pepelnica - Mihael (25. 02. 2022.)

Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš - Mihael (18. 02. 2022.)

Blago vama, siromasi! Jao vama, bogataši! - Mihael (11. 02. 2022.)

Oni ostaviše sve i pođoše za njim - Mihael (04. 02. 2022.)

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima - Mihael (27. 01. 2022.)

Danas se ispunilo ovo Pismo - Mihael (21. 01. 2022.)

Rodio vam se spasitelj - Mihael (24. 12. 2021.)

Otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? - Mihael (17. 12. 2021.)

Što nam je činiti? - Mihael (10. 12. 2021.)

Svako će tijelo vidjeti spasenje Božje - Mihael (03. 12. 2021.)

Podignite glave, približuje se vaše otkupljenje - Mihael (26. 11. 2021.)

Ti kažeš: ja jesam kralj - Mihael (19. 11. 2021.)

Sabrat će svoje izabranike s četiri vjetra - Mihael (12. 11. 2021.)

Što imaš, prodaj i idi za mnom! - Mihael (08. 10. 2021.)

Mihael 500 (29. 09. 2021.)

Tko nije protiv nas, za nas je - Mihael (23. 09. 2021.)

Tko želi biti prvi, neka bude svima poslužitelj - Mihael (17. 09. 2021.)

Ti si Pomazanik-Krist! ... - Mihael (10. 09. 2021.)

Gluhima da je čuti, nijemima govoriti - Mihael (03. 09. 2021.)

Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske - Mihael (27. 08. 2021.)

Kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! - Mihael (21. 08. 2021.)

Velika mi djela učini Svesilni: uzvisi neznatne - Mihael (14. 08. 2021.)

Tražite ljepotu ovog ljeta - Mihael (09. 07. 2021.)

Arhiva vijesti

Linkovi