Vijesti // Arhiva

Godina: 2009, mjesec: veljača

“Metamorfoze kulture” predstavljene i na Braču

Subota, 28. 02. 2009.

Generalni vikar mons. Josip Šantić sudjelovao je na predstavljanju knjige “Metamorfoza kulture - Teološko prepoznavanje znakova vremena u ozračju znanstveno-tehničke civilizacije“ dr. Tončija Matulića u Supetru na Braču koju je organizirao izdavač Glas Koncila, Brački dekanat i Centar za kulturu Brač. O knjizi su govorili profesori Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu: dr. Ivan Bodrožić, dr. Josip Dukić i dr. fra Šimun Bilokapić te ravnatelj Glasa Koncila Nedjeljko Pintarić. Večernji program vodila je Jasna Damjanović, a u glazbenom dijelu programa sudjelovao je duo Ino-Nikša iz Postira. Matulićeva knjiga napisana u svjetlu duha i slova Drugoga vatikanskog sabora, osobito pastoralne konstitucije “Gaudium et spes” o Crkvi u suvremenom svijetu.

Izgradnja kapele u vojarni “Eugen Kvaternik” u Gospiću

Četvrtak, 26. 02. 2009.

U vojarni “Eugen Kvaternik“ u Gospiću na inicijativu Vojnog ordinarijata održan je susret u četvrtak 26. veljače na kojem su sudjelovali predstavnik GS OS pukovnik Nikola Tominac, zamjenik zapovjednika gmb iz Knina brigadir Tihomir Kundit, zapovjednik vojarne u Gospiću bojnik Zdravko Orešković, vojni kapelan u Gospiću o. Ante Luketić, generalni vikar Vojnog ordinarijata mons. Josip Šantić i drugi časnici i suradnici. Tema susreta bila je izgradnja kapele u vojarni u Gospiću koja je sagrađena još u vremenu Austro-ugarske, a u vrijeme bivše države najprije je bila pretvorena u kantinu, a zatim u skladište, da bi za vrijeme Domovinskog rata bila u potpunosti razorena. Kasnije je pronađena njena kompletna arhitektonska dokumentacija. Na susretu razmatrala se mogućnost izgradnje prema izvornom nacrtu.

Cijeli članak »

Treći sastanak Koordinacijskog tijela za hodočašće u Lourdes 2009.

Četvrtak, 26. 02. 2009.

Održan je treći radni sastanak Koordinacijskog tijela za pripremu vojno-redarstvenog hodočašća u Lourdes. Na njemu su djelatnici Pravosudne policije i predsjednik Vatrogasne zajednice izvijestili da će organizirati po jedan autobus. Brigadni general Matanović osvrnuo se na zadaće i istaknuo da se radi o velikom organizacijskom poslu kojem treba pristupiti odgovorno. General je Vojnom ordinarijatu ponudio pomoć pukovnika Krapljana i bojnika Kovačića. Preporučeno je da se za Tabor prijavljuju isključivo vojnici i policajci koji zadužuju prikrivnu odoru i koji su navikli na vojnički način života. Ponovno se razgovaralo o imenovanju koordinatora odgovornog za hrvatske branitelje.

Započeo novi ciklus duhovnih vježbi

Četvrtak, 26. 02. 2009.

U hotelu „Zagreb“ u Splitu od ponedjeljka 23. do četvrtka 26. veljače pripadnici vojnih kapelanija “Sv. Ivan Krstitelj” iz Požege, “Sv. Anđeli čuvari” iz Kamenskog i “Bl. Alojzije Stepinac” iz Karlovca otvorili su proljetni ciklus duhovnih vježbi. Bilo je oko tridesetak djelatnika OS, koji su u pratnji svojih kapelana i pomoćnika, zajedničkim razmišljanjima i molitvom započeli korizmeno vrijeme. Voditelj o. Vlado Mandura temeljio je svoja izlaganja na tekstovima iz Biblije i Tradiciji te pokušao približiti sadržaje katoličke vjere. Iz njegovih izlaganja proizašlo je da je temelj svemu spoznaja i susret s Bogom koji nam se objavio i koji to još uvijek čini – trebamo znati što vjerujemo i u koga vjerujemo! Na taj način ostvaruje se zajedništvo koje čini Crkvu.

Cijeli članak »

Čista srijeda – Pepelnica u Policijskoj akademiji

Srijeda, 25. 02. 2009.

U crkvi Sv. Mihovila u Policijskoj akademiji misnim slavljem i obredom pepeljenja polaznici akademije započeli su korizmeni hod duhovne priprave za proslavu Uskrsa. Slavlje i obred pepeljenja predvodio je generalni vikar VO mons. Josip Šantić u koncelebraciji s policijskim kapelanom za Policijsku akademiju don Josipom Stanićem.

Pepelnica u Petrinji

Srijeda, 25. 02. 2009.

Na Čistu srijedu - Pepelnicu 25. veljače u kapelici sv. Ilije Proroka u vojarni Pukovnik Predrag Matanović misno slavlje predvodio je vojno-redarstveni kapelan o. Damir Vrabec. Na misi su nazočili pripadnici bojna „Tigrovi“ i „Gromovi“ Gardijske motorizirane brigade i njihovi zapovjednici pukovnik Ljubomir Udiljak i satnik Ivan Radić. Svi vjernici pristupili su obredu pepeljenja i time pokazali svoju spremnost za obraćenje i pokoru.

Cijeli članak »

Čista srijeda – Pepelnica u Policijskoj upravi zagrebačkoj

Srijeda, 25. 02. 2009.

Misu na Čistu srijedu - Pepelnicu 25. veljače, slavljenu u kapeli kapelanije „Sv Mihael“ Policijske uprave zagrebačke, služio je kapelan zagrebačke policije fra Ivan Nimac koji je na početku misnog slavlja pozdravio sve prisutne i izrazio zadovoljstvo i sreću zbog slavlja. Okupljenim djelatnicima pridružio se i načelnik Odjela za suradnju s Vojnim ordinarijatom Josip Zagorščak.

Cijeli članak »

Posjet vojnog izaslanika Republike Poljske

Srijeda, 25. 02. 2009.

Generalnog vikara mons. Josipa Šantića posjetili su brigadir Krzysztof Kaliszewski, izaslanik Ministarstva obrane Republike Poljske i njegov zamjenik bojnik Robert Zmarzlinski. Razgovarali su o službenom posjetu vojnog ordinarija Poljske mons. Tadeusza Ploskia Hrvatskoj i Vojnom ordinarijatu u RH koji bi bio u tjednu poslije Uskrsa, prigodom proljetnog susreta naših vojnih kapelana.

Posjet Ratne škole “Ban Josip Jelačić” Vojnom ordinarijatu

Utorak, 24. 02. 2009.

Zajedno s vojnim kapelanom HVU-a fra Žarkom Relotom 11. naraštaj Ratne škole “Ban Josip Jelačić” posjetio je Vojni ordinarijat u utorak 24. veljače povodom upoznavanja strukture Ministarstva obrane RH. Polaznicima Škole dobrodošlicu je zaželio vojni biskup mons. Juraj Jezerinac. Nakon njegovih pozdrava mons. Josip Šantić, generalni vikar VO, predstavio je polaznicima dokumente na kojima se temelji rad VO te prikazao neke projekte Ordinarijata, među kojima i projekt posjete braniteljima u lepoglavskom zatvoru i hodočašće polaznika Ratne škole u Rim svake godine. Nakon prikaza povijesnih crtica vezanih za osnutak Vojne biskupije, odnosno na ulogu blagopokojnog pape Ivana Pavla II., prvog predsjednika RH dr. Franje Tuđmana i drugih zaslužnih mons. Šantić prisjetio se i veze između Ratne škole i Vojnog ordinarijata.

Cijeli članak »

Prvi sastanak Organizacijskog odbora za provedbu hodočašća u Lourdes 2009.

Utorak, 24. 02. 2009.

U utorak 24. veljače u zgradi Vojnog ordinarijata u Zagrebu održan je sastanak Organizacijskog odbora za provedbu vojno-redarstvenog hodočašća u Lourdes 2009. godine. Sastanak su otvorili vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac, generalni vikar mons. Josip Šantić i vojni kapelan fra Žarko Relota. Sastanku su nazočili: kancelar Robert Stipetić, tajnica s. Gordana Miškić i osobni tajnik vojnog ordinarija Marinko Nikolić. Iz Odjela za potporu Vojnom ordinarijatu nazočili su načelnik Odjela bojnik Petar Klarić, osobni tajnik generalnog vikara natporučnik Vladimir Krpan, viši stručni savjetnik za organizaciju Ivanka Crnjac, stručni savjetnik - arhivar Mladen Čobanović i stručni savjetnik Marija Vukovojac. Iz Odjela MUP-a za suradnju s Vojnim ordinarijatom nazočili su načelnik Odjela Josip Zagorščak i policijski službenik Mato Topić. Prisustvovali su i pomoćnici vojnih kapelana: Dolores Rečić-Vragović, Srećko Žmalec, Marko Buzuk, Jurica Hećimović i Borislav Lapenda.

Cijeli članak »

Pogreb Marije Koren

Ponedjeljak, 23. 02. 2009.

Generalni vikar mons. Josip Šantić sudjelovao je u Gornjem Vrapču u pogrebnim obredima gospođe Marije Koren, majke o. Zlatka Korena župnika i ravnatelja svetišta u Mariji Bistrici. Pogrebne obrede i misu zadušnicu u župnoj crkvi Svete Barbare predvodio je pomoćni zagrebački biskup mons. Valentin Pozaić.

Drugi sastanak Koordinacijskog tijela za hodočašće u Lourdes 2009.

Četvrtak, 19. 02. 2009.

Održan je drugi radni sastanak Koordinacijskog tijela za pripremu hodočašća u Lourdes. Sastanku je predsjedavao generalni vikar mons. Josip Šantić, a sudjelovali su vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac, zapovjednik hodočašća brigadni general Drago Matanović, savjetnik ministra unutarnjih poslova RH Ivica Franić i pomoćnik načelnika uprave u Ravnateljstvu policije Josip Bukvić, iz Ministarstva branitelja Gorana Marić, predstavnik Pravosudne policije Ivan Vukojević, bojnik Petar Klarić I natporučnik Vladimir Krpan.

Cijeli članak »

Održan sastanak sa slovenskim vojnim izaslanikom

Četvrtak, 19. 02. 2009.

U zgradi Vojnog ordinarijata na zagrebačkom Ksaveru održan je sastanak s vojnim izaslanikom Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj brigadnim generalom Bojanom Šuligojem, i policijskim izaslanikom Jožom Sironićem. Sastanku su nazočili vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac, generalni vikar mons. Josip Šantić, glavni savjetnik ministra unutarnjih poslova RH Ivica Franić i načelnik Odjela za potporu Vojnom ordinarijatu bojnik Petar Klarić. Na sastanku se razgovaralo o pripremama za olakšavanje prijelaza državne granice između Republike Hrvatske i Republike Slovenije preko graničnog prijelaza Bregana za hrvatske hodočasnike na putu za Lourdes.

15. obljetnica smrti Damira Tomljanovića - Gavrana

Utorak, 17. 02. 2009.

U spomen na 15. obljetnicu pogibije stožernog brigadira Damira Tomljanovića - Gavrana, jednog od zapovjednika 1. gardijske brigade, održano je 17. veljače na Krivom Putu misno slavlje koje je predvodio vojni ordinarij Juraj Jezerinac u zajedništvu s generalnim vikarom Vojnog ordinarijata mons. Josipom Šantićem, mjesnim župnikom o. Milom Čančarom i drugim svećenicima.

Cijeli članak »

Biciklom u Lourdes – zavjet ratnog vojnog invalida Antuna Pintara

Ponedjeljak, 16. 02. 2009.

U ponedjeljak 16. veljače generalni vikar mons. Josip Šantić u Vojnom ordinarijatu primio je Antuna Pintara i Antu Barića iz petrinjske HVIDR-e. Povod sastanku bile su pripreme ratnog vojnog invalida Antuna Pintara za odlazak biciklom u Lourdes kako bi ispunio svoj zavjet iz 1991. godine.

Cijeli članak »

16. obljetnica operacije “Maslenica” u Novigradu

Subota, 14. 02. 2009.

Na spomen obilježjima poginulih branitelja, postrojbe HRM-a i 2. mehanizirana bojna „Gromovi“ Gardijske motorizirane brigade, članovi obitelji poginulih, članovi udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ i HRM-a, te čelni ljudi Zadra i Zadarske županije, državni dužnosnici položili su vijence i zapalili svijeće. Blagoslov i molitvu predvodili su vojni kapelan o. Ivo Topalović i novigradski župnik don Pave Župčić.

Cijeli članak »

Sastanak Osječkog dekanata Vojne biskupije

Subota, 14. 02. 2009.

U Aljmašu je održan sastanak Osječkog dekanata Vojne biskupije. Na njemu su nazočili: generalni vikar mons. Josip Šantić, vikar za pastoral fra Ivan Nimac, dekan Osječkog dekanata o. Ante Mihaljević, vojni kapelani: o. Alojz Kovaček iz Vinkovaca, p. Dragan Majić iz Đakova, o. Željko Volarić iz Požege, pomoćnici vojnih kapelana: Antun Mandić, Adam Dakić i Darko Boban. Gosti su bili o. Vladislav Mandura, vojni kapelan u Kamenskom i o. Mato Gašparović, župnik župe Sv. Ćirila i Metoda u Osijeku.

Cijeli članak »

Sastanak odgovornih za ovogodišnje lurdsko hodočašće

Četvrtak, 12. 02. 2009.

Povodom pripreme za međunarodno vojno hodočašće u Lourdes koje će biti održano od 12.-19. svibnja u četvrtak 12. veljače u Vojnom ordinarijatu u Zagrebu održan je prvi radni sastanak visokog koordinacijskog tijela kojega je predvodio generalni vikar mons. Josip Šantić. Koordinacijsko tijelo vojno-redarstvenog hodočašća čine Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj kao nositelj te Ministarstvo obrane, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Hrvatska vatrogasna zajednica, Pravosudna policija i predstavnici Udruga branitelja iz Domovinskog rata.

Cijeli članak »

Lourdes i ozdravljenje - iskustvo mons. Šantića

Srijeda, 11. 02. 2009.

Generalni vikar mons. Josip Šantić sudjelovao je na Dan bolesnika u emisiji “Riječ i život” urednika Nene Kužine na HRT-u. Emisija je bila posvećena bolesnicima i duhovnoj skrbi za njih. Uz njega, o svojim doživljajima u Lurdu, svjedočio je umirovljeni bojnik Tomislav Marjanović, invalid Domovinskog rata.

Cijeli članak »

Stepinčevo u Krašiću

Utorak, 10. 02. 2009.

U Krašiću u župnoj crkvi Presvetog Trojstva vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac predvodio je misno slavlje u zajedništvu s krašićkim župnikom. Uz župljane na misnom slavlju sudjelovali su i učenici nižih razreda krašićke osnovne škole.

Deseta obljetnica Vojne kapelanije “Blaženi Alojzije Stepinac”

Utorak, 10. 02. 2009.

Na blagdan blaženog Alojzija Stepinca u utorak 10. veljače u Karlovcu je svečanom koncelebriranom misom obilježena deseta obljetnica vojne kapelanije “Blaženog Alojzija Stepinca” pri zapovjedništvu Hrvatske kopnene vojske. Sveto misno slavlje u crkvi “Presvetog Srca Isusova” predvodio je vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac, uz generalnog vikara vojne biskupije mons. Josipa Šantića, vojnog dekana o. Andriju Markača, dekana karlovačkog o. Ferdinanda Vražića te vojne kapelane iz Bjelovara, Varaždina, Zagreba, Kamenskog i svećenike karlovačkih župa. Misnom slavlju nazočili su zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Mladen Kruljac sa suradnicima i zapovjednicima postrojbi i djelatnicima Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske, predstavnici Karlovca i Karlovačke županije, gradonačelnica Ozlja, načelnici Policijske uprave karlovačke, djelatnici Vatrogasnih zajednica, predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Vojni ordinarij pozdravio je sve nazočne i zahvalio generalu Kruljcu i dekanu Markaču na pozivu da predvodi misno slavlje.

Cijeli članak »

Stepinčevo u zagrebačkoj katedrali

Utorak, 10. 02. 2009.

Generalni vikar mons. Josip Šantić sudjelovao je u zagrebačkoj katedrali na euharistijskom slavlju na blagdan bl. Alojzija Stepinca 10. veljače koje je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u koncelebraciji s kardinalima i predsjednicima biskupskih konferencija Srednje i Istočne Europe. „U godinama komunističkih progonstava i nesloboda Crkvi su darovani mučenici kao proroci. Danas ih u liku blaženog Alojzija Stepinca osluškujemo i zahvaljujemo za njih“, poručio je kardinal Bozanić. U slavlju sudjelovali su i sudionici susreta kardinala i predsjednika BK Srednje i Istočne Europe održanog istog dana u Zagrebu o temi “Poslanje Crkve u Srednjoj i Istočnoj Europi dvadeset godina nakon sloma komunističkog sustava (1989.- 2009.)”, apostolski nuncij u Hrvatskoj nadbiskup Mario Roberto Cassari, zagrebački pomoćni biskupi: Valentin Pozaić, Vlado Košić i Ivan Šaško.

Predstavljen zbornik o Alojziju Stepincu

Utorak, 10. 02. 2009.

Generalni vikar mons. Josip Šantić sudjelovao je u dvorani Vijenac na predstavljanju zbornika radova s međunarodnoga simpozija o temi “Kardinal Alojzije Stepinac - Povijesni kontekst u međunarodnoj perspektivi”, održanog 19. rujna 2008. u sklopu proslave 10. obljetnice proglašenja blaženim kardinala Stepinca. U zborniku su predavanja na izvornim jezicima predavača uz prijevode na hrvatskom jeziku: “Nadbiskup Alojzije Stepinac, 1941-1945, pod povećalom povjesničara i diplomata” (Esther Gitman), “Kardinal Stepinac i Rimokatolička Crkva u Hrvatskoj tijekom Drugoga svjetskog rata” (Ronald J. Rychlak), “Sveta Stolica, Istočna Europa i početci hladnoga rata” (Emília Hrabovec), “Kardinal Stepinac i komunizam” (Roberto de Mattei), “Stepinac i Tito - o religijskoj represiji u Jugoslaviji” (Katrin Boeckh), “Francuzi i kardinal Stepinac” (Georges-Marie Chenu), “Blaženi Alojzije Stepinac i totalitaristi” (Robin Harris).

Stepinčevo u Počasno-zaštitnoj bojni

Utorak, 10. 02. 2009.

Na obljetnicu smrti blaženog kardinala Alojzija Stepinca u Počasno-zaštitnoj bojni održana je tribina pod nazivom “Bl. Alojzije Stepinac”. Nakon uvodnog izlaganja vojnog kapelana o. Zdravka Barića sudionici su pogledali dokumentarni film o blaženiku: “Moja je savjest čista”. Na kraju tribine o. Barić predstavio je knjigu “Hrvatski maritrologij XX stoljeća”don Ante Bakovića.

Generalni vikar posjetio Upravu za zatvorski sustav

Petak, 06. 02. 2009.

Na poziv odgovornih generalni vikar mons. Josip Šantić posjetio je Upravu za zatvorski sustav u Zagrebu. Tema razgovora bila je suradnja Vojnog ordinarijata sa Upravom na dobro branitelja koji se nalaze u zatvorima, odabir nebeskog zaštitnika i sudjelovanje djelatnika Uprave na ovogodišnjem hodočašću u Lourdes. Djelatnici uprave sudjelovati će s jednim autobusom na hodočašću, a Vojni ordinarijat nastaviti će i dalje s radom po zatvorima. Po pitanju nebeskog zaštitnika Uprave nastaviti će se razgovori o toj stvari.

Malonogometni susret Počasno-zaštitne bojne i reprezentacije svećenika

Petak, 06. 02. 2009.

U vojarni na Tuškancu održana je prijateljska utakmica između hrvatske reprezentacije svećenika i malonogometne ekipe Počasno-zaštitne bojne. U ozračju fer i sportske igre pobijedila je ekipa svećenika rezultatom 5:3. Nakon utakmice kapetan i vojni kapelan na HVU-u fra Žarko Relota i zamjenik zapovjednika postrojbe bojnik Ivan Knežević razmijenili su prigodne darove.

Voditeljica međunarodnog projekta borbe protiv trgovine ljudima pohodila Vojni ordinarijat

Četvrtak, 05. 02. 2009.

U četvrtak 5. veljače vojnog biskupa mons. Jurja Jezerinca i generalnog vikara mons. Josipa Šantića posjetila je s. Eugenia Bonetti, misionarka Gospe od Utjehe, socijalna i prosvjetna radnica u pratnji vrhovne glavarice Sestara služavki malog Isusa s. Marije-Ane Kustura. S. Eugenia dvadeset godina radila je u Keniji s djecom i ženama. Od 1991. godine radila je u Torinu u centru za izbjeglice, žene i maloljetnice koji je inicirala njezina Družba. Time je Družba inicirala organiziranu pomoć ženama i maloljetnicama. Od 2000. godine u Rimu, pri Talijanskoj uniji redovnica, koordinira rad oko 250 redovnica iz 70 družbi, koje djeluju u stotinjak centara i pomažu ženama i maloljetnicama – žrtvama trgovine ljudima.

Cijeli članak »

Pogreb dr. Ive Škarića, nositelja kolegija govorništva na HVU

Srijeda, 04. 02. 2009.

U srijedu 4. veljače u Postirama na otoku Braču generalni vikar VO mons. Josip Šantić predvodio je pogrebne obrede za prof. emeritusa dr. Ivu Škarića, dugogodišnjeg profesora govorništva na Ratnoj školi “Ban Josip Jelačić”. U propovijedi je naglasio, inspiriran Prologom Ivanova evanđelja iz misnog čitanja, kako je Bog Biblije Bog dijaloga koji po Riječi otkriva istinu o sebi i o čovjeku, i poziva čovjeka na dijalog spreman čuti ga te osluškivati što mu čovjek govori… Utjelovljenje Boga u Isusu Kristu vrhunac je Božjeg govora čovjeku. „Riječ je tijelom postala i nastanila se među nama...” poruka je po kojoj je Bog pokazao čovjeku koliko ga ljubi. Po tome je Božja ljubav pokazala koliko uvažava čovjeka.

Cijeli članak »

Proslava sv. Vlaha

Utorak, 03. 02. 2009.

Vojni biskup mons. Juraj Jezerinac i generalni vikar VO mons. Josip Šantić sudjelovali su na proslavi sv. Vlaha, zaštitnika grada Dubrovnika kao i Dubrovačke biskupije. Otvaranje slavlja bilo je na svijećnicu pred svečevom crkvom. Nakon pozdrava mjesnog biskupa Želimira uslijedio je blagoslov hrane i puštanje bijelih golubica kao simbola mira te podizanje barjaka na Orlandovu stupu uz himnu svetom Vlahi.

Cijeli članak »

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Poče ih slati - Mihael (12. 07. 2024.)

Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju - Mihael (05. 07. 2024.)

Djevojko! Zapovijedam ti, ustani! - Mihael (01. 07. 2024.)

Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju? - Mihael (26. 06. 2024.)

X. i XI. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 06. 2024.)

Duh istine upućivat će vas u svu istinu – Mihael (17. 05. 2024.)

Neka i oni budu jedno kao i mi! - Mihael (09. 05. 2024.)

Peta i šesta vazmena nedjelja - Mihael (26. 04. 2024.)

Pastir dobri život svoj polaže za ovce - Mihael (19. 04. 2024.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (11. 04. 2024.)

Deklaracija “Dignitas infinita” o ljudskom dostojanstvu (08. 04. 2024.)

Deklaracija Dikasterija za nauk vjere "Dignitas infinita o ljudskom dostojanstvu" objavljena na svetkovinu Blagovijesti - Navještenja Gospodinova 8. travnja 2024. u Vatikanu.

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (05. 04. 2024.)

Nedjelja Muke Gospodnje - Cvjetnica - Mihael (22. 03. 2024.)

Ako pšenično zrno, pavši na zemlju, umre, donosi obilat rod - Mihael (14. 03. 2024.)

Bog je poslao Sina na svijet da se svijet spasi po njemu - Mihael (07. 03. 2024.)

Ovo je Sin moj ljubljeni - Mihael (26. 02. 2024.)

Iskušavao ga Sotona, a anđeli mu služahu. - Mihael (16. 02. 2024.)

Četvrta nedjelja došašća, Božić - Mihael (22. 12. 2023.)

Među vama stoji koga vi ne poznate - Mihael (15. 12. 2023.)

Poravnite staze Gospodnje - Mihael (08. 12. 2023.)

Bdijte jer ne znate kad će se domaćin vratiti - Mihael (30. 11. 2023.)

Sjest će na prijestolje slave svoje i razlučiti jedne od drugih - Mihael (24. 11. 2023.)

U malome si bio vjeran, uđi u radost gospodara svoga! - Mihael (17. 11. 2023.)

Podajte caru carevo, a Bogu Božje - Mihael (20. 10. 2023.)

Koga god nađete, pozovite na svadbu - Mihael (13. 10. 2023.)

Vinograd će iznajmiti drugim vinogradarima - Mihael (06. 10. 2023.)

Zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar? - Mihael (23. 09. 2023.)

Opraštaj, kažem ti, ne do sedam puta,  nego do sedamdeset puta sedam! - Mihael (14. 09. 2023.)

Ako te posluša, stekao si brata - Mihael (08. 09. 2023.)

Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe - Mihael (01. 09. 2023.)

Ti si Petar-Stijena. Tebi ću dati ključeve Kraljevstva nebeskoga - Mihael (29. 08. 2023.)

O ženo, velika je tvoja vjera! - Mihael (20. 08. 2023.)

19. nedjelja kroz godinu - Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2023.)

XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 07. 2023.)

Tko ne uzme križa, nije mene dostojan - Mihael (30. 06. 2023.)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo! - Mihael (23. 06. 2023.)

Dozva dvanaestoricu svojih učenika i posla ih - Mihael (16. 06. 2023.)

Duhovi - Presveto Trojstvo - Mihael (28. 05. 2023.)

Prepoznaše ga u lomljenju kruha - Mihael (21. 04. 2023.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (14. 04. 2023.)

Vazmeno trodnevlje - Mihael (06. 04. 2023.)

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (31. 03. 2023.)

Ja sam uskrsnuće i život - Mihael (24. 03. 2023.)

Ode, umije se pa se vrati gledajući - Mihael (17. 03. 2023.)

Izvor vode koja struji u život vječni - Mihael (10. 03. 2023.)

Lice mu zasja kao sunce - Mihael (03. 03. 2023.)

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava - Mihael (24. 02. 2023.)

Ljubite neprijatelje! - Mihael (17. 02. 2023.)

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (10. 02. 2023.)

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (02. 02. 2023.)

Blago siromasima duhom! - Mihael (26. 01. 2023.)

Isus će se roditi od Marije, zaručene za Josipa, sina Davidova - Mihael (16. 12. 2022.)

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (25. 11. 2022.)

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje! - Mihael (17. 11. 2022.)

XXXII. i XXXIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (04. 11. 2022.)

Svi sveti, Dušni dan - Mihael (21. 10. 2022.)

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu - Mihael (14. 10. 2022.)

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (06. 10. 2022.)

Sveti arkanđeli Mihael, Gabriel i Rafael - Mihael (29. 09. 2022.)

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (15. 09. 2022.)

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika - Mihael (09. 09. 2022.)

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (02. 09. 2022.)

Koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen - Mihael (26. 08. 2022.)

Doći će s istoka i zapada i sjesti za stol u kraljevstvu Božjem - Mihael (19. 08. 2022.)

20. nedjelja kroz godinu i Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2022.)

Srpanj, XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (01. 07. 2022.)

Za tobom ću kamo god ti pošao - Mihael (24. 06. 2022.)

Ti si Krist - Pomazanik Božji! - Mihael (17. 06. 2022.)

Presveto Trojstvo i Tijelovo - Mihael (10. 06. 2022.)

Sedma vazmena nedjelja i Duhovi-Pedesetnica - Mihael (27. 05. 2022.)

Četvrta i peta vazmena nedjelja – Mihael (05. 05. 2022.)

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu – Mihael (29. 04. 2022.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (22. 04. 2022.)

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (31. 03. 2022.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (25. 03. 2022.)

Blagovijest - Mihael (18. 03. 2022.)

Dok se molio, izgled mu se lica izmijeni - Mihael (11. 03. 2022.)

Osma nedjelja kroz godinu i Pepelnica - Mihael (25. 02. 2022.)

Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš - Mihael (18. 02. 2022.)

Blago vama, siromasi! Jao vama, bogataši! - Mihael (11. 02. 2022.)

Oni ostaviše sve i pođoše za njim - Mihael (04. 02. 2022.)

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima - Mihael (27. 01. 2022.)

Danas se ispunilo ovo Pismo - Mihael (21. 01. 2022.)

Rodio vam se spasitelj - Mihael (24. 12. 2021.)

Otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? - Mihael (17. 12. 2021.)

Što nam je činiti? - Mihael (10. 12. 2021.)

Svako će tijelo vidjeti spasenje Božje - Mihael (03. 12. 2021.)

Podignite glave, približuje se vaše otkupljenje - Mihael (26. 11. 2021.)

Ti kažeš: ja jesam kralj - Mihael (19. 11. 2021.)

Sabrat će svoje izabranike s četiri vjetra - Mihael (12. 11. 2021.)

Što imaš, prodaj i idi za mnom! - Mihael (08. 10. 2021.)

Mihael 500 (29. 09. 2021.)

Tko nije protiv nas, za nas je - Mihael (23. 09. 2021.)

Tko želi biti prvi, neka bude svima poslužitelj - Mihael (17. 09. 2021.)

Ti si Pomazanik-Krist! ... - Mihael (10. 09. 2021.)

Gluhima da je čuti, nijemima govoriti - Mihael (03. 09. 2021.)

Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske - Mihael (27. 08. 2021.)

Kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! - Mihael (21. 08. 2021.)

Velika mi djela učini Svesilni: uzvisi neznatne - Mihael (14. 08. 2021.)

Tražite ljepotu ovog ljeta - Mihael (09. 07. 2021.)

Arhiva vijesti

Linkovi