Vijesti // Arhiva

Godina: 2009, mjesec: ožujak

18. bljetnica pogibije Josipa Jovića na Plitvičkim jezerima

Utorak, 31. 03. 2009.

Kod spomen-obilježja pokojnog Josipa Jovića na Plitvičkim jezerima službena izaslanstva položila su vijence, zapalila svijeće i obratila se nazočnima. Najprije je to učinila Marija, Josipova majka, a potom, u ime predsjednika Republike, zamjenik načelnika GS OS RH general pukovnik Slavko Barić, potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, ministar obrane Branko Vukelić i drugi.

Izložba radova o mirovnoj misiji u Afganistanu

Utorak, 31. 03. 2009.

U MORH-ovoj galeriji Zvonimir otvorena je izložba o djelovanju Hrvatske vojske u mirovnoj misiji ISAF. Otvorenju izložbe prisustvovali su vojni biskup mons. Juraj Jezerinac i generalni vikar mons. Josip Šantić. U nizu fotografija, koje su snimali vojnici, nalaze se i fotografije koje govore o prisutnosti dušobrižništva u toj mirovnoj misiji.

Peti sastanak Organizacijskog odbora za provedbu hodočašća u Lourdes 2009.

Utorak, 31. 03. 2009.

U Vojnom ordinarijatu održan je peti sastanak Organizacijskog odbora za vojno-redarstveno hodočašće u Lourdes. Bojnik Petar Klarić izložio je suradnicima nove informacije. Obrađene su točke oko organizacije međunarodne mise. Dogovorene su probe sa zborovima, klapom HRM-a „Sv. Juraj“, orkestrom Oružanih snaga te ceremonijarom liturgije, čitačima i ostalim sudionicima euharistijskog slavlja. Radu odbora pridružili su se satnik Miroslav Vukovojac Dugan, zapovjednik orkestra OS RH i Tomislav Fačini, dirigent orkestra OS RH.

18. obljetnica pogibije Josipa Jovića u Aržanu

Ponedjeljak, 30. 03. 2009.

U ponedjeljak 30. ožujka u Aržanu obilježena je 18. obljetnica pogibije Josipa Jovića, prve žrtve Domovinskog rata. Započela ja posjetom izaslanstva MUP-a obitelji Jović u njihovu domu.

Cijeli članak »

Evangelizacija zatvorenika

Ponedjeljak, 30. 03. 2009.

U ponedjeljak 30. ožujka u dvorani tajništva Hrvatske biskupske konferencije održan je susret kapelana, koji skrbe o duhovnim potrebama zatvorenika, kojega je predvodio vojni biskup mons. Juraj Jezerinac, predsjednik Odbora HBK za pastoral osoba lišenih slobode.

Cijeli članak »

Duhovne vježbe PU primorsko-goranske i PU istarske

Petak, 27. 03. 2009.

Djelatnici PU primorsko-goranske i PU istarske sudjelovali su na duhovnim vježbama u Valbandonu. Tema duhovnih vježbi bila je: “Novi čovjek kojega uspostavlja Isus Krist svojim uskrsnućem”. Vježbe je vodio fra Ivan Nimac, biskupski vikar za pastoral i policijski kapelan u PU zagrebačkoj.

Posjet ratnog broda “Commandant Birot”

Petak, 27. 03. 2009.

U ratnoj luci Lora zapovjednik ratnog broda “Commandant Birot” kapetan korvete Ludovic Poitou priredio je svečani prijem na brodu na koji je bio pozvan i generalni vikar Vojnog ordinarijata mons. Josip Šantić. Tema razgovora bila je skori ulazak Hrvatske u NATO i važnost tog događaja za NATO, kao i za Hrvatsku. Zanimljivo je bilo čuti strane vojne izaslanike o tome koliko je ugledu Hrvatske svojim radom pridonio i Vojni ordinarijat.

Peti sastanak Koordinacijskog tijela za hodočašće u Lourdes 2009.

Četvrtak, 26. 03. 2009.

U Vojnom ordinarijatu održan je peti sastanak Koordinacijskog tijela za pripremu lourdskog hodočašća. Sastanak je vodio mons. Josip Šantić, a nazočili su: načelnik Odjela za potporu Vojnom ordinarijatu bojnik Petar Klarić, načelnik Odjela MUP-a za suradnju s Vojnim ordinarijatom Josip Zagorščak, pukovnik Predrag Krapljan, načelnica protokola MORH-a bojnica Marijana Pleše Čadonić, pomoćnik načelnika uprave u Ravnateljstvu policije Josip Bukvić, predstavnik Pravosudne policije Mario Šimunović, Gorana Marić u ime Ministarstva branitelja i natporučnik Vladimir Krpan.

Četvrti sastanak Organizacijskog odbora za provedbu hodočašća u Lourdes 2009.

Utorak, 24. 03. 2009.

Održan je četvrti radni sastanak Organizacijskog odbora za provedbu vojno-redarstvenog hodočašća u Lourdes. Vodio ga je načelnik MORH-ova Odjela za potporu Vojnom ordinarijatu bojnik Petar Klarić, a raspravljene su pojedinosti oko međunarodne svete mise koju organizira Republika Hrvatska.

Križni put Hrvatske vojske i policije na Ksaveru

Ponedjeljak, 23. 03. 2009.

Na IV. korizmenu – sredoposnu nedjelju 22. ožujka na zagrebačkom Ksaveru Križni put predvodio je mons. Juraj Jezerinac u zajedništvu s generalnim vikarom mons. Josipom Šantićem i vojnim kapelanima. Na njemu su sudjelovali pripadnici Počasno-zaštitne bojne, kadeti Hrvatske vojske, polaznici Policijske akademije. Okupili su se ispred zgrade Vojnog ordinarijata i u procesiji krenuli ka Kalvariji. Pripadnici Hrvatske vojske i policije predmolili su križni put, a pripadnici Počasne bojne nosili su križ i baklje i zastave Republike Hrvatske, Svete stolice i Vojnog ordinarijata. Po završetku hoda po kalvariji mons. Jezerinac propovijedao je okupljenom mnoštvu.

Podijeljena služba akolitata bogoslovu Željku Saviću

Nedjelja, 22. 03. 2009.

U kapeli Vojnog ordinarijata na nedjeljnom euharistijskom slavlju vojni biskup mons. Juraj Jezerinac podijelio je službu akolitata bogoslovu Vojne biskupije Željku Saviću. Na slavlju je propovijedao generalni vikar mons. Josip Šantić.

Cijeli članak »

Tribina u Počasno-zaštitnoj bojni

Petak, 20. 03. 2009.

U organizaciji vojne kapelanije “Sv. Bartolomeja i sv. Petra Apostola” u Počasno - zaštitnoj bojni 20. ožujka održana je tribina o temi “Biblijsko bdijenje”. Održali su je bračni par Dražen i Kristina Bušić.

Cijeli članak »

Proslava sv. Josipa u Zaprešiću

Četvrtak, 19. 03. 2009.

U Zaprešiću u Novim dvorima na „Josipovo“ vojni biskup mons. Juraj Jezerinac predvodio je euharistijsko slavlje u zajedništvu s generalnim vikarom mons. Josipom Šantićem, vojnim kapelanom fra Žarkom Relotom i mjesnim župnikom za polaznike Ratne škole “Ban Josip Jelačić” na dan škole.

Cijeli članak »

Duhovne vježbe vjernika vojnih kapelanija “Gospa Snježna” i “Bl. Ivan Merz”

Četvrtak, 19. 03. 2009.

Za dvadesetak vjernika vojnih kapelanija “Gospa Snježna” i “Blaženi Ivan Merz” organizirane su duhovne vježbe u Splitu od 16. do 19. ožujka koje je vodio p. Ante Vukoja, vojni kapelan GS OSRH i MORH. Objašnjavajući što je cilj duhovnih vježbi p. Vukoja kazao je da „duhovne vježbe žele osloboditi čovjeka od neurednih sklonosti, da se čovjek nanovo rodi kako bi u duhovnoj slobodi mogao potpuno pripadati Bogu“.

Cijeli članak »

Duhovne vježbe vjernika vojne kapelanije “Sveti Ilija Prorok”

Četvrtak, 19. 03. 2009.

Dvadeset devet vojnika vjernika vojne kapelanije “Sveti Ilija Prorok” iz Petrinje, pripadnika bojna “Tigrovi” i “Gromovi” gardijske motorizirane brigade, Logističke pukovnije i 2. satnije veze - pukovnije veze, sudjelovalo je na duhovnim vježbama u Splitu od 16. do 19. ožujka. Voditelj je bio o. Vladislav Mandura, vojni kapelan Inženjerijske pukovnije, a tema duhovnih vježbi bila je govor o sakramentima.

Cijeli članak »

Početak tečaja polaznika Policijske škole

Srijeda, 18. 03. 2009.

Vojni biskup mons. Juraj Jezerinac u zajedništvu s generalnim vikarom mons. Josipom Šantićem i policijskim kapelanom don Josipom Stanićem predvodio je euharistijsko slavlje u Policijskoj akademiji u povodu početka tečaja polaznika Policijske škole.

“Etika polazna točka ljudskog djelovanja”

Srijeda, 18. 03. 2009.

Mons. Josip Šantić, generalni vikar VO, održao je na dočasničkoj školi u Đakovu predavanje o temi “Etika - polazna točka ljudskog djelovanja” pred polaznicima dočasničke škole i časnicima i dočasnicima predavačima u toj školi.

Pobožnost Križnog puta na zagrebačkom Ksaveru

Utorak, 17. 03. 2009.

Vojni i policijski kapelani i njihovi pomoćnici okupili su se u Vojnom ordinarijatu na sastanku oko Križnog puta Hrvatske vojske i policije koji će se održati u nedjelju 22. ožujka. Vodio ga je generalni vikar mons. Josip Šantić, a svi sudionici dobili su konkretne zadaće. Križni put predvodit će vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac.

Susret s dr. Tončijem Matulićem

Utorak, 17. 03. 2009.

Generalni vikar mons. Josip Šantić posjetio je dr. Tončija Matulića na Katoličkom bogoslovnom fakultetu te s njim razgovarao o suradnji kroz različita predavanja u Vojnoj biskupiji i Hrvatskoj vojsci.

“Missa Euharistica iubilaris” Franje pl. Lučića

Ponedjeljak, 16. 03. 2009.

U zagrebačkoj prvostolnici generalni vikar mons. Josip Šantić koncelebrirao je na misi za pokojnog Franju pl. Lučića, koju je predvodio pomoćni zagrebački biskup mons. Vlado Košić. Akademski zbor „Ivan Goran Kovačić“ uz pratnju Sinfonijskog orkestra Hrvatske vojske izveo je “Missa Euharistica iubilaris” koju je Franjo pl. Lučić komponirao za 1000-tu obljetnicu hrvatskoga kraljevstva, a ove godine biti će izvedena na međunarodnom vojnom hodočašću u Lourdes.

Duhovne vježbe za vjernike VK “Sv. Antun Padovanski” i VK “Sv. Gabrijel arkanđeo”

Četvrtak, 12. 03. 2009.

Od 9. do 12. ožujka u hotelu „Zagreb“ u Splitu održane su duhovne vježbe za djelatnike vojnih kapelanija “Sv. Antuna Padovanskog” iz Zagreba i “Sv. Gabrijela” iz Zemunika Donjeg. Sudjelovalo je 17 djelatnika, a duhovne vježbe predvodio je generalni vikar VO mons. Josip Šantić. Temelj duhovnih izlaganja mons. Šantića bio je upit: „Tko je čovjek?“. U raščlambi te teme dotakli su se i tema usko vezanih uz nju: „poslušnost Bogu“, „sloboda“, „čovjekovo dostojanstvo“, a također i o trenutku kada se želi susresti Boga na poseban način, s njim razgovarati, biti mu blizu, biti u molitvi. Mons. Šantić je svoja razmišljanja temeljio na Riječi Božjoj, a posebno oslanjajući se na knjigu Postanka.

Cijeli članak »

Povratak vojnog kapelana iz misije ISAF

Utorak, 10. 03. 2009.

Vojni kapelan petrinjske vojne kapelanije “Svetoga Ilije Proroka” don Miljenko Majić, u proteklih šest mjeseci vršio je službu vojnog dušobrižnika – vojnog kapelana za vojnike katolike u sastavu 12. hrvatskoga kontingenta Oružanih snaga Republike Hrvatske u misiji ISAF u Afganistanu. Vratio se u utorak 10. ožujka, a prilikom dolaska u Zagreb dočekali su ga predstavnici 2. mehanizirane bojne „Gromovi“ Gardijske motorizirane brigade i Logističe pukovnije, odnosno vjernici vojne kapelanije “Svetoga Ilije Proroka”, pomoćnik vojnog kapelana Robert Ćaran i vojni kapelan iz Varaždina o. Ivica Horvat. Don Milenka Majića u sklopu redovite 13. rotacije hrvatskih oružanih snaga u misiji ISAF zamijenio je vojni kapelan Gardijske okopno-mehanizirane brigade o. Alojz Kovaček.

Treći sastanak Organizacijskog odbora za provedbu hodočašća u Lourdes 2009.

Utorak, 10. 03. 2009.

Održan je treći radni sastanak Organizacijskog odbora za provedbu vojno-redarstvenog hodočašća u Lourdes. Načelnik Odjela za potporu VO bojnik Petar Klarić suradnicima je izložio nove informacije vezane uz hodočašće. Naime, kako se radi o međunarodnom događaju odbor za pripremu hodočašća u suradnji s lurdskim svetištem usuglašava termine i prostore za liturgijske i protokolarne radnje. Tako je i Vojni ordinarijat u RH obaviješten o terminima koje je lurdsko svetište osiguralo hrvatskoj delegaciji te će prema istome biti usuglašen hrvatski plan i program putovanja. Sve informacije hodočasnici će pronaći u Vodiču za hodočašće. U raspravi su razmatrane pojedine stavke i podijeljene zadaće za svaki dan hodočašća.

Križni put za mlade u Krašiću

Subota, 07. 03. 2009.

U župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću u subotu, 7. ožujka vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac predvodio je Križni put i misu za mlade jaskanskog dekanata. Inicijativu za Križni put na kojem se okupilo više od dvjestotinjak mladih dao je krašički župnik Dragutin Kučan i svećenici jaskanskog dekanata. Bila je to prigoda da mladi idući od postaje do postaje ne samo svjedoče svoju vjeru, već da i u svjetlu Isusovog Križnog puta promatraju i svoj vlastiti životni križni put.

Cijeli članak »

“Etika, polazna točka ljudskog djelovanja” - tribina u vojarni u Dugom Selu

Četvrtak, 05. 03. 2009.

U vojarni “Pukovnik Milivoj Halar” u Dugom Selu generalni vikar mons. Josip Šantić održao je tribinu o temi “Etika, polazna točka ljudskog djelovanja”. Na tribini su sudjelovali zapovjednici, časnici i vojnici. Poslije tribine mons. Šantić i vojni kapelan iz vojarne “Croatia” o. Ivan Magdić zadržali su se u razgovoru sa zapovjednikom o aktivnostima Vojnog ordinarijata u ovoj postrojbi.

Generalni vikar posjetio državnog tajnika Željka Goršića

Četvrtak, 05. 03. 2009.

Generalni vikar mons. Josip Šantić posjetio je državnog tajnika u Ministarstvu obrane Željka Goršića. Razgovarali su o stipendiranju kandidata Vojnog ordinarijata za svećeništvo temeljem članka 15. Statuta Vojnog ordinarijata. Razgovarali su i o drugim aktivnostima Vojnog ordinarijata na dobro vjernika u OS RH.

Četvrti sastanak Koordinacijskog tijela za hodočašće u Lourdes 2009.

Četvrtak, 05. 03. 2009.

Održan je četvrti sastanak koordinacijskog tijela za hodočašće u Lourdes 2009. Vodio ga je mons. Josip Šantić i u uvodu izvijestio da je MORH donio “Odluku o sudjelovanju djelatnika Ministarstva obrane i pripadnika Oružanih snaga RH na 51. međunarodnom vojnom hodočašću u Lourdes”. To je temeljni dokument po kojemu se vrše predradnje za provedbu hodočašća. Izvijestio je i da su ministar obrane i ministar unutarnjih poslova dobili službeni poziv ravnatelja Međunarodnog vojnog hodočašća (PMI) Blaisea Rebotiera za sudjelovanje na međunarodnom hodočašću u Lourdes.

Duhovne vježbe Zapovjedništva ZOD-a iz Osijeka i gombre iz Vinkovaca

Četvrtak, 05. 03. 2009.

U sklopu proljetnog ciklusa održavanja duhovnih vježbi vojne kapelanije “Svetog Leopolda Mandića” iz Osijeka i “Kraljice Svete Krunice” i “Svetog Ivana Kapistrana” iz Vinkovaca u suradnji s Vojnim ordinarijatom organizirale su od 2. do 5. ožujka duhovne vježbe za pripadnike Zapovjedništva za obuku i doktrinu u Osijeku i Gardijsko oklopno-mehanizirane brigade iz Vinkovaca.

Cijeli članak »

“Katyn - neispričana priča o zločinu koju Staljin nije uspio sakriti”

Srijeda, 04. 03. 2009.

Vojni biskup mons. Juraj Jezerinac i generalni vikar VO mons. Josip Šantić prisustvovali su u srijedu 4. ožujka premijeri filma “Katyn - neispričana priča o zločinu koju Staljin nije uspio sakriti” u kinu Tuškanac na poziv poljskog veleposlanika u RH Wieslawa Tarke. Film potpisuje slavni poljski režiser Andrzej Wajda, a govori o događajima vezanim uz podjelu Poljske kada su saveznici Hitler i Staljin 1939. godine podijelili Poljsku.

Cijeli članak »

Drugi sastanak Organizacijskog odbora za provedbu hodočašća u Lourdes 2009.

Srijeda, 04. 03. 2009.

U zgradi Vojnog ordinarijata održan je drugi radni sastanak organizacijskog odbora za provedbu vojno-redarstvenog hodočašća u Lourdes. Sastanak je otvorio generalni vikar mons. Josip Šantić. Načelnik Odjela za potporu VO bojnik Petar Klarić u prvom dijelu sastanka izložio je okupljenim suradnicima koncept središnje svečanosti hodočašća koja će se održati u nedjelju 17. svibnja – međunarodne svete mise - čija je organizacija dodijeljena hrvatskoj delegaciji. Tema euharistijskog slavlja biti će „Jedinstvo naroda u Kristu“ i vezana je uz godinu sv. Pavla, Apostola naroda i godinu sv. Bernardice Soubiroux.

Cijeli članak »

Priprava za Križni put na zagrebačkom Ksaveru

Utorak, 03. 03. 2009.

Vojni i policijski kapelani zagrebačkog dekanata i njihovi pomoćnici okupili su se u Vojnom ordinarijatu na sastanku kojeg je vodio generalni vikar mons. Josip Šantić zbog pripreme Križnog puta Hrvatske vojske i policije koji će se održati 22. ožujka na Ksaveru. Organizator Križnog puta je Vojni ordinarijat, a predvodit će ga vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac.

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Poče ih slati - Mihael (12. 07. 2024.)

Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju - Mihael (05. 07. 2024.)

Djevojko! Zapovijedam ti, ustani! - Mihael (01. 07. 2024.)

Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju? - Mihael (26. 06. 2024.)

X. i XI. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 06. 2024.)

Duh istine upućivat će vas u svu istinu – Mihael (17. 05. 2024.)

Neka i oni budu jedno kao i mi! - Mihael (09. 05. 2024.)

Peta i šesta vazmena nedjelja - Mihael (26. 04. 2024.)

Pastir dobri život svoj polaže za ovce - Mihael (19. 04. 2024.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (11. 04. 2024.)

Deklaracija “Dignitas infinita” o ljudskom dostojanstvu (08. 04. 2024.)

Deklaracija Dikasterija za nauk vjere "Dignitas infinita o ljudskom dostojanstvu" objavljena na svetkovinu Blagovijesti - Navještenja Gospodinova 8. travnja 2024. u Vatikanu.

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (05. 04. 2024.)

Nedjelja Muke Gospodnje - Cvjetnica - Mihael (22. 03. 2024.)

Ako pšenično zrno, pavši na zemlju, umre, donosi obilat rod - Mihael (14. 03. 2024.)

Bog je poslao Sina na svijet da se svijet spasi po njemu - Mihael (07. 03. 2024.)

Ovo je Sin moj ljubljeni - Mihael (26. 02. 2024.)

Iskušavao ga Sotona, a anđeli mu služahu. - Mihael (16. 02. 2024.)

Četvrta nedjelja došašća, Božić - Mihael (22. 12. 2023.)

Među vama stoji koga vi ne poznate - Mihael (15. 12. 2023.)

Poravnite staze Gospodnje - Mihael (08. 12. 2023.)

Bdijte jer ne znate kad će se domaćin vratiti - Mihael (30. 11. 2023.)

Sjest će na prijestolje slave svoje i razlučiti jedne od drugih - Mihael (24. 11. 2023.)

U malome si bio vjeran, uđi u radost gospodara svoga! - Mihael (17. 11. 2023.)

Podajte caru carevo, a Bogu Božje - Mihael (20. 10. 2023.)

Koga god nađete, pozovite na svadbu - Mihael (13. 10. 2023.)

Vinograd će iznajmiti drugim vinogradarima - Mihael (06. 10. 2023.)

Zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar? - Mihael (23. 09. 2023.)

Opraštaj, kažem ti, ne do sedam puta,  nego do sedamdeset puta sedam! - Mihael (14. 09. 2023.)

Ako te posluša, stekao si brata - Mihael (08. 09. 2023.)

Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe - Mihael (01. 09. 2023.)

Ti si Petar-Stijena. Tebi ću dati ključeve Kraljevstva nebeskoga - Mihael (29. 08. 2023.)

O ženo, velika je tvoja vjera! - Mihael (20. 08. 2023.)

19. nedjelja kroz godinu - Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2023.)

XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 07. 2023.)

Tko ne uzme križa, nije mene dostojan - Mihael (30. 06. 2023.)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo! - Mihael (23. 06. 2023.)

Dozva dvanaestoricu svojih učenika i posla ih - Mihael (16. 06. 2023.)

Duhovi - Presveto Trojstvo - Mihael (28. 05. 2023.)

Prepoznaše ga u lomljenju kruha - Mihael (21. 04. 2023.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (14. 04. 2023.)

Vazmeno trodnevlje - Mihael (06. 04. 2023.)

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (31. 03. 2023.)

Ja sam uskrsnuće i život - Mihael (24. 03. 2023.)

Ode, umije se pa se vrati gledajući - Mihael (17. 03. 2023.)

Izvor vode koja struji u život vječni - Mihael (10. 03. 2023.)

Lice mu zasja kao sunce - Mihael (03. 03. 2023.)

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava - Mihael (24. 02. 2023.)

Ljubite neprijatelje! - Mihael (17. 02. 2023.)

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (10. 02. 2023.)

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (02. 02. 2023.)

Blago siromasima duhom! - Mihael (26. 01. 2023.)

Isus će se roditi od Marije, zaručene za Josipa, sina Davidova - Mihael (16. 12. 2022.)

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (25. 11. 2022.)

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje! - Mihael (17. 11. 2022.)

XXXII. i XXXIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (04. 11. 2022.)

Svi sveti, Dušni dan - Mihael (21. 10. 2022.)

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu - Mihael (14. 10. 2022.)

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (06. 10. 2022.)

Sveti arkanđeli Mihael, Gabriel i Rafael - Mihael (29. 09. 2022.)

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (15. 09. 2022.)

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika - Mihael (09. 09. 2022.)

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (02. 09. 2022.)

Koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen - Mihael (26. 08. 2022.)

Doći će s istoka i zapada i sjesti za stol u kraljevstvu Božjem - Mihael (19. 08. 2022.)

20. nedjelja kroz godinu i Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2022.)

Srpanj, XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (01. 07. 2022.)

Za tobom ću kamo god ti pošao - Mihael (24. 06. 2022.)

Ti si Krist - Pomazanik Božji! - Mihael (17. 06. 2022.)

Presveto Trojstvo i Tijelovo - Mihael (10. 06. 2022.)

Sedma vazmena nedjelja i Duhovi-Pedesetnica - Mihael (27. 05. 2022.)

Četvrta i peta vazmena nedjelja – Mihael (05. 05. 2022.)

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu – Mihael (29. 04. 2022.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (22. 04. 2022.)

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (31. 03. 2022.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (25. 03. 2022.)

Blagovijest - Mihael (18. 03. 2022.)

Dok se molio, izgled mu se lica izmijeni - Mihael (11. 03. 2022.)

Osma nedjelja kroz godinu i Pepelnica - Mihael (25. 02. 2022.)

Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš - Mihael (18. 02. 2022.)

Blago vama, siromasi! Jao vama, bogataši! - Mihael (11. 02. 2022.)

Oni ostaviše sve i pođoše za njim - Mihael (04. 02. 2022.)

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima - Mihael (27. 01. 2022.)

Danas se ispunilo ovo Pismo - Mihael (21. 01. 2022.)

Rodio vam se spasitelj - Mihael (24. 12. 2021.)

Otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? - Mihael (17. 12. 2021.)

Što nam je činiti? - Mihael (10. 12. 2021.)

Svako će tijelo vidjeti spasenje Božje - Mihael (03. 12. 2021.)

Podignite glave, približuje se vaše otkupljenje - Mihael (26. 11. 2021.)

Ti kažeš: ja jesam kralj - Mihael (19. 11. 2021.)

Sabrat će svoje izabranike s četiri vjetra - Mihael (12. 11. 2021.)

Što imaš, prodaj i idi za mnom! - Mihael (08. 10. 2021.)

Mihael 500 (29. 09. 2021.)

Tko nije protiv nas, za nas je - Mihael (23. 09. 2021.)

Tko želi biti prvi, neka bude svima poslužitelj - Mihael (17. 09. 2021.)

Ti si Pomazanik-Krist! ... - Mihael (10. 09. 2021.)

Gluhima da je čuti, nijemima govoriti - Mihael (03. 09. 2021.)

Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske - Mihael (27. 08. 2021.)

Kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! - Mihael (21. 08. 2021.)

Velika mi djela učini Svesilni: uzvisi neznatne - Mihael (14. 08. 2021.)

Tražite ljepotu ovog ljeta - Mihael (09. 07. 2021.)

Arhiva vijesti

Linkovi