Vijesti // Arhiva

Godina: 2009, mjesec: lipanj

Proslavljen Dan Vojne kapelanije “Sv. Petar i Pavao, apostoli” u Ogulinu

Ponedjeljak, 29. 06. 2009.

Na blagdan sv. Petra i Pavla svečanim misnim slavljem obilježen je Dan vojne kapelanije “Sv. Petra i Pavla apostola” u Ogulinu u Vojno obavještajnoj bojni HKoV-a, koji je ujedno i dan vojarne “Sv. Petar” u Ogulinu.

Cijeli članak »

Udruga “Mare nostrum croaticum” odlikovala vojnog biskupa

Ponedjeljak, 29. 06. 2009.

Udruga “Mare nostrum croaticum” u zagrebačkoj Mimari odlikovala je vojnog biskupa mons. Jurja Jezerinca zlatnom plaketom za “izuzetan doprinos u stvaranju, njegovanju i promicanju vjerskih i kulturno-povijesnih vrijednosti, koje smo baštinili od naših predaka u korist naših potomaka”.

Ljetovanja mladih na Malom Lošinju

Nedjelja, 28. 06. 2009.

Nakon pozitivnog iskustva s ljetovanja na Malom Lošinju prošle godine Vojni ordinarijat je ponovno organizirao ljetovanje za djecu djelatnika MORH-a i GS OS-a u vojarni “Kovčanje”. Prva grupa s 22 mladića sa svojim voditeljem satnikom Juricom Hećimovićem, nakon susreta s vojnim biskupom mons. Jurajem Jezerincem i obilaska Vojnog ordinarijata, krenula je prema moru u ponedjeljak 22. lipnja. Na Lošinju su proveli 7 dana u druženju, rekreaciji i kupanju. Nije nedostajao niti duhovni sadržaj za što je bio odgovoran o. Vladislav Mandura, koji je s mons. Josipom Šantićem organizator cjelokupnog projekta. Za sudionike, kojima Vojni ordinarijat daruje cjelokupno ljetovanje, organizirano je jednodnevno sudjelovanje u uređenju ceste kroz vojarnu.

Proslava Dana državnosti i svetkovina sv. Bone u Vukovaru

Četvrtak, 25. 06. 2009.

Vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac predvodio je misno slavlje 25. lipnja na blagdan sv. Bone, zaštitnika Vukovara u crkvi “Sv. Filipa i Jakova”. Uz njega su bili fra Ivan Nimac, biskupski vikar za pastoral i fra Žarko Relota, dekan i vojni kapelan na HVU-u.

Cijeli članak »

Proslavljen Dan vojne kapelanije u Požegi i podijeljena krizma u vojarni

Srijeda, 24. 06. 2009.

Vojni biskup mons. Juraj Jezerinac predvodio je euharistijsko slavlje u vojarni “Požega” prigodom proslave dana vojne kapelanije “Sv. Ivana Krstitelja”. Podijelio je sakrament potvrde dočasnici Snježani-Ani Boljvak. Vojni kapelan u Požegi o. Željko Volarić pozdravio je nazočne i zaželio im dobrodošlicu povodom svetkovine svetog Ivana Krstitelja. Na misi su sudjelovali i biskupski vikar za pastoral fra Ivan Nimac i vojni kapelan iz Đakova p. Drago Majić.

Proslava promaknuća brigadnog generala Ivana Benete

Utorak, 23. 06. 2009.

Vojni biskup mons. Juraj Jezerinac i generalni vikar mons. Josip Šantić sudjelovali su na domjenku na poziv Ivana Beneta povodom promaknuća u čin brigadnog generala OS RH. Domjenak je bio u restoranu golf-kluba “Ban Josip Jelačić” u Zaprešiću – Novi Dvori. Prisustvovalo je više generala i admirala, visokih dužnosnika Ministarstva obrane RH te više časnika i Ivanovih prijatelja.

Proslava Dana Vojne kapelanije “Sv. Antun Padovanski” u vojarni “Croatia”

Četvrtak, 18. 06. 2009.

Povodom Dana vojne kapelanije “Sv. Antuna Padovanskog” u vojarni “Croatia” slavljena je misa, koju je predvodio vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac. Uz njega bili su fra Ivan Nimac, koji je propovijedao, i vojni kapelani iz zagrebačkog dekanata.

Proljetni susret djelatnika Vojnog ordinarijata

Srijeda, 17. 06. 2009.

Redoviti proljetni susret pomoćnika vojnih i policijskih kapelana, djelatnika MORH-ova Odjela za potporu Vojnom ordinarijatu i MUP-ova Odjela za suradnju s Vojnim ordinarijatom održan je u Iloku od 15.-17. lipnja. Sudionike susreta posjetio je i pozdravio vojni ordinarij koji je 17. lipnja predvodio misno slavlje u župnoj crkvi sv. Ivana Kapistrana. Voditelj susreta bio je biskupski vikar za pastoral fra Ivan Nimac.

Cijeli članak »

Svečani prijam uz Dan državnosti i Dan Oružanih snaga Republike Slovenije

Srijeda, 17. 06. 2009.

Generalni vikar mons. Josip Šantić sudjelovao je na svečanom prijemu na Dan državnosti i Dan oružanih snaga Republike Slovenije u Gliptoteci HAZU-a u Zagrebu. Zahvalio je veleposlaniku republike Slovenije dr. Milanu Oroženu Adamiču, kao i vojnom izaslaniku Republike Slovenije brigadnom generalu Bojanu Šuligoju na suradnji između Vojnog ordinarijata i njihovog veleposlanstva, osobito prigodom organiziranja vojno-redarstvenog hodočašća u Lourdes i prelaska granice sa Slovenijom.

Blagoslov zvonika i zvona na kapeli “Sv. Mihaela arkanđela” na HVU

Utorak, 16. 06. 2009.

Na Hrvatskom vojnom učilištu “Petar Zrinski” u utorak 16. lipnja vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac blagoslovio je zvonik i zvono na kapeli “Sv. Mihaela arkanđela”. Obred blagoslova započeo je ispred kapele, a nakon njega slavljena je sveta misa na kojoj su koncelebrirali generalni vikar mons. Josip Šantić, župnik župe sv. Marka na Gornjem gradu mons. Franjo Prstec, o. Mario Tolj, fra Martin Jaković, fra Ivan Radeljak, o. Ivo Topalović, o. Zdravko Barić, dr. fra Ivan Karlić i o. Ivan Magdić, a propovijedao je vojni kapelan s HVU-a fra Žarko Relota.

Cijeli članak »

Krštenje u obitelji Kolić

Nedjelja, 14. 06. 2009.

U nedjelju 14. lipnja u kapeli Vojnog ordinarijata vojni biskup mons. Juraj Jezerinac krstio je djevojčicu Tiju, drugo dijete bojnika Nenada i Nikoline Kolić. Na euharistijskom slavlju propovijedao je generalni vikar mons. Josip Šantić. U propovijedi je naglasio da evanđeosko čitanje od toga dana, koje govori o sjemenu koje samo raste i o gorušičinom zrnu, treba promatrati u kontekstu drugih Isusovih prispodoba. „Naime, promatrajući današnje čitanje izgleda kao da nas Isus poziva na pasivnost što ‘iskače’ iz njegove cjelovite poruke. Jer, u isto vrijeme kada govori o sijaču i sjemenu, naglašava koliko je važno pripremiti tlo da to ne bude ni put, ni kamen, ni drač nego dobra zemlja. Očito je da Isus želi naglasiti stalnost njegove prisutnosti u svijetu prema obećanju koje je dao Crkvi da je ‘ni vrata paklena neće nadvladati’, ali za svakog od nas potrebno je uhvatiti se srpa i žeti ono što nam je On pripremio, ili u slučaju gorušičinog zrna znati gdje je stablo ispod kojeg možemo sa sigurnošću otpočinuti, i u čijoj sjeni možemo imati sigurnost života“.

Cijeli članak »

Polaznici Ratne škole posjetili zadarskog nadbiskupa

Petak, 12. 06. 2009.

Zadarski nadbiskup Ivan Prenđa primio je polaznike 11. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” iz Zagreba. U posjet mu je došlo 14 polaznika, među kojima su i časnici iz BiH, Makedonije i Njemačke, a predvodio ih je načelnik Berislav Jezidžić. “Narod treba branitelje Domovine”, rekao je mons. Prenđa časnicima dodavši da njihov posao nije rutinski, premda “kao da nisu vidljivi u demokratskim državama”. Nakon ulaska u NATO, pred Hrvatskom je i ulazak u EU.

Cijeli članak »

Posjet predsjednika “Udruge pravnika VU 91” Vojnom ordinarijatu

Petak, 12. 06. 2009.

Vojnog biskupa mons. Jurja Jezerinca i generalnog vikara mons. Josipa Šantića posjetili su predsjednik “Udruge pravnika VU 91” Zoran Šangut i Pero Kovačević, član Udruge. Razgovarali su o mogućnosti jesenskog posjeta bivšem srbijanskom koncentracijskom logoru kod Zrenjanina u koji su nakon okupacije Vukovara bili odvedeni zarobljeni hrvatski branitelji i civili. Dogovoreno je da bi bilo najbolje organizirati taj posjet u subotu 3. listopada uoči nacionalnog vojno-redarstvenog hodočašća u Mariju Bistricu. S Udrugom bi išao predstavnik iz Vojnog ordinarijata koji bi u Zrenjaninu predvodio misno slavlje, a sutradan bi se sudionici posjeta priključili vojno-redarstvenom hodočašću u Mariju Bistricu. Želja sudionika razgovora je podići ugled naših branitelja u hrvatskom društvu. Složili su se da je potrebno raditi s braniteljima ali i, u isto vrijeme, svim demokratskim sredstvima suprotstaviti se onima koji namjerno, zbog tko zna kojeg razloga, ruše ugled branitelja.

Načelnici i rukovoditelji postaja PU zagrebačke hodočastili u Krašić

Srijeda, 10. 06. 2009.

Načelnici Sektora i postaja Policijske uprave zagrebačke pod vodstvom svoga načelnika mr. Branka Perana i njegova zamjenika Mahaela Varge hodočastili su u Krašić. Prvo su posjetili Stari grad Ozalj, gdje su ih dočekali kapelan zagrebačke policije fra Ivan Nimac i njegov pomoćnik Mišo Josipović.

Nakon kratkog posjeta muzeju uputili su se prema Krašiću. U župnoj crkvi Presvetoga Trojstva policijske djelatnike PUZ-a pozdravio je njihov policijski kapelan, a obratio im se i domaćin susreta mons. Matija Stepinac.

Čestitke iz PMI-a na organizaciji lurdskog hodočašća

Srijeda, 10. 06. 2009.

U srijedu 10. lipnja posredstvom vojnog izaslanika RH u Francuskoj pukovnika Andrije Šakića i Službe za međunarodnu obrambenu suradnju u Vojni ordinarijat je stiglo pismo ravnatelja Međunarodnog vojnog hodočašća o. Perea Blaisea Rebotiera u kojem se hrvatskoj strani zahvaljuje na pomoći koja im je pružena u osiguranju 51. međunarodnog vojnog hodočašća.

Cijeli članak »

Proslavljen blagdan Tijelova u Počasno-zaštitnoj bojni

Srijeda, 10. 06. 2009.

U Počasno-zaštitnoj bojni na zagrebačkom Tuškancu vojni kapelan o. Zdravko Barić slavio je euharistijsko slavlje povodom svetkovine Presvetog Tijela i Krvi Kristove.

Generali Barić i Matanović pohodili Vojni ordinarijat

Utorak, 09. 06. 2009.

Zamjenik načelnika GS OS RH general pukovnik Slavko Barić i načelnik Uprave za operativne poslove i obuku brigadni general Drago Matanović posjetili su generalnog vikara mons. Josipa Šantića u Vojnom ordinarijatu te s njim razgovarali o aktivnostima Vojnog ordinarijata s posebnim naglaskom na ovogodišnje lourdsko hodočašće kojemu je zapovijedao general Matanović. Sugovornici su u razgovoru razmotrili organizaciju hodočašća sa željom da se ona u budućnosti poboljša. Složili su se s riječima generala Matanovića da “premda je u ovom slučaju prije svega riječ o aktivnosti vjerskog i duhovnog značaja, ističem da je vojno-redarstveno hodočašće u Lourdes prema broju sudionika i složenosti organizacije najsloženija međunarodna aktivnost u Ministarstvu obrane i OS RH.”

Vojni biskup blagoslovio vanjski dio svetišta sv. Antuna na Svetom Duhu

Utorak, 09. 06. 2009.

U utorak 9. lipnja pred blagdan sv. Antuna Padovanskog u svečevu svetištu na Svetom Duhu misno slavlje predvodio je vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac. U koncelebraciji su bili provincijalni ministar Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca fra Đuro Hontić, vikar provincije fra Ljudevit Maračić, gvardijan svetoduškog samostana fra Zdravko Tuba i domaći župnik fra Martin Jaković.

Cijeli članak »

Prijam kod zapovjednika “NATO skupine brodova II”

Ponedjeljak, 08. 06. 2009.

Generalni vikar mons. Josip Šantić sudjelovao je na prijemu kojeg je upriličio zapovjednik skupine brodova NATO-a admiral Giovanni Gumiero u ratnoj luci Lora. U sastavu skupine su grčki, američki, španjolski kao i zapovjedni talijanski ratni brod. Predstavnici ovih zemalja bili su na prijemu na kojemu su razmijenjena iskustva o radu u oružanim snagama kao i o njihovom zajedničkom radu u NATO-u, ali i o dušobrižništvu u oružanim snagama pojedinih zemalja i NATO-u. Prijemu su prisustvovali državni tajnik u MORH-u Mate Raboteg, general Dragutin Repinc kao izaslanik načelnika GS OS RH i drugi generali, admirali i visoki časnici OS RH.

Istarsko hodočašće u Vukovar

Nedjelja, 07. 06. 2009.

44 hodočasnika - djelatnika PU primorsko-goranske - Rijeka, PU istarske, PU ličko-senjske, udovica iz Udruge udovica Domovinskog rata RH, djelatnika Ureda za obranu Umag, umirovljenika i članova njihovih obitelji hodočastilo je u Vukovar, u svetište Gospe od Utočišta u Aljmaš i Majci Božjoj Fatimskoj u Lužanima. Voditelj hodočašća bio je pomoćnik kapelana za PU PG - Rijeku Branko Mustapić, a pomagali su mu Irena Kačić i Martin Nedić.

Susret djelatnika MUP-a koji su hodočastili u Lurd

Nedjelja, 07. 06. 2009.

Djelatnici policijske kapelanije “Sv. Mihaela” u Policijskoj upravi zagrebačkoj i djelatnici PU karlovačke, koji su ove i proteklih godina hodočastili u Lourdes, u Vojnom ordinarijatu održali su svoj drugi ovogodišnji susret. Susreli su se oko Kristova oltara na misi koju je predvodio vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac u koncelebraciji s kapelanom zagrebačke policije fra Ivanom Nimcem. Nakon mise uputili su se na Kalvariju na Ksaveru, gdje su imali pobožnost Križnog puta.

Posjet potpredsjednice Hrvatskog sabora Vojnom ordinarijatu

Petak, 05. 06. 2009.

Vojni ordinarijat posjetila je potpredsjednica Hrvatskog sabora Željka Antunović. Posjetom je željela zahvaliti na pismu kojeg joj je u ime Vojnog ordinarijata uputio generalni vikar mons. Josip Šantić poslije njezinog sudjelovanja u emisiji “Otvoreno” na Dan OS RH i Dan HKoV-a. U njemu joj je mons. Šantić zahvalio na suradnji dok je bila ministrica obrane te „koliko bi u Hrvatskoj bilo više dobra kada bi više njih znali pozitivno, poput Vas sinoć, iznositi svoje stavove i iskustva. Vjerujem da će vaše svjedočenje, uz svjedočenje generala Barića, državnog tajnika Šimunovića te vojnog analitičara Tabaka, pridonijeti pozitivnijem percipiranju Hrvatske vojske, ali u isto vrijeme i radosnom služenje svih nas u Oružanim snagama...”

Cijeli članak »

Djelatnici PU zagrebačke sudjelovali na duhovnim vježbama

Petak, 05. 06. 2009.

Djelatnici PU zagrebačke sudjelovali su na duhovnim vježbama u Valbandonu. Voditelj duhovnih vježbi bio je kapelan zagrebačke policije fra Ivan Nimac. Na vježbama je sudjelovalo trideset djelatnika PUZ. Voditelj je upoznao sudionike sa svrhom i značenjem duhovnih vježbi, a kroz razmatranja je govorio o temeljnim vjerskim istinama te o razvoju i rastu vjere kroz sliku Boga kroz djetinjstvo pa sve do zrelosti. Tek u zrelom prihvaćanju vjere moguća je potpuna komunikacija s Bogom, ustvrdio je. Također, tijekom duhovnih vježbi sudionici su posjetili Poreč i njegovo najznačajnije kulturno dobro Eufrazijevu baziliku.

Proslava 1700. obljetnice mučeništva sv. Kvirina

Četvrtak, 04. 06. 2009.

Svečanim dočekom izvanrednog poslanika pape Benedikta XVI. - zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića započela je završna proslava 1700. obljetnice mučeništva sisačkog biskupa sv. Kvirina, zaštitnika Krčke biskupije i grada Krka. Gostu je uime Krčke biskupije dobrodošlicu izrekao najstariji krčki kanonik Nikola Radić te krčki gradonačelnik Dario Vasilić. Slavlju je prisustvovao i vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Juraj Jezerinac.

Raščlamba 17. vojno-redarstvenog hodočašća u Lurd

Utorak, 02. 06. 2009.

U utorak 2. lipnja u vojarni “Zrin” održana je raščlamba ovogodišnjeg vojno-redarstvenog hodočašća kojoj su prisustvovali vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac, generalni vikar mons. Josip Šantić, zapovjednik hodočašća brigadni general Drago Matanović, zamjenik zapovjednika brigadni general Frane Tomičić, savjetnik ministra unutarnjih poslova Ivica Franić te kapelani i pomoćnici, kao i druge odgovorne osobe za hodočašće.

Cijeli članak »

Primanje na Dan državnosti Republike Italije

Utorak, 02. 06. 2009.

Vojni biskup mons. Juraj Jezerinac i generalni vikar mons. Josip Šantić sudjelovali su na svečanom prijemu prigodom Dana državnosti Republike Italije – „Dana Italije i svih Talijana“, u galeriji “Mimara”. Tom prigodom susreli su se s veleposlanikom Republike Italije kao i s talijanskim vojnim izaslanikom.

Generalni vikar u posjetu ministru obrane

Ponedjeljak, 01. 06. 2009.

Generalni vikar mons. Josip Šantić susreo se s ministrom obrane Brankom Vukelićem u Kabinetu ministra te ga izvijestio o vojno-redarstvenom hodočašću u Lourdes i zahvalio na podršci Ministarstva, kako za ovu tako i za ostale aktivnosti Vojnog ordinarijata. Ministar je izrazio zadovoljstvo što predstavljanje hrvatskog vojnika u Lourdesu prepoznaju i druge zemlje te što Vojni ordinarijat na takav način stvara korisnu promidžbu o Republici Hrvatskoj i na području slobode vjere u Oružanim snagama RH. Ministar se zanimao i za druge projekte Vojnog ordinarijata kojima Ministarstvo daje potporu.

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Poče ih slati - Mihael (12. 07. 2024.)

Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju - Mihael (05. 07. 2024.)

Djevojko! Zapovijedam ti, ustani! - Mihael (01. 07. 2024.)

Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju? - Mihael (26. 06. 2024.)

X. i XI. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 06. 2024.)

Duh istine upućivat će vas u svu istinu – Mihael (17. 05. 2024.)

Neka i oni budu jedno kao i mi! - Mihael (09. 05. 2024.)

Peta i šesta vazmena nedjelja - Mihael (26. 04. 2024.)

Pastir dobri život svoj polaže za ovce - Mihael (19. 04. 2024.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (11. 04. 2024.)

Deklaracija “Dignitas infinita” o ljudskom dostojanstvu (08. 04. 2024.)

Deklaracija Dikasterija za nauk vjere "Dignitas infinita o ljudskom dostojanstvu" objavljena na svetkovinu Blagovijesti - Navještenja Gospodinova 8. travnja 2024. u Vatikanu.

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (05. 04. 2024.)

Nedjelja Muke Gospodnje - Cvjetnica - Mihael (22. 03. 2024.)

Ako pšenično zrno, pavši na zemlju, umre, donosi obilat rod - Mihael (14. 03. 2024.)

Bog je poslao Sina na svijet da se svijet spasi po njemu - Mihael (07. 03. 2024.)

Ovo je Sin moj ljubljeni - Mihael (26. 02. 2024.)

Iskušavao ga Sotona, a anđeli mu služahu. - Mihael (16. 02. 2024.)

Četvrta nedjelja došašća, Božić - Mihael (22. 12. 2023.)

Među vama stoji koga vi ne poznate - Mihael (15. 12. 2023.)

Poravnite staze Gospodnje - Mihael (08. 12. 2023.)

Bdijte jer ne znate kad će se domaćin vratiti - Mihael (30. 11. 2023.)

Sjest će na prijestolje slave svoje i razlučiti jedne od drugih - Mihael (24. 11. 2023.)

U malome si bio vjeran, uđi u radost gospodara svoga! - Mihael (17. 11. 2023.)

Podajte caru carevo, a Bogu Božje - Mihael (20. 10. 2023.)

Koga god nađete, pozovite na svadbu - Mihael (13. 10. 2023.)

Vinograd će iznajmiti drugim vinogradarima - Mihael (06. 10. 2023.)

Zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar? - Mihael (23. 09. 2023.)

Opraštaj, kažem ti, ne do sedam puta,  nego do sedamdeset puta sedam! - Mihael (14. 09. 2023.)

Ako te posluša, stekao si brata - Mihael (08. 09. 2023.)

Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe - Mihael (01. 09. 2023.)

Ti si Petar-Stijena. Tebi ću dati ključeve Kraljevstva nebeskoga - Mihael (29. 08. 2023.)

O ženo, velika je tvoja vjera! - Mihael (20. 08. 2023.)

19. nedjelja kroz godinu - Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2023.)

XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 07. 2023.)

Tko ne uzme križa, nije mene dostojan - Mihael (30. 06. 2023.)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo! - Mihael (23. 06. 2023.)

Dozva dvanaestoricu svojih učenika i posla ih - Mihael (16. 06. 2023.)

Duhovi - Presveto Trojstvo - Mihael (28. 05. 2023.)

Prepoznaše ga u lomljenju kruha - Mihael (21. 04. 2023.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (14. 04. 2023.)

Vazmeno trodnevlje - Mihael (06. 04. 2023.)

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (31. 03. 2023.)

Ja sam uskrsnuće i život - Mihael (24. 03. 2023.)

Ode, umije se pa se vrati gledajući - Mihael (17. 03. 2023.)

Izvor vode koja struji u život vječni - Mihael (10. 03. 2023.)

Lice mu zasja kao sunce - Mihael (03. 03. 2023.)

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava - Mihael (24. 02. 2023.)

Ljubite neprijatelje! - Mihael (17. 02. 2023.)

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (10. 02. 2023.)

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (02. 02. 2023.)

Blago siromasima duhom! - Mihael (26. 01. 2023.)

Isus će se roditi od Marije, zaručene za Josipa, sina Davidova - Mihael (16. 12. 2022.)

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (25. 11. 2022.)

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje! - Mihael (17. 11. 2022.)

XXXII. i XXXIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (04. 11. 2022.)

Svi sveti, Dušni dan - Mihael (21. 10. 2022.)

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu - Mihael (14. 10. 2022.)

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (06. 10. 2022.)

Sveti arkanđeli Mihael, Gabriel i Rafael - Mihael (29. 09. 2022.)

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (15. 09. 2022.)

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika - Mihael (09. 09. 2022.)

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (02. 09. 2022.)

Koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen - Mihael (26. 08. 2022.)

Doći će s istoka i zapada i sjesti za stol u kraljevstvu Božjem - Mihael (19. 08. 2022.)

20. nedjelja kroz godinu i Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2022.)

Srpanj, XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (01. 07. 2022.)

Za tobom ću kamo god ti pošao - Mihael (24. 06. 2022.)

Ti si Krist - Pomazanik Božji! - Mihael (17. 06. 2022.)

Presveto Trojstvo i Tijelovo - Mihael (10. 06. 2022.)

Sedma vazmena nedjelja i Duhovi-Pedesetnica - Mihael (27. 05. 2022.)

Četvrta i peta vazmena nedjelja – Mihael (05. 05. 2022.)

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu – Mihael (29. 04. 2022.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (22. 04. 2022.)

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (31. 03. 2022.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (25. 03. 2022.)

Blagovijest - Mihael (18. 03. 2022.)

Dok se molio, izgled mu se lica izmijeni - Mihael (11. 03. 2022.)

Osma nedjelja kroz godinu i Pepelnica - Mihael (25. 02. 2022.)

Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš - Mihael (18. 02. 2022.)

Blago vama, siromasi! Jao vama, bogataši! - Mihael (11. 02. 2022.)

Oni ostaviše sve i pođoše za njim - Mihael (04. 02. 2022.)

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima - Mihael (27. 01. 2022.)

Danas se ispunilo ovo Pismo - Mihael (21. 01. 2022.)

Rodio vam se spasitelj - Mihael (24. 12. 2021.)

Otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? - Mihael (17. 12. 2021.)

Što nam je činiti? - Mihael (10. 12. 2021.)

Svako će tijelo vidjeti spasenje Božje - Mihael (03. 12. 2021.)

Podignite glave, približuje se vaše otkupljenje - Mihael (26. 11. 2021.)

Ti kažeš: ja jesam kralj - Mihael (19. 11. 2021.)

Sabrat će svoje izabranike s četiri vjetra - Mihael (12. 11. 2021.)

Što imaš, prodaj i idi za mnom! - Mihael (08. 10. 2021.)

Mihael 500 (29. 09. 2021.)

Tko nije protiv nas, za nas je - Mihael (23. 09. 2021.)

Tko želi biti prvi, neka bude svima poslužitelj - Mihael (17. 09. 2021.)

Ti si Pomazanik-Krist! ... - Mihael (10. 09. 2021.)

Gluhima da je čuti, nijemima govoriti - Mihael (03. 09. 2021.)

Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske - Mihael (27. 08. 2021.)

Kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! - Mihael (21. 08. 2021.)

Velika mi djela učini Svesilni: uzvisi neznatne - Mihael (14. 08. 2021.)

Tražite ljepotu ovog ljeta - Mihael (09. 07. 2021.)

Arhiva vijesti

Linkovi