Vijesti // Arhiva

Godina: 2010, mjesec: ožujak

Duhovna priprava za Uskrs u vojarni “Croatia”

Srijeda, 31. 03. 2010.

U vojarni “Croatia” održana je duhovna priprava povodom blagdana Uskrsa. Vojni kapelan o. David Klarić bio je cijeli veliki tjedan na raspolaganju za ispovijed, a zadnji dan priprave pridružio mu se je i p. Ivan Magdić.

Cijeli članak »

19. obljetnica akcije “Plitvice” i pogibije Josipa Jovića

Srijeda, 31. 03. 2010.

Uz predsjednicu Vlade RH Jadranku Kosor obilježavanju 19. obljetnice Akcije “Plitvice” i pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića nazočili su i brojni visoki državni dužnosnici: izaslanik predsjednika RH i vrhovnog zapovjednika OS RH general zbora Josip Lucić, izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora Ivan Jarnjak, ministri MUP-a Tomislav Karamarko, MOBMS–a Tomislav Ivić, MORH-a Branko Vukelić, potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Darko Milinović te vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac.

Cijeli članak »

Aržano: misa zadušnica za poginulog Josipa Jovića

Utorak, 30. 03. 2010.

Obilježavanje 19. obljetnice pogibije hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, prve žrtve Domovinskog rata, započelo je u Aržanu. U prijepodnevnim satima obitelj Jović je u njihovu domu posjetilo izaslanstvo MUP-a RH. U izaslanstvu su, uz državnog tajnika Miljenka Radnića, bili i savjetnici ministra Ivica Franić i Josip Mihaljević, načelnik PU splitsko-dalmatinske Josip Bukvić i njegov zamjenik Ivo Labrović.

Cijeli članak »

Sakrament pomirenja u petrinjskim vojarnama

Utorak, 30. 03. 2010.

U petrinjskim vojarnama “Zrin” i “Pukovnik Predrag Matanović”, u vojnoj kapelaniji „Sv. Ilije Proroka“ održana je duhovna priprava za blagdan Uskrs. Uz vojnog kapelana don Milenka Majića u ispovijedanju je pomagalo sedam svećenika iz sisačkog i glinsko-petrinjskog dekanata Sisačke biskupije. Nakon sakramenta svete ispovijedi služene su svete mise. U vojarni “Zrin” misno slavlje predvodio je petrinjski župni vikar o. Mihil Gojani, a u vojarni “Pk. Predrag Matanović” u vojnoj kapeli „Sv. Ilije Proroka“ don Milenko Majić.

Duhovna priprava za Uskrs djelatnika PU zagrebačke

Utorak, 30. 03. 2010.

Vjernici Policijske uprave zagrebačke duhovno su se pripravljali za blagdan Uskrs u kapeli kapelanije sv. Mihaela. Vjerničkoj pripravi uz zamjenika načelnika PU zagrebačke Mihaela Varge, načelnike Sektora i Odjela, nazočio je veći broj djelatnika Policijske uprave. Na misi su bili nazočni i predstavnici braniteljskih udruga, Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja – “Hrvatski Feniks”, Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Zagreba i Udruga udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Zagreba.

Cijeli članak »

Priprava za Uskrs djelatnika PU primorsko-goranske

Utorak, 30. 03. 2010.

U katedrali sv. Vida u Rijeci vojni kapelan iz Delnica i dušobrižnik za PU primorsko-goransku p. Mirko Vukoja predvodio je pripravu za Uskrs za djelatnike PU primorsko-goranske i obitelji djelatnika kao i članovima udruga proizašlih iz Domovinskog rata, te slavio svetu misu za branitelje Domovinskog rata.

Blagoslov prostorija Udruge “Gromova”

Ponedjeljak, 29. 03. 2010.

Don Milenko Majić, vojni kapelan petrinjske vojne kapelanije „Sv. Ilije Proroka“ blagoslovio je prostor Udruge ratnih veterana “Gromova”, podružnice Sisačko-moslavačke županije i Udruge udovica branitelja Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije.

Cijeli članak »

Priprava za Uskrs u Policijskoj akademiji

Ponedjeljak, 29. 03. 2010.

Crkvena zajednica u svojoj pojavnosti cjelovita je i potpuna kad je okupljena oko svog pastira. Stoga su vjernici katolici, okupljeni oko svog biskupa mons. Jurja Jezerinca, radosno slavili svetu misu u kapeli sv. Mihovila u Policijskoj akademiji, pripremajući se na proslavu blagdana Uskrsa. Cijelog jutra prije mise četvorica svećenika bila su na raspolaganju za slavlje sakramenta sv. ispovijedi.

Cvjetnica u Policijskoj akademiji

Nedjelja, 28. 03. 2010.

Polaznici akademije proslavili su liturgiju Muke Gospodnje. Ove godine čitala se Muka po Luki. Policijski kapelan don Josip Stanić je u propovjedi u kratkim crtama iznio karakteristike Lukinog Isusa - krotkost koja spašava i dobrota koja prašta.

Hodočašće polaznika Policijske akademije u Mariju Bistricu

Subota, 27. 03. 2010.

Policijska kapelanija „Sv. Mihovil“ u Policijskoj akademiji u Zagrebu povela je polaznike te akademije u posjet nacionalnom marijanskom svetištu u Mariju Bistricu. Moleći križni put hodočasnici su s policijskim kapelanom don Josipom Stanićem razmotrili otajstvo Kristove muke i uskrsnuća. Zatim je u svetištu slavljena sveta misa koju je predvodio župnik Zlatko Koren.

P. Barić vodio duhovne vježbe za vojnike

Četvrtak, 25. 03. 2010.

Za pripadnike Zapovjedništva za obuku i doktrinu u Osijeku, Gardijsko oklopno-mehanizirane brigade Vinkovci, pripadnike Počasno-zaštitne bojne, Pukovnije veze i Obučnog središta za MVO od 22.-25. ožujka organizirane su duhovne vježbe u Splitu. Vodio ih je p. Zdravko Barić.

Susret s braniteljima u KPD Lepoglava

Četvrtak, 25. 03. 2010.

Na Blagovijest - blagdan Navještenja Marijina u prostorijama KPD Lepoglava održan je redoviti uskršnji susret vojnog biskupa mons. Jurja Jezerinca s braniteljima koji su na odsluženju kazne u tome zatvoru. Uz biskupa Jezerinca, kao predsjednika Odbora HBK-a za pastoral osoba lišenih slobode, susretu su uz nazočili: Miljenko Lavrin, upravitelj kaznionice, Tom Kačinari, predsjednik Zajednice udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, Petar Banić, predsjednik HVIDR-e Karlovačke županije, Jakov Kristić, dopredsjednik HVIDR-e Karlovačke županije, Dragutin Špac, član predsjedništva HVIDR-e RH te p. Josip Krčmar. U zatvorskoj kapeli bl. Alojzija Stepinca biskup Jezerinac predvodio je sv. misu u koncelebraciji s p. Josipom Krčmarom. Misi su sudjelovali branitelji i druge osobe lišene slobode koje su u ovoj kaznionici na odsluženju kazne. Misu su pjevanjem i čitanjima animirali sami zatvorenici.

Peti sastanak Koordinacijskog tijela za hodočašće u Lourdes 2010.

Četvrtak, 25. 03. 2010.

U Vojnom ordinarijatu u Zagrebu održan je peti radni sastanak Koordinacijskog tijela za pripremu i provedbu 18. hodočašća Hrvatske vojske i policije u Lourdes. Dnevni red sastanka odnosio se na izvještaje predstavnika svih tijela koja sudjeluju u pripremi hodočašća o izvršenju preuzetih obveza te o aktualnostima i tijeku prijava hodočasnika.

Cijeli članak »

Knjiga “Obično o svetome” predstavljena braniteljima udruge liječenih od PTSP-a

Utorak, 23. 03. 2010.

Fra Žarko Relota, vojni dekan i kapelan na HVU-u, predstavio je svoju knjigu “Obično o svetome” braniteljima zagrebačke udruge liječenih od PTSP-a. Fra Žarko je izlagao o poznatim osobama koje su odlučile promijeniti svoj način života te se okrenuti duhovnim vrijednostima. Na kraju izlaganja podijelio je šezdeset primjeraka knjige s posvetom.

Posjet i blagoslov Druge i Treće policijske postaje te Policijskog doma

Ponedjeljak, 22. 03. 2010.

Djelatnici Druge i Treće policijske postaje i Policijskog doma susreli su se s vojnim kapelanom iz Delnica i dušobrižnikom za PU primorsko-goransku p. Mirkom Vukojom. Kapelan se predstavio i zahvalio na gostoprimstvu. 

Nakon toga je pomoćnik kapelana Branko Mustapić upoznao djelatnike s ponudom i novostima koje se nude svim vjernicima katolicima ovih postaja, ali i cijele PU primorsko-goranske.

Uskrsna ispovijed i sv. misa u dugoselskoj vojarni

Ponedjeljak, 22. 03. 2010.

Vojni kapelan o. Ivan Magdić iz kapelanije “Sv. Antuna Padovanskog” u Domu Glavnog stožera i vojni kapelan o. David Klarić iz kapelanije “Sv. Nikole Tavelića” u Središnjici EI posjetili su vojarnu “Pukovnik Milivoj Halar” u Dugom Selu. Tom prigodom i uz dogovor sa zapovjednikom vojarne pukovnikom Slobodanom Kratohvilom organizirana je uskrsna ispovijed za pripadnike bojne NBKO. Poslije sakramenta pomirenja slavljena je sveta misa koju je predvodio o. David Klarić.

Proslava Dana Ratne škole u Zaprešiću

Petak, 19. 03. 2010.

Na Dan Ratne škole “Josip ban Jelačić” na blagdan sv. Josipa u Zaprešiću, u Novim dvorima pred kapelom u kojoj su do 1992. bili položeni posljednji ostatci bana Josipa Jelačića, vojni biskup mons. Juraj Jezerinac je u koncelebraciji s vojnim dekanom i kapelanom s Hrvatskog vojnog učilišta fra Žarkom Relotom i župnikom zaprešićke župe sv. Petra predvodio sv. misu za polaznike Škole. Sv. misi su, kao domaćini, prisustvovali ravnatelj Hrvatskog vojnog učilišta “Petar Zrinski” general-bojnik Mirko Šundov, zapovjednik Ratne škole brigadni general Slaven Zdilar i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk. Svetu misu je glazbeno animirala klapa “Sv. Juraj” HRM-a.

Cijeli članak »

Predavanje na Obučnom središtu za međunarodne vojne operacije

Petak, 19. 03. 2010.

U suradnji s Obučnim središtem za međunarodne vojne operacije u Rakitju vojni kapelan p. Zdravko Barić organizirao je predavanje o temi: “Povijesni osvrt na ulogu i utjecaj Pravoslavne crkve na Kosovu”. Predavanje, koje je bilo sastavni dio preduputnog tečaja za NATO KFOR timove za suradnju i promatranje u misiji KFOR na Kosovu, održao je mons. dr. Zvonimir Kurečić. Predavanju su nazočili pripadnici oružanih snaga iz Švedske, Danske, Češke, Slovenije, Turske, Makedonije i Hrvatske koji se u Obučnom središtu MVO osposobljavaju za učinkovito izvršenje zadaća LMT (Liaison Monitoring Team) timova u misiji KFOR na Kosovu.

Duhovne vježbe u Splitu

Četvrtak, 18. 03. 2010.

U hotelu „Zagreb“ u Splitu od 15.-18. ožujka održane su duhovne vježbe za vjernike Vojnih kapelanija: „Gospe Snježne“ iz Zagreba, „Sv. Antuna Padovanskog“ iz Zagreba, „Sv. Ivana Krstitelja“ iz Požege, “Sv. Ilije Proroka“ iz Petrinje i „Bl. Ivana Merza“ iz Slunja. 

Predvodili su ih vojni kapelan Vojne kapelanije „Gospe Snježne“ p. Ante Vukoja i vojni kapelan Vojne kapelanije „Sv. Martin Tourski“ p. Mirko Vukoja.

Četvrti sastanak Koordinacijskog tijela za hodočašće u Lourdes 2010.

Četvrtak, 18. 03. 2010.

U Vojnom ordinarijatu održan je četvrti sastanak Koordinacijskog tijela za pripremu 18. hodočašća Hrvatske vojske i policije u Lourdes. Na sastanku su prisustvovali vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac, zapovjednik hodočašća brigadni general Frane Tomičić, vojni izaslanik Republike Slovenije u RH brigadni general Alojz Završnik, savjetnik ministra unutarnjih poslova za policiju Ivica Franić, načelnik Službe za prijem i potporu MORH-a brigadir Joso Lacić, predstavnici Ministarstva branitelja Gorana Marić i bojnik Andrija Kolobarić, ispred Državne uprave za zaštitu i spašavanje tajnik kabineta ravnatelja Zdravko Šuker, kancelar Vojnog ordinarijata Robert Stipetić, načelnik Odjela za potporu Vojnom ordinarijatu bojnik Petar Klarić, Josip Zagorščak i Mato Topić ispred Odjela MUP-a za suradnju s Vojnim ordinarijatom, vojni kapelan fra Žarko Relota, policijski kapelan o. Damir Vrabec, te osobni tajnik generalnog vikara natporučnik Vladimir Krpan.

Cijeli članak »

Predavanja u HKoV-u i PU karlovačkoj

Četvrtak, 18. 03. 2010.

Na poziv karlovačkog dekana vojnog dekanata preč. Andrije Markača, prigodna korizmena predavanja 17. i 18. ožujka održao je don Damir Stojić, salezijanski svećenik. Prvo predavanje bilo je 17. ožujka za djelatnike Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske, Pukovnije veze, Pukovnije Vojne policije i Doma zapovjedništva HKoV-a, a drugo 18. ožujka za djelatnike Policijske uprave karlovačke. Tema predavanja bila je: „Teologija i tijelo na putu ka svetosti“.

Cijeli članak »

Pohod pripadnicima 2. regionalnog središta SEI

Srijeda, 17. 03. 2010.

Vojni kapelan o. David Klarić i pomoćnik vojnog kapelana natporučnik Ranko Vrban posjetili su pripadnike kapelanije koji su smješteni u vojarni “Divulje” u Splitu. U sklopu posjeta o. David je održao predavanje vezano uz nadolazeći blagdan Uskrsa te je nakon njega služio misu. Predavanju i svetom misnom slavlju nazočio je zapovjednik 2. regionalnog središta pukovnik Boško Jerončić Grba s velikim brojem djelatnika.

Povratak 14. kontingenta OS RH iz Afganistana

Utorak, 16. 03. 2010.

Pripadnici 14. kontingenta OS RH koji su od rujna prošle godine sudjelovali u misiji ISAF u Afganistanu u večernjim satima sletjeli su u 91. zrakoplovnu bazu u Velikoj Gorici. Među njima bio je i vojni kapelan Slavko Rajič. Osim članova obitelji, dočekalo ih je i visoko izaslanstvo OS RH, na čelu s načelnikom GS generalom zbora Josipom Lucićem. Njemu je po dolasku prijavak podnio zapovjednik kontingenta brigadir Berislav Šipicki.

U kratkom govoru postrojenim pripadnicima Kontingenta, general Lucić je izrazio ponos zbog njihovog časnog i profesionalnog obavljanja dužnosti.

Križni put vojske i policije na zagrebačkom Ksaveru

Nedjelja, 14. 03. 2010.

Na IV. korizmenu nedjelju ili Sredoposnu 14. ožujka na zagrebačkom Ksaveru pobožnost križnog puta predvodio je vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac u zajedništvu s vojnim i policijskim kapelanima. Na njemu su sudjelovali pripadnici Počasno-zaštitne bojne, kadeti Hrvatske vojske i polaznici Policijske akademije.

Cijeli članak »

Predavanje kandidatima za 16. HRVCON

Srijeda, 10. 03. 2010.

U Zagrebu u vojarni “Croatia” u prostorijama vojne policije održano je predavanje za pripadnike 16. HRVCON mirovne misije u Afganistanu o temi: „Kulturološke razlike i specifičnosti u religijama“. Predavanje je održano u sklopu priprema za odlazak u međunarodne vojne misije, a održao ga je vojni kapelan kapelanije „Sv. Nikole Tavelića“ u SEI o. David Klarić.

Članovi “Gastro grupe” donirali 150.000 kuna Hrvatskom Caritasu

Ponedjeljak, 08. 03. 2010.

Član biskupske Komisije za Hrvatski Caritas mons. Juraj Jezerinac izrazio je svoju zahvalnost članovima “Gastro grupe” na donaciji 150 000 kuna Hrvatskom Caritasu za pomoć 25 obitelji. Hrvatski Caritas prikuplja pomoć za stradale, ugrožene i najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj unutar akcije „Za 1000 radosti“ surađujući s biskupijskim i župnim Caritasima te tvrtkama, udrugama, tijelima lokalne samouprave i državnim institucijama. Potaknuti činjenicom da je 2010. proglašena Europskom godinom borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, akcija je proširena na cijelu godinu, a suradnja s “Gastro grupom” je od izuzetne važnosti.

9. obljetnica Obučnog središta za međunarodne vojne operacije

Ponedjeljak, 08. 03. 2010.

U povodu 9. obljetnice Obučnog središta za međunarodne vojne operacije služena je sveta misa u vojarni u Rakitju, koju je predvodio vojni kapelan p. Zdravko Barić. P. Barić je u svojoj propovijedi naglasio da smo u korizmi svi pozvani razmisliti o svom odnosu s Bogom. Pozvani smo rasti u spoznaji Boga provodeći više vremena u osobnoj i obiteljskoj molitvi, čitajući Sveto pismo i čineći skrivena djela ljubavi.

Cijeli članak »

Sastanak Osječkog dekanata Vojne biskupije

Petak, 05. 03. 2010.

U prostorijama Vojne kapelanije u Osijeku održan je dekanatski sastanak vojnih kapelana i pomoćnika Osječkog dekanata Vojne biskupije. Sastanak je vodio vojni kapelan i dekan o. Ante Mihaljević.

Cijeli članak »

Primopredaja između vojnih kapelana na Hindukušu

Četvrtak, 04. 03. 2010.

U sklopu smjene 14. i 15. HRVCON u mirovnoj misiji u Afganistanu izvršena je i primopredaja između vojnih kapelana u navedenim kontingentima. O. Slavko Rajič je u proteklih 6 mjeseci skrbio o pripadnicima Hrvatskih oružanih snaga. U svetoj misi, koja je slavljena na dan primopredaje, izrekao je riječi zahvalnosti Bogu za misiju koja je sretno okončana. Kako u svetoj misi tako i u svom izvješću naglasio je veliku važnost i smisao svećeničke prisutnosti za naše mirovnjake. Na njegovo mjesto došao je o. Vladislav Mandura, kojem je ovo drugo sudjelovanje u misiji ISAF-a.

Treći sastanak Koordinacijskog tijela za hodočašće u Lourdes 2010.

Četvrtak, 04. 03. 2010.

U zgradi Vojnog ordinarijata u Zagrebu održan je treći sastanak Koordinacijskog tijela za pripremu 18. vojno-redarstvenog hodočašća u Lourdes. Sastanak je vodio bojnik Petar Klarić koji je izvijestio kako je Ministarstvo obrane donijelo Odluku o sudjelovanju djelatnika Ministarstva obrane i pripadnika Oružanih snaga RH na 52. međunarodnom vojnom hodočašću u Lourdesu. To je temeljni dokument za daljnju organizaciju hodočašća. Predstavnici svih tijela koji sudjeluju u koordinaciji elaborirali su o prije preuzetim obvezama i novostima u pripravi hodočašća. Zapovjednik Orkestra OS bojnik Miroslav izvijestio je o pripremama koje provodi u suradnji s akademskim zborom „I. G. Kovačić“ i klapom HRM-a „Sv. Juraj“.

“Približite se Bogu i on će se približiti vama”

Četvrtak, 04. 03. 2010.

Od 1. do 4. ožujka u Splitu održane su duhovne vježbe za vjernike vojnih kapelanija: “Sv. Nikola Tavelić” iz Zagreba, “Sv. Križ” iz Bjelovara i “Sv. Petar i Pavao apostoli” iz Ogulina. Duhovne vježbe vodio je o. David Klarić, vojni kapelan kapelanije “Sv. Nikola Tavelić” iz Zagreba.

Cijeli članak »

Susret kapelana za pastoral osoba lišenih slobode

Srijeda, 03. 03. 2010.

U srijedu 3. ožujka u prostorima Tajništva HBK na zagrebačkom Kaptolu održan je sastanak djelatnika koji skrbe za osobe lišene slobode. Petnaestak svećenika okupilo se na poziv mons. Jurja Jezerinca, vojnog ordinarija i predsjednika Odbora HBK-a za pastoral osoba lišenih slobode.

Cijeli članak »

Posjet i blagoslov Policijske postaje Mali Lošinj

Srijeda, 03. 03. 2010.

Pripadnici Policijske postaje Mali Lošinj - ispostava Cres i djelatnici ronilačkog centra, ustrojstvene jedinice Zapovjedništva specijalne policije RH susreli su se s vojnim kapelanom iz Delnica i dušobrižnikom za PU primorsko-goransku p. Mirkom Vukojom.

Predavanje prof. Dugalića u Dočasničkoj školi u Đakovu

Srijeda, 03. 03. 2010.

U Dočasničkoj školi u Đakovu o temi „Bolonjski proces za polaznike tečaja za više instruktore“ predavanje je održao dr. Vladimir Dugalić, profesor moralne teologije na KBF-u u Đakovu. Predavanje dr. Dugalića održano je na inicijativu kapelana u vojarni “Dračice” p. Drage Majića.

Priprema križnog puta Hrvatske vojske i policije

Utorak, 02. 03. 2010.

U Vojnom ordinarijatu održan je sastanak vojnih i policijskih kapelana sa zagrebačkog područja poradi dogovora o provedbi pobožnosti križnoga puta Hrvatske vojske i policije koji će se dogoditi na četvrtu korizmenu nedjelju na Ksaveru. Na sastanku su uz kapelane sudjelovali i njihovi pomoćnici. Upoznati su s detaljima priprave te potaknuti da o navedenoj pobožnosti obavijeste svoje postrojbe, animiraju djelatnike u vojsci i policiji te ih pozovu da sudjeluju na pobožnosti. Organizator križnog puta je Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj, a predvodit će ga vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac.

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Poče ih slati - Mihael (12. 07. 2024.)

Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju - Mihael (05. 07. 2024.)

Djevojko! Zapovijedam ti, ustani! - Mihael (01. 07. 2024.)

Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju? - Mihael (26. 06. 2024.)

X. i XI. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 06. 2024.)

Duh istine upućivat će vas u svu istinu – Mihael (17. 05. 2024.)

Neka i oni budu jedno kao i mi! - Mihael (09. 05. 2024.)

Peta i šesta vazmena nedjelja - Mihael (26. 04. 2024.)

Pastir dobri život svoj polaže za ovce - Mihael (19. 04. 2024.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (11. 04. 2024.)

Deklaracija “Dignitas infinita” o ljudskom dostojanstvu (08. 04. 2024.)

Deklaracija Dikasterija za nauk vjere "Dignitas infinita o ljudskom dostojanstvu" objavljena na svetkovinu Blagovijesti - Navještenja Gospodinova 8. travnja 2024. u Vatikanu.

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (05. 04. 2024.)

Nedjelja Muke Gospodnje - Cvjetnica - Mihael (22. 03. 2024.)

Ako pšenično zrno, pavši na zemlju, umre, donosi obilat rod - Mihael (14. 03. 2024.)

Bog je poslao Sina na svijet da se svijet spasi po njemu - Mihael (07. 03. 2024.)

Ovo je Sin moj ljubljeni - Mihael (26. 02. 2024.)

Iskušavao ga Sotona, a anđeli mu služahu. - Mihael (16. 02. 2024.)

Četvrta nedjelja došašća, Božić - Mihael (22. 12. 2023.)

Među vama stoji koga vi ne poznate - Mihael (15. 12. 2023.)

Poravnite staze Gospodnje - Mihael (08. 12. 2023.)

Bdijte jer ne znate kad će se domaćin vratiti - Mihael (30. 11. 2023.)

Sjest će na prijestolje slave svoje i razlučiti jedne od drugih - Mihael (24. 11. 2023.)

U malome si bio vjeran, uđi u radost gospodara svoga! - Mihael (17. 11. 2023.)

Podajte caru carevo, a Bogu Božje - Mihael (20. 10. 2023.)

Koga god nađete, pozovite na svadbu - Mihael (13. 10. 2023.)

Vinograd će iznajmiti drugim vinogradarima - Mihael (06. 10. 2023.)

Zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar? - Mihael (23. 09. 2023.)

Opraštaj, kažem ti, ne do sedam puta,  nego do sedamdeset puta sedam! - Mihael (14. 09. 2023.)

Ako te posluša, stekao si brata - Mihael (08. 09. 2023.)

Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe - Mihael (01. 09. 2023.)

Ti si Petar-Stijena. Tebi ću dati ključeve Kraljevstva nebeskoga - Mihael (29. 08. 2023.)

O ženo, velika je tvoja vjera! - Mihael (20. 08. 2023.)

19. nedjelja kroz godinu - Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2023.)

XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 07. 2023.)

Tko ne uzme križa, nije mene dostojan - Mihael (30. 06. 2023.)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo! - Mihael (23. 06. 2023.)

Dozva dvanaestoricu svojih učenika i posla ih - Mihael (16. 06. 2023.)

Duhovi - Presveto Trojstvo - Mihael (28. 05. 2023.)

Prepoznaše ga u lomljenju kruha - Mihael (21. 04. 2023.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (14. 04. 2023.)

Vazmeno trodnevlje - Mihael (06. 04. 2023.)

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (31. 03. 2023.)

Ja sam uskrsnuće i život - Mihael (24. 03. 2023.)

Ode, umije se pa se vrati gledajući - Mihael (17. 03. 2023.)

Izvor vode koja struji u život vječni - Mihael (10. 03. 2023.)

Lice mu zasja kao sunce - Mihael (03. 03. 2023.)

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava - Mihael (24. 02. 2023.)

Ljubite neprijatelje! - Mihael (17. 02. 2023.)

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (10. 02. 2023.)

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (02. 02. 2023.)

Blago siromasima duhom! - Mihael (26. 01. 2023.)

Isus će se roditi od Marije, zaručene za Josipa, sina Davidova - Mihael (16. 12. 2022.)

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (25. 11. 2022.)

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje! - Mihael (17. 11. 2022.)

XXXII. i XXXIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (04. 11. 2022.)

Svi sveti, Dušni dan - Mihael (21. 10. 2022.)

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu - Mihael (14. 10. 2022.)

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (06. 10. 2022.)

Sveti arkanđeli Mihael, Gabriel i Rafael - Mihael (29. 09. 2022.)

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (15. 09. 2022.)

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika - Mihael (09. 09. 2022.)

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (02. 09. 2022.)

Koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen - Mihael (26. 08. 2022.)

Doći će s istoka i zapada i sjesti za stol u kraljevstvu Božjem - Mihael (19. 08. 2022.)

20. nedjelja kroz godinu i Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2022.)

Srpanj, XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (01. 07. 2022.)

Za tobom ću kamo god ti pošao - Mihael (24. 06. 2022.)

Ti si Krist - Pomazanik Božji! - Mihael (17. 06. 2022.)

Presveto Trojstvo i Tijelovo - Mihael (10. 06. 2022.)

Sedma vazmena nedjelja i Duhovi-Pedesetnica - Mihael (27. 05. 2022.)

Četvrta i peta vazmena nedjelja – Mihael (05. 05. 2022.)

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu – Mihael (29. 04. 2022.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (22. 04. 2022.)

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (31. 03. 2022.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (25. 03. 2022.)

Blagovijest - Mihael (18. 03. 2022.)

Dok se molio, izgled mu se lica izmijeni - Mihael (11. 03. 2022.)

Osma nedjelja kroz godinu i Pepelnica - Mihael (25. 02. 2022.)

Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš - Mihael (18. 02. 2022.)

Blago vama, siromasi! Jao vama, bogataši! - Mihael (11. 02. 2022.)

Oni ostaviše sve i pođoše za njim - Mihael (04. 02. 2022.)

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima - Mihael (27. 01. 2022.)

Danas se ispunilo ovo Pismo - Mihael (21. 01. 2022.)

Rodio vam se spasitelj - Mihael (24. 12. 2021.)

Otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? - Mihael (17. 12. 2021.)

Što nam je činiti? - Mihael (10. 12. 2021.)

Svako će tijelo vidjeti spasenje Božje - Mihael (03. 12. 2021.)

Podignite glave, približuje se vaše otkupljenje - Mihael (26. 11. 2021.)

Ti kažeš: ja jesam kralj - Mihael (19. 11. 2021.)

Sabrat će svoje izabranike s četiri vjetra - Mihael (12. 11. 2021.)

Što imaš, prodaj i idi za mnom! - Mihael (08. 10. 2021.)

Mihael 500 (29. 09. 2021.)

Tko nije protiv nas, za nas je - Mihael (23. 09. 2021.)

Tko želi biti prvi, neka bude svima poslužitelj - Mihael (17. 09. 2021.)

Ti si Pomazanik-Krist! ... - Mihael (10. 09. 2021.)

Gluhima da je čuti, nijemima govoriti - Mihael (03. 09. 2021.)

Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske - Mihael (27. 08. 2021.)

Kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! - Mihael (21. 08. 2021.)

Velika mi djela učini Svesilni: uzvisi neznatne - Mihael (14. 08. 2021.)

Tražite ljepotu ovog ljeta - Mihael (09. 07. 2021.)

Arhiva vijesti

Linkovi