Vijesti // Arhiva

Godina: 2010, mjesec: svibanj

Generalni vikar posjetio državnog tajnika u MORH-u

Ponedjeljak, 31. 05. 2010.

Generalni vikar mons. Josip Šantić posjetio je državnog tajnika u MORH-u Matu Rabotega. Razlog susreta bio je realizacija potreba Vojne biskupije u održavanju zgrade ordinarijata te daljnje suradnje između biskupije i MORH-a. Uz ovaj susret generalni vikar je zahvalio državnom tajniku na suradnji. Razgovor se nastavio o ovogodišnjem lourdskom hodočašću. Državni tajnik je izrazio radost što je i ove godine Hrvatska pokazala svoje dostojanstvo sudjelovanjem na hodočašću i po ispunjenju preuzetih obveza na međunarodnom planu vojno-redarstvenog hodočašća.

Izgradnja kapele i memorijalnog prostora u ATJ Lučko

Ponedjeljak, 31. 05. 2010.

Generalnog vikara mons. Josipa Šantića pohodili su odgovorni za gradnju spomen-kapele ATJ u Lučkom te ga izvijestili da su projekti za gradnju pri kraju. Dogovoreno je da se poslije svih administrativnih poslova koje treba još dovršiti nađu ponovno u Vojnom ordinarijatu: odgovorni iz ATJ Lučkog, policijski kapelan u Ministarstvu unutarnjih poslova i arhitektica kako bi dogovorili detalje kako bi se do kraja ostvarila ova plemenita zamisao.

13. županijsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Primorsko-goranske županije

Subota, 29. 05. 2010.

U Omišlju na otoku Krku održano je 13. županijsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Primorsko-goranske županije. Nakon otvaranja predstavnici svih ogranaka, načelnici općina i policijskih postaja, vojni kapelan p. Mirko Vukoja, njegov pomoćnik te o. Anton Bozanić, župnik Omišlja, uputili su se na groblje sveti Duh gdje su zapaljene svijeće i izrečena prigodna molitva za sve poginule i umrle branitelje.

U Mazar-e-Sharifu proslavljen Dan Oružanih snaga i HKOV-a

Petak, 28. 05. 2010.

Odlukom zapovjdnika 15. HRVCON-a mirovne misije ISAF Dan OS RH i HKoV-a  proslavljen je u kampu Marmal u Mazar-e-Sharifu. Obilježavanje 19. godišnjice postrojavanja Zbora narodne garde 1991. u Kranjčevićevoj započelo je slavljenjem sv. mise u kapeli kampa Marmal. Vojni kapelan je u svojoj propovjedi istaknuo značaj vojničkog zvanja, govorio o zvanju i profesiji te naglasio važnost prisjećanja na “svetost” žrtve koju su poginuli, zarobljeni i nestali, kao i svi sudionici Domovinskog rata, s vjerom preuzeli na sebe.

Cijeli članak »

Položen vijenac za poginule djelatnike PUZ-a

Petak, 28. 05. 2010.

Rodbina i roditelji smrtno stradalih djelatnika Policijske uprave zagrebačke u Domovinskom ratu i predstavnici Uprave položili su vijence ispred spomen-ploče na ulazu u zgradu Uprave povodom obilježavanja Dana branitelja Grada Zagreba. Minutom šutnje svi okupljeni odali su počast hrabrim ljudima koji su svoj život dali za obranu Republike kada je to bilo najpotrebnije.

Molitvu za njih predvodio je policijski kapelan pri Ministarstvu unutarnjih poslova p. Stjepan Harjač, a načelnik Sektora policije Dragan Tokić i ostali članovi delegacije Policijske uprave zagrebačke pozvali su okupljene na druženje i razgovor nakon ceremonije.

Dan Oružanih snaga RH i Hrvatske kopnene vojske

Petak, 28. 05. 2010.

Proslavu Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dana Hrvatske kopnene vojske najavio je prelet zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Protuzračne obrane MIG-21BIS iznad Karlovca. Istovremeno, na karlovačkom Gradskom groblju Jamadol kod središnjeg križa položeni su vijenci i upaljene svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje.

Cijeli članak »

Glazbeni festival “Hrvatski Pleter”

Četvrtak, 27. 05. 2010.

Vojni biskup mons. Juraj Jezerinac sudjelovao je u Karlovcu na festivalu “Hrvatski pleter” koji je održan u Domu OS “Zrinski” u Karlovcu u prigodi Dana Oružanih snaga RH i Dana HKoV-a. Organizatori su Zadruga branitelja Studium i Zajednica udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, suorganizator Ministarstvo obrane, a pokrovitelj je ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić.

Cijeli članak »

Polaznici XII. naraštaja Ratne škole posjetili Vojni ordinarijat

Četvrtak, 27. 05. 2010.

U četvrtak 27. svibnja vojni biskup mons. Juraj Jezerinac i generalni vikar mons. Josip Šantić primili su polaznike XII. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” na čelu sa zapovjednikom generalom Slavenom Zdilarom. Biskup im je uputio riječi pozdrava istaknuvši crtice iz upravo održanoga lourdskog hodočašća. Generalni vikar je polaznicima Ratne škole prikazao povijesni put nastanka dušobrižništva u OS, kao i osnivanja Vojnog ordinarijata u RH. Prikazao im je i projekte Vojnog ordinarijata. Sami polaznici govorili su o važnosti rada Vojnog ordinarijata. Na kraju je zapovjednik Ratne škole generalnom vikaru uručio medalju Ratne škole s posvetom: “mons. Josipu Šantiću sa osobitim poštovanjem od djelatnika i polaznika XII. naraštaja Ratne škole `Ban Josip Jelačić’”. Generalni vikar je zahvalio na poklonu naglasivši da mu je neizmjerna čast i radost služiti Hrvatskoj vojsci. Na kraju su sudionici susreta posjetili kapelu u zgradi Ordinarijata gdje je mons. Šantić predstavio njena umjetnička djela.

Dan Oružanih snaga RH

Četvrtak, 27. 05. 2010.

Vojni biskup mons. Juraj Jezerinac i generalni vikar mons. Josip Šantić sudjelovali su na svečanoj akademiji prigodom Dana Oružanih snaga RH u Domu Hrvatske vojske u MORH-u na kojoj su sudjelovali najviši dužnosnici Republike Hrvatske: predsjednik i vrhovni zapovjednik OS RH Ivo Josipović, ministar obrane Branko Vukelić s državnim tajnicima: Matom Rabotegom, Željkom Goršićem i Pjerom Šimunovićem, načelnik GS OS RH general zbora Josip Lucić sa svojim zamjenicima: generalom Slavkom Barićem i admiralom Zdenkom Simičićem, zapovjednici grana OS, generali, admirali, časnici i gosti.

Cijeli članak »

Susret s generalom Dragom Matanovićem

Četvrtak, 27. 05. 2010.

Generalni vikar mons. Josip Šantić primio je generala Dragu Matanovića te s njime razgovarao o unapređenju potpore dušobrižništvu u mirovnim misijama u Afganistanu time što će se poboljšati uvjeti rada kapelana u Masari–Sharifu. General Matanović službeno putuje u Afganistan te će na licu mjesta vidjeti što se konkretno još može učiniti.

“Znak križa, znak života” - 18. vojno-redarstveno hodočašće u Lurd

Utorak, 25. 05. 2010.

U svetištu Majke Božje u Lourdesu na 52. međunarodnom vojnom hodočašću sudjelovali su vojnici tridesetak zemalja i KFOR-a. Najviše sudionika je iz Italije (3375), Francuske (3132), Njemačke (1133), Hrvatske (1050), Portugala (535) i Austrije (500). Hrvatski hodočasnici – pripadnici Oružanih snaga RH, policije, djelatnici Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Pravosudne policije, 100% invalidi Domovinskog rata, članovi Udruga branitelja iz Domovinskog rata, te vatrogasci - hodočaste Majci Božjoj Lourdskoj već 18 godina u organizaciji Vojne biskupije pod vodstvom vojnog ordinarija Jurja Jezerinca i generalnog vikara Vojne biskupije mons. Josipa Šantića koji ove godine nije mogao sudjelovati na samom hodočašću.

Među sudionicima hodočašća iz Hrvatske su i Orkestar Hrvatske vojske, klapa HRM-a “Sv. Juraj” i Akademski zbor “Ivan Goran Kovačić”, koji su svojim nastupima uveličali lourdske ceremonije, a osobito međunarodnu svetu misu koju je organizirala hrvatska delegacija.

Cijeli članak »

Generalni vikar sudjelovao u emisiji radio postaje “Mir” Međugorje

Ponedjeljak, 24. 05. 2010.

Generalni vikar mons. Josip Šantić sudjelovao je u emisiji radio postaje “Mir” Međugorje te govorio o nastanku i povijesti međunarodnog vojno–redarstvenog hodočašća u Lourdes, na međunarodnom planu i na hrvatskom nacionalnom planu. Naglasio je da je ulaskom u međunarodni odbor zemalja suorganizatora PMI-a 1999. godine Hrvatska preuzela sve odgovornije zadaće u organizaciji ovoga hodočašća.

Cijeli članak »

Generalni vikar gost u emisiji “Biblija” HRT-a

Nedjelja, 23. 05. 2010.

Generalni vikar mons. Josip Šantić gostovao je u emisiji “Biblija” na Drugom programu Hrvatske televizije na blagdan Duhova. Prikazao je sedam darova Duha Svetog naglasivši kako se ovi darovi dobivaju po otvorenosti Bogu u molitvi poput apostola koji su bili jednodušni u molitvi “zajedno s Marijom majkom Isusovom”. Ujedno je naglasio kako ovi darovi iako utemeljeni na naravnim darovima ipak njih nadilaze u snazi “odozgo” i ponekada nam se čini kao da su u “sukobu” s njima. „To može izgledati tako sve dotle dok čovjek ne shvati da i narav i nadnarav imaju isti izvor, a to je Bog stvoritelj koji je početak i smisao čitavog čovjeka i njegove jedincatosti. Govoreći o svetkovini Duhova po kojoj se Crkva “predstavila” svijetu naglasio je da kao u Isusovoj smrti i uskrsnuću čovjek čini iskorak po vjeri i krštenju u praksi svoje osobne vjere. Tek po silasku Duha Svetoga događa se u čovjeku iskorak svjedočenja onog doživljenog što prožima naš život te nas čini sretnima i nuka nas da tu sreću podijelimo s drugima. Duh Sveti je dakle ‘eksplozija’ Crkve iz sigurnost istine koju po vjeri i krštenju nosimo u sebi“.

Generalni vikar gostovao u emisiji “Zajedno i poslije” HKR-a

Ponedjeljak, 17. 05. 2010.

Generalni vikar mons. Josip Šantić sudjelovao je na Hrvatskom katoličkom radiju u emisiji “Zajedno i poslije” koja je posvećena braniteljima, a uređuje je Domagoj Pejić. Govorio je o lourdskom hodočašću prigodom ovogodišnjeg 18. nacionalnog i 52. međunarodnog vojno-redarstvenog hodočašća kao i o samim počecima hodočašćenja Hrvatske vojske i policije u Lourdes. Mons. Šantić je naglasio da smo od zemlje sudionice postali zemlja suorganizator jer su nas prepoznali kao ozbiljne partnere kojima se može dati bilo koja zadaća pa tako i međunarodna sv. misa koju Hrvatska organizira posljednje dvije godine.

Cijeli članak »

19. godina “Gromova”

Nedjelja, 16. 05. 2010.

U petrinjskoj vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” svetom misom i svečanim postrojavanjem 2. mb “Gromovi” gmtbr, postrojba koja čuva uspomenu imena i njeguje tradiciju ove ratne brigade obilježila je dan postrojbe i 19. obljetnicu ustrojavanja 2. gbr “Gromovi”.

Cijeli članak »

Završni sastanak Koordinacijskog tijela za pripremu hodočašća u Lourdes

Četvrtak, 13. 05. 2010.

Hrvatska vojska i policija od 18.-25. svibnja u organizaciji Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj sudjelovat će po 18. put na hodočašću vojski svijeta Gospi u Lourdesu koje se održava u Marijinom mjesecu svibnju već 52. godinu za redom.

Tim je povodom u zgradi Vojnog ordinarijata u Zagrebu u četvrtak 13. svibnja održan deseti sastanak Koordinacijskog tijela za pripremu i provedbu hodočašća. Navedeno tijelo uz Vojni ordinarijat čine Ministarstvo Obrane, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstvo pravosuđa - Pravosudna policija, Državna uprava za zaštitu i spašavanje i Hrvatska vatrogasna zajednica.

Cijeli članak »

Spasovo u VOb - HKoV u Ogulinu

Četvrtak, 13. 05. 2010.

U vojarni „Sv. Petar“ u Ogulinu svečanim misnim slavljem koje je vodio vojni kapelan fra Marijan Jelušić obilježena je svetkovina Uzašašća Gospodinova ili „Spasovo“.

Proslava Dana Vojne kapelanije “Sv. Leopold Mandić”

Srijeda, 12. 05. 2010.

Prigodom proslave blagdana svetog Leopolda Bogdana Mandića, zaštitnika Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” održano je svečano euharistijsko slavlje u kapeli zapovjedništva kojim je predsjedao vojni ordinarij Juraj Jezerinac u koncelebraciji vojnih kapelana o. Alojza Kovačeka, p. Drage Majića, policijskog kapelana p. Željka Rakošca, ravnatelja Isusovačke klasične gimnazije u Osijeku p. Ivana Matića i posluživanju đakona Željka Savića. Na misi su nazočili načelnik stožera ZZOD “F.K.F” brigadir Željko Šikić, načelnik područnog odjela za poslove obrane Zvonko Bušić, zamjenik načelnika policijske uprave osječko-baranjske Božo Guvo, te djelatnici zapovjedništva i uprava koje djeluju na području grada Osijeka. Nakon euharistijskog slavlja brigadir Šikić zahvalio se biskupu te mu je uručio Plaketu Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan”.

Proslavljen zaštitnik RP “Papuk”

Srijeda, 12. 05. 2010.

Na radarskoj postaji Papuk proslavljen je sveti Leopold Bogdan Mandić, koji je i zaštitnik postrojbe. Svečano misno slavlje predvodio je vojni kapelan kapelanije “Sveti Ivan Krstitelj” iz Požege o. Željko Volarić, a riječi zahvale uputio je zapovjednik radarske postaje Papuk satnik Pero Rahman.

Susret s provincijalom Hrvatske pokrajine Družbe Isusove

Utorak, 11. 05. 2010.

Vojni biskup mons. Juraj Jezerinac i generalni vikar mons. Josip Šantić susreli su se u prostorijama Vojnog ordinarijata s provincijalom Hrvatske pokrajine Družbe Isusove p. Ivanom Koprekom te s njim razgovarali o daljnjoj suradnji. P. Koprek je izrazio spremnost za daljnju suradnju te naglasio kako u načinu rada Vojnog ordinarijata u RH vidi ponudu koja odgovara isusovcima. U ovom trenutku u pastvi Vojnog ordinarijata sudjeluju tri isusovca pri Hrvatskoj vojsci i dva pri policiji te da je isusovački provincijal pokazao otvorenost i za veći angažman.

Susret sa slovenskim izaslanikom u svezi prelaska granice hodočasnika u Lourdes

Utorak, 11. 05. 2010.

U posljednjem tjednu priprema za 18. hodočašće hrvatske vojske i policije u Lourdes u zgradi Vojnog ordinarijata održan je sastanak s policijskim izaslanikom Republike Slovenije za Hrvatsku Jožom Sironićem. Sastanku su s njim imali vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac, generalni vikar mons. Josip Šantić, savjetnik ministra unutarnjih poslova za policiju Ivica Franić, kancelar Vojnog ordinarijata Robert Stipetić, načelnik Odjela za potporu Vojnom ordinarijatu bojnik Petar Klarić, načelnik Odjela MUP-a za suradnju s Vojnim ordinarijatom Josip Zagorščak, te osobni tajnik generalnog vikara natporučnik Vladimir Krpan.

Cijeli članak »

Proslava zaštitnika Vojne kapelanije “Bl. Ivan Merz”

Ponedjeljak, 10. 05. 2010.

“Blaženi Ivan Merz jest mladi hrvatski katolički intelektualac koji je uzdignut na čast oltara zahvaljujući svom vjernom življenju evanđelja u svom svakodnevnom životu, u svom profesorskom zvanju. Time je postao primjer i uzor svim ljudima za sva vremena - da je Isus Krist i da je evanđelje uvijek suvremeno, uvijek aktualno, dakle u svim vremenima i u svim ljudskim zvanjima. On je na poseban način uzor i primjer nama vojnicima da i mi u svom vojničkom pozivu sljedeći Isusa Krista i evanđelje možemo postići svetost u svom svakodnevnom životu“, rekao je u pozdravnoj riječi o. Slavko Rajič, vojni kapelan u Velikoj Buni, a trenutno i na zamjeni u vojnim kapelanijama Kamensko i Slunj.

Cijeli članak »

Zavjetno hodočašće pomoraca Gospi Trsatskoj

Nedjelja, 09. 05. 2010.

”Premda je obitelj često na udaru, ona će se održati snagom vjere”, rekao je vojni biskup Juraj Jezerinac predvodeći euharistijsko slavlje na zavjetnom hodočašću pomoraca Gospi Trsatskoj koju ljudi od mora nazivaju i Kraljicom Jadrana. Brojni pripadnici Hrvatske ratne mornarice, Lučke kapetanije, ribari, nekolicina pripadnika Pomorske policije, ali i brojne obitelji pomoraca ispunili su trsatsku baziliku. U slavlju su im se pridružili državni tajnik za more kapetan Mario Babić, kapetan Lučke kapetanije Rijeka Darko Glažar te provincijal Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Željko Železnjak dok je liturgijsko pjevanje animirala klapa HRM-a „Sv. Juraj.

U Splitu proslavljena svetkovina nebeskog zaštitnika sv. Dujma

Petak, 07. 05. 2010.

Svečanim euharistijskim slavljem, koje je na splitskoj rivi predvodio hvarsko-bračko-viški biskup Slobodan Štambuk, Splitsko-makarska nadbiskupija i grad Split proslavili su svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika sv. Dujma, biskupa i mučenika prvih kršćanskih stoljeća. Pozdravnu riječ uputio je domaćin splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić.

Cijeli članak »

Duhovne vježbe u Valbandonu

Petak, 07. 05. 2010.

Od 4.-7. svibnja u Valbandonu održane su duhovne vježbe za PU sisačko-moslavačku i PU karlovačku. Na duhovnim vježbama sudjelovalo je dvadeset i pet polaznika. Vodio ih je vojni kapelan u kapelaniji sv. Gabrijela Arkanđela u zrakoplovnoj bazi Zemunik don Ivo Topalović.

Održan deveti sastanak Koordinacijskog tijela za hodočašće u Lourdes 2010.

Četvrtak, 06. 05. 2010.

U zgradi Vojnog ordinarijata u Zagrebu održan je deveti sastanak Koordinacijskog tijela za organizaciju 18. vojno-redarstvenog hodočašća u Lourdes 2010. godine.

Cijeli članak »

Predavanje za pripadnike 16. HRVCON-a

Srijeda, 05. 05. 2010.

U Zagrebu u vojarni “Croatia” u prostorijama vojne policije održano je predavanje za pripadnike 16. HRVCON mirovne misije u Afganistanu o temi: „Kulturološke razlike i specifičnosti u religijama“. Predavanje je održano u sklopu priprema za odlazak u međunarodne vojne misije, a održao ga je vojni kapelan Vojne kapelanije sv. Nikole Tavelića u SEI o. David Klarić.

Proslava sv. Florijana u Grožnjanu

Utorak, 04. 05. 2010.

U organizaciji župe Grožnjan i DVD-a Buje u Grožnjanu i Marušićima proslavljen je dan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca. Slavlje je započelo procesijom u kojoj su vatrogasci nosili kip sv. Florijana od crkve sv. Kuzme i Damjana do župne crkve sv. Vida, Modesta i Krescencija, te je nastavljeno svečanom misom za sve pokojne hrvatske vatrogasce koji su stradali prigodom spašavanja ljudi i imovine, kao i Domovine, koju je predvodio vojni ordinarij Juraj Jezerinac. U koncelebraciji su bili župnik u Grožnjanu Luka Pranjić, kancelar Porečko-pulske biskupije Ilija Jakovljević, župnik u Bujama Mladen Milohanić, župnik u Oprtlju Ante Jukopila, ravnatelj Pazinskog kolegija Ivica Kordić, župnik na Velom Vrhu Ivica Borić i župnik u Boljunu Ilija Pavlović.

Cijeli članak »

Sveta misa zadušnica za pokojnog Tihomira Vargu

Utorak, 04. 05. 2010.

Prijatelja i suradnika pokojnog Tihomira Vargu, djelatnika Policijske akademije, nisu zaboravili oni koji su s njim dijelili dobro i zlo. S molitvom na usnama, preporučujući ga dobroti Uskrsloga, sjetili su ga se okupljeni u kapelici sv. Mihovila arakanđela na svetoj misi povodom godišnjice njegove smrti.

Posjet ozlijeđenom policajcu Kristijanu Rokteru

Ponedjeljak, 03. 05. 2010.

Vojni biskup mons. Juraj Jezerinac i generalni vikar mons. Josip Šantić pohodili su na klinici za očne bolesti KBC “Rebro”ranjenog policajca Kristijana Roktera koji je izgubio lijevo oko na utakmici u Zagrebu 1. svibnja ove godine. Ujedno su se susreli sa njegovom obitelji: suprugom i dvije kćeri.

Obljetnica stradanja hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu

Ponedjeljak, 03. 05. 2010.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća državnih i drugih izaslanstava podno spomen-obilježja te komemorativnim skupom obilježena je 19. obljetnica ubojstva dvanaestorice pripadnika Specijalne jedinice policije Vinkovci. Toga dana ubijeni su redarstvenici: Stipan Bošnjak (1955.), Antun Grbavac (1961.), Josip Culej (1966.), Mladen Šarić (1965.), Zdenko Perica (1965.), Zoran Grašić (1969.), Ivica Vučić (1961.), Luka Crnković (1970.), Marinko Petrušić (1966.), Janko Čović (1965.), Željko Hrala (1968) i Mladen Čatić (1971.). Ranjen je 21 policajac.

Cijeli članak »

15. obljetnica vojno-redarstvene operacije “Bljesak”

Subota, 01. 05. 2010.

Budnicama koje su u izvedbi Orkestra OS RH odzvanjale ulicama Okučana, odavanjem počasti svim poginulim hrvatskim braniteljima te svečanim postrojem pripadnika OS RH i policije, svečano je obilježena 15 obljetnica vojno-redarstvene operacije “Bljesak“.

Cijeli članak »

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Poče ih slati - Mihael (12. 07. 2024.)

Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju - Mihael (05. 07. 2024.)

Djevojko! Zapovijedam ti, ustani! - Mihael (01. 07. 2024.)

Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju? - Mihael (26. 06. 2024.)

X. i XI. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 06. 2024.)

Duh istine upućivat će vas u svu istinu – Mihael (17. 05. 2024.)

Neka i oni budu jedno kao i mi! - Mihael (09. 05. 2024.)

Peta i šesta vazmena nedjelja - Mihael (26. 04. 2024.)

Pastir dobri život svoj polaže za ovce - Mihael (19. 04. 2024.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (11. 04. 2024.)

Deklaracija “Dignitas infinita” o ljudskom dostojanstvu (08. 04. 2024.)

Deklaracija Dikasterija za nauk vjere "Dignitas infinita o ljudskom dostojanstvu" objavljena na svetkovinu Blagovijesti - Navještenja Gospodinova 8. travnja 2024. u Vatikanu.

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (05. 04. 2024.)

Nedjelja Muke Gospodnje - Cvjetnica - Mihael (22. 03. 2024.)

Ako pšenično zrno, pavši na zemlju, umre, donosi obilat rod - Mihael (14. 03. 2024.)

Bog je poslao Sina na svijet da se svijet spasi po njemu - Mihael (07. 03. 2024.)

Ovo je Sin moj ljubljeni - Mihael (26. 02. 2024.)

Iskušavao ga Sotona, a anđeli mu služahu. - Mihael (16. 02. 2024.)

Četvrta nedjelja došašća, Božić - Mihael (22. 12. 2023.)

Među vama stoji koga vi ne poznate - Mihael (15. 12. 2023.)

Poravnite staze Gospodnje - Mihael (08. 12. 2023.)

Bdijte jer ne znate kad će se domaćin vratiti - Mihael (30. 11. 2023.)

Sjest će na prijestolje slave svoje i razlučiti jedne od drugih - Mihael (24. 11. 2023.)

U malome si bio vjeran, uđi u radost gospodara svoga! - Mihael (17. 11. 2023.)

Podajte caru carevo, a Bogu Božje - Mihael (20. 10. 2023.)

Koga god nađete, pozovite na svadbu - Mihael (13. 10. 2023.)

Vinograd će iznajmiti drugim vinogradarima - Mihael (06. 10. 2023.)

Zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar? - Mihael (23. 09. 2023.)

Opraštaj, kažem ti, ne do sedam puta,  nego do sedamdeset puta sedam! - Mihael (14. 09. 2023.)

Ako te posluša, stekao si brata - Mihael (08. 09. 2023.)

Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe - Mihael (01. 09. 2023.)

Ti si Petar-Stijena. Tebi ću dati ključeve Kraljevstva nebeskoga - Mihael (29. 08. 2023.)

O ženo, velika je tvoja vjera! - Mihael (20. 08. 2023.)

19. nedjelja kroz godinu - Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2023.)

XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 07. 2023.)

Tko ne uzme križa, nije mene dostojan - Mihael (30. 06. 2023.)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo! - Mihael (23. 06. 2023.)

Dozva dvanaestoricu svojih učenika i posla ih - Mihael (16. 06. 2023.)

Duhovi - Presveto Trojstvo - Mihael (28. 05. 2023.)

Prepoznaše ga u lomljenju kruha - Mihael (21. 04. 2023.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (14. 04. 2023.)

Vazmeno trodnevlje - Mihael (06. 04. 2023.)

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (31. 03. 2023.)

Ja sam uskrsnuće i život - Mihael (24. 03. 2023.)

Ode, umije se pa se vrati gledajući - Mihael (17. 03. 2023.)

Izvor vode koja struji u život vječni - Mihael (10. 03. 2023.)

Lice mu zasja kao sunce - Mihael (03. 03. 2023.)

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava - Mihael (24. 02. 2023.)

Ljubite neprijatelje! - Mihael (17. 02. 2023.)

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (10. 02. 2023.)

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (02. 02. 2023.)

Blago siromasima duhom! - Mihael (26. 01. 2023.)

Isus će se roditi od Marije, zaručene za Josipa, sina Davidova - Mihael (16. 12. 2022.)

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (25. 11. 2022.)

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje! - Mihael (17. 11. 2022.)

XXXII. i XXXIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (04. 11. 2022.)

Svi sveti, Dušni dan - Mihael (21. 10. 2022.)

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu - Mihael (14. 10. 2022.)

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (06. 10. 2022.)

Sveti arkanđeli Mihael, Gabriel i Rafael - Mihael (29. 09. 2022.)

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (15. 09. 2022.)

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika - Mihael (09. 09. 2022.)

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (02. 09. 2022.)

Koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen - Mihael (26. 08. 2022.)

Doći će s istoka i zapada i sjesti za stol u kraljevstvu Božjem - Mihael (19. 08. 2022.)

20. nedjelja kroz godinu i Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2022.)

Srpanj, XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (01. 07. 2022.)

Za tobom ću kamo god ti pošao - Mihael (24. 06. 2022.)

Ti si Krist - Pomazanik Božji! - Mihael (17. 06. 2022.)

Presveto Trojstvo i Tijelovo - Mihael (10. 06. 2022.)

Sedma vazmena nedjelja i Duhovi-Pedesetnica - Mihael (27. 05. 2022.)

Četvrta i peta vazmena nedjelja – Mihael (05. 05. 2022.)

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu – Mihael (29. 04. 2022.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (22. 04. 2022.)

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (31. 03. 2022.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (25. 03. 2022.)

Blagovijest - Mihael (18. 03. 2022.)

Dok se molio, izgled mu se lica izmijeni - Mihael (11. 03. 2022.)

Osma nedjelja kroz godinu i Pepelnica - Mihael (25. 02. 2022.)

Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš - Mihael (18. 02. 2022.)

Blago vama, siromasi! Jao vama, bogataši! - Mihael (11. 02. 2022.)

Oni ostaviše sve i pođoše za njim - Mihael (04. 02. 2022.)

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima - Mihael (27. 01. 2022.)

Danas se ispunilo ovo Pismo - Mihael (21. 01. 2022.)

Rodio vam se spasitelj - Mihael (24. 12. 2021.)

Otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? - Mihael (17. 12. 2021.)

Što nam je činiti? - Mihael (10. 12. 2021.)

Svako će tijelo vidjeti spasenje Božje - Mihael (03. 12. 2021.)

Podignite glave, približuje se vaše otkupljenje - Mihael (26. 11. 2021.)

Ti kažeš: ja jesam kralj - Mihael (19. 11. 2021.)

Sabrat će svoje izabranike s četiri vjetra - Mihael (12. 11. 2021.)

Što imaš, prodaj i idi za mnom! - Mihael (08. 10. 2021.)

Mihael 500 (29. 09. 2021.)

Tko nije protiv nas, za nas je - Mihael (23. 09. 2021.)

Tko želi biti prvi, neka bude svima poslužitelj - Mihael (17. 09. 2021.)

Ti si Pomazanik-Krist! ... - Mihael (10. 09. 2021.)

Gluhima da je čuti, nijemima govoriti - Mihael (03. 09. 2021.)

Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske - Mihael (27. 08. 2021.)

Kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! - Mihael (21. 08. 2021.)

Velika mi djela učini Svesilni: uzvisi neznatne - Mihael (14. 08. 2021.)

Tražite ljepotu ovog ljeta - Mihael (09. 07. 2021.)

Arhiva vijesti

Linkovi