Vijesti // Arhiva

Godina: 2010, mjesec: kolovoz

Pastoralna praksa u NATO bazi SHAPE u Belgiji

Utorak, 31. 08. 2010.

Letom za Bruxelles za bogoslova Vojne biskupije Antonia Mikulića započeo je ljetni praktikum u NATO bazi SHAPE u Belgiji. U zračnoj luci dočekao ga je Goran Turk, časnički namjesnik iz hrvatskog predstavništva u bazi SHAPE. U blizini grada Monsa nalazi se vojna baza SHAPE (Supreme Headquarters Allied Powers Europe) u kojoj je smješteno NATO zapovjedništvo Allied Command Operations (ACO). Antonio je proveo 14 dana na pastoralnoj praksi u njemačkoj vojnoj kapelaniji smještenoj u bazi. Domaćin mu je bio njemački vojni kapelan Alois Berzl.

Cijeli članak »

Duhovni nagovor vojnicima HKOV-a na specijalističkoj obuci

Četvrtak, 26. 08. 2010.

Vojni kapelan fra Marijan Jelušić iz kapelanije “Sv. Petra i Pavla apostola” u Vojno-obavještajnoj bojni HKoV iz Ogulina obišao je djelatnike VOb HKoV-a na specijalističkoj obuci u Divuljama. Kapelan je naglasio vojnicima kako je posao vojnika biti uvijek spreman obraniti svoj dom i domovinu, a to se postiže redovitim uvježbavanjima. “Sine moj, budi krotak u poslu svojem, i bit ćeš voljeniji nego onaj koji darove dijeli”, riječi su iz Svetog pisma koje nam govore o učinkovitosti truda i napora, koje čovjek ulaže u svoj posao, istaknuo je kapelan.

Dan vojne kapelanije u Počasno-zaštitnoj bojni

Utorak, 24. 08. 2010.

U radosnom ozračju proslavljen je Dan vojne kapelanije sv. Bartolomeja apostola u Počasno-zaštitnoj bojni na Tuškancu. Misno slavlje je predvodio vojni biskup mons. Juraj Jezerinac uz koncelebraciju vojnih kapelana. Svetu misu uveličale su svojim sviranjem i pjevanjem časne sestre Danica i Ivana iz Reda Marijinih sestara od čudotvorne medaljice. Vojni kapelan domaćin p. Zdravko Barić zahvalio je biskupu i nazočnim kapelanima te djelatnicima postrojbe na odličnoj suradnji.

Blagdan sv. Roka u Ogulinu

Ponedjeljak, 16. 08. 2010.

Na blagdan sv. Roka Ogulinci održavaju zavjetnu procesiju, a ove godine su im se pridružili i djelatnici Vojno-obavještajne bojne zajedno sa svojim vojnim kapelanom fra Marijanom Jelušićem. Posebnu čast imali su pripadnici te bojne: nositi sliku sv. Roka u procesiji.

Svetom Roku posvećene su mnoge crkve i župe, a zaštitnik je hodočasnika, kožnih bolesnika, kirurga, grobara, invalida. U crkvenoj ikonografiji uvijek se prikazuje s hodočasničkim štapom i svojim psom. U doba kuge i kolere, Ogulinci su 1840. godine izgradili zavjetnu crkvu posvećenu sv. Roku.

Hodočašće Gospi od Krasna

Ponedjeljak, 16. 08. 2010.

Na blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije 40-ak hodočasnika djelatnika PU primorsko-goranske, PU istarske, Odsjeka za poslove obrane Pazin, kao i članova njihovih obitelji hodočastili su u svetište Gospi od Krasna.

Tijekom putovanja prema svetištu Gospe od Krasna hodočasnicima je nakon kateheze o blaženoj Djevici Mariji omogućena priprema za sakrament pomirenja, a po dolasku u svetište imali su mogućnost za ispovijed. Središnje misnom slavlje predvodio je riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić u zajedništvu s mjesnim biskupom Milom Bogovićem.

Proslava svetkovine Velike Gospe u Valbandonu

Nedjelja, 15. 08. 2010.

U improviziranoj kapeli u Uslužnoj jedinici MUP-a u Valbandonu svečano je proslavljena svetkovina Velike Gospe. Misu je služio p. Dragan Majić, vojni kapelan iz Đakova. Svake godine u ljetnim mjesecima uređeno je dušobrižništvo u ovom odmaralištu za djelatnike MUP-a i njihove obitelji, kao i za goste koji se ovdje odmaraju. Vojni i policijski kapelani se izmjenjuju u ovoj službi. Svećeniku u svakom turnusu pomaže pomoćnik kapelana.

Svetkovina Velike Gospe u Vojno obavještajnoj bojni HKoV u Ogulinu

Subota, 14. 08. 2010.

Djelatnici Vojno-obavještajne bojne HKoV iz Ogulina 11. kolovoza svečanim misnim slavljem obilježili su svetkovinu Velike Gospe. Svečano misno slavlje predvodio je vojni kapelan fra Marijan Jelušić.

Cijeli članak »

Posjet apostolskog administratora mons. Morettia kampu Wahrehouse

Subota, 14. 08. 2010.

Predstavnik Svete Stolice mons. Moretti predvodio je sv. misu na blagdan Velike Gospe za pripadnike 15. HRVCON-a, koji se nalaze u Kabulu. Dobro pripremljen posjet visokog gosta zahtijevao je veliku potporu naših mirovnjaka. Tako su pripadnici naše VP određeni da gostu daju osiguranje i doprate ge iz talijanske ambasade, gdje je i predstavništvo Svete Stolice. Za njega je organiziran susret s pripadnicima portugalskog i hrvatskog kontingenta koji su bili i domaćini. Uz to je organiziran ručak sa svim dušobrižnicima, koji djeluju u kampu Wahrehouse.

Posjet zapovjednika osiguranja lurdskog vojnog hodočašća Vojnom ordinarijatu

Subota, 14. 08. 2010.

Dugogodišnji zapovjednik osiguranja lourdskog međunarodnog vojnog hodočašća pukovnik žandarmerije Roland Le Ny sa suprugom Marie-Paul i sinom Pierom posjetili su Vojni ordinarijat. Pukovnik Le Ny će u Hrvatskoj provesti godišnji odmor u mjestu Valbandon kod Fažane, posjetit će također Dubrovnik i proputovati cijelu Jadransku magistralu. Na putu iz Zagreba prema Dubrovniku posjetit će Sarajevo.

Cijeli članak »

Sprovod natporučnika Josipa Mišaka

Srijeda, 11. 08. 2010.

Vojni kapelan p. Zdravko Barić vodio je obred sprovoda i služio sv. misu zadušnicu u kapelici na Mirogoju za pokojnog natporučnika Josipa Mišaka. Natporučnik Josip Mišak bio je diplomirani ing. strojarstva i pripadnik Pukovnije veze, a preminuo je nakon teške bolesti u 48. godini života. Sprovodu su nazočili mnogi njegovi kolege i kolegice iz postrojbe.

Proslavljen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u 15. HRVCON-u

Petak, 06. 08. 2010.

Nekoliko tisuća kilometara daleko od vlastitih domova, pripadnici 15. HRVCON-a u mirovnoj misiji u Afganistanu proslavili su Dan Vojne biskupije, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja prisjećajući se “Oluje” i radujući se slobodi. Centralno slavlje održano je u kampu Mike Speen u večernjim satima.

Cijeli članak »

Dani ponosa i slave u Primorsko-goranskoj županiji

Četvrtak, 05. 08. 2010.

Predstavnici svih vojnih i civilnih institucija te udruga iz Domovinskog rata Primorsko-goranske županije ove godine su zajedno proslavili Dane ponosa i slave. Prvo je izrečena molitva i položeni su vijenci na groblju Drenova u Rijeci nakon čeka su se uzvanici uputili u vojarnu u Delnicama gdje je zapaljene svijeće pred spomen-obilježjem i izrečena molitva. Održana je kratka prezentacija BSD-a i upriličen obilazak.

Misa na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu

Četvrtak, 05. 08. 2010.

Misno slavlje na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu u crkvi Gospe od hrvatskog krsnog zavjeta predvodio je šibenski biskup Ante Ivas. Uz brojne svećenike u koncelebraciji bili su biskup gospićko–senjski Mile Bogović i vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj biskup Juraj Jezerinac. Na slavlju su bili i visoki državni dužnosnici: predsjednik Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor sa svojim suradnicima.

Vojni biskup predvodio misu u Kninu povodom Dana domovinske zahvalnosti

Srijeda, 04. 08. 2010.

Povodom Dana zaštitnice Vojne biskupije Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja vojni ordinarij Juraj Jezerinac predvodio je misno slavlje u župnoj crkvi sv. Ante u Kninu. U koncelebraciji su bili vojni kapelani, kninski gvardijan fra Petar Klarić, te drugi franjevci. Misi su nazočili i ministar obrane Branko Vukelić, ministar unutrašnjih poslova Tomislav Karamarko, ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić, načelnik GS OS RH general zbora Josip Lucić, ravnatelj policije Oliver Grbić, šibensko-kninski župan Goran Pauk, kninska gradonačelnica Josipa Rimac, državni dužnosnici, generali, umirovljeni generali, ratni vojni i policijski zapovjednici, časnici, dočasnici i vojnici, djelatnici Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova, kao i djelatnici Vojne biskupije.

Sveta misa povodom 20. obljetnice Prvog hrvatskog redarstvenika

Srijeda, 04. 08. 2010.

Tisuću i osamsto odlučnih ljudi, vođenih domoljubljem, na poziv prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, okupilo se 5. kolovoza 1990. godine na prostoru današnje Policijske akademije u Zagrebu. Bila je to jezgra iz koje su formirane sve kasnije oružane formacije u obrani domovine od agresorske velikosrpske politike koju su s početka provodile kojekakve čudne skupine sastavljene, dijelom od Srba - hrvatskih državljana koji Hrvatsku nisu priznavali, dijelom od Srba - vikend boraca što su stizali iz Srbije i drugih krajeva u kojima su Srbi živjeli. Snažnu im je potporu davala Jugoslavenska narodna armija. Zahvaljujući hrabrim pripadnicima PHR, a poslije i drugima koji su se njima priključivali, danas živimo u samostalnoj Hrvatskoj, slobodni i radosni što smo svoji na svome.

Cijeli članak »

Proslava Gospe velikoga hrvatskog krsnog zavjeta - Dana biskupije

Srijeda, 04. 08. 2010.

U sjedištu Vojne biskupije na zagrebačkom Ksaveru povodom dana zaštitnice Vojne biskupije Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u srijedu 4. kolovoza misno slavlje predvodio je vojni biskup Juraj Jezerinac. U koncelebraciji su bili izaslanik apostolskog nuncija u RH tajnik Apostolske nuncijature mons. Mauro Lalli, križevački biskup Nikola Kekić, izaslanik zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića mons. Lovro Cindori, generalni vikar Vojnog ordinarijata mons. Josip Šantić, vojni i policijski kapelani te drugi svećenici.

Cijeli članak »

Zaštitnica Vojne biskupije, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja

Srijeda, 04. 08. 2010.

Uz križ su Isusov stajale majka njegova, zatim sestra njegove majke, Marija Kleofina, i Marija Magdalena. Kad Isus vidje majku i kraj nje učenika kojega je ljubio, reče majci: „Ženo! Evo ti sina!“ Zatim reče učeniku: „Evo ti majke!“ I od tog časa uze je učenik k sebi (Iv 19, 25-27).

Draga braćo i sestre, pripadnici Vojno-redarstvene biskupije u Republici Hrvatskoj. Ova godina nas posebno obuzima, uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, kao i uz blagdan zaštitnice Vojne biskupije - Gospe velikoga hrvatskog krsnog zavjeta, budući da je prošlo 15 godina od dana kad je završeno teško vrijeme Domovinskog rata i agresije na Republiku Hrvatsku.

Cijeli članak »

Misa povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Splitu

Srijeda, 04. 08. 2010.

Svečanu večernju misu uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u splitskoj katedrali sv. Duje predvodio je župnik don Tomislav Ćubelić u zajedništvu s kapelanom Policijske uprave i župnikom župe sveti Kajo don Stjepanom Lončarom.

Cijeli članak »

15. obljetnica pogibije hrvatskog branitelja Zdravka Mihalića

Srijeda, 04. 08. 2010.

Povodom 15. obljetnice pogibije hrvatskog branitelja Zdravka Mihalića u “Oluji”, tim djelatnika Vojno obavještajne bojne HKoV-a zajedno s pomoćnikom vojnog kapelana VK “Sv. Petra i Pavla apostola” iz VOb HkoV posjetili su obitelj poginulog branitelja. Prigodnim posjetom izrazili su zahvalnost poradi nesebičnosti i požrtvovnosti hrvatskog branitelja Zdravka Mihalića koji je svoj život utkao u korijen samostalne i neovisne Republike Hrvatske, plemenito braneći svoju domovinu sa svim kršćanskim i ljudskim vrijednostima civiliziranog društva.

Proslava Dana ponosa i slave u BSD-u

Utorak, 03. 08. 2010.

U spomen-sobi vojarne BSD-a u Delnicama vojni kapelan p. Mirko Vukoja slavio je misu zahvalnicu za pripadnike Bojne za specijalna djelovanja. Zapovjednik bojne brigadir Nikola Županić i njegov pomoćnik pukovnik Ivica Baturina odali su počast poginulim pripadnicima specijalnih postrojbi.

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u VOB-u u Ogulinu

Utorak, 03. 08. 2010.

Povodom 15. godišnjice od VRA „Oluja“ koja je svojom silinom dala pečat pobjede nad agresorom, u vojarni „Sv. Petar“ u Ogulinu 3. kolovoza slavljeno je sveto misno slavlje. Zapovjednik Vojno obavještajne bojne HKoV pukovnik Perica Turalija djelatnicima je prenio čestitke načelnika GS OS RH kao i zapovjednika HKoV-a, zahvalio je na uspješnom radu i zalaganju te uručio pohvale i nagrade. Misno slavlje za sve poginule i stradale branitelje kao i za domovinu predvodio je vojni kapelan VK „Sv. Petra i Pavla apostola“ fra Marijan Jelušić. U homiliji je fra Marijan iznio glavne misli iz „Poruke“ vojnog ordinarija mons. Jurja Jezerinca izdane za blagdan nebeske zaštitnice Vojne biskupije Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta.

Posjet braniteljima u lepoglavskoj kaznionici

Ponedjeljak, 02. 08. 2010.

Vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac je uz predstojeću proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja zajedno s Tomom Kačinarijem, predsjednikom zajednice Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, Tihomirom Trešćecem, predsjednikom Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja RH, Petrom Banićem, dopredsjednikom HVIDR-e na državnoj razini, Stjepanom Turkovićem i Mariom Matešom iz HVIDR-e Karlovačke županije posjetio hrvatske branitelje u kaznionici u Lepoglavi. Vojni ordinarij je u koncelebraciji s kapelanom predvodio svetu misu u zatvorskoj kapeli bl. Alojzija Stepinca.

Misa za policiju i braniteljske udruge u Rijeci

Ponedjeljak, 02. 08. 2010.

U riječkoj katedrali sv. Vida dušobrižnik primorsko-goranske policije p. Mirko Vukoja slavio je misu za policiju i braniteljske udruge iz Domovinskog rata. Samoj misi prethodila je molitva i polaganje vijenca. Vijenac je položio načelnik uprave Tomislav Dizdar kod spomenika sv. Mihovila ispred riječke policijske uprave.

Dan progonstva i povratka aljmaških Hrvata

Ponedjeljak, 02. 08. 2010.

Na dan kad je obilježena 19. obljetnica stradanja u Dalju vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac je s upraviteljem svetišta Gospe od utočišta mons. Antom Markićem i drugim svećenicima slavio svetu misu na obali Dunava u Aljmašu gdje se obilježavala obljetnica progona Hrvata s ovog područja. Povijesna je zanimljivost da se na isti dan 1. kolovoza i na istom mjestu dogodio i progon i povratak daljskih Hrvata.

Obilježena 19. obljetnica pogibije pripadnika Policijske postaje Dalj

Nedjelja, 01. 08. 2010.

U organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova i PU osječko-baranjske, u znak sjećanja, održala se svečanost obilježavanja 19. obljetnice od tragične pogibije 20 policajaca Policijske postaje Dalj, 15 pripadnika Zbora narodne garde, te 4 pripadnika Civilne zaštite. Uz obitelji stradalih, predstavnike udruga iz Domovinskog rata, predstavnike MUP-a, Ministarstva obrane RH, Ravnateljstva policije, predstavnike županije, grada i općine, svečanom obilježavanju nazočili su predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko te ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić. Okupljenima su se prigodnim govorima obratili premijerka i ministar unutarnjih poslova. Molitvu kod Policijske postaje i svetu misu zadušnicu za poginule branitelje u župnoj crkvi sv. Josipa u Dalju predvodio je vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac.

Cijeli članak »

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Poče ih slati - Mihael (12. 07. 2024.)

Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju - Mihael (05. 07. 2024.)

Djevojko! Zapovijedam ti, ustani! - Mihael (01. 07. 2024.)

Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju? - Mihael (26. 06. 2024.)

X. i XI. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 06. 2024.)

Duh istine upućivat će vas u svu istinu – Mihael (17. 05. 2024.)

Neka i oni budu jedno kao i mi! - Mihael (09. 05. 2024.)

Peta i šesta vazmena nedjelja - Mihael (26. 04. 2024.)

Pastir dobri život svoj polaže za ovce - Mihael (19. 04. 2024.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (11. 04. 2024.)

Deklaracija “Dignitas infinita” o ljudskom dostojanstvu (08. 04. 2024.)

Deklaracija Dikasterija za nauk vjere "Dignitas infinita o ljudskom dostojanstvu" objavljena na svetkovinu Blagovijesti - Navještenja Gospodinova 8. travnja 2024. u Vatikanu.

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (05. 04. 2024.)

Nedjelja Muke Gospodnje - Cvjetnica - Mihael (22. 03. 2024.)

Ako pšenično zrno, pavši na zemlju, umre, donosi obilat rod - Mihael (14. 03. 2024.)

Bog je poslao Sina na svijet da se svijet spasi po njemu - Mihael (07. 03. 2024.)

Ovo je Sin moj ljubljeni - Mihael (26. 02. 2024.)

Iskušavao ga Sotona, a anđeli mu služahu. - Mihael (16. 02. 2024.)

Četvrta nedjelja došašća, Božić - Mihael (22. 12. 2023.)

Među vama stoji koga vi ne poznate - Mihael (15. 12. 2023.)

Poravnite staze Gospodnje - Mihael (08. 12. 2023.)

Bdijte jer ne znate kad će se domaćin vratiti - Mihael (30. 11. 2023.)

Sjest će na prijestolje slave svoje i razlučiti jedne od drugih - Mihael (24. 11. 2023.)

U malome si bio vjeran, uđi u radost gospodara svoga! - Mihael (17. 11. 2023.)

Podajte caru carevo, a Bogu Božje - Mihael (20. 10. 2023.)

Koga god nađete, pozovite na svadbu - Mihael (13. 10. 2023.)

Vinograd će iznajmiti drugim vinogradarima - Mihael (06. 10. 2023.)

Zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar? - Mihael (23. 09. 2023.)

Opraštaj, kažem ti, ne do sedam puta,  nego do sedamdeset puta sedam! - Mihael (14. 09. 2023.)

Ako te posluša, stekao si brata - Mihael (08. 09. 2023.)

Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe - Mihael (01. 09. 2023.)

Ti si Petar-Stijena. Tebi ću dati ključeve Kraljevstva nebeskoga - Mihael (29. 08. 2023.)

O ženo, velika je tvoja vjera! - Mihael (20. 08. 2023.)

19. nedjelja kroz godinu - Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2023.)

XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 07. 2023.)

Tko ne uzme križa, nije mene dostojan - Mihael (30. 06. 2023.)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo! - Mihael (23. 06. 2023.)

Dozva dvanaestoricu svojih učenika i posla ih - Mihael (16. 06. 2023.)

Duhovi - Presveto Trojstvo - Mihael (28. 05. 2023.)

Prepoznaše ga u lomljenju kruha - Mihael (21. 04. 2023.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (14. 04. 2023.)

Vazmeno trodnevlje - Mihael (06. 04. 2023.)

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (31. 03. 2023.)

Ja sam uskrsnuće i život - Mihael (24. 03. 2023.)

Ode, umije se pa se vrati gledajući - Mihael (17. 03. 2023.)

Izvor vode koja struji u život vječni - Mihael (10. 03. 2023.)

Lice mu zasja kao sunce - Mihael (03. 03. 2023.)

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava - Mihael (24. 02. 2023.)

Ljubite neprijatelje! - Mihael (17. 02. 2023.)

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (10. 02. 2023.)

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (02. 02. 2023.)

Blago siromasima duhom! - Mihael (26. 01. 2023.)

Isus će se roditi od Marije, zaručene za Josipa, sina Davidova - Mihael (16. 12. 2022.)

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (25. 11. 2022.)

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje! - Mihael (17. 11. 2022.)

XXXII. i XXXIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (04. 11. 2022.)

Svi sveti, Dušni dan - Mihael (21. 10. 2022.)

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu - Mihael (14. 10. 2022.)

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (06. 10. 2022.)

Sveti arkanđeli Mihael, Gabriel i Rafael - Mihael (29. 09. 2022.)

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (15. 09. 2022.)

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika - Mihael (09. 09. 2022.)

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (02. 09. 2022.)

Koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen - Mihael (26. 08. 2022.)

Doći će s istoka i zapada i sjesti za stol u kraljevstvu Božjem - Mihael (19. 08. 2022.)

20. nedjelja kroz godinu i Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2022.)

Srpanj, XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (01. 07. 2022.)

Za tobom ću kamo god ti pošao - Mihael (24. 06. 2022.)

Ti si Krist - Pomazanik Božji! - Mihael (17. 06. 2022.)

Presveto Trojstvo i Tijelovo - Mihael (10. 06. 2022.)

Sedma vazmena nedjelja i Duhovi-Pedesetnica - Mihael (27. 05. 2022.)

Četvrta i peta vazmena nedjelja – Mihael (05. 05. 2022.)

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu – Mihael (29. 04. 2022.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (22. 04. 2022.)

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (31. 03. 2022.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (25. 03. 2022.)

Blagovijest - Mihael (18. 03. 2022.)

Dok se molio, izgled mu se lica izmijeni - Mihael (11. 03. 2022.)

Osma nedjelja kroz godinu i Pepelnica - Mihael (25. 02. 2022.)

Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš - Mihael (18. 02. 2022.)

Blago vama, siromasi! Jao vama, bogataši! - Mihael (11. 02. 2022.)

Oni ostaviše sve i pođoše za njim - Mihael (04. 02. 2022.)

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima - Mihael (27. 01. 2022.)

Danas se ispunilo ovo Pismo - Mihael (21. 01. 2022.)

Rodio vam se spasitelj - Mihael (24. 12. 2021.)

Otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? - Mihael (17. 12. 2021.)

Što nam je činiti? - Mihael (10. 12. 2021.)

Svako će tijelo vidjeti spasenje Božje - Mihael (03. 12. 2021.)

Podignite glave, približuje se vaše otkupljenje - Mihael (26. 11. 2021.)

Ti kažeš: ja jesam kralj - Mihael (19. 11. 2021.)

Sabrat će svoje izabranike s četiri vjetra - Mihael (12. 11. 2021.)

Što imaš, prodaj i idi za mnom! - Mihael (08. 10. 2021.)

Mihael 500 (29. 09. 2021.)

Tko nije protiv nas, za nas je - Mihael (23. 09. 2021.)

Tko želi biti prvi, neka bude svima poslužitelj - Mihael (17. 09. 2021.)

Ti si Pomazanik-Krist! ... - Mihael (10. 09. 2021.)

Gluhima da je čuti, nijemima govoriti - Mihael (03. 09. 2021.)

Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske - Mihael (27. 08. 2021.)

Kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! - Mihael (21. 08. 2021.)

Velika mi djela učini Svesilni: uzvisi neznatne - Mihael (14. 08. 2021.)

Tražite ljepotu ovog ljeta - Mihael (09. 07. 2021.)

Arhiva vijesti

Linkovi