Vijesti // Arhiva

Godina: 2010, mjesec: prosinac

Dan Vojne kapelanije “Sveta obitelj” Zapovjedništva za potporu

Srijeda, 29. 12. 2010.

Vojna kapelanija „Sveta obitelj“ u Velikoj Buni proslavila je svoje nebeske zaštitnike Svetu Obitelj. Svetu misu predvodio je vojni biskup mons. Juraj Jezerinac u koncelebraciji s vojnim kapelanima: o. Zdravkom Barićem, o. Antom Vukojom,  don Vladislavom Mandurom, o. Mirkom Vukojom, o. Viktorom Grbešom i domaćinom vlč. Slavkom Rajičem.

Cijeli članak »

Vojni kapelan na Golanskoj visoravni

Srijeda, 29. 12. 2010.

Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj u suradnji s GS OS RH, a temeljem iskustva oružanih snaga i pastoralne prakse vojnih biskupija NATO zemalja u međunarodnim misijama, uputio je vojnog kapelana vlč. Vladislava Manduru povodom božićnih blagdana u mirovnu misiju UNDOF kako bi kroz božićno blagdansko vrijeme boravio s vojnicima Oružanih snaga RH.

Cijeli članak »

Bijeli Božić na Papuku

Subota, 25. 12. 2010.

U kapelici sv. Leopolda Mandića na Papuku slavljena je božićna euharistija za djelatnike radijske postaje. Euharistiju je predvodio vojni kapelan Vojne kapelanije “Sveti Ivan Krstitelj” iz Požege vlč. Željko Volarić.

Božić u Vojnom ordinarijatu

Subota, 25. 12. 2010.

Na blagdan Rođenja Gospodinova slavljena je polnoćka u kapeli Vojnog ordinarijata koju je predvodio vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac u koncelebraciji s vlč. Željkom Savićem, kapelanom Središnjice za elektroničko izviđanje.

Na misi su sudjelovali djelatnici MORH-a, MUP-a, aktivni i umirovljeni časnici HV-a, branitelji, vojnici i policajci, djelatnici ordinarijata i mnogi gosti.

Cijeli članak »

Zornice u PU zagrebačkoj

Petak, 24. 12. 2010.

U maloj kapeli Policijske uprave zagrebačke u Petrinjskoj ulici na misi zornici okupljaju se službenici Policijske uprave zagrebačke koji nakon nje nastavljaju sa svojim svakodnevnim policijskim, upravnim i drugim obvezama. Kapelan David Klarić saslušao je ideje i potrebe službenika PUZ-a i organizirao mise zornice na kojima se svako jutro moli i jutarnja molitva iz Časoslova.

Božićni posjeti i blagoslovi policijskih postaja u PU primorsko-goranskoj

Četvrtak, 23. 12. 2010.

Tijekom priprave za blagdan Rođenja Spasitelja, kapelan BSD-a i dušobrižnik za PU primorsko-goransku p. Mirko Vukoja i njegov pomoćnik Branko Mustapić pohodili su i blagoslovili Policijski dom u Rijeci, Sektor pravnih, financijskih i tehničkih poslova, Postaju granične policije Rupa i Pasjak, 1. policijsku postaju i Policijsku postaju u Čabru.

Zahvalna sveta misa u prigodi završetka kalendarske godine

Četvrtak, 23. 12. 2010.

Prigodom obilježavanja božićnih blagdana i završetka kalendarske godine u vojnoj kapeli administrativnog sjedišta MORH-a i GS OS RH slavljena je sveta misa koju je predvodio vojni kapelan vlč. Željko Savić. Misnom slavlju nazočili su djelatnici postrojbe EI-a te djelatnici drugih uprava i službi smještenih u sjedištu.

Cijeli članak »

Božićna duhovna priprava za djelatnike PU zagrebačke

Četvrtak, 23. 12. 2010.

Neposredno prije blagdana Božića, održana je duhovna priprava za djelatnike Policijske uprave zagrebačke i vjernike Policijske kapelanije „Majke Božje Kamenitih vrata“. Pripravi su nazočili načelnik PUZ Tomislav Buterin, njegov zamjenik Mihael Varga, načelnici sektora i odjela te veći broj vjernika, djelatnika PU.

Cijeli članak »

Obilježena 19. obljetnica 91. ZB Pleso HRZ i PZO

Četvrtak, 23. 12. 2010.

U vojarni Pleso svečano je obilježena 19. obljetnica osnutka 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane. Obilježavanje je započelo svetom misom u kapeli Vojne kapelanije „Sv. Petra i Pavla“ za sve poginule i nestale branitelje i djelatnike. Misu je predvodio o. Viktor Grbeša, a pjevao je zbor mladih “Advocata croatiae” iz zagrebačkih Remeta.

Posjet pripadnicima postrojbe EI-a u Splitu i Đakovu

Četvrtak, 23. 12. 2010.

Tijekom prosinca vojni kapelan u vojnoj kapelaniji “Sv. Nikola Tavelić” vlč. Željko Savić i pomoćnik vojnog kapelana natporučnik Ranko Vrban posjetili su pripadnike svoje kapelanije koji su smješteni u vojarni “Divulje” u Splitu i vojarni “Dračice” u Đakovu. U sklopu posjeta vlč. Željko održao je predavanje o nadolazećem, radosnom blagdanu Božića. Nakon predavanja djelatnicima je bila pružena prilika za sakrament pomirenja nakon kojeg je slavljena sveta misa.

Cijeli članak »

Božićni posjet braniteljima u kaznionici “Lepoglava”

Srijeda, 22. 12. 2010.

Vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac, v.d. ravnatelja Uprave za zatvorski sustav mr. Branko Peran, predsjednik Zajednice udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Tom Kačinari, predsjednik UHBDDR-a Zvonko Milas, predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog Josip Klem i predsjednik Udruge branitelja liječenih od PTSP-a Tihomir Tršćec posjetili su hrvatske branitelje u zatvoru u Lepoglavi. Primio ih je upravitelj kaznionice Zvonimir Penić sa suradnicima. Biskup je predvodio svetu misu u zatvorskoj kapeli bl. Alojzija Stepinca u koncelebraciji s paterom Josipom Krčmarom, kapelanom kaznionice.

Božićno čestitanje vojnom biskupu Jurju Jezerincu

Utorak, 21. 12. 2010.

U utorak 21. prosinca u zgradi Vojnog ordinarijata, uz biskupskog vikara za pastoral o. Jakova Mamića, okupili su se vojni i policijski kapelani, pomoćnici kapelana, djelatnici Vojnog ordinarijata, djelatnici MORH-ova Odjela za potporu Vojnom ordinarijatu i djelatnici MUP-ova Odjela za suradnju s Vojnim ordinarijatom, na tradicionalnom božićnom čestitanju vojnom biskupu.

Božićna ispovijed u VOb HKoV u Ogulinu

Ponedjeljak, 20. 12. 2010.

U župnoj crkvi Bl. Alojzija Stepinca u Kučinić Selu djelatnici Vojno-obavještajne bojne HKoV-a, zajedno sa svojim zapovjednikom pukovnikom Pericom Turalijom, pristupili su božićnoj ispovijedi. Prije svete ispovijedi vlč. Ante Luketić održao je pokorničko bogoslužje, a poslije su slavili svetu misu, koju je predvodio vojni kapelan VK „Sv. Petra i Pavla apostola“ fra Marijan Jelušić.

Misno slavlje za pripadnike Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata

Subota, 18. 12. 2010.

U kapelici sv. Mihovila u Policijskoj akademiji slavljena je euharistija prigodom godišnje skupštine Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata. Slavlje su inicirali Jure Pavlović, tajnik Udruge, njen predsjednik Josip Klem, dopredsjednik Mladen Strijavić i predsjednik nadzornog odbora Dražen Budimir, a predvodio ga je mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij. Na početku slavlja pročitana su imena onih koji su braneći pravo na slobodu Lijepe naše darovali život.

Obilježena 19. obljetnica HVU “Petar Zrinski”

Petak, 17. 12. 2010.

U nazočnosti visokih dužnosnika MORH-a i OS RH u Časničkom domu u Zagrebu svečano je obilježena 19. obljetnica Hrvatskog vojnog učilišta “Petar Zrinski”. Obilježavanje je započelo svetom misom koju je u kapelici sv. Mihovila Arkanđela predvodio vojni biskup mons. Juraj Jezerinac u koncelebraciji s biskupskim vikarom za pastoral o. Jakovom Mamićem i vojnim kapelanom HVU-a p. Zoranom Vujičićem. Potom je izaslanstvo HVU-a položilo vijence kod biste legendarnog vukovarskog branitelja generala bojnika Blage Zadre.

Nakon polaganja prisutnima su se obratili: državni tajnik MORH-a Mate Raboteg, kontraadmiral Zdenko Simičić i ravnatelj HVU-a general bojnik Mirko Šundov.

Priprava za Božić u Karlovcu

Petak, 17. 12. 2010.

U župnoj crkvi Presvetoga Srca Isusova u Karlovcu slavljena je sveta misa za djelatnike vojno-redarstvenih snaga, vjernike vojnih kapelanija “Bl. Alojzija Stepinca” u Zapovjedništvu Hrvatske kopnene vojske i “Sv. Anđela čuvara” u Inženjerijskoj pukovniji u Kamenskom. Misno slavlje predvodio je vlč. Duje Kurtović, župnik u karlovačkoj župi “Sveta tri kralja”, u koncelebraciji karlovačkog dekana mons. Ferdinanda Vražića i karlovačkog vojnog dekana preč. Andrije Markača te vlč. Marka Dujma, župnika u Hrnetiću.

Došašće u Policijskoj akademiji

Četvrtak, 16. 12. 2010.

I ove je godine došašće u Policijskoj akademiji doseglo vrhunac u euharistijskom slavlju koje je predvodio vojni biskup mons. Juraj Jezerinac u koncelebraciji s p. Stjepanom Harjačem, dekanom policijskog dekanata i kapelanom u Ministarstvu i Ravnateljstvu, vlč. Željkom Savićem, vojnim kapelanom u Središnjici za elektroničko izviđanje te kapelanom u Policijskoj akademiji don Josipom Stanićem.

Cijeli članak »

Božićna duhovna obnova za 4. i 5. PP PU zagrebačke

Četvrtak, 16. 12. 2010.

Održana je božićna duhovna obnova za djelatnike 4. i 5. policijske postaje Policijske uprave zagrebačke u crkvi sv. Petra u Vlaškoj. Duhovna obnova započela je s ispovjedi, za koju je bilo više svećenika na raspolaganju, a nastavila se misom koju je predvodio policijski kapelan PUZ-a vlč. David Klarić.

Cijeli članak »

Polaznici Ratne škole posjetili Vojni ordinarijat

Srijeda, 15. 12. 2010.

U pratnji vojnog kapelana na HVU p. Zorana Vujičića, Vojni ordinarijat pohodili su polaznici Ratne škole “Ban Josip Jelačić”. Zajedno s biskupom mons. Jurjem Jezerincem dočekao ih je i biskupski vikar za pastoral o. Jakov Mamić. Susretu je nazočilo 16 polaznika škole. Biskup je upoznao časnike s poviješću i poslanjem Vojne biskupije i ulozi dušobrižništva u vojsci i policiji. Polaznici su posjetili i kapelu biskupije.

Božićna ispovijed u dugoselskoj vojarni “Pukovnik Milivoj Halar”

Srijeda, 15. 12. 2010.

U vojarni “Pukovnik Milivoj Halar” u Dugom Selu održana je božićna ispovijed za vojnike Vojne kapelanije “Sv. Antuna Padovanskog”. Vojnicima su na raspolaganju bili dekan Zagrebačkog vojnog dekanata i vojni kapelan Počasno-zaštitne bojne o. Zdravko Barić i vojni kapelan Ministarstva odbrane i GS OS RH p. Ante Vukoja. Nakon svete ispovijedi slavljena je sveta misa u vojarni, koju je služio o. Zdravko Barić. Poslije mise nastavljeno je druženje sa zapovjednikom vojarne pukovnikom Slobodanom Kratohvilom.

Duhovno predavanje uoči Božića u PU karlovačkoj

Utorak, 14. 12. 2010.

U Policijskoj upravi karlovačkoj održano je predavanje o temi „Božić kao civilizacija ljubavi u civilizaciji stroja“, koje je održao dr. Anto Barišić OFM Cap. Predavanju je nazočio i vojni kapelan i dekan Karlovačkog vojnog dekanata preč. Andrija Markač.

U predavanju fra Barišić je pokušao djelatnicima pojasniti značaj nadolazećeg blagdana Božića kojim je, kako je rekao, otpočela civilizacija ljubavi, u odnosu na njenu suprotnost, te još jednu, današnju civilizaciju stroja i njenom utjecaju na čovječanstvo.

Cijeli članak »

Imenovan novi vojni ordinarij Republike Poljske

Utorak, 14. 12. 2010.

Sveti otac Benedikt XVI. imenovao je dosadašnjeg pomoćnog biskupa Krakowa mons. Jozefa Guzdeka vojnim ordinarijem Republike Poljske. Mons. Guzdek je 5. poljski vojni biskup, a naslijedio je mons Tadeusza Ploskog, koji je preminuo u nesreći poljskog predsjedničkog zrakoplova u Bjelorusiji, u travnju ove godine.

Mons. Guzdek rodio se 18. ožujka 1956. u Wadowicama (rodno mjesto sluge Božjeg pape Ivana Pavla II.). Klasičnu gimnaziju završio je 1975. a za svećenika Krakowske nadbiskupije zaređen je 1981. godine. Od 1994. do 1998. bio je prefekt bogoslovije Krakowske nadbiskupije. Doktorirao je na Papinskoj teološkoj akademiji u Krakowu (1998.), a od 1998. do 2004. vodio je Studij stalne formacije svećenika u Krakowu. Bio je rektor bogoslovije Krakowske nadbiskupije od 2001. do 2004.godine. 14. kolovoza 2004. imenovan je krakowskim pomoćnim biskupom. Biskupsko geslo mu je "In te Domine Speravi" (poput gesla bl. kardinala Stepinca). Od 2004. do 2010. bio je i generalni vikar Krakowske nadbiskupije. Istovremeno je dopredsjednik Vijeća BK Poljske za laike.

Vojni biskup u Hlebinama

Nedjelja, 12. 12. 2010.

O 11. obljetnici smrti prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, a na poziv udruge “Prvi hrvatski redarstvenik” u župnoj crkvi Sv. Katarine u Hlebinama vojni biskup mons. Juraj Jezerinac predvodio je misu zahvalnicu. Predvodio ju je u koncelebraciji sa župnikom Leonom Lozančićem i više svećenika Virovskoga dekanata.

Obilježavanje 19. godišnjice akcije “Vihor”

Nedjelja, 12. 12. 2010.

Na poziv kancelara Sisačke biskupije i pešćeničkog župnika vlč. Marka Cvitkušića don Milenko Majić, vojni kapelan Vojne kapelanije “Sv. Ilija Prorok” iz Petrinje sudjelovao je na polaganju vijenaca i paljenju svijeća, te je predvodio molitvu kod spomenika poginulim braniteljima u Šišincu povodom 19. obljetnice akcije HV “Vihor”. U toj akciji poginulo je 17 hrvatskih branitelja, pripadnika 102. brigade HV.

19. obljetnica HRZ i PZO-a

Petak, 10. 12. 2010.

U 91. zrakoplovnoj bazi na Plesu svečano je obilježena 19. obljetnica Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane. Proslava je započela svetom misom u kapeli Vojne kapelanije “Sv. Petra i Pavla” gdje je za sve poginule i nestale branitelje i djelatnike HRZ i PZO-a misno slavlje predvodio vojni biskup mons. Juraj Jezerinac, a koncelebrirali su o. Jakov Mamić, biskupski vikar za pastoral, vlč. Josip Ružman, i o. Viktor Grbeša, vojni kapelan HRZ i PZO.

Cijeli članak »

Sveta misa po završetku specijalističke obuke

Petak, 10. 12. 2010.

U kapelaniji sv. Sebastijana u Đakovu slavljena je sv. misa zornica za dvije satnije ročnika, koji su nakon specijalističke obuke primljeni u djelatnu vojnu službu u nazočnosti njihovih zapovjednika B. Lukačevića i A. Rimca i D. Kovača.

Oproštajni susret generalnog vikara Vojnog ordinarijata mons. Josipa Šantića

Četvrtak, 09. 12. 2010.

Prigodom umirovljenja zbog zdravstvenih razloga u Vojnom ordinarijatu u četvrtak 9. prosinca upriličen je oproštajni susret prvog generalnog vikara Vojne biskupije u RH mons. Josipa Šantića sa suradnicima iz ministarstava: obrane, obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i unutarnjih poslova, kao i iz Glavnog stožera OS RH. Na susretu su nazočili: vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac, ministar obrane Branko Vukelić, ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić, državni tajnici MUP-a: Miljenko Radnić i Ivica Buconjić, državni tajnici MORH-a: Pjer Šimunović, Mate Raboteg i Željko Goršić, dvadesetak generala, savjetnici ministra unutarnjih poslova: Ivica Franić i dr. Josip Mihaljević, te savjetnica predsjednika RH Višnja Tafra.

Cijeli članak »

Duhovna obnova u MUP-u i Ravnateljstvu policije

Četvrtak, 09. 12. 2010.

U Amfiteatru u Ravnateljstvu policije, fra Zvjezdan Linić predvodio je božićnu duhovnu obnovu za vjernike Policijske kapelanije „Sv. Mihaela“, MUP Sjedište i Ravnateljstvo policije. Na obnovi su sudjelovali i vjernici kapelanija s Policijske akademije i Policijske uprave zagrebačke. Glazbeni voditelj bio je poznati kantautor duhovne glazbe Luka Balvan.

Proslava 60. obljetnice redovničkih zavjeta karmelićanki

Srijeda, 08. 12. 2010.

Na svetkovinu Bezgrešnog začeća BDM, u samostanskoj kapeli karmelićanki Božanskog Srca Isusova na Vrhovcu u Zagrebu, misno slavlje predvodio je vojni ordinarij Juraj Jezerinac u koncelebraciji s don Antonom Šuljićem i vlč. Josipom Đuranom. Na svečanosti su dvije sestre: Antonija Brebrić i Magdalena Pajnić obilježile 60. obljetnicu redovničkih zavjeta.

Posjeti i blagoslov policijskih postaja na Krku

Utorak, 07. 12. 2010.

Kapelan BSD-a i dušobrižnik za PU primorsko-goransku p. Mirko Vukoja sa svojim pomoćnikom Brankom Mustapićem započeo je s blagoslovom policijskih postaja i obitelji djelatnika PU primorsko-goranske.

Proslava sv. Nikole biskupa, zaštitnika HRM-a

Ponedjeljak, 06. 12. 2010.

Vojna kapelanija “Sv. Nikole biskupa” u Hrvatskoj ratnoj mornarici proslavila je svog nebeskog zaštitnika. Slavlje je započelo procesijom koja je krenula od spomenika sv. Nikole u luci pred ratnim brodovima prema crkvi sv. Ante na Poljudu. U procesiji su sudjelovali predstavnici gradskih i županijskih vlasti, policijski službenici, puhački orkestar HRM-a, veliki broj mornara, časnika i dočasnika predvođenih zapovjednikom HRM-a kontraadmiralom Antom Urličem.

Cijeli članak »

Znanstvena konferencija “Ivan Pavao II. - papa i Europljanin”

Ponedjeljak, 06. 12. 2010.

U Zagrebu u dvorani HKD “Napredak” održana je poljsko-hrvatska znanstvena konferencija o temi: “Ivan Pavao II. – papa i Europljanin”. Na konferenciji je sudjelovao biskupski vikar za pastoral o. Jakov Mamić, uime vojnog ordinarija mons. Jurja Jezerinca. Nakon pozdrava predstavnika Vlade Republike Hrvatske mr. Andreja Plenkovića, državnog tajnika za europske integracije, veleposlanika Republike Poljske Wieslawa Tarke te voditelja Centra za obnovu kulture (COK) i Centra misli Ivana Pavla II. iz Poljske, uslijedila su izlaganja i paneli.

Proslava 2. nedjelje došašća na poligonu Gašinci

Nedjelja, 05. 12. 2010.

Druge nedjelje došašća, u duhu pripreme za blagdan Božića, p. Drago Majić, vojni kapelan u đakovačkoj kapelaniji sv. Sebastijana, predvodio je sv. misu postrojbama ISAF-a i OMLOT-a te NDI-a.

Hodočašće polaznika Policijske akademije u Aljmaš i Vukovar

Subota, 04. 12. 2010.

Grupa satkana od polaznika sedmog naraštaja u Policijskoj akademiji, krenula je iz zagrebačke Dubrave put Aljmaša i Vukovara.

U dvorištu župne i samostanske crkve sv. Filipa i Jakova, dočekao ih je gvardijan fra Goran. Nakon kratkog filma prikazanog u dvorani, ušli su u nekoć gotovo potpuno uništenu crkvu. Zatim su pošli prema gradskoj bolnici, a iz nje, preko hangara na poljoprivrednom dobru Ovčara i masovne grobnice, do memorijalnog groblja.

Svoje središte i vrhunac hodočašće je našlo u svetoj misi slavljenoj u marijanskom svetištu u Aljmašu s nakanom da Božje milosrđe bude nagradom onima što život svoj dadoše za prijatelje svoje. Sam Gospodin potvrdio je da nema veće ljubavi od te.

Vojni biskup na proslavi sv. Franje Ksaverskog

Petak, 03. 12. 2010.

Vojni biskup Juraj Jezerinac predvodio je svečanu večernju misu na blagdan sv. Franje Ksaverskoga u župnoj crkvi na zagrebačkom Ksaveru. Svečanu misu, u kojoj je koncelebrirao veći broj svećenika Gornjogradskog dekanata, pratio je zbor „Bašćina”.

Sastanak Zagrebačkog dekanata Vojne biskupije

Petak, 03. 12. 2010.

U zgradi Vojnog ordinarijata održan je sastanak Zagrebačkog vojnog dekanata. Sastanak je predvodio vojni biskup mons. Juraj Jazerinac. Okupljenima su se obratili i v.d. dekana p. Anto Vukoja i njegov pomoćnik satnik Srećko Žmalec.

Vojni kapelan vlč. Slavko Rajič izvijestio je nazočne o glavnim zaključcima sa sastanka dekana i savjetnika Dekanata koji je održan u Vojnom ordinarijatu 9. studenoga 2010. godine.

Nakon prve točke dnevnog reda pristupilo se odabiru dekana Zagrebačkog vojnog dekanata. Izabran je vojni kapelan o. Zdravko Barić.

Ispraćaj 6. kontingenta OS RH u mirovnu misiju UNDOF

Četvrtak, 02. 12. 2010.

U kapeli vojarne 91. zrakoplovne baze na Plesu, slavljem svete mise koju je predvodio vojni kapelan vlč. Željko Savić, ispraćeno je 90 pripadnika OS RH u šestomjesečnu misiju na Golansku visoravan.

Radni susret povodom dekanatske vizitacije u Karlovcu

Četvrtak, 02. 12. 2010.

U Karlovcu u Zapovjedništvu Hrvatske kopnene vojske održan je susret Karlovačkog vojnog dekanata. Sudionicima su se pridružili i zapovjednici postrojbi sukladno preporuci Vojnog ordinarija. Susret su predvodili brigadir Zlatan Šimunović, načelnik Ureda zapovjednika HkoV, i dekan Karlovačkog vojnog dekanata preč. Andrija Markač. Brigadir Šimunović pozdravio je nazočne te izrazio zadovoljstvo susretom. Dekan Markač naglasio je značaj duhovno-pastoralnog djelovanja unutar vojnog sustava, odnosno prisutnosti svećenika među vojnicima osvrnuvši se na aktivnosti koje se na tom planu vrše, a neizvedive su bez obostrane suradnje.

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Poče ih slati - Mihael (12. 07. 2024.)

Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju - Mihael (05. 07. 2024.)

Djevojko! Zapovijedam ti, ustani! - Mihael (01. 07. 2024.)

Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju? - Mihael (26. 06. 2024.)

X. i XI. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 06. 2024.)

Duh istine upućivat će vas u svu istinu – Mihael (17. 05. 2024.)

Neka i oni budu jedno kao i mi! - Mihael (09. 05. 2024.)

Peta i šesta vazmena nedjelja - Mihael (26. 04. 2024.)

Pastir dobri život svoj polaže za ovce - Mihael (19. 04. 2024.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (11. 04. 2024.)

Deklaracija “Dignitas infinita” o ljudskom dostojanstvu (08. 04. 2024.)

Deklaracija Dikasterija za nauk vjere "Dignitas infinita o ljudskom dostojanstvu" objavljena na svetkovinu Blagovijesti - Navještenja Gospodinova 8. travnja 2024. u Vatikanu.

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (05. 04. 2024.)

Nedjelja Muke Gospodnje - Cvjetnica - Mihael (22. 03. 2024.)

Ako pšenično zrno, pavši na zemlju, umre, donosi obilat rod - Mihael (14. 03. 2024.)

Bog je poslao Sina na svijet da se svijet spasi po njemu - Mihael (07. 03. 2024.)

Ovo je Sin moj ljubljeni - Mihael (26. 02. 2024.)

Iskušavao ga Sotona, a anđeli mu služahu. - Mihael (16. 02. 2024.)

Četvrta nedjelja došašća, Božić - Mihael (22. 12. 2023.)

Među vama stoji koga vi ne poznate - Mihael (15. 12. 2023.)

Poravnite staze Gospodnje - Mihael (08. 12. 2023.)

Bdijte jer ne znate kad će se domaćin vratiti - Mihael (30. 11. 2023.)

Sjest će na prijestolje slave svoje i razlučiti jedne od drugih - Mihael (24. 11. 2023.)

U malome si bio vjeran, uđi u radost gospodara svoga! - Mihael (17. 11. 2023.)

Podajte caru carevo, a Bogu Božje - Mihael (20. 10. 2023.)

Koga god nađete, pozovite na svadbu - Mihael (13. 10. 2023.)

Vinograd će iznajmiti drugim vinogradarima - Mihael (06. 10. 2023.)

Zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar? - Mihael (23. 09. 2023.)

Opraštaj, kažem ti, ne do sedam puta,  nego do sedamdeset puta sedam! - Mihael (14. 09. 2023.)

Ako te posluša, stekao si brata - Mihael (08. 09. 2023.)

Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe - Mihael (01. 09. 2023.)

Ti si Petar-Stijena. Tebi ću dati ključeve Kraljevstva nebeskoga - Mihael (29. 08. 2023.)

O ženo, velika je tvoja vjera! - Mihael (20. 08. 2023.)

19. nedjelja kroz godinu - Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2023.)

XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 07. 2023.)

Tko ne uzme križa, nije mene dostojan - Mihael (30. 06. 2023.)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo! - Mihael (23. 06. 2023.)

Dozva dvanaestoricu svojih učenika i posla ih - Mihael (16. 06. 2023.)

Duhovi - Presveto Trojstvo - Mihael (28. 05. 2023.)

Prepoznaše ga u lomljenju kruha - Mihael (21. 04. 2023.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (14. 04. 2023.)

Vazmeno trodnevlje - Mihael (06. 04. 2023.)

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (31. 03. 2023.)

Ja sam uskrsnuće i život - Mihael (24. 03. 2023.)

Ode, umije se pa se vrati gledajući - Mihael (17. 03. 2023.)

Izvor vode koja struji u život vječni - Mihael (10. 03. 2023.)

Lice mu zasja kao sunce - Mihael (03. 03. 2023.)

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava - Mihael (24. 02. 2023.)

Ljubite neprijatelje! - Mihael (17. 02. 2023.)

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (10. 02. 2023.)

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (02. 02. 2023.)

Blago siromasima duhom! - Mihael (26. 01. 2023.)

Isus će se roditi od Marije, zaručene za Josipa, sina Davidova - Mihael (16. 12. 2022.)

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (25. 11. 2022.)

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje! - Mihael (17. 11. 2022.)

XXXII. i XXXIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (04. 11. 2022.)

Svi sveti, Dušni dan - Mihael (21. 10. 2022.)

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu - Mihael (14. 10. 2022.)

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (06. 10. 2022.)

Sveti arkanđeli Mihael, Gabriel i Rafael - Mihael (29. 09. 2022.)

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (15. 09. 2022.)

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika - Mihael (09. 09. 2022.)

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (02. 09. 2022.)

Koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen - Mihael (26. 08. 2022.)

Doći će s istoka i zapada i sjesti za stol u kraljevstvu Božjem - Mihael (19. 08. 2022.)

20. nedjelja kroz godinu i Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2022.)

Srpanj, XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (01. 07. 2022.)

Za tobom ću kamo god ti pošao - Mihael (24. 06. 2022.)

Ti si Krist - Pomazanik Božji! - Mihael (17. 06. 2022.)

Presveto Trojstvo i Tijelovo - Mihael (10. 06. 2022.)

Sedma vazmena nedjelja i Duhovi-Pedesetnica - Mihael (27. 05. 2022.)

Četvrta i peta vazmena nedjelja – Mihael (05. 05. 2022.)

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu – Mihael (29. 04. 2022.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (22. 04. 2022.)

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (31. 03. 2022.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (25. 03. 2022.)

Blagovijest - Mihael (18. 03. 2022.)

Dok se molio, izgled mu se lica izmijeni - Mihael (11. 03. 2022.)

Osma nedjelja kroz godinu i Pepelnica - Mihael (25. 02. 2022.)

Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš - Mihael (18. 02. 2022.)

Blago vama, siromasi! Jao vama, bogataši! - Mihael (11. 02. 2022.)

Oni ostaviše sve i pođoše za njim - Mihael (04. 02. 2022.)

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima - Mihael (27. 01. 2022.)

Danas se ispunilo ovo Pismo - Mihael (21. 01. 2022.)

Rodio vam se spasitelj - Mihael (24. 12. 2021.)

Otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? - Mihael (17. 12. 2021.)

Što nam je činiti? - Mihael (10. 12. 2021.)

Svako će tijelo vidjeti spasenje Božje - Mihael (03. 12. 2021.)

Podignite glave, približuje se vaše otkupljenje - Mihael (26. 11. 2021.)

Ti kažeš: ja jesam kralj - Mihael (19. 11. 2021.)

Sabrat će svoje izabranike s četiri vjetra - Mihael (12. 11. 2021.)

Što imaš, prodaj i idi za mnom! - Mihael (08. 10. 2021.)

Mihael 500 (29. 09. 2021.)

Tko nije protiv nas, za nas je - Mihael (23. 09. 2021.)

Tko želi biti prvi, neka bude svima poslužitelj - Mihael (17. 09. 2021.)

Ti si Pomazanik-Krist! ... - Mihael (10. 09. 2021.)

Gluhima da je čuti, nijemima govoriti - Mihael (03. 09. 2021.)

Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske - Mihael (27. 08. 2021.)

Kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! - Mihael (21. 08. 2021.)

Velika mi djela učini Svesilni: uzvisi neznatne - Mihael (14. 08. 2021.)

Tražite ljepotu ovog ljeta - Mihael (09. 07. 2021.)

Arhiva vijesti

Linkovi