Vijesti // Arhiva

Godina: 2011, mjesec: lipanj

Petrovo i Pavlovo u Vojno-obavještajnoj bojni HKoV-a u Ogulinu

Srijeda, 29. 06. 2011.

Na svetkovinu svetih Petra i Pavla apostola u ogulinskom naselju Sveti Petar svečanim misnim slavljem obilježen je Dan Vojne kapelanije “Sv. Petar i Pavao apostol” u Vojno obavještajnoj bojni HKoV-a. Svetu misu predvodio je biskupski vikar za pastoral Vojnog ordinarijata u RH don Josip Stanić, uz koncelebraciju župnika i ogulinskog dekana mons. Tomislava Rogića, vojnih kapelana don Milenka Majića i o. Mirka Vukoje, vlč. Antu Luketića, ogulinskog župnog vikara vlč. Stanka Smiljanića, đakona Šime Božića te vojnog kapelana fra Marijana Jelušića.

Cijeli članak »

Dan Vojne kapelanije “Sv. Petar i Pavao”

Srijeda, 29. 06. 2011.

Svečanim euharistijskim slavljem obilježen je Dan vojne kapelanije “Sveti Petar i Pavao“ u Zapovjedništvu HRZ i PZO u Velikoj Gorici. Slavlje je predvodio vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac u zajedništvu s vojnim kapelanima: o. Viktorom Grbešom, vlč. Slavkom Rajićem, o. Ivanom Magdićem i o. Zdravkom Barićem i Josipom Rožmanom, župnikom iz Velike Gorice.

Cijeli članak »

Hodočašće rukovoditelja ustrojstvenih jedinica PUZ-a u Krašić

Utorak, 28. 06. 2011.

Načelnici i rukovoditelji ustrojstvenih jedinica Policijske uprave zagrebačke i ove su godine u organizaciji Policijske kapelanije “Majka Božja Kamenitih vrata” hodočastili u Krašić. Pod vodstvom zamjenika načelnika PU gospodina Mihaela Varge svi rukovoditelji ustrojstvenih jedinica PU zagrebačke okupili su se u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Krašiću. Policijski kapelan vlč. David Klarić služio je misu, a u koncelebraciji je bio vlč. Josip Blažotić. Sveta misa je slavljena za pokojnog Matiju Stepinca, dugogodišnjeg domaćina ovih susreta i ujedno svećenika koji je osmislio i učvrstio međusobno zajedništvo u Krašiću.

Misa u prigodi 20. obljetnice osnutka 110. brigade ZNG-a

Utorak, 28. 06. 2011.

Vojni biskup mons. Juraj Jezerinac predvodio je misu u crkvi Presvetog Trojstva u Karlovcu u prigodi 20. obljetnice osnutka 110. brigade Zbora narodne garde.

Uz članove Udruge koja njeguje tradiciju brigade, misnom slavlju nazočili su i nekadašnji ratni zapovjednici brigadni general Izidor Češnjaj te brigadiri Ivan Matoković i Josip Tomačić, gradonačelnik Karlovca Damir Jelić sa suradnicima, pripadnici brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata i drugi.

Podjela sakramenta potvrde naredniku Damiru Palfiju

Nedjelja, 26. 06. 2011.

Vojni kapelan o. Zdravko Barić podijelio je sakrament potvrde naredniku Damiru Palfiju u kapeli Vojnog ordinarijata. Narednik Palfi pripadnik je Počasno-zaštitne bojne, a za sakrament potvrde pripremao se u Vojnoj kapelaniji „Sv. Bartolomej apostol i sv. Petar apostol“ u Zagrebu.

Vojni biskup blagoslovio poprsje dr. Franje Tuđmana u Ždali

Subota, 25. 06. 2011.

Na Dan hrvatske državnosti vojni biskup Juraj Jezerinac u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Ždali predvodio je svečanu misu zahvalnicu za hrvatsku domovinu i hrvatski narod. Pred više stotina vjernika koji su se okupili na misi zahvalnici, župnik Mario Rukelj pozdravio je biskupa u ime župljana. U misnom slavlju koncelebrirali su župnik Rukelj i više svećenika Virovskog dekanata, a pjesmom je misu uzveličao župni mješoviti zbor.

Misa na Dan državnosti u Vukovaru

Subota, 25. 06. 2011.

Generalni vikar Vojnog ordinarijata dr. Jakov Mamić predvodio je misu na Dan hrvatske državnosti u prepunoj vukovarskoj župnoj crkvi svetih apostola Filipa i Jakova. Suslavilo je 12 svećenika. Već osmi put za redom toga je dana obilježen završetak izobrazbe polaznika vojnih škola. U misi zahvalnici sudjelovali su i predstavnici županije i grada te udruge proizašle iz Domovinskog rata.

Promocija polaznika vojnih škola OS RH

Petak, 24. 06. 2011.

Vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac nazočio je na promociji polaznika svih razina vojnih škola OS RH na Hrvatskom vojnom učilištu „Petar Zrinski“ u Zagrebu, a koja je održana povodom Dana državnosti RH u petak 24. lipnja. Školovanje je završilo 379 polaznika među kojima je i 15 polaznika iz stranih oružanih snaga, odnosno Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije i Crne Gore. Među polaznicima 10. naraštaja Temeljne časničke izobrazbe su i po prvi puta bili djelatnici Vojnog ordinarijata poručnik Darko Boban, pomoćnik vojnog kapelana u Osijeku, u Zapovjedništvu za obuku i doktrinu i poručnik Mario Barišić, pomoćnik vojnog kapelana u Petrinji, u postrojbama Logističkoj pukovniji, bojnama “Tigrovi” i “Gromovi” gmtbr.

Cijeli članak »

Dan vojne kapelanije u Požegi

Ponedjeljak, 20. 06. 2011.

Svečanim euharistijskim slavljem obilježen je Dan Vojne kapelanije “Sv. Ivan Krstitelj”, te Dan zaštitnika Središta za obuku i doktrinu logistike u vojarni Požega. Slavljem je predsjedao vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac uz koncelebraciju biskupskog vikara za pastoral don Josipa Stanića, vojnih kapelana: vlč. Ante Mihaljevića, vlč. Alojza Kovačeka, vlč Slavka Rajiča i vlč. Željka Volarića. Ma misi su nazočili i zamjenik zapovjednika SzOiDL-a i vojarne Požega pukovnik Zdenko Kosina, zapovjednik Središta za temeljnu obuku pukovnik Robert Krnčević, načelnik PU požeško slavonske Nikola Janković, zapovjednik interventne policije u Kutjevu Ante Bajić, voditelj Odsjeka za poslove obrane u Požego Slavko Matijević, zapovjednik RP Papuk satnik Petar Rahman.

Vojni biskup pohodio vojno predstavništvo RH u Belgiji

Nedjelja, 19. 06. 2011.

Vojni biskup je u subotu u kapeli Vrhovno savezničko zapovjedništvo snaga za Europu (SHAPE) u Monsu predvodio misu za hrvatske časnike, dočasnike i članove njihovih obitelji. Ovaj dvodnevni posjet je prvi posjet biskupa Jezerinca Vojnom predstavništvu RH pri NATO i EU. Vojnog ordinarija dočekali su svi djelatnici i obitelji djelatnika OS RH koji su raspoređeni u Nacionalno vojno predstavništvu RH pri Savezničkom zapovjedništvu za operacije kao i djelatnici OS RH raspoređeni na pozicije u NATO zapovjednoj strukturi u Supreme Headquarters Allied Power Europe (SHAPE).

Cijeli članak »

20. obljetnica “Banske legije”

Subota, 18. 06. 2011.

Vojni kapelan Vojne kapelanije “Sveti Ilija Prorok” iz Petrinje don Milenko Majić služio je svetu misu za poginule, nestale i umrle pripadnike 2. gardijske brigade “Gromovi” u povodu 20. obljetnice ustrojstva 3. pješačke bojne “Banske legije” 2. gardijske brigade “Gromovi”. Sveta misa slavljena je u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Dugoj Resi, u gradu gdje je 21. lipnja 1991. godine i osnovana ova postrojba “Gromova”. Na misi i cijeloj svečanosti nazočili su ratni veterani “Gromova”, obitelji poginulih branitelja, ratni zapovjednici i predstavnici braniteljskih udruga Karlovca i Duge Rese.

Cijeli članak »

Uspostavljena Policijska kapelanija “Sv. Vid” u Rijeci

Četvrtak, 16. 06. 2011.

Potaknut pastoralnim razlozima vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac uspostavio je Policijsku kapelaniju „Sv. Vid“ u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj sa sjedištem u Rijeci. Dekretom od 7. ožujka 2011. dosadašnje dušobrižništvo za djelatnike MUP-a na području PU primorsko-goranske uzdignuto je na dostojanstvo policijske kapelanije i kao takva počela je djelovati od 1. travnja 2011.

Cijeli članak »

Vijenac za sve na moru stradale Riječane

Srijeda, 15. 06. 2011.

U povodu blagdana sv. Vida predstavnici Grada Rijeke, Lučke kapetanije i Riječke nadbiskupije u akvatoriju riječke luke bacili su vijenac u more kao spomen na sve Riječane stradale na moru.

Vijenac u more su bacili predsjednica Gradskoga vijeća Dorotea Pešić-Bukovac i pročelnik Odjela za gradsku samoupravu i upravu Mladen Vukelić te ravnatelj Lučke kapetanije Rijeka Darko Glažar.

Molitvu za pokojne Riječane stradale na moru i blagoslov mora izrekao je vojni kapelan pater Mirko Vukoja. 

Dan Vojne kapelanije “Sv. Antun Padovanski”

Ponedjeljak, 13. 06. 2011.

U administrativnom središtu MORH-a i GS OS RH u vojarni “Croatia” u Zagrebu, Domu Glavnog Stožera OS, proslavljen je Dan Vojne kapelanije “Sv. Antun Padovanski”. Misno slavlje predvodio je vojni kapelan o. Ivan Magdić. Riječi ohrabrenja u homiliji uputio je vojni kapelan Središnjice EI-a vlč. Željko Savić. U koncelebraciji uz dekana Zagrebačkog vojnog dekanata o. Zdravka Barića sudjelovali su o. Viktor Grbeša i vlč. Slavko Rajić. Na misnom slavlju uz pomoćnike vojnih kapelana sudjelovali su i vjernici spomenute vojne kapelanije, MORH-a i GS OS RH.

Jubilarno hrvatsko hodočašće u svetište Kraljice Mira u Nevigesu

Ponedjeljak, 13. 06. 2011.

Jubilarno, 40. po redu, hodočašće Hrvata iz hrvatskih katoličkih misija (HKM) iz regije Sjeverna Rajna i Vestfalija u marijansko svetište Kraljice Mira u Nevigesu priređeno je na blagdan Marije Majke Crkve, na Duhovski ponedjeljak kada se ujedno slavio i blagdan sv. Antuna Padovanskog. Na hodočašću su se okupili Hrvati i iz ostalih krajeva iz Njemačke i susjednih zemalja. Misno slavlje u Gospinoj katedrali u tom gradu predvodio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Juraj Jezerinac u zajedništvu s organizatorom voditeljem Hrvatske katoličke misije Wuppertal fra Željkom Ćurkovićem, predstavnikom regije voditeljem HKM Moers-Repeln fra Lukom Šarčevićem, dekanom Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Sarajevu dr. Pavom Jurišićem te s još dvanaest biskupijskih i redovničkih svećenika koji uglavnom djeluju u hrvatskim misijama u toj regiji.

Cijeli članak »

Hodočašće Policijske akademije u Padovu

Subota, 11. 06. 2011.

Policijska kapelanija “Sv. Mihovil Arkanđeo” organizirala je 11. lipnja hodočašće u Padovu i Veneciju za djelatnike i polaznike Policijske akademije. Polazak je bio u sitnim jutarnjim satima ispred kapelice u Policijskoj akademiji. U autobusu je bilo 76 hodočasnika kojima je to uglavnom bilo prvo hodočašće u Padovu.

Cijeli članak »

20. obljetnica osnutka 63. samostalnoga bataljuna ZNG-a

Subota, 11. 06. 2011.

Dvadeseta obljetnica osnutka i formiranja 63. samostalnoga bataljuna Zbora narodne garde (ZNG) svečano je obilježena na igralištu u požeškom prigradskom naselju Vidovcima - na istom mjestu na kojem su se u ljeto 1991. godine postrojili prvi dragovoljci iz Požeštine, sa željom da brane svoj kraj i domovinu.

Svečanost u Vidovcima svojim su dolaskom uveličali mnogi uzvanici, među njima i ministar branitelja Tomislav Ivić, kao izaslanik predsjednice Vlade RH, zatim izaslanik predsjednika države brigadni general Ivan Jurić, čelnici Požeško-slavonske županije predvođeni županom Marijanom Aladrovićem, predstavnici braniteljskih udruga, vojske, policije, gradova i općina te kulturnoga i javnoga života Požeštine.

Cijeli članak »

Susret djelatnika Vojnog ordinarijata u Požegi

Petak, 10. 06. 2011.

Susret pomoćnika kapelana i djelatnika Odjela za potporu Vojnom ordinarijatu i za suradnju s Vojnim ordinarijatom u RH održao se od 7. do 10. lipnja u Požegi o temi: „Duhovnost pretočena u pastoralnu praksu“, a voditelj susreta bio je don Josip Stanić, biskupski vikar za pastoral. Susretu se, drugog dana, pridružilo Koordinacijsko tijelo za provedbu hodočašća u Lourdes, koje je imalo raščlambu zadnjeg hodočašća u Lourdes. Na raščlambi je sudjelovao vojni biskup mons. Juraj Jezerinac, zapovjednik hodočašća brigadni general Tomo Medved, zamjenik zapovjednika komodor Tihomir Erceg, savjetnik ministra unutarnjih poslova Ivica Franić, generalni vikar dr. Jakov Mamić, biskupski vikar za pastoral don Josip Stanić, vojni i policijski kapelani, načelnik Odjela za potporu Vojnom ordinarijatu bojnik Petar Klarić, te drugi časnici i osobe koji su izravno sudjelovali u organizaciji hodočašća.

Cijeli članak »

Tradicionalno hodočašće HRZ i PZO-a Gospi Remetskoj

Četvrtak, 09. 06. 2011.

Pripadnici HRZ i PZO-a i ostalih postrojbi s područja Vojne kapelanije “Sv. Petar i Pavao”, hodočastili su u svetište Majke Božje Remetske. Hodočasnici su prešli put od zagrebačke katedrale do Remeta, tragom zagrebačkih kardinala bl. Alojzija Stepinca i Franje Kuharića. Misno slavlje u Remetama predvodio je vojni kapelan HRZ i PZO-a o. Viktor Grbeša, OCD, u koncelebraciji s vojnim kapelanima o. Ivanom Magdićem i vlč. Željkom Volarićem. Prigodnu homiliju hodočasnicima uputio je vojni kapelan Počasno-zaštitne bojne i dekan Zagrebačkog dekanata o. Zdravko Barić. Hodočasnici su nakon sv. mise pobliže upoznali povijest svetišta.

Obitelj satnika Damira Sedlara na pričesti kod Svetog Oca

Nedjelja, 05. 06. 2011.

Sveti Otac je na misi Prvoga nacionalnoga susreta hrvatskih katoličkih obitelji u nedjelju 5. lipnja na zagrebačkom hipodromu pričestio obitelj satnika Damira Sedlara, pomoćnika vojnog kapelana u VK “Sv. Antun Padovanski”, Dom Glavnog stožera OS, Zagreb. Natporučnik Sedlar je sudionik Domovinskog rata. Već 20 godina radi u Hrvatskoj vojsci. Uz njega Sveti Otac je pričestio i njegovu suprugu Gordanu te sina Matiju.

Papa Benedikt XVI. blagoslovio kamen temeljac glavne crkve Vojne biskupije

Nedjelja, 05. 06. 2011.

Prema običaju da Sveti Otac na pohodima blagoslovi kamene temeljce za crkve koje će se u dogledno vrijeme graditi, tako je Benedikt XVI. na kraju euharistijskog slavlja Prvoga nacionalnoga susreta hrvatskih katoličkih obitelji u nedjelju 5. lipnja na zagrebačkom hipodromu blagoslovio pedesetak kamena temeljaca koji su se nalazili ispred oltara. Među kamenima koje je blagoslovio nalazio se i temeljac za katedralu Vojnog ordinarijata u RH “Bl. Ivana Pavla II. pape”.

Kadeti Hrvatske vojske i pitomci Policijske akademije na susretu s Papom

Petak, 03. 06. 2011.

Pored nezamjenjivog sudjelovanja policije i Hrvatske vojske u organizacijskom dijelu papina posjeta Hrvatskoj Vojna biskupija će na zagrebačkom hipodromu na misi u povodu Nacionalnog dana hrvatskih katoličkih obitelji sudjelovati s oko 1200 vjernika. Bdijenju s mladima na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića pridružit će se i kadeti Hrvatske vojske s Hrvatskog vojnog učilišta “Petar Zrinski”, odnosno Vojne kapelanije „Sv. Mihovil arkanđeo“. Stotinjak kadeta predvodit će vojni kapelan p. Zoran Vujičić sa suradnicima. Susretu će se pridružiti jednako toliko pitomaca Policijske akademije u Zagrebu, odnosno vjernika Policijske kapelanije „Sv. Mihael arkanđeo“. Pitomce će predvoditi kapelan Policijske akademije i vikar za pastoral Vojne biskupije don Josip Stanić sa suradnicima.

Cijeli članak »

Završene pripreme za ljetni kamp na Malom Lošinju

Petak, 03. 06. 2011.

U sjedištu Vojnog ordinarijata u RH održan je sastanak oko pripreme ljetovanja djece hrvatskih vojnika, dočasnika i časnika, koje će biti i ove godine u srpnju u vojarni Kovčanje na Malom Lošinju. Sastanak je vodio vlč. David Klarić a prisustvovali su pomoćnici vojnih kapelana koji su uključeni u ovaj projekt. 

Na sastanku je izrađen detaljan programa ljetovanja, te su raspravljena tekuća pitanja. Sačinjeni su popisi djece koja će sudjelovati na ljetovanju. Zbog jako velikog interesa i broja prijava koje nadmašuju kapacitete nije moguće prihvatiti sve prijavljene. Biti će prihvaćeni najstariji, ali se ipak vodilo računa i o tome da svaka kapelanija dobije broj mjesta sukladno njenoj veličini. Kapelanije će obavijestiti sve prijavljene.

Zahvala “Gromova”

Petak, 03. 06. 2011.

U četvrtak 2. lipnja vojni biskup mons. Juraj Jezerinac primio je predstavnike Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade “Gromovi”. Predsjednik Udruge “Gromova”, umirovljeni brigadir Mile Krišto, i nekadašnji ratni načelnik stožera 2. gbr zahvalili su se biskupu što je uvijek, još od Domovinskog rata na Banovinskoj bojišnici pa sve do današnjih dana odvajao svoje vrijeme za “Gromove”. Posebno su mu se zahvalili na uvodnoj riječi i na potpori u izdavanju “Knjige sjećanja na poginule i nestale Gromove” koju su veterani “Gromova” pripremali zadnje dvije godine.

Cijeli članak »

Uzašašće u vojarni “Zemunik”

Četvrtak, 02. 06. 2011.

Povodom svetkovine Kristova uzašašća, u Vojnoj kapelaniji „Sv. Gabrijel Arkanđeo“ u vojarni “Zemunik”, slavljena je sveta misa koju je predvodio vojni kapelan o. Ivo Topalović.

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Poče ih slati - Mihael (12. 07. 2024.)

Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju - Mihael (05. 07. 2024.)

Djevojko! Zapovijedam ti, ustani! - Mihael (01. 07. 2024.)

Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju? - Mihael (26. 06. 2024.)

X. i XI. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 06. 2024.)

Duh istine upućivat će vas u svu istinu – Mihael (17. 05. 2024.)

Neka i oni budu jedno kao i mi! - Mihael (09. 05. 2024.)

Peta i šesta vazmena nedjelja - Mihael (26. 04. 2024.)

Pastir dobri život svoj polaže za ovce - Mihael (19. 04. 2024.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (11. 04. 2024.)

Deklaracija “Dignitas infinita” o ljudskom dostojanstvu (08. 04. 2024.)

Deklaracija Dikasterija za nauk vjere "Dignitas infinita o ljudskom dostojanstvu" objavljena na svetkovinu Blagovijesti - Navještenja Gospodinova 8. travnja 2024. u Vatikanu.

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (05. 04. 2024.)

Nedjelja Muke Gospodnje - Cvjetnica - Mihael (22. 03. 2024.)

Ako pšenično zrno, pavši na zemlju, umre, donosi obilat rod - Mihael (14. 03. 2024.)

Bog je poslao Sina na svijet da se svijet spasi po njemu - Mihael (07. 03. 2024.)

Ovo je Sin moj ljubljeni - Mihael (26. 02. 2024.)

Iskušavao ga Sotona, a anđeli mu služahu. - Mihael (16. 02. 2024.)

Četvrta nedjelja došašća, Božić - Mihael (22. 12. 2023.)

Među vama stoji koga vi ne poznate - Mihael (15. 12. 2023.)

Poravnite staze Gospodnje - Mihael (08. 12. 2023.)

Bdijte jer ne znate kad će se domaćin vratiti - Mihael (30. 11. 2023.)

Sjest će na prijestolje slave svoje i razlučiti jedne od drugih - Mihael (24. 11. 2023.)

U malome si bio vjeran, uđi u radost gospodara svoga! - Mihael (17. 11. 2023.)

Podajte caru carevo, a Bogu Božje - Mihael (20. 10. 2023.)

Koga god nađete, pozovite na svadbu - Mihael (13. 10. 2023.)

Vinograd će iznajmiti drugim vinogradarima - Mihael (06. 10. 2023.)

Zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar? - Mihael (23. 09. 2023.)

Opraštaj, kažem ti, ne do sedam puta,  nego do sedamdeset puta sedam! - Mihael (14. 09. 2023.)

Ako te posluša, stekao si brata - Mihael (08. 09. 2023.)

Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe - Mihael (01. 09. 2023.)

Ti si Petar-Stijena. Tebi ću dati ključeve Kraljevstva nebeskoga - Mihael (29. 08. 2023.)

O ženo, velika je tvoja vjera! - Mihael (20. 08. 2023.)

19. nedjelja kroz godinu - Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2023.)

XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 07. 2023.)

Tko ne uzme križa, nije mene dostojan - Mihael (30. 06. 2023.)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo! - Mihael (23. 06. 2023.)

Dozva dvanaestoricu svojih učenika i posla ih - Mihael (16. 06. 2023.)

Duhovi - Presveto Trojstvo - Mihael (28. 05. 2023.)

Prepoznaše ga u lomljenju kruha - Mihael (21. 04. 2023.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (14. 04. 2023.)

Vazmeno trodnevlje - Mihael (06. 04. 2023.)

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (31. 03. 2023.)

Ja sam uskrsnuće i život - Mihael (24. 03. 2023.)

Ode, umije se pa se vrati gledajući - Mihael (17. 03. 2023.)

Izvor vode koja struji u život vječni - Mihael (10. 03. 2023.)

Lice mu zasja kao sunce - Mihael (03. 03. 2023.)

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava - Mihael (24. 02. 2023.)

Ljubite neprijatelje! - Mihael (17. 02. 2023.)

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (10. 02. 2023.)

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (02. 02. 2023.)

Blago siromasima duhom! - Mihael (26. 01. 2023.)

Isus će se roditi od Marije, zaručene za Josipa, sina Davidova - Mihael (16. 12. 2022.)

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (25. 11. 2022.)

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje! - Mihael (17. 11. 2022.)

XXXII. i XXXIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (04. 11. 2022.)

Svi sveti, Dušni dan - Mihael (21. 10. 2022.)

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu - Mihael (14. 10. 2022.)

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (06. 10. 2022.)

Sveti arkanđeli Mihael, Gabriel i Rafael - Mihael (29. 09. 2022.)

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (15. 09. 2022.)

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika - Mihael (09. 09. 2022.)

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (02. 09. 2022.)

Koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen - Mihael (26. 08. 2022.)

Doći će s istoka i zapada i sjesti za stol u kraljevstvu Božjem - Mihael (19. 08. 2022.)

20. nedjelja kroz godinu i Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2022.)

Srpanj, XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (01. 07. 2022.)

Za tobom ću kamo god ti pošao - Mihael (24. 06. 2022.)

Ti si Krist - Pomazanik Božji! - Mihael (17. 06. 2022.)

Presveto Trojstvo i Tijelovo - Mihael (10. 06. 2022.)

Sedma vazmena nedjelja i Duhovi-Pedesetnica - Mihael (27. 05. 2022.)

Četvrta i peta vazmena nedjelja – Mihael (05. 05. 2022.)

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu – Mihael (29. 04. 2022.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (22. 04. 2022.)

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (31. 03. 2022.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (25. 03. 2022.)

Blagovijest - Mihael (18. 03. 2022.)

Dok se molio, izgled mu se lica izmijeni - Mihael (11. 03. 2022.)

Osma nedjelja kroz godinu i Pepelnica - Mihael (25. 02. 2022.)

Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš - Mihael (18. 02. 2022.)

Blago vama, siromasi! Jao vama, bogataši! - Mihael (11. 02. 2022.)

Oni ostaviše sve i pođoše za njim - Mihael (04. 02. 2022.)

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima - Mihael (27. 01. 2022.)

Danas se ispunilo ovo Pismo - Mihael (21. 01. 2022.)

Rodio vam se spasitelj - Mihael (24. 12. 2021.)

Otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? - Mihael (17. 12. 2021.)

Što nam je činiti? - Mihael (10. 12. 2021.)

Svako će tijelo vidjeti spasenje Božje - Mihael (03. 12. 2021.)

Podignite glave, približuje se vaše otkupljenje - Mihael (26. 11. 2021.)

Ti kažeš: ja jesam kralj - Mihael (19. 11. 2021.)

Sabrat će svoje izabranike s četiri vjetra - Mihael (12. 11. 2021.)

Što imaš, prodaj i idi za mnom! - Mihael (08. 10. 2021.)

Mihael 500 (29. 09. 2021.)

Tko nije protiv nas, za nas je - Mihael (23. 09. 2021.)

Tko želi biti prvi, neka bude svima poslužitelj - Mihael (17. 09. 2021.)

Ti si Pomazanik-Krist! ... - Mihael (10. 09. 2021.)

Gluhima da je čuti, nijemima govoriti - Mihael (03. 09. 2021.)

Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske - Mihael (27. 08. 2021.)

Kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! - Mihael (21. 08. 2021.)

Velika mi djela učini Svesilni: uzvisi neznatne - Mihael (14. 08. 2021.)

Tražite ljepotu ovog ljeta - Mihael (09. 07. 2021.)

Arhiva vijesti

Linkovi