Vijesti // Arhiva

Godina: 2011, mjesec: listopad

Komemoracija u Požegi

Ponedjeljak, 31. 10. 2011.

U prigodi blagdana Svih svetih na groblju sv. Ilije ispred središnjeg križa uz visoke počasti su položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata. Vijence su položili zajedničko izaslanstvo MORH-a i MUP-a, zapovjednik vojarne pukovnik Ivica Pejaković i načelnik PU požeško-slavonske Nikola Janković te izaslanstvo Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Grada Požege, Požeško-slavonske županije, braniteljskih udruga i političkih stranaka.

Duhovne vježbe za svećenike Vojne biskupije

Subota, 29. 10. 2011.

Ustaljena je praksa u Crkvi da se svećenici jednom u godini povuku iz uobičajenog redovitog obavljanja svoga poslanja u kojem im je pažnja prvenstveno usmjerena na naviještanje Radosne vijesti drugima, na dijeljenje sakramenata i činjenje karitativnih djela, kako bi tih nekoliko dana proveli isključivo baveći se svojim osobnim odnosom s Bogom, pa kroz tu prizmu odmjerili svoj odnos prema onima koje im Bog šalje na životni put. Četiri dana su s tim ciljem proveli u Krasnom, u sjeni marijanskog svetišta smještenog podno vrhunaca lijepog i gordog Velebita. Karmelićanin Vjenceslav Mihetec uveo ih je u razmatranja kojima su podloga bili tekstovi Ivanova Otkrivenja, posljednje biblijske knjige.

Cijeli članak »

Spomen svih vjernih mrtvih u vojarni “Sv. Petar” u Ogulinu

Petak, 28. 10. 2011.

Uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana, djelatnici Vojno-obavještajne bojne HKoV-a, Opslužništva vojarne, te ostali djelatnici vojarne “Sv. Petar” Ogulin, dostojno su se svetim misnim slavljem prisjetili svih vjernih mrtvih. Misno slavlje predvodio je vojni kapelan fra Marijan Jelušić.

Sveta misa zadušnica u vojarni Zemunik

Petak, 28. 10. 2011.

U susret blagdana Svih svetih i Dušnog dana u kapelici Vojne kapelanije „Sveti Gabrijel arkanđeo“ u vojarni Zemunik slavljena je sveta misa zadušnica za sve poginule i smrtno stradale hrvatske branitelje. U nazočnosti pripadnika postrojbi Oružanih snaga RH iz vojarne Zemunik misu je služio vojni kapelan o. Ivo Topalović.

25. godina apostolske konstitucije “Spirituali militum curae”

Subota, 22. 10. 2011.

I vojnici su dužni poštovati zapovijed ljubavi, i oni imaju biti Kristovi svjedoci, kazao je Sveti Otac sudionicima Međunarodnog susreta vojnih biskupa, koje je u Vatikanu 22. listopada primio u audijenciju, a za koje je kardinal Bertone slavio misu. Skup je od posebne važnosti jer se održao u okviru 25. obljetnice apostolske konstitucije blaženoga Ivana Pavla II. o duhovnoj skrbi za vojnike (Spirituali militum curae).

U Vatikanu je u organizaciji Kongregacije za biskupe i Papinske komisije „Justitia et Pax“ od 20 do 23. listopada održan „VI. međunarodni kongres vojnih ordinarijata“ i „III. međunarodni simpozij formacije vojnih katoličkih kapelana“ iz područja humanitarnog prava. Kongres i Simpozij održani su na najvišoj svjetskoj razini predmetnih osoba i tematike.

Cijeli članak »

Hodočašće Policijske kapelanije “Sv. Vid” u Škabrnju, Zadar i Udbinu

Subota, 22. 10. 2011.

Četrdeset dvoje hodočasnika Policijske kapelanije „Sv. Vid“ za PU primorsku-goransku zajedno sa svojim dušobrižnikom p. Mirkom Vukojom i njegovim pomoćnikom Brankom Mustapićem hodočastili su u Škabrnju, Zadar i Udbinu.

Cijeli članak »

Molitveni pohod na Bobovac 2011.

Subota, 22. 10. 2011.

Na poziv nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića, vjernici Vrhbosanske nadbiskupije okupili su se na misi za domovinu na kraljevskom gradu Bobovcu kod Kraljeve Sutjeske (Bosna i Hercegovina). Njima su se pridružili vjernici-katolici djelatnici Ministarstva obrane BiH na čelu sa zamjenicom ministra obrane gđom. Marinom Pendeš, pripadnici Oružanih snaga BiH i policajci na svim županijskim, entitetskim i državnim razinama. Euharistiju je predvodio kardinal Vinko Puljić u zajedništvu s četrdesetak svećenika među kojima su bili svi vojni kapelani u BiH kao i trojica vojnih kapelana iz Republike Hrvatske.

Duhovne vježbe za PU primorsko-goranski i PU karlovačku

Petak, 21. 10. 2011.

U UJ Valbandonu održane su duhovne vježbe za PU primorsko-goransku i PU karlovačku od 18. do 21. listopada. Sudjelovalo je dvadeset djelatnika, a voditelj je bio kapelan BSD-a i dušobrižnik Policijske kapelanije „Sv. Vid“ za PU primorsko-goransku p. Mirko Vukoja.

Duhovne vježbe za pripadnike Vojne kapelanije “Sv. Nikola Tavelić”

Petak, 21. 10. 2011.

U jesenskom turnusu duhovnih vježbi pripadnici Vojne kapelanije “Sv. Nikola Tavelić” iz Središnjice EI zajedno s pripadnicima vojnih kapelanija “Gospa Snježna” iz MORH-a i “Sv. Antun Padovanski” iz GS OS RH sačinjavali su grupu koja je od 18. do 21. listopada sudjelovala na duhovnim vježbama u vojnom hotelu “Zagreb” u Splitu. Voditelj duhovnih vježbi bio je vojni kapelan vlč. Željko Savić kojem se u prva dva dana trajanja duhovnih vježbi priključio i novoimenovani kapelan u Vojnoj kapelaniji “Gospa Snježna” fra Marko Medo.

Cijeli članak »

Duhovne vježbe na Malom Lošinju

Petak, 21. 10. 2011.

Od 18. do 21. listopada u vojarni „Kovčanje“ na Malom Lošinju održane su duhovne vježbe za vjernike vojnih kapelanija: „Sveta Obitelj“ – Velika Buna, „Sv. Anđeli čuvari“ - Kamensko, „Bl. Alojzije Stepinac“ – Karlovac i „Sv. Ivan Krstitelj“ – Požega, a vodio ih je policijski kapelan vlč. David Klarić.

56. konferencija katoličkog vojnog dušobrižništva

Četvrtak, 20. 10. 2011.

Kurija katoličkog vojnog dušobrižništva SR Njemačke već godinama organizira tematske konferencije katoličkih vojnih dušobrižnika i redovito na ovu konferenciju poziva goste iz prijateljskih zemalja. Vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac je i ove godine odredio da na konferenciji sudjeluje o. Vladislav Mandura. Konferencija je održana u Berlinu od 17.-20. listopada o temi: „Promjene – Crkva među vojnicima s profilom u budućnost“.

Cijeli članak »

Sjećanje na obranu Farkašića

Utorak, 18. 10. 2011.

U petrinjskoj vojarni „pk Predrag Matanović“, ispred kapelice sv. Ilije proroka služenjem svete mise počelo je prigodno obilježavanje 20. obljetnice obrane Novog Farkašića. Svetu misu služio je petrinjski vojni kapelan don Milenko Majić. Na slavlju su uz veliki broj ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ bili predstavnici braniteljskih udruga Grada Petrinje, predstavnici županijskih vlasti te obitelji poginulih branitelja.

Nakon završetka svete mise na spomen-obilježjima poginulim pripadnicima „Gromova“, u Gorama, Glinskoj Poljani, i mjesnom groblju u Novom Farkašiću položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a don Milenko Majić je predvodio molitvu.

Hodočašće polaznika i djelatnika Policijske akademije u Sinj, Split i Šibenik

Subota, 15. 10. 2011.

Skupina od pedeset hodočasnika predvođena kapelanom Policijske kapelanije „Sv. Mihovil“ fra Franom Musićem krenula je prema svetištu čudotvorne Gospe Sinjske u Sinju, katedrali sv. Duje mučenika u Splitu i sv. Jakovu u Šibeniku.

Cijeli članak »

11. hodočašće hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji u Mariju Bistricu

Subota, 15. 10. 2011.

U organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i udruga iz Domovinskog rata, a u suradnji s Vojnim ordinarijatom u Mariji Bistrici održano je 11. hodočašće hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, a misno slavlje pred oko dvije tisuće hodočasnika iz cijele Hrvatske predvodio je vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac. Hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima obratila se i predsjednica Vlade Jadranka Kosor. Na hodočašću su bili i ministri Tomislav Ivić, Jasen Mesić, Branko Bačić i Davorin Mlakar.

Na misi je sudjelovao i Prvi mješoviti pjevački zbor hrvatskih branitelja Karlovačke županije “Petar Svačić”.

Duhovne vježbe u Puli

Subota, 15. 10. 2011.

Duhovne vježbe za vjernike vojnih kapelanija: „Sveti Petar i Pavao“ iz Zagreba, „Blaženi Ivan Merz“ iz Slunja i „Sveti Franjo Asiški“ iz Gospića u ovogodišnjem jesenskom turnusu održane su od 11. do 14. listopada u Puli. Voditelj duhovnih vježbi bio je vlč. Vladislav Mandura, kapelan Vojne kapelanije „Sveti Anđeli čuvari“ iz Kamenskog. Tema duhovnih vježbi bilo je vjerovanje, onako kako ga molimo svake nedjelje u Crkvi.

Cijeli članak »

Duhovne vježbe u Kuparima

Petak, 14. 10. 2011.

Za pripadnike Počasno-zaštitne bojne, Pukovnije veze i Hrvatskog vojnog učilišta od 11. do 14. listopada organizirane su duhovne vježbe u hotelu “Galeb” u Kuparima. Duhovne vježbe na kojima je sudjelovalo dvadesetak pripadnika vodio je p. Zdravko Barić, vojni kapelan u Počasno-zaštitnoj bojni. U sklopu duhovnih vježbi uz svakodnevna duhovna razmatranja i sv. misu sudionici su se mogli ispovjediti u samostanu sv. Vlaha u Pridvorju, a u suradnji sa župnikom organizirana je i sv. misa u Cavtatu.

Započeo jesenski ciklus duhovnih vježbi

Petak, 14. 10. 2011.

„Ustrajali ste sa mnom u mojim kušnjama”, Isusove su riječi kojim je pater Mirko Vukoja započeo ovogodišnje duhovne vježbe za vjernike petrinjske Vojne kapelanije „Sv. Ilija prorok“, pripadnike 1. mehanizirane bojne „Tigrovi“ i 2. mehanizirane bojne „Gromovi“ gardijske motorizirane brigade, Logističke pukovnije i Opslužništva vojarne „Pk. Predrag Matanović“. Duhovne vježbe odvijale su se u splitskom vojnom hotelu „Zagreb“ od 11. do 14. listopada.

Dvadeseta obljetnica osnutka specijalne policije u Požegi

Petak, 14. 10. 2011.

U Požegi su se okupili članovi Udruge Specijalne jedinice policije “Trenk” Požega povodom dvadesete obljetnice svoga osnutka. Uz njih su bili i članovi specijalne policije iz drugih dijelova Hrvatske na čelu sa Zdravkom Sačićem, predstavnici Hrvatske vojske iz požeške vojarne i policije iz PU Požeško-slavonske županije, roditelji i prijatelji poginulih i živih članova spomenute požeške jedinice. Misu u požeškoj katedrali predvodio je župnik župe sv. Terezije Avilske Ivica Žuljević u koncelebraciji s vojnim kapelanom Željkom Volarićem.

Obilježena obljetnica Vojno-obavještajne bojne HKoV-a

Četvrtak, 13. 10. 2011.

Svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi bl. Alojzija Stepinca u Kučinić selu u Ogulinu obilježena je 11. obljetnica Vojno-obavještajne bojne HKoV-a. Sveto misno slavlje predvodio je vojni biskup mons. Juraj Jezerinac uz koncelebraciju ogulinskog župnika i dekana mons. Tomislava Rogića, vlč. Ante Luketića, fra. Vicu Blekića i vojnog kapelana i domaćina fra Marijana Jelušića.

Cijeli članak »

Intervju s mons. Lucom Ravelom, francuskim vojnim ordinarijem

Srijeda, 12. 10. 2011.

Monsinjore Ravel, u Vašoj biografiji ljudi su uglavnom iznenađeni informacijom da ste bili vojnik Francuske vojske. Koliko ste dugo bili vojnik i imate li kakva iskustva iz vojnih misija?

Tada obvezni vojni rok odslužio sam od 1977. do 1978. godine. Zatim sam pohađao vojnu školi i ostao u vojsci kao padobranac i voditelj odjela. Vojnički život utro je put mome poslanju u Francuskoj vojsci.

Cijeli članak »

20. obljetnica obrane Zadra i okolice

Nedjelja, 09. 10. 2011.

U povodu Dana obrane Grada Zadra i zaštitnice župe Gospe od Ružarija na zadarskoj Ploči, u crkvi sv. Petra služena je svečana misa, održana procesija s Gospinim kipom te molitva, polaganje cvijeća i svijeća za poginule branitelje i civile kod središnjeg križa na mjesnom groblju. Euharistijsko slavlje je u zajedništvu sa župnikom don Gašparom Dodićem i subraćom svećenicima predvodio vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac.

Svečanom ugođaju pridonio je župni zbor pod ravnanjem voditelja Katedralnog zbora sv. Stošije Žana Morovića. Za glasovirom je bila profesorica glasovira Martina Stipčević Petani.

Dan neovisnosti i 20. obljetnica obrane Karlovca

Nedjelja, 09. 10. 2011.

Na blagdan neovisnosti Republike Hrvatske, vojni kapelan Vojne kapelanije „Sveti Ilija prorok“ iz Petrinje don Milenko Majić sudjelovao je zajedno s obiteljima poginulih branitelja “Gromova”, članovima karlovačkih udruga udovica i roditelja poginulih i nestalih branitelja, te ratnim veteranima 2. gardijske brigade “Gromovi” u obilježavanju ovoga blagdana i sjećanju na poginule branitelje 3. pješačke bojne 2. gardijske brigade “Gromovi” povodom 20. obljetnice obrane Turanjskog mosta i Karlovca te Duge Rese na karlovačko-dugoreškoj bojišnici 1991. godine. Vojni kapelan predvodio je prigodnu molitvu.

Cijeli članak »

Hodočašće vjernika PUZ-a Gospi od Utočišta u Aljmaš

Subota, 08. 10. 2011.

Djelatnici PU zagrebačke i vjernici kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata, njih devedesetak, predvođeni svojim kapelanom vlč. Davidom Klarićem, hodočastili su u svetište Majke Božje u Aljmaš.

Cijeli članak »

Generali Domovinskog rata na oltaru domovine

Subota, 08. 10. 2011.

Pod sloganom: “Sve bi’ dao da je vidim ponosnu i lijepu ko’ u snovima” i pozivom Kluba veterana 148. br. HV, Zagreb-Trnje i voditelja organizacije Milana Zanoškog ponovno su se na Medvedgradu okupili hrvatski branitelji i domoljubi na tradicionalnom zajedničkom odavanju počasti domovini povodom Dana neovisnosti.

Cijeli članak »

Sveta misa u prigodi obilježavanja 20. obljetnice Središnjice elektroničkog izviđanja

Subota, 08. 10. 2011.

U administrativnom sjedištu MORH-a i GS OS RH “Croatia” u Zagrebu, u vojnoj kapelici služena je sveta misa u prigodi obilježavanja dvadesete obljetnice Središnjice elektroničkog izviđanja. U prepunoj kapelici sveto misno slavlje predvodio je generalni vikar Vojne biskupije o. Jakov Mamić u suzajedništvu s vojnim kapelanima o. Ivanom Magdićem, o. Zdravkom Barićem, fra Markom Medom, p. Zoranom Vujčićem, vojnim kapelanom u mirovini p. Antom Vukojom, policijskim kapelanom vlč. Davidom Klarićem i kapelanom domaćinom vlč. Željkom Savićem.

Cijeli članak »

Proslavljen Dan vojne kapelanije u Vinkovcima

Petak, 07. 10. 2011.

Na blagdan Kraljice svete krunice uz svečano misno slavlje koje je predvodio vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac uz koncelebraciju vojnih kapelana Osječkog vojnog dekanata, mons. Tadije Pranjića i policijskog kapelana iz Osijeka proslavljen je u vojarni “Bosut” u Vinkovcima Dan vojne kapelanije GOMBR-e “Kraljica svete krunice i sv. Ivan Kapistran”. Na proslavi su bili nazočni pripadnici zapovjedništva brigade sa zapovjednikom GOMBR-e brigadirom Sinišom Jurkovićem, zapovjednici i pripadnici podređenih postrojbi i uvaženi gosti županijskih i gradskih vlasti.

Cijeli članak »

Konferencija zemalja članica C.I.P.-a

Petak, 07. 10. 2011.

U Berlinu je u organizaciji C.I.P.-a (Conférence internationale préparatoire) od 3. do 7. listopada održana 54. konferencija zemalja suorganizatora Međunarodnog vojnog hodočašća u Lourdes. Cilj ovih godišnjih konferencija jest priprema međunarodnog vojno-redarstvenog hodočašća u Lourdes. Uz francuskog vojnog biskupa Luca Ravela na konferenciji je sudjelovalo 50-ak izaslanika: visokih crkvenih i vojnih dužnosnika iz 16 zemalja. Hrvatsko izaslanstvo sačinjavali su generalni vikar Vojne biskupije dr. Jakov Mamić, načelnik MORH-ova Odjela za potporu Vojnom ordinarijatu bojnik Petar Klarić, načelnik MUP-ova Odjela za suradnju s Vojnim ordinarijatom Josip Zagorščak, osobni tajnik vojnog biskupa Marinko Nikolić, te suradnica biskupije č. s. Marija-Ana Kustura.

Cijeli članak »

Dan neovisnosti u VOB-u

Četvrtak, 06. 10. 2011.

Svetim misnim slavljem djelatnici Vojno-obavještajne bojne HKoV-a zajedno s djelatnicima vojarne “Sv. Petar” u Ogulinu dostojanstveno su se prisjetili dana kojim je Republika Hrvatska raskinula sve državnopravne sveze s ostalim republikama i pokrajinama bivše SFRJ, Dana neovisnosti. Sveto misno slavlje predvodio je vojni kapelan VK “Sveti Petar i Pavao apostoli”, fra Marijan Jelušić.

Podjela sakramenata kršćanske inicijacije

Četvrtak, 06. 10. 2011.

U kapeli Vojne kapelanije “Sveti Leopold Bogdan Mandić” u Osijeku dopuštenjem vojnog ordinarija mons. Jurja Jezerinca vojni kapelan i dekan Osječkog dekanata vlč. Ante Mihaljević podijelio je sakramente kršćanske inicijacije djelatniku Zapovjedništva za potporu satniku Draženu Ergoviću.

Cijeli članak »

Uveden u službu kapelan vlč. Ivan Blaževac

Utorak, 04. 10. 2011.

U utorak 4. listopada u kapelici sv. Franje Asiškog u vojarni “Eugen Kvaternik” vojni biskup mons. Juraj Jezerinac uveo je u službu novog kapelana poslužitelja vlč. Ivana Blaževca. Uz vojnog ordinarija na misnom slavlju su koncelebrirali: vlč. Andrija Markač, dekan Karlovačkog vojnog dekanata, fra Marijan Jelušić, vojni kapelan u Ogulinu, don Milenko Majić, vojni kapelan u Petrinji, vlč. Vladislav Mandura, vojni kapelan u Kamenskom, o. Ivo Topalović, vojni kapelan u Zemuniku.

Cijeli članak »

Sveta misa povodom 19. obljetnice osnutka “Sokolova”

Utorak, 04. 10. 2011.

Na blagdan sv. Franje Asiškog vjernici GOMBR-e, pripadnici 1. mehanizirane bojne “Sokolovi” i 2. mehanizirane bojne “Pume”, slavili su svetu misu u našičkoj vojarni prigodom obilježavanja 19. obljetnice 5.GBR slavonskih “Sokolova”. Svetu misu za sve poginule, nestale i umrle pripadnike proslavljene postrojbe Hrvatske vojske na otvorenom je predvodio vlč. Ante Mihaljević, vojni kapelan i dekan Osječkog vojnog dekanata zajedno s domaćim vojnim kapelanom GOMBR-e vlč. Alojzom Kovačekom.

Dan vojne kapelanije “Sv. Anđeli čuvari” i Dan roda inženjerije

Ponedjeljak, 03. 10. 2011.

Na Kamenskom je proslavljen Dan kapelanije “Sv. Anđeli čuvari” i Dan roda inženjerije. Najprije je delegacija postrojbe na gradskom groblju na Jamadolu odala počast braniteljima i poginulim iz postrojbe te zapalila svijeću i pomolila se za duše poginulih. Nakon toga je postrojba svečano postrojena u krugu vojarne na Kamenskom te su pročitana promaknuća i pohvale unutar postrojbe. U pavlinskom samostanu su slavili svečanu sv. misu koju je predvodio mons. Tomo Vukšić, vojni ordinarij u Bosni i Hercegovini. U zajedništvu s biskupom bilo je još 18 svećenika iz Karlovačkog dekanata, Karlovačkog vojnog dekanata i iz drugih kapelanija.

Cijeli članak »

19. vojno-redarstveno hodočašće u Mariju Bistricu

Ponedjeljak, 03. 10. 2011.

Vojno-redarstveno hodočašće u hrvatsko nacionalno svetište u Mariji Bistrici, devetnaesto u nizu, održano je u nedjelju 2. listopada. Hodočasnička povorka u svečanom hodu je krenula ispred hotela “Kaj” do prostora Crkve na otvorenom bl. Alojzija Stepinca gdje je održano svečano misno slavlje.

Uz hrvatske vojnike, policajce i vatrogasce u Mariju Bistricu su hodočastiti hrvatski branitelji, četrdesetak stopostotnih ratnih vojnih invalida, pripadnici pravosudne policije i pripadnici povijesnih postrojbi hrvatske vojske, ukupno tri tisuće sudionika. Po tradiciji na hodočašću je sudjelovalo i pedesetak vojnika katolika u Oružanim snagama BiH.

Cijeli članak »

Pješačko hodočašće djelatnika HRZ-a i PZO-a u Mariju Bistricu

Nedjelja, 02. 10. 2011.

Osamnaest djelatnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Protuzračne obrane se u Kašini priključilo djelatnicima iz Vojne kapelanije „Sv. Ilija prorok“ na pješačkom hodočašću vojnika iz Petrinje u Mariju Bistricu. Animiranje hodočasnika molitvom i pjesmom i pripremu za ispovijed putem je vodio pomoćnik vojnog kapelana Lorenc Tomkić.

Sveta misa na Dan branitelja Dugog Sela

Nedjelja, 02. 10. 2011.

U župnoj crkvi sv. Martina biskupa u Dugom Selu vojni kapelan Vojne kapelanije „Sveti Ilija prorok“ iz Petrinje don Milenko Majić predvodio je misno slavlje za sve poginule i umrle branitelje dugoselskog kraja povodom obilježavanja Dana hrvatskih branitelja i 20. obljetnice osnutka 53. samostalne bojne ZNG (HV) i satnije Narodne zaštite Dugo Selo. Koncelebrirao mu je župnik Slavko Kresonja.

Cijeli članak »

Pješačko hodočašće vojnika iz Petrinje u Mariju Bistricu

Subota, 01. 10. 2011.

U vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” petrinjski vojni kapelan don Milenko Majić ispratio je 30 pripadnika OS RH koji pješice hodočaste Majci Božjoj Bistričkoj. Šestu godinu zaredom iz Petrinje u Mariju Bistricu u dužini od 102 kilometra hodočaste pripadnici iz petrinjskih vojarni, iz sastava Gardijske motorizirane brige - 1. mehanizirane bojne “Tigrovi”, 2. mehanizirane bojne “Gromovi”, 2. satnije veze, 2. bojne veze Pukovnije veze, te 4 pripadnika Logističke pukovnije koji su u logističkoj potpori hodočasnicima.

Cijeli članak »

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Poče ih slati - Mihael (12. 07. 2024.)

Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju - Mihael (05. 07. 2024.)

Djevojko! Zapovijedam ti, ustani! - Mihael (01. 07. 2024.)

Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju? - Mihael (26. 06. 2024.)

X. i XI. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 06. 2024.)

Duh istine upućivat će vas u svu istinu – Mihael (17. 05. 2024.)

Neka i oni budu jedno kao i mi! - Mihael (09. 05. 2024.)

Peta i šesta vazmena nedjelja - Mihael (26. 04. 2024.)

Pastir dobri život svoj polaže za ovce - Mihael (19. 04. 2024.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (11. 04. 2024.)

Deklaracija “Dignitas infinita” o ljudskom dostojanstvu (08. 04. 2024.)

Deklaracija Dikasterija za nauk vjere "Dignitas infinita o ljudskom dostojanstvu" objavljena na svetkovinu Blagovijesti - Navještenja Gospodinova 8. travnja 2024. u Vatikanu.

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (05. 04. 2024.)

Nedjelja Muke Gospodnje - Cvjetnica - Mihael (22. 03. 2024.)

Ako pšenično zrno, pavši na zemlju, umre, donosi obilat rod - Mihael (14. 03. 2024.)

Bog je poslao Sina na svijet da se svijet spasi po njemu - Mihael (07. 03. 2024.)

Ovo je Sin moj ljubljeni - Mihael (26. 02. 2024.)

Iskušavao ga Sotona, a anđeli mu služahu. - Mihael (16. 02. 2024.)

Četvrta nedjelja došašća, Božić - Mihael (22. 12. 2023.)

Među vama stoji koga vi ne poznate - Mihael (15. 12. 2023.)

Poravnite staze Gospodnje - Mihael (08. 12. 2023.)

Bdijte jer ne znate kad će se domaćin vratiti - Mihael (30. 11. 2023.)

Sjest će na prijestolje slave svoje i razlučiti jedne od drugih - Mihael (24. 11. 2023.)

U malome si bio vjeran, uđi u radost gospodara svoga! - Mihael (17. 11. 2023.)

Podajte caru carevo, a Bogu Božje - Mihael (20. 10. 2023.)

Koga god nađete, pozovite na svadbu - Mihael (13. 10. 2023.)

Vinograd će iznajmiti drugim vinogradarima - Mihael (06. 10. 2023.)

Zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar? - Mihael (23. 09. 2023.)

Opraštaj, kažem ti, ne do sedam puta,  nego do sedamdeset puta sedam! - Mihael (14. 09. 2023.)

Ako te posluša, stekao si brata - Mihael (08. 09. 2023.)

Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe - Mihael (01. 09. 2023.)

Ti si Petar-Stijena. Tebi ću dati ključeve Kraljevstva nebeskoga - Mihael (29. 08. 2023.)

O ženo, velika je tvoja vjera! - Mihael (20. 08. 2023.)

19. nedjelja kroz godinu - Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2023.)

XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 07. 2023.)

Tko ne uzme križa, nije mene dostojan - Mihael (30. 06. 2023.)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo! - Mihael (23. 06. 2023.)

Dozva dvanaestoricu svojih učenika i posla ih - Mihael (16. 06. 2023.)

Duhovi - Presveto Trojstvo - Mihael (28. 05. 2023.)

Prepoznaše ga u lomljenju kruha - Mihael (21. 04. 2023.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (14. 04. 2023.)

Vazmeno trodnevlje - Mihael (06. 04. 2023.)

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (31. 03. 2023.)

Ja sam uskrsnuće i život - Mihael (24. 03. 2023.)

Ode, umije se pa se vrati gledajući - Mihael (17. 03. 2023.)

Izvor vode koja struji u život vječni - Mihael (10. 03. 2023.)

Lice mu zasja kao sunce - Mihael (03. 03. 2023.)

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava - Mihael (24. 02. 2023.)

Ljubite neprijatelje! - Mihael (17. 02. 2023.)

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (10. 02. 2023.)

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (02. 02. 2023.)

Blago siromasima duhom! - Mihael (26. 01. 2023.)

Isus će se roditi od Marije, zaručene za Josipa, sina Davidova - Mihael (16. 12. 2022.)

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (25. 11. 2022.)

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje! - Mihael (17. 11. 2022.)

XXXII. i XXXIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (04. 11. 2022.)

Svi sveti, Dušni dan - Mihael (21. 10. 2022.)

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu - Mihael (14. 10. 2022.)

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (06. 10. 2022.)

Sveti arkanđeli Mihael, Gabriel i Rafael - Mihael (29. 09. 2022.)

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (15. 09. 2022.)

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika - Mihael (09. 09. 2022.)

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (02. 09. 2022.)

Koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen - Mihael (26. 08. 2022.)

Doći će s istoka i zapada i sjesti za stol u kraljevstvu Božjem - Mihael (19. 08. 2022.)

20. nedjelja kroz godinu i Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2022.)

Srpanj, XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (01. 07. 2022.)

Za tobom ću kamo god ti pošao - Mihael (24. 06. 2022.)

Ti si Krist - Pomazanik Božji! - Mihael (17. 06. 2022.)

Presveto Trojstvo i Tijelovo - Mihael (10. 06. 2022.)

Sedma vazmena nedjelja i Duhovi-Pedesetnica - Mihael (27. 05. 2022.)

Četvrta i peta vazmena nedjelja – Mihael (05. 05. 2022.)

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu – Mihael (29. 04. 2022.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (22. 04. 2022.)

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (31. 03. 2022.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (25. 03. 2022.)

Blagovijest - Mihael (18. 03. 2022.)

Dok se molio, izgled mu se lica izmijeni - Mihael (11. 03. 2022.)

Osma nedjelja kroz godinu i Pepelnica - Mihael (25. 02. 2022.)

Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš - Mihael (18. 02. 2022.)

Blago vama, siromasi! Jao vama, bogataši! - Mihael (11. 02. 2022.)

Oni ostaviše sve i pođoše za njim - Mihael (04. 02. 2022.)

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima - Mihael (27. 01. 2022.)

Danas se ispunilo ovo Pismo - Mihael (21. 01. 2022.)

Rodio vam se spasitelj - Mihael (24. 12. 2021.)

Otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? - Mihael (17. 12. 2021.)

Što nam je činiti? - Mihael (10. 12. 2021.)

Svako će tijelo vidjeti spasenje Božje - Mihael (03. 12. 2021.)

Podignite glave, približuje se vaše otkupljenje - Mihael (26. 11. 2021.)

Ti kažeš: ja jesam kralj - Mihael (19. 11. 2021.)

Sabrat će svoje izabranike s četiri vjetra - Mihael (12. 11. 2021.)

Što imaš, prodaj i idi za mnom! - Mihael (08. 10. 2021.)

Mihael 500 (29. 09. 2021.)

Tko nije protiv nas, za nas je - Mihael (23. 09. 2021.)

Tko želi biti prvi, neka bude svima poslužitelj - Mihael (17. 09. 2021.)

Ti si Pomazanik-Krist! ... - Mihael (10. 09. 2021.)

Gluhima da je čuti, nijemima govoriti - Mihael (03. 09. 2021.)

Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske - Mihael (27. 08. 2021.)

Kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! - Mihael (21. 08. 2021.)

Velika mi djela učini Svesilni: uzvisi neznatne - Mihael (14. 08. 2021.)

Tražite ljepotu ovog ljeta - Mihael (09. 07. 2021.)

Arhiva vijesti

Linkovi