Vijesti // Arhiva

Godina: 2011, mjesec: studeni

Susret Zagrebačkog vojnog dekanata

Utorak, 29. 11. 2011.

U samostanu monfortanaca u zagrebačkom Blatu održan je susret djelatnika Zagrebačkog vojnog dekanata. U radnom djelu, koji je započeo osvrtom na teme i zaključke dekanatskog sastanka vojnih dekana održanog 21. studenog 2011. godine u Vojnom ordinarijatu, uslijedio je osvrt na jesenski turnus duhovnih vježbi te kratki izvještaj o stanju u kapelanijama. Na samom kraju bilo je govora o pastoralnoj suradnji između kapelanija u Došašću. Na susretu je nazočio i vikar za pastoral don Josip Stanić.

Priprema procesije s Presvetim oltarskim sakramentom za lourdsko hodočašće

Petak, 25. 11. 2011.

U zgradi Vojnog ordinarijata od 23. do 25. studenoga održani su radni susreti s ciljem izrade koncepta procesije s Presvetim oltarskim sakramentom za 54. međunarodno vojno-redarstveno hodočašće u Lurd (od 8. do 15. svibnja 2012.). Republika Hrvatska, odnosno Vojni ordinarijat, je organizator ove procesije u kojoj sudjeluje i do 50 000 ljudi, mahom vojnika i policajaca. U ime austrijske Vojne biskupije, kao suorganizatora, na skupu su sudjelovali dr. Walter Freistetter, biskupski vikar i djelatnik Vojne biskupije u Austriji Martin Fisher. Skup je na početku, dobrodošlicom gostima iz Austrije, pozdravio biskup Jezerinac poželjevši plodonosan rad. Susret je vodio generalni vikar Vojne biskupije dr. Jakov Mamić, a uz goste iz Austrije sudjelovali su: pastoralni vikar o. Josip Stanić, vojni kapelani o. Vladislav Mandura i p. Zoran Vujičić, načelnici Petar Klarić i Josip Zagorščak, suradnica Vojne biskupije s. Marija-Ana Kustura te djelatnici ordinarijata.

Cijeli članak »

Uvođenje u službu vojnog kapelana fra Marka Mede

Četvrtak, 24. 11. 2011.

Vojni biskup mons. Juraj Jezerinac imenovao je vojnim kapelanom fra Marka Medu, TOR, koji je misnim slavljem 24. studenoga uveden u službu. Sveta misa uvođenja u službu slavljena je u kapeli VK “Sv. Nikola Tavelić” u Administrativnom sjedištu MORH-a i GS OS RH. Misu je predvodio vojni ordinarij u koncelebraciji s generalnim i pastoralnim vikarom, zagrebačkim vojnim dekanom te petnaestak vojnih i policijskih kapelana. Vojnom biskupu i vojnim svećenicima se na oltaru pridružio i biskupski vikar austrijske Vojne biskupije i ravnatelj bečkog Instituta za religiju i mir mons. dr. Werner Freisteter.

Cijeli članak »

Adventska priprava u vojarni Peneda na Brijunima

Četvrtak, 24. 11. 2011.

Vojnici mornaričko počasno-zaštitne satnije pod zapovjedništvom natporučnika Ivice Dundovića okupili su se ispred crkve posvećene Marku Križevčaninu, a pridružili su im se i vojnici satnije obalnog motrenja Veli Brijun Hrvatske ratne mornarice povodom adventske duhovne pripreme.

Misno je slavlje predvodio vlč. Stipan Bošnjak u zajedništvu s don Ivom Borićem, policijskim kapelanom za županiju istarsku i dušobrižnikom za vojsku.

Sjećanje na žrtvu Vukovara dočasničkog zbora ZOD “F.K.F”

Srijeda, 23. 11. 2011.

Dočasnički zbor Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” Osijek i gosti iz GS OS RH u sklopu godišnje konferencije održao je sedmi po redu tradicionalni hod “Sjećanje na žrtvu Vukovara” s polaskom u Nuštru i ciljem na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata u Vukovaru. S dočasničkim zborom tradicionalno hodočaste vojni kapelan ZZOD-a vlč. Ante Mihaljević i pomoćnik kapelana Darko Boban. Vlč. Mihaljević zamolio je Božji blagoslov za hodočasnike.

Ispraćaj „Tigrova“ u misiju UNDOF

Utorak, 22. 11. 2011.

Vojni kapelan Vojne kapelanije „Sv. Ilija prorok“ iz Petrinje don Milenko Majić predvodio je misno slavlje povodom ispraćaja pripadnika 1. mehanizirane bojne „Tigrovi“ gardijske motorizirane brigade koji će činiti 8 HRVCON međunarodne mirovne misije UNDOF na Golanskoj visoravni. Sveta misa je služena u kapelici svetoga Ilije Proroka u vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“.

Sastanak o jubilejima Vojnog ordinarijata u RH tijekom 2012. godine

Ponedjeljak, 21. 11. 2011.

Vojni ordinarijat u RH tijekom 2012. godine obilježava nekoliko značajnih obljetnica. Ponajprije se obilježava 15 godina od ustanovljenja Vojnog ordinarijata koji je osnovan bulom blagopokojnog pape Ivana Pavla II. 25. travnja 1997. godine. Tu su i dvije velike obljetnice hodočašćenja hrvatske vojske i policije: 20 godina hodočašćenja Majci Božjoj u Lourdes u Francuskoj u sklopu Međunarodnog vojnog hodočašća i 20 godina hodočašćenja u nacionalno svetište Majke Božje u Mariju Bistricu.

Cijeli članak »

Svetkovina Krista Kralja

Nedjelja, 20. 11. 2011.

Vojni biskup Juraj Jezerinac predvodio je svečanu misu u kapeli Vojnog ordinarijata na zagrebačkom Ksaveru. Koncelebrirao je vojni kapelan fra Marko Medo.

20. obljetnica stradanja Škabrnje

Petak, 18. 11. 2011.

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić predvodio je misno slavlje u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Škabrnji na 20. obljetnicu četničkog pokolja 43 starijih civila i 15 branitelja 18. studenog 1991. g. u Škabrnji. U Domovinskom ratu ubijeno je 86 škabrnjskih civila i branitelja.

Nakon mise u kripti crkve prikazan je dokumentarni film BBC-a “Dom zauvijek”, svjedočanstva stradalih iz Škabrnje i hrvatskih gradova. Brojna izaslanstva i udruge iz cijele Hrvatske položili su cvijeće i svijeće kod spomen-obilježja na masovnoj grobnici.

20 godina od tragedije Vukovara i Škabrnje

Petak, 18. 11. 2011.

Djelatnici Vojno-obavještajne bojne HKoV-a, zajedno s ostalim djelatnicima vojarne „Sv. Petar“iz Ogulina, svetim misnim slavljem obilježili su 20. godišnjicu tragedije grada heroja Vukovara i mučeničke Škabrnje. Misno slavlje predvodio je fra Marijan Jelušić, vojni kapelan kapelanije „Sv. Petar i Pavao apostoli“.

Duhovne vježbe za djelatnike Vojnog ordinarijata

Četvrtak, 17. 11. 2011.

Tridesetak djelatnika Vojnog ordinarijata: MUP-ova Odjela za suradnju s Vojnim ordinarijatom i MORH-ova Odjela za potporu Vojnom ordinarijatu i pomoćnika vojnih i policijskih kapelana susreli su se u marijanskom svetištu u Krasnom na redovitim godišnjim duhovnim vježbama. Vježbe je predvodio o. Vjenceslav Mihetec, OCD, kojemu su na redovitim misama koncelebrirali pastoralni vikar i vlč. Nikola Komušanac, voditelj svetišta i župnik Krasnog.

Cijeli članak »

U sjećanje na žrtve Vukovara zapaljene svijeće u Zagrebu

Četvrtak, 17. 11. 2011.

Klub veterana 148. brigade HV Zagreb-Trnje u suradnji s više udruga iz Domovinskog rata organizirao je duž Ulice grada Vukovara u Zagrebu paljenje svijeća. Svijećama je ispisano i ime grada i križ kod dvorane „Vatroslav Lisinski“. Svijeće su upalili učenici osnovne škole Brezovica, a vukovarsko svjetlo mira koje od 12. studenoga iz crkve sv. Filipa i Jakova u Vukovaru pronosi 148. brigada do velike svijeće u pratnji djece Lane Hrastić i Bruna Zanoškog donio je vukovarski branitelj Zoran Janković. Molitvu je predvodio izaslanik vojnog ordinarijata o. Zdravko Barić, vojni kapelan i dekan.

Cijeli članak »

Misa i molitva uz 20. obljetnicu stradavanja i okupacije Slunja

Srijeda, 16. 11. 2011.

U Slunju je obilježena 20. obljetnica stradavanja i okupacije. Na početku je karlovački vojni dekan preč. Andrija Markač predvodio molitvu, dok je molitvu i odrješenje kod spomenika poginulim braniteljima u središtu Slunja predvodio slunjski župnik i dekan mons. Mile Pecić.

Obilježen Dan Vojne kapelanije “Sv. Nikola Tavelić” u Središnjici elektroničkog izviđanja

Ponedjeljak, 14. 11. 2011.

U vojnoj kapeli administrativnog sjedišta MORH-a i GS OS RH “Croatia” u Zagrebu služena je sveta misa u prigodi obilježavanja Dana Vojne kapelanije “Sv. Nikola Tavelić”. U prepunoj kapelici sveto misno slavlje predvodio je vojni biskup mons. Juraj Jezerinac u zajedništvu sa desetak vojnih i policijskih kapelana.

Cijeli članak »

Misa na 20. obljetnicu pada i progonstva žitelja Saborskog

Subota, 12. 11. 2011.

Gospićko-senjski biskup Mile Bogović predvodio je komemoraciju i misu za sve žrtve Saborskog na 20. obljetnicu pada ovog mjesta u neprijateljske ruke. Uz brojne Saborčane, obilježavanju obljetnice nazočili su brojni predstavnici državnih, županijskih i lokalnih vlasti kao i brojni svećenici među kojima i vojni dekan Karlovačkog vojnog dekanata preč. Andrija Markač, ogulinski župnik i dekan mons. Tomislav Rogić, župnik i dekan mons. Mile Pecić kao i mjesni župnik fra Slavko Antunović.

Dan kapelanije u Delnicama i spomendan na poginule branitelje

Petak, 11. 11. 2011.

U vojarni Bojne za specijalna djelovanja u Delnicama proslavljen je blagdan sv. Martina Tourskog, zaštitnika kapelanije i spomen-dan na 74 poginula pripadnika specijalnih postrojbi Ministarstva obrane. Obilježavanju blagdana nazočili su: vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac, roditelji, obitelji poginulih branitelja, rodbina, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, svećenici Karlovačkog vojnog dekanata, načelnik PU primorsko-goranske te umirovljeni pripadnici Bojne za specijalna djelovanja.

Cijeli članak »

Umirovljeni generali posjetili Vojni ordinarijat

Utorak, 08. 11. 2011.

Umirovljeni generali Hrvatske vojske posjetili su Vojni ordinarijat i susreli se s biskupom Jurjem Jezerincem i generalnim vikarom Vojne biskupije o. Jakovom Mamićem. Generali su inicirali ovakav susret kao prigodu da posjete vojnog biskupa i razmijene iskustva i razmišljanja koja sežu sve do u vrijeme Domovinskog rata.

Obilježena 20. godišnjica pogibije 17 pripadnika 129. brigade

Utorak, 08. 11. 2011.

U Draganićkim Mrzljakima obilježena je dvadeseta godišnjica pogibije 17 pripadnika 129. brigade ZNG, a na komemoraciji se okupio veliki broj članova obitelji poginulih branitelja, predstavnika udruga iz Domovinskog rata, te brojnu uzvanici, među ostalim i general bojnik Dragutin Repinc, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, kao izaslanik vrhovnog zapovjednika OS RH, zatim predstavnici Karlovačke županije na čelu s predsjednikom Županijske skupštine, Grada Karlovca te Općine Draganić.

Cijeli članak »

Osvajanje vojarne u Delnicama

Subota, 05. 11. 2011.

Prije dvadeset godina izvršena je zapovijed da se osvoji vojarna u Delnicama i skladišta naoružanja, opreme i streljiva “Velebit” 1, 2 i 3. Hrabri i savjesni ljudi koji su već bili organizirani u nekim udrugama, a predvođeni specijalcima ATJ Lučko krenuli su odlučno na svoj zadatak.

Posljednji ispraćaj Bože Logarušića

Subota, 05. 11. 2011.

U 83. godini života u Lužanima je preminuo Božo Logarušić, otac Dragana Logarušića, ekonoma Vojne biskupije. Uz župnika Antuna Capana koji je vodio sprovod, na grobu je govorio p. Dragan Majić, a sudjelovali su vojni kapelani: Milenko Majić, Željko Volarić, Željko Rakošec. Sv. misu je predvodio p. Majić uz prisustvo vojnih kapelana, a propovijedao je don Josip Stanić.

21. obljetnica osnutka 1. gardijske brigade

Subota, 05. 11. 2011.

U svetištu Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu, vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac u koncelebraciji sa svećenicima Vojnog ordinarijata, predvodio je misno slavlje povodom 21. obljetnice osnutka 1. gardijske brigade „Tigrovi“.

Obilježena 21. obljetnica „Tigrova“ i Dan postrojbe 1. mb „Tigrovi“

Petak, 04. 11. 2011.

U petrinjskoj vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ obilježena je 21. obljetnica ustrojavanja 1. gardijske brigade „Tigrovi“ i Dan postrojbe 1. mehanizirane bojne „Tigrovi“ gardijske motorizirane brigade.

Cijeli članak »

19. godišnjica “Vukova”

Petak, 04. 11. 2011.

U Gospiću u organizaciji Udruge ratnih veterana 9. gardijske brigade „Vukovi“ održan je svečani program povodom 19. godišnjice osnutka te postrojbe.

Uz obitelji poginulih i umrlih „Vukova“, izaslanike Ličko-senjske županije, izaslanike Grada Gospića, ostalih civilnih struktura i braniteljskih udruga na ovoj obljetnici bili su izaslanik načelnika Glavnog stožera brigadni general Frane Tomičić te zapovjednik Gardijske motorizirane brigade brigadni general Mladen Fuzul, u čijem sastavu se nalazi 1. motorizirana bojna smještena u vojarni „Eugen Kvaternik“ u Gospiću, a koja nosi naziv „Vukovi“ kao spomen na slavnu 9. gardijsku brigadu.

Cijeli članak »

General Šundov u posjetu biskupu Jezerincu

Petak, 04. 11. 2011.

General Mirko Šundov, ravnatelj Hrvatskog vojnog učilišta “Petar Zrinski”, prije odlaska na novu dužnost vojnog predstavnika RH pri NATO-u i EU-u posjetio je vojnog biskupa mons. Jurja Jezerinca te mu zahvalio na kvalitetnim godinama suradnje između Hrvatskog vojnog učilišta i Vojne biskupije. Susretu je nazočio i vojni kapelan Hrvatskog vojnog učilišta p. Zoran Vujičić, DI.

Misa zadušnica u PU zagrebačkoj uz spomen svih vjernih mrtvih

Četvrtak, 03. 11. 2011.

U sklopu obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana vjernici Policijske uprave zagrebačke svetim misnim slavljem u kapeli „Majke Božje Kamenitih vrata“ dostojno su se prisjetili svih vjernih mrtvih, posebno pokojnih i nestalih branitelja. Misu je služio policijski kapelan vlč. David Klarić u nazočnosti načelnika PU zagrebačke Tomislava Buterina, njegova zamjenika Mihaela Varge, načelnika sektora i odjela, misi su nazočili i vjernici, djelatnici uprave.

Cijeli članak »

Dušni dan i sveta misa za poginule branitelje

Četvrtak, 03. 11. 2011.

Mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij u RH, uz koncelebraciju desetak svećenika, većinom vojnih i policijskih kapelana, u svetištu Sveta Mati slobode na zagrebačkom Jarunu slavio je svetu misu za poginule i preminule branitelje u srijedu 2. listopada. Na misi su sudjelovali ministar obrane Davor Božinović, izaslanik načelnika GS OS RH i njegov zamjenik general pukovnik Slavko Barić, državni tajnik u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Zoran Komar, zamjenik glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez, članovi obitelji poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja te brojni drugi koji su i ovom prigodom došli odati počast braniteljima koji su za Hrvatsku dali ono najvrjednije - svoje živote.

Cijeli članak »

Dušni dan u 91. zrakoplovnoj bazi

Srijeda, 02. 11. 2011.

Na blagdan Dušnog dana u kapeli Vojne kapelanije „Sv. Petar i Pavao“ u 91. zrakoplovnoj bazi na Plesu slavljena je sveta misa zadušnica za sve poginule, smrtno stradale hrvatske branitelje i sve naše pokojne. Misno slavlje predvodio je vojni kapelan o. Viktor Grbeša.

Svi sveti i Dušni dan u Karlovcu

Srijeda, 02. 11. 2011.

Na Dušni dan u crkvi Presvetog Srca Isusovog u Novom centru slavljena je sveta misa zadušnica za poginule, nestale i preminule branitelje Domovinskog rata. Misu je predvodio fra Ante Barišić iz župe Presvetog Trojstva, a koncelebrirali su mons. Ferdinand Vražić, preč. Norbert Ivan Koprivec, preč. Andrija Markač i svećenici karlovačkih župa vlč. Duje Kurtović i vlč. Nikola Sanjković.

Cijeli članak »

Dušni dan u katedrali sv. Vida

Srijeda, 02. 11. 2011.

U katedrali sv. Vida u Rijeci na Dušni dan slavljena je sv. misa za sve poginule branitelje i članove njihovih obitelji s područja Policijske uprave.

Dušni dan u Petrinji

Srijeda, 02. 11. 2011.

Vojni kapelan don Milenko Majić predvodio je misno slavlje na Dušni dan u petrinjskoj vojnoj kapelici sv. Ilije proroka u vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“.

Uz vojnike, dočasnike i časnike Vojne kapelanije „Sv. Ilija prorok“ nazočili su zapovjednik Logističke pukovnije i vojarne „Zrin“ brigadir Stjepan Šarčević, zapovjednik 1. mehanizirane bojne „Tigrovi“ gmtbr i vojarne „Pk. Predrag Matanović“, bojnik Romeo Horvat, te vršitelj dužnosti zapovjednika 2. mb „Gromovi“ gmtbr satnik Zdenko Fiala.

Dušni dan u Slunju

Srijeda, 02. 11. 2011.

Sveta misa zadušnica za poginule i umrle hrvatske branitelje slavljena je na Dušni dan na Vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ u Slunju. U nazočnosti četrdesetak vjernika Vojne kapelanije „Blaženi Ivan Merz“ svetu misu je služio policijski i vojni kapelan iz Gospića vlč. Ivan Blaževac.

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Poče ih slati - Mihael (12. 07. 2024.)

Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju - Mihael (05. 07. 2024.)

Djevojko! Zapovijedam ti, ustani! - Mihael (01. 07. 2024.)

Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju? - Mihael (26. 06. 2024.)

X. i XI. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 06. 2024.)

Duh istine upućivat će vas u svu istinu – Mihael (17. 05. 2024.)

Neka i oni budu jedno kao i mi! - Mihael (09. 05. 2024.)

Peta i šesta vazmena nedjelja - Mihael (26. 04. 2024.)

Pastir dobri život svoj polaže za ovce - Mihael (19. 04. 2024.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (11. 04. 2024.)

Deklaracija “Dignitas infinita” o ljudskom dostojanstvu (08. 04. 2024.)

Deklaracija Dikasterija za nauk vjere "Dignitas infinita o ljudskom dostojanstvu" objavljena na svetkovinu Blagovijesti - Navještenja Gospodinova 8. travnja 2024. u Vatikanu.

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (05. 04. 2024.)

Nedjelja Muke Gospodnje - Cvjetnica - Mihael (22. 03. 2024.)

Ako pšenično zrno, pavši na zemlju, umre, donosi obilat rod - Mihael (14. 03. 2024.)

Bog je poslao Sina na svijet da se svijet spasi po njemu - Mihael (07. 03. 2024.)

Ovo je Sin moj ljubljeni - Mihael (26. 02. 2024.)

Iskušavao ga Sotona, a anđeli mu služahu. - Mihael (16. 02. 2024.)

Četvrta nedjelja došašća, Božić - Mihael (22. 12. 2023.)

Među vama stoji koga vi ne poznate - Mihael (15. 12. 2023.)

Poravnite staze Gospodnje - Mihael (08. 12. 2023.)

Bdijte jer ne znate kad će se domaćin vratiti - Mihael (30. 11. 2023.)

Sjest će na prijestolje slave svoje i razlučiti jedne od drugih - Mihael (24. 11. 2023.)

U malome si bio vjeran, uđi u radost gospodara svoga! - Mihael (17. 11. 2023.)

Podajte caru carevo, a Bogu Božje - Mihael (20. 10. 2023.)

Koga god nađete, pozovite na svadbu - Mihael (13. 10. 2023.)

Vinograd će iznajmiti drugim vinogradarima - Mihael (06. 10. 2023.)

Zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar? - Mihael (23. 09. 2023.)

Opraštaj, kažem ti, ne do sedam puta,  nego do sedamdeset puta sedam! - Mihael (14. 09. 2023.)

Ako te posluša, stekao si brata - Mihael (08. 09. 2023.)

Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe - Mihael (01. 09. 2023.)

Ti si Petar-Stijena. Tebi ću dati ključeve Kraljevstva nebeskoga - Mihael (29. 08. 2023.)

O ženo, velika je tvoja vjera! - Mihael (20. 08. 2023.)

19. nedjelja kroz godinu - Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2023.)

XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 07. 2023.)

Tko ne uzme križa, nije mene dostojan - Mihael (30. 06. 2023.)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo! - Mihael (23. 06. 2023.)

Dozva dvanaestoricu svojih učenika i posla ih - Mihael (16. 06. 2023.)

Duhovi - Presveto Trojstvo - Mihael (28. 05. 2023.)

Prepoznaše ga u lomljenju kruha - Mihael (21. 04. 2023.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (14. 04. 2023.)

Vazmeno trodnevlje - Mihael (06. 04. 2023.)

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (31. 03. 2023.)

Ja sam uskrsnuće i život - Mihael (24. 03. 2023.)

Ode, umije se pa se vrati gledajući - Mihael (17. 03. 2023.)

Izvor vode koja struji u život vječni - Mihael (10. 03. 2023.)

Lice mu zasja kao sunce - Mihael (03. 03. 2023.)

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava - Mihael (24. 02. 2023.)

Ljubite neprijatelje! - Mihael (17. 02. 2023.)

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (10. 02. 2023.)

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (02. 02. 2023.)

Blago siromasima duhom! - Mihael (26. 01. 2023.)

Isus će se roditi od Marije, zaručene za Josipa, sina Davidova - Mihael (16. 12. 2022.)

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (25. 11. 2022.)

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje! - Mihael (17. 11. 2022.)

XXXII. i XXXIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (04. 11. 2022.)

Svi sveti, Dušni dan - Mihael (21. 10. 2022.)

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu - Mihael (14. 10. 2022.)

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (06. 10. 2022.)

Sveti arkanđeli Mihael, Gabriel i Rafael - Mihael (29. 09. 2022.)

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (15. 09. 2022.)

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika - Mihael (09. 09. 2022.)

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (02. 09. 2022.)

Koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen - Mihael (26. 08. 2022.)

Doći će s istoka i zapada i sjesti za stol u kraljevstvu Božjem - Mihael (19. 08. 2022.)

20. nedjelja kroz godinu i Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2022.)

Srpanj, XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (01. 07. 2022.)

Za tobom ću kamo god ti pošao - Mihael (24. 06. 2022.)

Ti si Krist - Pomazanik Božji! - Mihael (17. 06. 2022.)

Presveto Trojstvo i Tijelovo - Mihael (10. 06. 2022.)

Sedma vazmena nedjelja i Duhovi-Pedesetnica - Mihael (27. 05. 2022.)

Četvrta i peta vazmena nedjelja – Mihael (05. 05. 2022.)

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu – Mihael (29. 04. 2022.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (22. 04. 2022.)

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (31. 03. 2022.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (25. 03. 2022.)

Blagovijest - Mihael (18. 03. 2022.)

Dok se molio, izgled mu se lica izmijeni - Mihael (11. 03. 2022.)

Osma nedjelja kroz godinu i Pepelnica - Mihael (25. 02. 2022.)

Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš - Mihael (18. 02. 2022.)

Blago vama, siromasi! Jao vama, bogataši! - Mihael (11. 02. 2022.)

Oni ostaviše sve i pođoše za njim - Mihael (04. 02. 2022.)

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima - Mihael (27. 01. 2022.)

Danas se ispunilo ovo Pismo - Mihael (21. 01. 2022.)

Rodio vam se spasitelj - Mihael (24. 12. 2021.)

Otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? - Mihael (17. 12. 2021.)

Što nam je činiti? - Mihael (10. 12. 2021.)

Svako će tijelo vidjeti spasenje Božje - Mihael (03. 12. 2021.)

Podignite glave, približuje se vaše otkupljenje - Mihael (26. 11. 2021.)

Ti kažeš: ja jesam kralj - Mihael (19. 11. 2021.)

Sabrat će svoje izabranike s četiri vjetra - Mihael (12. 11. 2021.)

Što imaš, prodaj i idi za mnom! - Mihael (08. 10. 2021.)

Mihael 500 (29. 09. 2021.)

Tko nije protiv nas, za nas je - Mihael (23. 09. 2021.)

Tko želi biti prvi, neka bude svima poslužitelj - Mihael (17. 09. 2021.)

Ti si Pomazanik-Krist! ... - Mihael (10. 09. 2021.)

Gluhima da je čuti, nijemima govoriti - Mihael (03. 09. 2021.)

Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske - Mihael (27. 08. 2021.)

Kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! - Mihael (21. 08. 2021.)

Velika mi djela učini Svesilni: uzvisi neznatne - Mihael (14. 08. 2021.)

Tražite ljepotu ovog ljeta - Mihael (09. 07. 2021.)

Arhiva vijesti

Linkovi