Vijesti // Arhiva

Godina: 2012, mjesec: ožujak

Hodočašće policijske kapelanije “Majka Božja Kamenitih vrata” na Udbinu

Subota, 31. 03. 2012.

U subotu 31. ožujka trideset i šest hodočasnika policijske kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata PU zagrebačke zajedno sa svojim kapelanom vlč. Davidom Klarićem hodočastilo je u Crkvu hrvatskih mučenika na Udbini. Ovoj grupi priključio se i djelatnik Odjela za suradnju s Vojnim ordinarijatom u RH gosp. Mario Dokmanić. 

Cijeli članak »

Komemoracija Josipu Joviću na Plitvicama

Subota, 31. 03. 2012.

Uz obilježavanje 21. obljetnice pogibije hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, palog na "krvavi Uskrs", 31. ožujka 1991. kao prve žrtve srpske agresije na Hrvatsku, u subotu 31. ožujka prijepodne u šumi na Plitvicama, mjestu Jovićeve pogibije, vojni biskup Juraj Jezerinac predvodio je kod spomen-obilježja molitvu s odrješenjem za Jovića i sve pale hrvatske branitelje.

Cijeli članak »

Duhovne vježbe vjernika vojnih kapelanija “Sv. Valentin” i “Sv. Petar i Pavao”

Subota, 31. 03. 2012.

Pripadnici Počasno zaštitne bojne, Pukovnije veze, Zapovjedništva HRZ-a i PZO-a i Zapovjedništva za potporu, u organizaciji vojnih kapelanije "Sveti Valentin", "Sveti Petar i Pavao" i Vojnog ordinarijata u RH, sudjelovali su na duhovnim vježbama na Malom Lošinju. Vježbe su se odvijale u vojarni "Kovčanje" od 27. do 30. ožujka 2012. godine. Voditelj duhovnih vježba bio je vojni kapelan o. Zdravko Barić. 

Cijeli članak »

Duhovne vježbe u Puli

Subota, 31. 03. 2012.

U vremenu od 27. do 30. ožujka u Puli su održane duhovne vježbe za vjernike vojne kapelanije „Svete Obitelji“ iz Velike Bune i vjernike vojne kapelanije „Sveti Ivan Krstitelj“ iz Požege. Duhovne vježbe predvodio je vojni kapelan vlč. Vlado Mandura koji je polaznike detaljno upoznao sa prorocima naše vjere. Euharistijsko slavlje predvodio je vlč. Mandura uz koncelebraciju vlč. Slaka Rajiča u pulskoj crkvi Gospe od Mora i u crkvi sv. Eufemije u Rovinju. U petak su duhovne vježbe završile sa hodočašćem u svetište Gospe Trsatske u zahvalu za sve što nam je dobri Bog podario. (A.M.)

Proljetne duhovne vježbe u Kuparima

Subota, 31. 03. 2012.

Duhovne vježbe za vojnike vojne kapelanije sv. Franje Asiškog iz Gospića održane su u Kuparima u razdoblju od 27. do 30. ožujka. Predavanja je vodio kapelan vlč. Ivan Blaževac, a na duhovnim vježbama sudjelovalo je oko dvadesetak vojnika. Tema proljetnih duhovnih vježbi bila je Kristova vojska. Kapelan vlč. Blaževac nastojao je uočiti probleme s kojima se susretala rimska vojska u Isusovo vrijeme i povezati ih s problemima današnjeg vojnika. Na poseban način je istaknuto kako su upravo vojnici bili ti koji su neposredni sudionici Kristove muke i uskrsnuća.

Cijeli članak »

Duhovne vježbe pripadnika ZZOD-a i GOMBR-e

Petak, 30. 03. 2012.

Pater Mirko Vukoja predvodio je duhovne vježbe za pripadnike Zapovjedništva za obuku i doktrinu u Osijeku i Gardijsko oklopno-mehanizirane brigade Vinkovci u vremenu od 27. do 30. ožujka. Duhovne vježbe organizirane su u Splitu s ciljem boljeg uvođenja časnika, dočasnika i vojnika u duhovni život.

Cijeli članak »

Aržano: misa zadušnica za poginulog Josipa Jovića

Petak, 30. 03. 2012.

U Aržanu je jutros, 30. ožujka 2012.godine  počelo obilježavanje 21. obljetnice pogibije hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, prve žrtve Domovinskog rata. Nakon posjeta obitelji Jović, na mjesnom groblju u Aržanu zapaljene su svijeće i položeni vijenci na grobu Josipa Jovića. Vijence su položili i svijeće zapalili članovi obitelji Jović, izaslanik MUP-a,načelnik PU S-D Ivica Tolušić,  predstavnici regionalne i lokalne vlasti, odnosno županije, te brojni gradonačelnici gradova i načelnici općina Splitsko-dalmatinske županije, predstavnici Udruga proizišlih iz Domovinskog rata te brojni građani. Molitvu na grobu pokojnog Josipa Jovića, kao i Misu u koncelebraciji s aržanskim župnikom don Antom Čipčićem te brojnim svećenicima, predvodio je generalni vikar Vojnog ordinarijata o. Jakov Mamić. 

Cijeli članak »

Blagoslov kapele i Dan GMTBR

Petak, 30. 03. 2012.

U kninskoj vojarni „Kralj Zvonimir“, u četvrtak 29. ožujka, upriličeno je svečano misno slavlje u povodu 5. obljetnice osnutka gmtbr i blagoslov kapelice „Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta“ istoimene vojne kapelanije, koja skrbi za pripadnike Oružanih snaga RH 2. mtb „PAUCI“ i PZO smještenih u vojarni Benkovac. U sklopu objekta u kom je smještena kapela uređeni su i uredi kapelanije te spomen soba u čast poginulih i nestalih „Pauka“.  

Cijeli članak »

Humanitarna korizmena akcija za djecu Dječjeg doma u Laduču

Četvrtak, 29. 03. 2012.

Policijska kapelanija "Majke Božje Kamenitih vrata" provela je i ove godine korizmenu akciju pod nazivom <i>Doniraj Dječjem domu u Laduču</i>. Razveselimo male stanovnike dječjeg doma kod Zaprešića i učinimo im uskrsne blagdane veselijima! Iskustvo prethodne godine kada je kapelanija, također, organizirala slično prikupljanje, bilo je korisno i poticajno da se nastavi i ove godine s akcijom u korizmi. Djelatnici PU zagrebačke i vjernici naše kapelanije aktivno su se uključili u prikupljanje pomoći djeci Dječjeg doma u Laduču.

Cijeli članak »

Priprava za Uskrs u Policijskoj akademiji

Srijeda, 28. 03. 2012.

U Policijskoj akademiji održana je duhovna priprava povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa. U 11 sati slavljena je sv. misa koju je predvodio vojni ordinarij Juraj Jezerinac uz koncelebraciju policijskog kapelana za Policijsku akademiju fra Frane Musuća.

Cijeli članak »

Priprava za Uskrs u dugoselskoj vojarni

Utorak, 27. 03. 2012.

Dana 27. ožujka vojni kapelan o. Ivan Magdić, vojni kapelan vojne kapelanije "Sv. Antuna Padovanskog" u Domu Glavnog stožera i vojni kapelan vlč. Željko Savić iz vojne kapelanije "Sv. Nikole Tavelića" u Središnjici EI, posjetili su vojarnu "Pukovnik Milivoj Halar" u Dugom Selu. Tom prigodom uz prethodni dogovor sa zapovjednikom vojarne organizirana je za pripadnike bojne NBKO uskrsna ispovijed. Poslije sakramenta pomirenja slavljena je sveta misa na kojoj se okupilo oko stotinjak vjernika. Misno slavlje predvodio je o. Ivan Magdić, koji se vojnicima obratio i prigodnom homilijom.

Uskrsna priprava za djelatnike Sektora za granicu, PP Samobor, PGP Zagreb i Bregana

Ponedjeljak, 26. 03. 2012.

U kući susreta Tabor u Samoboru održana je danas duhovna priprava povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, koju je vodio fra Zvjezdan Linić. Za noć Kristova uskrsnuća koje daruje svjetlo zapaljeno iskrom ljubavi koju Golgota nije mogla utrnuti pripravljali su se djelatnici PU zagrebačke (njih tridesetak) koji rade u Sektoru za granicu, PP Samobor, Postaji granične policije Zagreb i Postaji granične policije Bregana. Prije svete mise bila je mogućnost za ispovijed kod fra Zvjezdana. 

Cijeli članak »

Hodočašće polaznika Policijske akademije u Istru

Subota, 24. 03. 2012.

Skupina od pedeset hodočasnika predvođena kapelanom policijske kapelanije sv. Mihvovila – PA Zagreb, fra Franom Musićem krenula je ranim jutrom prema ciljevima u Istri: Eufrazijevoj bazilici u Poreču, župnoj crkvi sv. Jurja mučenika i sv. Eufemije u Rovinju, Valbandonu i Puli. 

Cijeli članak »

Duhovne vježbe za PU koprivničko-križevačku i PU osječko-baranjsku

Petak, 23. 03. 2012.

U UJ Valbandonu održane su duhovne vježbe za PU koprivničko-križevačku i PU osječko-baranjsku od 20. do 23. ožujka. Sudjelovao je dvadeset i jedan djelatnik. Ulogu voditelja imao je kapelan BSD-a i dušobrižnik policijske kapelanije sv. Vid za PU primorsko-goransku, p. Mirko Vukoja.

Cijeli članak »

Posljednji ispraćaj generala zbora Imre Agotića

Četvrtak, 22. 03. 2012.

Posljednji ispraćaj generala zbora Imre Agotića održan je danas, 22. ožujka na zagrebačkom groblju Mirogoj. Ispraćaj je predvodio vojni biskup Juraj Jezerinac, a generala su na posljednje počivalište došli ispratiti najviši civilni i vojni dužnosnici među kojima Predsjednik RH Ivo Josipović, predsjednici Sabora i Vlade Boris Šprem i Zoran Milanović, generali te obitelj i prijatelji. Od generala Agotića prigodnim govorima oprostili su se načelnik Glavnog stožera general pukovnik Drago Lovrić, generalni vikar Vojne biskupije o. Jakov Mamić te generalovi prijatelji Marko Petrošević i Vinko Šebrek.

Cijeli članak »

“Zdrav život i ovisnosti”

Četvrtak, 22. 03. 2012.

U 91. zrakoplovnoj bazi vojna kapelanija sv. Petra i Pavla HRZ i PZO-a, 22. ožujka 2012., organizirala je predavanje na temu <i>Zdrav život i ovisnosti. </i> Na poziv vojnog kapelana o. Viktora Grbeše predavanje je održao neuropsihijatar i alkoholog dr. sc. Darko Breitenfeld. Kroz svoje bogato iskustvo rada sa ljudima, predavač je veliki broj zainteresiranih djelatnika upoznao sa problemima ovisnosti adolscenata, nasiljem u društvu i obitelji uzrokovanom ovisnošću i dimenzijom vjere kao ključu rješavanja problema.

Uskrsna priprava za djelatnike PP Medveščak i PP Maksimir

Četvrtak, 22. 03. 2012.

U župnoj crkvi sv. Petra u Vlaškoj ulici u Zagrebu održana je uskrsna duhovna priprava za djelatnike Policijskih postaja: Medveščak i Maksimir. Predvođeni svojim načelnicima, gosp. Juricom Miočićem i gosp. Josom Žugajem, već tradicionalno, svake godine, djelatnici ove dvije postaje duhovno se pripravljaju u ovoj župi za najveći kršćanski blagdan Uskrs. Duhovnoj pripravi prisustvovao je i djelatnik Odjela za suradnju s VO u RH gosp. Mario Dokmanić. 

Cijeli članak »

Duhovno predavanje uoči Uskrsa u Karlovcu

Četvrtak, 22. 03. 2012.

Dana 22. ožujka u prostorijama PU karlovačke fra Anto Barišić iz karlovačke župe „Presvetoga Trojstva“ uz nazočnost dekana karlovačkog vojnog dekanata prečasnog Andriju Markača djelatnicima policijske uprave održao je duhovno predavanje na temu Korizma – put do Uskrsa. Na prigodnom predavanju koje se za djelatnike policije održava uoči najvećih katoličkih blagdana te uoči Dana policije, nazočni su bili predstavnici iz svih policijskih postaja Policijske uprave karlovačke predvođeni načelnikom PU, gospodinom Josipom Ćelićem.

Uskrsna duhovna priprava za djelatnike PP Velika Gorica i PAP Pleso

Srijeda, 21. 03. 2012.

Dvadesetak djelatnika PU zagrebačke koji rade u ustrojstvenim jedinicama PP Velika Gorica i PAP Pleso, predvođeni svojim načelnicima gosp. Evelinom Mustapićem i gosp. Marijanom Burićem, sudjelovalo je na duhovnoj obnovi pred Uskrs koja je održana, 21. ožujka, u župnoj crkvi bl. Alojzija Stepinca u Velikoj Gorici. Mogućnost ispovijedi imali su svi koji su to željeli.

Cijeli članak »

Odavanje počasti stradalim hrvatskim braniteljima

Srijeda, 21. 03. 2012.

U organizaciji 93. zrakoplovne baze Hrvastkog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) danas 21. ožujka na 19. obljetnicu pogibije pripadnika postrojbe koji su poginuli od 18. do 23. ožujka g. 1993 u Škabrnji u obrani dostignutih crta u VRO „Maslenica“ održan je Susret sjećanja i odavanje počasti stradalim hrvatskim braniteljima.

Cijeli članak »

Razvoj vojnog dušobrižništva u suradnji s vojskom SAD-a

Utorak, 20. 03. 2012.

Vojna biskupija u Republici Hrvatskoj u suradnji s zapovjednikom vojnih kapelana USEUCOM-a, brigadirom Brianom Van Sickleom, započela je intenzivniju suradnju s vojnim dušobrižništvom vojske SAD-a. "Hrvatska je nada pomirenja u regiji" rekao je brigadir Van Sickle u rujnu 2010. za posjeta Vojnom ordinarijatu u RH. Tom prigodom se brigadir Van Sickle službeno, ispred američke strane, ispričao Vojnom ordinarijatu u RH za propust 1998. godine kada je Republika Hrvatska trebala biti domaćin konferencija IMCC (International Military Chiefs of Chaplains Conference) no nespretno je procijenjeno da zbog navodnog rata u regiji konferencija u Zagrebu neće biti sigurna. 

Cijeli članak »

Proslava blagdana sv. Josipa, zaštitnika Hrvatske

Ponedjeljak, 19. 03. 2012.

U kapeli 91. zrakoplovne baze HRZ i PZO svečano je proslavljen blagdan svetog Josipa. Misnom slavlju nazočili su brigadni general Ivan Konc, načelnik stožera HRZ-a i PZO-a, brigadir Darko Brajković, zapovjednik 91. zb. te brojni djelatnici postrojbi koje rade na Plesu. 

Cijeli članak »

Sv. Josip u kapeli Vojno administrativnog sjedišta

Ponedjeljak, 19. 03. 2012.

Na blagdan sv. Josipa u kapelici Vojno administrativnog sjedišta MORH-a i GS OS RH slavljena je sveta misa. Sveto misno slavlje predvodio je vojni kapelan Željko Savić. Kako je godišnjica smrti prerano preminule djelatnice GS OS RH, naše drage kolegice Marine Rukavine, svetu misu prikazali smo za nju. U misnom slavlju sudjelovao je velik broj djelatnika Administrativnog sjedišta „Croatia“.

Cijeli članak »

Josipovo u Zaprešiću

Ponedjeljak, 19. 03. 2012.

Ratna škola "Ban Josip Jelačić" i ove je godine dan svog zaštitnika, blagdan sv. Josipa, obilježila u Zaprešiću. Tradicija je da svaka generacija polaznika položi cvijeće na grobnicu bana Josipa Jelačića, velikana hrvatske povijesti, čije su odlike uzor hrvatskim vojnicima i danas. Delegaciji Ratne škole ove se godine pridružio ministar obrane RH, gospodin Ante Kotromanović.

Cijeli članak »

Križni put Hrvatske vojske i policije na zagrebačkom Ksaveru

Ponedjeljak, 19. 03. 2012.

Križni put Hrvatske vojske i policije na IV. korizmenu nedjelju 18. ožujka na Ksaverskom perivoju u Zagrebu predvodio je vojni biskup mons. Juraj Jezerinac. Biskup, generalni vikar Vojnog ordinarijata o. Jakov Mamić, vikar za pastoral don Josip Stanić i vojni i policijski kapelani, te pripadnici Počasno-zaštitne bojne, vojnici, policajci i vatrogasci, kadeti Hrvatske vojske i polaznici Policijske akademije u koloni iza križa i zastava stigli su do perivoja od zgrade Vojnog ordinarijata, gdje su im se na križnom putu pridružili mnogobrojni vjernici te ksaverski župnik fra Nikola Barun, TOR.

Cijeli članak »

Proljetni turnus duhovnih vježbi

Petak, 16. 03. 2012.

Duhovne vježbe za vjernike vojnih kapelanija „Blaženog Ivana Merza“ iz Slunja, „Svetog Martina Tourskog“ iz Delnica i „Svetog Franje Asiškog“ iz Gospića u ovogodišnjem proljetnom turnusu održane su od 13. do 16. ožujka u Puli. Isusova molitva – Oče naš, bila je tema razmatranja ovih duhovnih vježbi koje je vodio p. Mirko Vukoja, vojni kapelan u Delnicama.

Cijeli članak »

Proljetni turnus duhovnih vježbi u Malom Lošinju

Petak, 09. 03. 2012.

U vremenu od 6. do 9. ožujka 2012. godine održane su duhovne vježbe na temu <i>Hod prema onome što ne prolazi</i>. Na duhovnim vježbama sudjelovalo je tridesetak djelatnika: iz Inženjerijske pukovnije Karlovac, HVU-a „Petar Zrinski“ i Zapovjedništva HRZ i PZO-a u vojarni „Kovčanje“ na Malom Lošinju. Voditelj duhovnih vježbi bio je vlč. David Klarić, kapelan, policijske kapelanije „Majka Božja Kamenitih vrata“ u Zagrebu.

Cijeli članak »

Duhovne vježbe za PU primorsko-goransku i PU karlovačku

Petak, 09. 03. 2012.

U vremenu od 6. do 9. ožujka u UJ Valbandonu održane su duhovne vježbe za dvije Policijske uprave: PU primorsko-goransku i PU karlovačku - s kojima je započeo proljetni turnus duhovnih vježbi za Policiju. Na vježbama je sudjelovalo trinaest djelatnika. Voditelj je bio p. Stjepan Harjač, dekan i policijski kapelan za MUP Zagreb, Sjedište i Ravnateljstvo.

Cijeli članak »

Zahvalni Bogu za završetak specijalističke obuke u Bojni veze

Ponedjeljak, 05. 03. 2012.

U ponedjeljak 5. ožujka u kapeli vojne kapelanije „Sv. Petra i Pavla“ HRZ i PZO-a u 91. zrakoplovnoj bazi na Plesu, slavljena je sveta misa zahvalnica za uspješan završetak specijalističe obuke obučne satnije bojne veze, pukovnije veze. Sv. misu predslavio je vojni kapelan o. Viktor Grbeša. Pedesetak se vojnika sa svojim zapovjednicima, poručnikom Robertom Vidačkovićem i Damirom Maškovićem, zahvalilo Bogu za uspješan završetak specijalistićke obuke. 

Ispraćaj 19. hrvatskog kontigenta HRVCON-a u ISAF

Petak, 02. 03. 2012.

Svečani ispraćaj 19. hrvatskog kontigenta Oružanih snaga (HRVCON-a) - u kojem je i vojni kapelan Alojz Kovaček - u područje mirovne operacije ISAF u Afganistanu održan je danas, u petak, 2. ožujka 2012., u 91. zrakoplovnoj bazi HRZ i PZO na zagrebačkom aerodromu Pleso. Ispraćaju su nazočili izaslanik Predsjednika republike Ive Josipovića, Zlatko Gareljić, ministar obrane Ante Kotromanović, načelnik GS OS RH general pukovnik Drago Lovrić, vojni ordinarij Juraj Jezerinac, zamjenik načelnika GS OS za operacije, kontraadmiral Zdenko Simičić te brojni drugi.

Cijeli članak »

Križni put VoB HKoV-a

Petak, 02. 03. 2012.

Svake godine kroz korizmeno vrijeme, djelatnici Vojno-obavještajne bojne HKoV-a i djelatnici Opslužnivštva vojarne „Sv. Petar“ spominju se muke Kristove, te na tu nakanu mole kroz 14 postaja križnog puta koje je Isus prolazio od svoje osude na smrt do polaganja tijela u grob. Danas je pobožnost križnog puta predvodio vojni kapelan VK „Sv. Petra i Pavla apostola“, fra Marijan Jelušić, koji nas je kroz razmatranja postaja uvodio kako o Isusovim mukama tako i o križnom putu hrvatskog naroda koji je kroz povijest ostao na svom te kroz razne nedaće stekao svoju samostalnost. (N.V.)

Vlč. Alojz Kovaček drugi put u mirovnoj misiji u Afganistanu

Petak, 02. 03. 2012.

Među pripadnicima 19. hrvatskoga kontingenta koji 2. ožujka odlaze u mirovnu misiju u Afganistan nalazi se i vlč. Alojz Kovaček, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije i vojni kapelan Gardijsko-oklopne mehanizirane brigade (GOMB). Vlč. Kovačeku ovo je drugi odlazak u ISAF-ovu mirovnu misiju – u prvoj je bio 2009. godine. Pripreme za ponovni odlazak u Afganistan traju posljednjih šest mjeseci u tijeku kojih je nastojao što bolje upoznati sve pripadnike kontingenta, susrećući ih na nedjeljnim misama za njihove priprave na poligonu, ali i u slobodno vrijeme, kada je njegova nazočnost bila dobrodošla jer su mu se kroz neformalne razgovore rado obraćali sa svojim pitanjima, promišljanjima, problemima. 

Cijeli članak »

Hodočašće vjernika Vojne kapelanije „Sv. Petar i Pavao“ u Krašić

Četvrtak, 01. 03. 2012.

Djelatnici 91. zrakoplovne baze - u znak zahvalnosti blaženom Alojziju Stepincu, kardinalu Franji Kuhariću, vojnom ordinariju Juraju Jezerincu i varaždinskom biskupu Josipu Mrzljaku, koji potječu iz krašićkog kraja - hodočastili su u dolinu kardinala. Hodočašće je započelo obilaskom muzeja blaženom Alojziju Stepincu uz stručno vodstvo kustosice s. Anđelite Šokić. Nakon molitve na grobu blaženika u zagrebačkoj katedrali hodočasnici su krenuli prema Krašiću. Misno slavlje u crkvi Presvetog Trojstva Krašiću predslavio je vojni biskup Juraj Jezerinac u koncelebraciji kapelana HRZ i PZO-a, o. Viktora Grbeše. Svetoj misi prisustvovali su zapovjednik HRZ i PZO-a, brigadni general Dražen Šćuri, zapovjednik 91. zb, Darko Brajković, djelatnici HRZ i PZO-a, 91. zb, ZzP-a, 2. bojne veze pukovnije veze.

Cijeli članak »

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Poče ih slati - Mihael (12. 07. 2024.)

Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju - Mihael (05. 07. 2024.)

Djevojko! Zapovijedam ti, ustani! - Mihael (01. 07. 2024.)

Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju? - Mihael (26. 06. 2024.)

X. i XI. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 06. 2024.)

Duh istine upućivat će vas u svu istinu – Mihael (17. 05. 2024.)

Neka i oni budu jedno kao i mi! - Mihael (09. 05. 2024.)

Peta i šesta vazmena nedjelja - Mihael (26. 04. 2024.)

Pastir dobri život svoj polaže za ovce - Mihael (19. 04. 2024.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (11. 04. 2024.)

Deklaracija “Dignitas infinita” o ljudskom dostojanstvu (08. 04. 2024.)

Deklaracija Dikasterija za nauk vjere "Dignitas infinita o ljudskom dostojanstvu" objavljena na svetkovinu Blagovijesti - Navještenja Gospodinova 8. travnja 2024. u Vatikanu.

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (05. 04. 2024.)

Nedjelja Muke Gospodnje - Cvjetnica - Mihael (22. 03. 2024.)

Ako pšenično zrno, pavši na zemlju, umre, donosi obilat rod - Mihael (14. 03. 2024.)

Bog je poslao Sina na svijet da se svijet spasi po njemu - Mihael (07. 03. 2024.)

Ovo je Sin moj ljubljeni - Mihael (26. 02. 2024.)

Iskušavao ga Sotona, a anđeli mu služahu. - Mihael (16. 02. 2024.)

Četvrta nedjelja došašća, Božić - Mihael (22. 12. 2023.)

Među vama stoji koga vi ne poznate - Mihael (15. 12. 2023.)

Poravnite staze Gospodnje - Mihael (08. 12. 2023.)

Bdijte jer ne znate kad će se domaćin vratiti - Mihael (30. 11. 2023.)

Sjest će na prijestolje slave svoje i razlučiti jedne od drugih - Mihael (24. 11. 2023.)

U malome si bio vjeran, uđi u radost gospodara svoga! - Mihael (17. 11. 2023.)

Podajte caru carevo, a Bogu Božje - Mihael (20. 10. 2023.)

Koga god nađete, pozovite na svadbu - Mihael (13. 10. 2023.)

Vinograd će iznajmiti drugim vinogradarima - Mihael (06. 10. 2023.)

Zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar? - Mihael (23. 09. 2023.)

Opraštaj, kažem ti, ne do sedam puta,  nego do sedamdeset puta sedam! - Mihael (14. 09. 2023.)

Ako te posluša, stekao si brata - Mihael (08. 09. 2023.)

Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe - Mihael (01. 09. 2023.)

Ti si Petar-Stijena. Tebi ću dati ključeve Kraljevstva nebeskoga - Mihael (29. 08. 2023.)

O ženo, velika je tvoja vjera! - Mihael (20. 08. 2023.)

19. nedjelja kroz godinu - Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2023.)

XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 07. 2023.)

Tko ne uzme križa, nije mene dostojan - Mihael (30. 06. 2023.)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo! - Mihael (23. 06. 2023.)

Dozva dvanaestoricu svojih učenika i posla ih - Mihael (16. 06. 2023.)

Duhovi - Presveto Trojstvo - Mihael (28. 05. 2023.)

Prepoznaše ga u lomljenju kruha - Mihael (21. 04. 2023.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (14. 04. 2023.)

Vazmeno trodnevlje - Mihael (06. 04. 2023.)

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (31. 03. 2023.)

Ja sam uskrsnuće i život - Mihael (24. 03. 2023.)

Ode, umije se pa se vrati gledajući - Mihael (17. 03. 2023.)

Izvor vode koja struji u život vječni - Mihael (10. 03. 2023.)

Lice mu zasja kao sunce - Mihael (03. 03. 2023.)

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava - Mihael (24. 02. 2023.)

Ljubite neprijatelje! - Mihael (17. 02. 2023.)

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (10. 02. 2023.)

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (02. 02. 2023.)

Blago siromasima duhom! - Mihael (26. 01. 2023.)

Isus će se roditi od Marije, zaručene za Josipa, sina Davidova - Mihael (16. 12. 2022.)

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (25. 11. 2022.)

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje! - Mihael (17. 11. 2022.)

XXXII. i XXXIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (04. 11. 2022.)

Svi sveti, Dušni dan - Mihael (21. 10. 2022.)

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu - Mihael (14. 10. 2022.)

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (06. 10. 2022.)

Sveti arkanđeli Mihael, Gabriel i Rafael - Mihael (29. 09. 2022.)

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (15. 09. 2022.)

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika - Mihael (09. 09. 2022.)

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (02. 09. 2022.)

Koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen - Mihael (26. 08. 2022.)

Doći će s istoka i zapada i sjesti za stol u kraljevstvu Božjem - Mihael (19. 08. 2022.)

20. nedjelja kroz godinu i Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2022.)

Srpanj, XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (01. 07. 2022.)

Za tobom ću kamo god ti pošao - Mihael (24. 06. 2022.)

Ti si Krist - Pomazanik Božji! - Mihael (17. 06. 2022.)

Presveto Trojstvo i Tijelovo - Mihael (10. 06. 2022.)

Sedma vazmena nedjelja i Duhovi-Pedesetnica - Mihael (27. 05. 2022.)

Četvrta i peta vazmena nedjelja – Mihael (05. 05. 2022.)

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu – Mihael (29. 04. 2022.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (22. 04. 2022.)

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (31. 03. 2022.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (25. 03. 2022.)

Blagovijest - Mihael (18. 03. 2022.)

Dok se molio, izgled mu se lica izmijeni - Mihael (11. 03. 2022.)

Osma nedjelja kroz godinu i Pepelnica - Mihael (25. 02. 2022.)

Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš - Mihael (18. 02. 2022.)

Blago vama, siromasi! Jao vama, bogataši! - Mihael (11. 02. 2022.)

Oni ostaviše sve i pođoše za njim - Mihael (04. 02. 2022.)

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima - Mihael (27. 01. 2022.)

Danas se ispunilo ovo Pismo - Mihael (21. 01. 2022.)

Rodio vam se spasitelj - Mihael (24. 12. 2021.)

Otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? - Mihael (17. 12. 2021.)

Što nam je činiti? - Mihael (10. 12. 2021.)

Svako će tijelo vidjeti spasenje Božje - Mihael (03. 12. 2021.)

Podignite glave, približuje se vaše otkupljenje - Mihael (26. 11. 2021.)

Ti kažeš: ja jesam kralj - Mihael (19. 11. 2021.)

Sabrat će svoje izabranike s četiri vjetra - Mihael (12. 11. 2021.)

Što imaš, prodaj i idi za mnom! - Mihael (08. 10. 2021.)

Mihael 500 (29. 09. 2021.)

Tko nije protiv nas, za nas je - Mihael (23. 09. 2021.)

Tko želi biti prvi, neka bude svima poslužitelj - Mihael (17. 09. 2021.)

Ti si Pomazanik-Krist! ... - Mihael (10. 09. 2021.)

Gluhima da je čuti, nijemima govoriti - Mihael (03. 09. 2021.)

Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske - Mihael (27. 08. 2021.)

Kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! - Mihael (21. 08. 2021.)

Velika mi djela učini Svesilni: uzvisi neznatne - Mihael (14. 08. 2021.)

Tražite ljepotu ovog ljeta - Mihael (09. 07. 2021.)

Arhiva vijesti

Linkovi