Vijesti // Arhiva

Godina: 2012, mjesec: lipanj

Obljetnica 111. riječke brigade

Subota, 30. 06. 2012.

Prigodom obilježavanja 21. obljetnice legendarne 111. riječke brigade položeni su vijenci u Aleji branitelja na Drenovi u Rijeci a potom slavljena misa na Zametu za sve poginule pripadnike ove dragovoljačke jedinice. Još jedanput bilo je očito po broju sudionika koliko smo dozvolili da nas u miru suprotstave i rastoče zajedništvo i slogu što nas je krasila dok je bilo najgore. Svi pozivi na zbijanje redova i nadilaženje osobnih sitnih interesa poradi golemog zajedničkog dobra, ostaju bez vidljivog učinka. Bog neka nam se svima smiluje.

Započelo ljetovanje mladih na Malom Lošinju

Subota, 30. 06. 2012.

U vojarni "Kovčanje" na Malom Lošinju s prvom skupinom od 40 djece djelatnika MORH-a i GS OS započelo je ljetovanje mladih. Ovu skupinu prati i animira vojni kapelan iz Zemunika o. Ivo Topalović ite dvojica pomoćnika kapelana: satnik Antun Mandić i poručnik Mario Barišić uz nazočnost medicinske sestre Mirne Ignjac. Mladići su oduševljeni ambijentom vojarne i smještajem.

Petrovo i Pavlovo u Vojno-obavještajnoj bojni HKoV-a

Petak, 29. 06. 2012.

U ogulinskom naselju Sveti Petar, već tradicionalno u zajedništvu sa mjesnim pučanstvom, djelatnici Vojno-obavještajne bojne HKoV kao i djelatnici vojarne „Sv. Petar“ svečanim misnim slavljem obilježavaju Dan svoje VK „Sv. Petra i Pavla apostola“ kao i Dan vojarne „Sveti Petar“. Misu je predslavio vojni kapelan fra Marko Medo uz koncelebraciju vojnih kapelana, te svećenika ogulinskog dekanata, domaćeg župnika mons. Tomislava Rogića i fra Marijana Jelušića vojnog kapelana VK „Sv. Petra i Pavla apostola“ iz Ogulina.

Cijeli članak »

Dan Vojne kapelanije “Sv. Petar i Pavao” u HRZ i PZO

Petak, 29. 06. 2012.

U kapelici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane na Plesu obilježen je Dan vojne kapelanije „Sv. Petra i Pavla“. Obilježavanje je započelo svetom misom koju je predvodio vojni ordinarij, mons. Juraj Jezerinac u koncelebraciji s biskupskim vikarom za pastoral p. Josipom Stanićem, kapelanom vojne kapelanije “Sv. Petra i Pavla” (HRZ i PZO) o. Viktorom Grbešom i kapelanima o. Ivanom Magdićem i vlč. Slavkom Rajićem.

Cijeli članak »

Blagoslov kapele sv. Jeronima u PU osječko-baranjskoj

Četvrtak, 28. 06. 2012.

U zgradi policijske uprave osječko-baranjske u četvrtak 28. lipnja, s početkom 11.00 sati održano je svečano misno slavlje i blagoslov kapele Sv. Jeronim, istoimene policijske kapelanije. U sklopu objekta u kom je smještena kapela uređen je i ured kapelanije. Misno slavlje je predvodio vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac, uz koncelebraciju vojnih kapelana vlč. Ante Mihaljevića, p. Dragana Majića, policijskog kapelana p. Željka Rakošeca te p. Mate Božinovića.

Cijeli članak »

U Glini obilježena 21. obljetnica oružanog otpora srpskom agresoru

Utorak, 26. 06. 2012.

U Glini je 26. lipnja polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno križa na trgu bana Josipa Jelačić na mjestu srušene crkve u Domovinskom ratu, te na grobu Tomislava Roma, poginulog policajca koji je kao 20-godišnjak izgubio život braneći domovinu u napadu na glinsku policijsku postaju, te Misom za poginule branitelje, obilježena 21. obljetnica napada velikosrpskih pobunjenika na PP Glina, a koja se obilježava kao početak oružanog otpora srpskom agresoru u glinskom kraju tijekom Domovinskog rata.

Cijeli članak »

Misa za domovinu u kapeli Ivana Pavla II. u Valbandonu

Ponedjeljak, 25. 06. 2012.

Misa uoči proslave Dana hrvatske državnosti održana je 21. lipnja u Valbandonu u policijskoj kapelaniji sv. Maura. Nazočilo je stotinjak djelatnika policije i vojske s područja Istarske županije na čelu sa svim zapovjednicima policijskih postaja. Svečano euharistijsko slavlje, uz nekoliko svećenika iz susjednih župa, predvodio je porečki i pulski biskup u miru mons. Ivan Milovan. U nadahnutoj propovijedi podsjetio je nazočne na vrijednosti koje svakom pojedincu donosi domovina, navodeći pritom barda hrvatskog pjesništva S. S. Kranjčevića, kako "domovina nisu samo polja, šume, more već i ljudi. Simbioza svega onog što čini ljudski život ljepšim i boljim u hodu prema vječnom blaženstvu", završio je biskup Milovan svoju homiliju.

Cijeli članak »

20. obljetnica pogibije pilota Antuna Radoša

Nedjelja, 24. 06. 2012.

U nedjelju 24. lipnja na gradskom groblju Mirogoj obilježena je obljetnica pogibije pilota, brigadira Antuna Radoša. Brigadir Antun Radoš poginuo je u svojoj 43. godini života, 24. lipnja 1992. godine leteći na prvome hrvatskome MIG-u 21 u borbenoj akciji sprječavanja bombardiranja Slavonskog Broda. Posmrtno je promaknut u čin brigadira i odlikovan Redom kneza Domagoja s ogrlicom, zatim Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, kao i Spomenicom Domovinskog rata. 

Susret djelatnika Vojnog ordinarijata u Donjoj Stubici

Četvrtak, 21. 06. 2012.

Proljetni susret djelatnika Vojnog ordinarijata i pomoćnika vojnih i policijskih kapelana u Donjoj Stubici, u hotelu „Terme Jezerčica“, održan je od ponedjeljka 18. lipnja do četvrtka 21. lipnja o temi: „Isusov učenik - laik u crkvenoj službi kao svjedok u suvremenom svijetu“. Predavanja je održao dr. Ivan Bodrožić, profesor na splitskom Katoličkom bogoslovnom fakultetu. Prvoga radnog dana u posjet sudionicima došao je i vojni biskup mons. Juraj Jezerinac, koji je i predvodio misu u zajedništvu s predavačem i vojnim kapelanom fra Markom Medom, koji je kroz sve dane bio sa sudionicima susreta.

Cijeli članak »

Tradicionalno vojno hodočašće u Remete

Četvrtak, 21. 06. 2012.

U četvrtak, 21. lipnja održano je trinaesto hodočašće kapelanije "Sv. Petra i Pavla" od zagrebačke katedrale do svetišta MB Remetske. Hodočašće je nazvano "Tragom hrvatskih kardinala" jer su kardinal Stepinac i Kuharić često hodočastili sami ili s vjernicima u to staro zagrebačko svetište moleći Majku Božju za zagovor i Boga za pomoć hrvatskom narodu, crkvi i domovini. 

Cijeli članak »

Posjet biskupa Milovana postaji obalnog motrenja Mali Lošinj

Srijeda, 20. 06. 2012.

Dana 19. i 20. lipnja postaju obalnog motrenja Mali Lošinj (vojarna "Tovar") posjetili su biskup Ivan Milovan, don Ivan Borić policijski kapelana i duhovnik za vojsku, te don Stipan Mišura župnik u Župi Rabac.  Drugog dana slavljena je sveta misa na postaji obalnog motrenja Mali Lošinj koju je predvodio biskup i na kojoj su sudjelovali djelatnici POM te nekoliko gostiju iz vojarne "Kovčanje", djelatnika Doma glavnog stožera.

Dan vojne kapelanije u Požegi

Srijeda, 20. 06. 2012.

U požeškoj vojarni 123. brigade HV proslavljen je zaštitnik postrojbe Središta za obuku i doktrinu logistike "Sveti Ivan Krstitelj" i 10. obljetnica izgradnje vojne kapelice. Euharistijsko slavlje predvodio je vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac uz mnoštvo vojnih kapelana. Na početku misnog slavlja zapovjednik vojarne 123. brigade HV pukovnik Ivica Pejaković uputio je riječi dobrodošlice vojnom biskupu i svim vojnim kapelanima kao i riječi podrške svim djelatnicima i vojnicima. Na kraju misnog slavlja riječi zahvale uputio je domaćin vojni kapelan vlč. Željko Volarić.

Cijeli članak »

Molitvom obilježili 20. obljetnicu HVIDR-e Požeško-slavonske županije

Ponedjeljak, 18. 06. 2012.

Molitvom uz polaganje vijenca i paljenje svijeća u Požegi je obilježena 20. obljetnica osnutka HVIDR-e Požeško-slavonske županije. Molitvu je predvodio vojni kapelan vlč. Željko Volarić koji je u Gradskoj kući blagoslovio zastavu kumstva HVIDR-e.

Nova kapela u Policijskoj kapelaniji “Sv. Mauro” u Istri

Nedjelja, 17. 06. 2012.

Providnošću Božjom i marom don Ive Borića, policijskog kapelana i duhovnika za vojsku, jedna je građevina u odmaralištu MUP- u Valbandonu pokraj Fažane, u vrlo kratkom roku pretvorena u sakralni objekt. Prema zamisli, bit će posvećena blaženiku Ivanu Pavlu II. 

Cijeli članak »

Biskup predvodio slavlje franjevki u Kloštar-Ivaniću

Subota, 16. 06. 2012.

Na svetkovinu Prečistog srca Blažene Djevice Marije, u subotu 16. lipnja, vojni ordinarij Juraj Jezerinac predvodio je misno slavlje u istoimenoj samostanskoj kapeli školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina u Kloštar-Ivaniću. U slavlju kojim je proslavljena i 70. obljetnica postojanja Provincije redovnicama iz samostana u Kloštar-Ivaniću pridružile su se i sestre iz provincijskih kuća u Zagrebu.

Cijeli članak »

Susret vojnih kapelana zračnih snaga NATO zemalja

Petak, 15. 06. 2012.

Radni susret vojnih kapelana zračnih snaga NATO zemalja održan je u Berlinu od 11. do 15. lipnje ove godine. Na susretu, koji ima tradiciju od 1952., bilo je osamnaest dušobrižnika koji obavljaju svoju službu u trinaest zemalja koje pripadaju NATO savezu: SAD, Velika Britanija, Njemačka, Poljska, Kanada, Španjolska, Danska, Grčka, Norveška, Nizozemska, Litva, Slovenija i Hrvatska. Njemačke domaćine predstavljali su katolički vojni dekan, mons. Joachim Simon i evangelistički vojni dekan Dirk Voos.

Cijeli članak »

Blagdan sv. Vida i obljetnica uspostave policijske kapelanije

Petak, 15. 06. 2012.

Povodom blagdana sv. Vida, zaštitnika Riječke biskupije i grada Rijeke u 18 sati bila je svečana procesija od katedrale sv. Vida u Rijeci, preko Korza do Trga riječke rezolucije, gdje je svetu misu predvodio nadbiskup, mons. Nikola Eterović, glavni tajnik Sinode biskupa uz ostale biskupe metropolije i brojne svećenike. Uz kapelana PK sv. Vida, p. Mirka, u koncelebraciji je sudjelovao don Josip Stanić, pastoralni vikar Vojnog ordinarijata.

Cijeli članak »

Slavlje u bazilici Srca Isusova

Petak, 15. 06. 2012.

Na svetkovinu Presvetog Srca Isusova, u petak 15. lipnja, svečano misno slavlje u bazilici Srca Isusova u Zagrebu predvodio je vojni ordinarij Juraj Jezerinac. Koncelebrirali su provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove o. Ante Tustonjić zamjenik biskupskoga vikara za grad Zagreb mons. Zvonimir Sekelj, župnici Maksimirsko-trnjanskoga dekanata predvođeni dekanom preč. Alojzijem Žlebečićem te isusovci iz rezidencije u Palmotićevoj. Dobrodošlicu biskupu Jezerincu izrekao je rektor bazilike o. Marijan Steiner.

Cijeli članak »

Susret s vodstvom MMI-a, Military Ministries International

Četvrtak, 14. 06. 2012.

Vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac i generalni vikar Vojne biskupije o. Jakov mamić susreli su se s predstavnicima međunarodne organizacije (koja okuplja preko 140 zemalja) MMI - Military Ministries International. MMI je međunarodna volonterska kršćanska organizacija koja okuplja aktivne i umirovljene časnike i vojnike s ciljem promicanja kršćanskih vrijednosti u vojsci kroz konferencije, etičke seminare, duhovne vježbe, retreat treninge. U posjetu Vojnoj biskupiji došli su: umirovljeni pukovnik vojske Velike Britanije, David Baldwin voditelj AMI organizacije (Apostolat Militaire International), Grozdan Stoevski, vođa MMI tima za Europu, umirovljeni pukovnik vojske Velike Britanije, Jos McCabe, izvršni direktor MMI, umirovljeni satnik vojske Velike Britanije, Mike Terry, te umirovljeni komodor vojske Velike Britanije, Brian Parker, potpredsjednik Asocijacije vojnog kršćanskog bratstva.

Cijeli članak »

Početak priprema za 20. vojno-redarstveno hodočašće u Mariju Bistricu

Četvrtak, 14. 06. 2012.

U Vojnom ordinarijatu započele su pripreme 20. hodočašća Hrvatske vojske, policije i branitelja u Mariju Bistricu na kojem su se okupili predstavnici Vojnog ordinarijata kao organizatora hodočašća, te predstavnici Ministarstva branitelja, službi MORH-a i Glavnog Stožera te MUP-ova Odjela za suradnju s Vojnim ordinarijatom.

Cijeli članak »

Dan Vojne kapelanije “Sv. Antun Padovanski” u Domu Glavnog stožera

Srijeda, 13. 06. 2012.

U Administrativnom sjedištu MORH-a GS OS RH u Zagrebu, 13. lipnja, svečano je proslavljen dan vojne kapelanije sv. Antuna Padovanskog u Domu Glavnog stožera. Misno slavlje predvodio je vojni ordinarij u RH, mons. Juraj Jezerinac, uz koncelebraciju vojnih kapelana zagrebačkog vojnog dekanata, fra. Marka Mede, vlč. Slavka Rajiča, vlč. Željka Savića, te domaćina o. Ivana Magdića. 

Cijeli članak »

Humanitarni turnir u Domu Glavnog stožera

Utorak, 12. 06. 2012.

U organizaciji Doma Glavnog stožera OS održan je 2. humanitarno-memorijalni malonogometni turnir za obitelj Marija Čmarec, na sportskom terenu AS MORH-a i GS OS RH. Na početku turnira pozdravnu riječ uputio je zapovjednik Doma glavnog stožera bojnik Krešimir Maras. Uslijedio je kratki blagoslov kojega je podijelio vojni kapelan O. Ivan Magdić. Na turnir se prijavilo osam ekipa jedna od njih bila je ekipa Vojnog ordinarijata, sačinjena od vojnih i policijskih kapelana i pomoćnika. Prvo mjesto osvojila je ekipa Doma glavnog stožera, druga je bila ekipa Vojne policije a treći su bili pripadnici Počasno zaštitne bojne. Na kraju turnira pehare i zahvalnice te prikupljenu donaciju za obitelj preminulog  kolege uručio je načelnik GS OS HR, general pukovnik Drago Lovrić.

Tijelovo u vojarni Zemunik

Srijeda, 06. 06. 2012.

U kapeli vojne kapelanije sv. Gabrijela Arkanđela za pripadnike Oružanih snaga RH smještenih u vojarni Zemunik danas 6. lipnja služena je sveta misa uoči svetkovine Presvetog tijela i krvi Kristove - Tjelova. Misu je slavio dekan splitskog vojnog dekanata i kapelan vojne kapelanije u Zemuniku pater Ivo Topalović.

Cijeli članak »

Obilježen blagdan Tijelova u VOB HKoV - Ogulin

Srijeda, 06. 06. 2012.

Uoči svetkovine, u Vojno-obavještajnoj bojni HKoV-a u Ogulinu svetim misnim slavljem proslavljena je svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove. Sveto misno slavlje predslavio je vojni kapelan fra Marijan Jelušić. „Proširilo se blagovalište s Isusove oproštajne večere na sve strane svijeta i trajat će do svršetka svijeta. Novi savez sklopljen u krvavom znoju, muci, smrti i uskrsnuću, pretočen je u komad kruha i čašu vina“, rekao je u propovijedi fra Marijan te se osvrnuo na riječi psalmista koji kaže: „Što da uzvratim Gospodinu za sve što mi je učinio?“

Cijeli članak »

Predavanje kandidatima 20. HRVCON-a

Petak, 01. 06. 2012.

U sklopu obuke i pripreme za sljedeću NATO misiju u Afganistanu, gospićki kapelan vlč. Ivan Blaževac održao je u Kninu predavanje na temu: Duhovnost vojnika i vojnih djelatnika u NATO misijama. Predavanje je podijeljeno u četiri cjeline u kojima je obrađeno psihičko stanje vojnika nakon povratka iz misije (s posebnim osvrtom na PTSP), zatim ponovna integracija u društvo i obitelji (odvojenost od obitelji i bračna vjernost), profesionalnost u međuljudskim odnosima među vojnicima te duhovna skrb vojnih kapelana u misiji. U izradi predavanja korišteni su materijali i statistike kapelana vojske SAD-a.

Cijeli članak »

Dan Grada Zagreba i blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata

Petak, 01. 06. 2012.

Jučer je obilježen Dan kapelanije u Policijskoj upravi zagrebačkoj, a danas policija u odori aktivno se uključuje u obilježavanje blagdana Majke Božje od Kamenitih vrata. Misno će slavlje biti u 19 sati u katedrali, a zatim kreće procesija do Kamenitih vrata gdje će sliku Majke Božje od Kamenitih vrata postaviti na stalno mjesto.

Cijeli članak »

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Poče ih slati - Mihael (12. 07. 2024.)

Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju - Mihael (05. 07. 2024.)

Djevojko! Zapovijedam ti, ustani! - Mihael (01. 07. 2024.)

Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju? - Mihael (26. 06. 2024.)

X. i XI. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 06. 2024.)

Duh istine upućivat će vas u svu istinu – Mihael (17. 05. 2024.)

Neka i oni budu jedno kao i mi! - Mihael (09. 05. 2024.)

Peta i šesta vazmena nedjelja - Mihael (26. 04. 2024.)

Pastir dobri život svoj polaže za ovce - Mihael (19. 04. 2024.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (11. 04. 2024.)

Deklaracija “Dignitas infinita” o ljudskom dostojanstvu (08. 04. 2024.)

Deklaracija Dikasterija za nauk vjere "Dignitas infinita o ljudskom dostojanstvu" objavljena na svetkovinu Blagovijesti - Navještenja Gospodinova 8. travnja 2024. u Vatikanu.

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (05. 04. 2024.)

Nedjelja Muke Gospodnje - Cvjetnica - Mihael (22. 03. 2024.)

Ako pšenično zrno, pavši na zemlju, umre, donosi obilat rod - Mihael (14. 03. 2024.)

Bog je poslao Sina na svijet da se svijet spasi po njemu - Mihael (07. 03. 2024.)

Ovo je Sin moj ljubljeni - Mihael (26. 02. 2024.)

Iskušavao ga Sotona, a anđeli mu služahu. - Mihael (16. 02. 2024.)

Četvrta nedjelja došašća, Božić - Mihael (22. 12. 2023.)

Među vama stoji koga vi ne poznate - Mihael (15. 12. 2023.)

Poravnite staze Gospodnje - Mihael (08. 12. 2023.)

Bdijte jer ne znate kad će se domaćin vratiti - Mihael (30. 11. 2023.)

Sjest će na prijestolje slave svoje i razlučiti jedne od drugih - Mihael (24. 11. 2023.)

U malome si bio vjeran, uđi u radost gospodara svoga! - Mihael (17. 11. 2023.)

Podajte caru carevo, a Bogu Božje - Mihael (20. 10. 2023.)

Koga god nađete, pozovite na svadbu - Mihael (13. 10. 2023.)

Vinograd će iznajmiti drugim vinogradarima - Mihael (06. 10. 2023.)

Zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar? - Mihael (23. 09. 2023.)

Opraštaj, kažem ti, ne do sedam puta,  nego do sedamdeset puta sedam! - Mihael (14. 09. 2023.)

Ako te posluša, stekao si brata - Mihael (08. 09. 2023.)

Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe - Mihael (01. 09. 2023.)

Ti si Petar-Stijena. Tebi ću dati ključeve Kraljevstva nebeskoga - Mihael (29. 08. 2023.)

O ženo, velika je tvoja vjera! - Mihael (20. 08. 2023.)

19. nedjelja kroz godinu - Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2023.)

XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 07. 2023.)

Tko ne uzme križa, nije mene dostojan - Mihael (30. 06. 2023.)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo! - Mihael (23. 06. 2023.)

Dozva dvanaestoricu svojih učenika i posla ih - Mihael (16. 06. 2023.)

Duhovi - Presveto Trojstvo - Mihael (28. 05. 2023.)

Prepoznaše ga u lomljenju kruha - Mihael (21. 04. 2023.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (14. 04. 2023.)

Vazmeno trodnevlje - Mihael (06. 04. 2023.)

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (31. 03. 2023.)

Ja sam uskrsnuće i život - Mihael (24. 03. 2023.)

Ode, umije se pa se vrati gledajući - Mihael (17. 03. 2023.)

Izvor vode koja struji u život vječni - Mihael (10. 03. 2023.)

Lice mu zasja kao sunce - Mihael (03. 03. 2023.)

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava - Mihael (24. 02. 2023.)

Ljubite neprijatelje! - Mihael (17. 02. 2023.)

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (10. 02. 2023.)

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (02. 02. 2023.)

Blago siromasima duhom! - Mihael (26. 01. 2023.)

Isus će se roditi od Marije, zaručene za Josipa, sina Davidova - Mihael (16. 12. 2022.)

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (25. 11. 2022.)

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje! - Mihael (17. 11. 2022.)

XXXII. i XXXIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (04. 11. 2022.)

Svi sveti, Dušni dan - Mihael (21. 10. 2022.)

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu - Mihael (14. 10. 2022.)

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (06. 10. 2022.)

Sveti arkanđeli Mihael, Gabriel i Rafael - Mihael (29. 09. 2022.)

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (15. 09. 2022.)

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika - Mihael (09. 09. 2022.)

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (02. 09. 2022.)

Koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen - Mihael (26. 08. 2022.)

Doći će s istoka i zapada i sjesti za stol u kraljevstvu Božjem - Mihael (19. 08. 2022.)

20. nedjelja kroz godinu i Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2022.)

Srpanj, XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (01. 07. 2022.)

Za tobom ću kamo god ti pošao - Mihael (24. 06. 2022.)

Ti si Krist - Pomazanik Božji! - Mihael (17. 06. 2022.)

Presveto Trojstvo i Tijelovo - Mihael (10. 06. 2022.)

Sedma vazmena nedjelja i Duhovi-Pedesetnica - Mihael (27. 05. 2022.)

Četvrta i peta vazmena nedjelja – Mihael (05. 05. 2022.)

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu – Mihael (29. 04. 2022.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (22. 04. 2022.)

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (31. 03. 2022.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (25. 03. 2022.)

Blagovijest - Mihael (18. 03. 2022.)

Dok se molio, izgled mu se lica izmijeni - Mihael (11. 03. 2022.)

Osma nedjelja kroz godinu i Pepelnica - Mihael (25. 02. 2022.)

Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš - Mihael (18. 02. 2022.)

Blago vama, siromasi! Jao vama, bogataši! - Mihael (11. 02. 2022.)

Oni ostaviše sve i pođoše za njim - Mihael (04. 02. 2022.)

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima - Mihael (27. 01. 2022.)

Danas se ispunilo ovo Pismo - Mihael (21. 01. 2022.)

Rodio vam se spasitelj - Mihael (24. 12. 2021.)

Otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? - Mihael (17. 12. 2021.)

Što nam je činiti? - Mihael (10. 12. 2021.)

Svako će tijelo vidjeti spasenje Božje - Mihael (03. 12. 2021.)

Podignite glave, približuje se vaše otkupljenje - Mihael (26. 11. 2021.)

Ti kažeš: ja jesam kralj - Mihael (19. 11. 2021.)

Sabrat će svoje izabranike s četiri vjetra - Mihael (12. 11. 2021.)

Što imaš, prodaj i idi za mnom! - Mihael (08. 10. 2021.)

Mihael 500 (29. 09. 2021.)

Tko nije protiv nas, za nas je - Mihael (23. 09. 2021.)

Tko želi biti prvi, neka bude svima poslužitelj - Mihael (17. 09. 2021.)

Ti si Pomazanik-Krist! ... - Mihael (10. 09. 2021.)

Gluhima da je čuti, nijemima govoriti - Mihael (03. 09. 2021.)

Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske - Mihael (27. 08. 2021.)

Kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! - Mihael (21. 08. 2021.)

Velika mi djela učini Svesilni: uzvisi neznatne - Mihael (14. 08. 2021.)

Tražite ljepotu ovog ljeta - Mihael (09. 07. 2021.)

Arhiva vijesti

Linkovi