Vijesti // Arhiva

Godina: 2012, mjesec: rujan

Proslavljen Dan policije u Zagrebu

Subota, 29. 09. 2012.

Obilježavanje Dana policije i blagdana sv. Mihovila započelo je danas u prijepodnevnim satima na gradskom groblju Mirogoj kod spomenika Glas hrvatske žrtve – Zid boli, središnjeg križa u Aleji hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, groba prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju. Izaslanstvo unutarnjih poslova predvođeno zamjenikom ministra unutarnjih poslova Evelinom Tonkovićem  te glavnim ravnateljem hrvatske policije  Vladom Dominićem polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odalo je počast poginulim braniteljima i pripadnicima MUP-a kao i svim braniteljima koji su u Domovinskom ratu položili svoje živote na oltar domovine. Odavanju počasti nazočili su brojni dužnosnici MUP-a te načelnici policijskih uprava iz cijele Hrvatske.

Cijeli članak »

Uvođenje u službu policijskog kapelana za PU splitsko-dalmatinsku

Petak, 28. 09. 2012.

U crkvi sv. Josipa u župi Svete obitelji u petak, 28 rujna slavljena je misa povodom Dana policije i proslave blagdana sv. Mihovila, zaštitnika policajaca. Na misi su sudjelovali djelatnici Policijske uprave splitsko-dalmatinske, predstavnici Grada i Županije te članovi obitelji, rodbina i prijatelji poginulih i nestalih redarstvenika, koji su stradali u Domovinskom ratu. Koncelebriranu misu predvodio je vojni ordinarij Juraj Jezerinac. Na samom početku mise biskup je pozdravio sve okupljene i uveo u događaj koji je uslijedio – uvođenje u službu novog policijskog kapelana fra Kristijana Kovačevića u PU splitsko-dalmatinskoj sa sjedištem u Splitu, a dosadašnjem policijskom kapelanu vlč. Stjepanu Lončaru se zahvalo.

Cijeli članak »

Proslavljen Dan Vojne kapelanije “Sv. Mihovil arkanđeo” na HVU “Petar Zrinski”

Petak, 28. 09. 2012.

Na Hrvatskom vojnom učilištu "Patar Zrinski" danas je proslavljen zaštitnik kapelanije sv. Mihovil arkanđeo. Misno slavlje je predslavio generalni vikar Vojne biskupije, prof. dr. sc. Jakov Mamić, u koncelebraciji s kapelanom domaćinom p. Zoranom Vujičićem i kapelanom HRZ i PZO-a, o. Viktorom Grbešom. Na misi je sudjelovao delegat ravnatelja HVU-a, brigadir Domagoj Sivrić, dekan učilišta dr. Marinko Lozančić, polaznici Ratne škole -  časnici iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, profesori i mentori na Vojnom učilištu, i veliki broj visokih časnika i dočasnika koje je prije misnog slavlja riječima dobrodošlice pozdravio pater Zoran.

Cijeli članak »

Duhovne vježbe - drugi jesenski turnus

Petak, 28. 09. 2012.

U jesenskom turnusu duhovnih vježbi pripadnici vojne kapelanije "Sv. Nikola Tavelić" zajedno sa pripadnicima vojnih kapelanija "Gospe Snježne", "Sv. Antuna Padovanskog" i "Sv. Valentina" činili su grupu koja je u vremenu od 25. do 28. rujna 2012. godine obavljala duhovne vježbe u hotelu "Veli Jože" u Puli. Voditelj duhovnih vježbi bio je vojni kapelan vlč. Željko Savić.

Cijeli članak »

U Policijskoj upravi ličko-senjskoj proslavljen sv. Mihovil

Petak, 28. 09. 2012.

Policijska uprava ličko-senjska obilježila je 28. rujna, Dan policije, koji se slavi 29. rujna, na dan sv. Mihovila – zaštitnika policije. Tim povodom je načelnik Policijske uprave ličko-senjske Ante Podnar sa svojim suradnicima u prostorijama Policijske uprave primio roditelje i obitelji poginulih policijskih službenika u Domovinskom ratu, kojom prilikom im se zahvalio što su svojom nazočnošću uveličali Dan Svetog Mihovila, zaštitnika hrvatske policije, kojeg obilježavamo kao Dan hrvatske policije.

Cijeli članak »

Komemoracija za poginule i nestale branitelje PP Maksimir

Petak, 28. 09. 2012.

U prigodi obilježavanja blagdana sv. Mihaela i Dana policije, 28. rujna 2012. godine u predvorju Policijske postaje Maksimir, položeni su vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na poginule djelatnike PU zagrebačke, ove Policijske postaje, koji su svoje živote dali u obrani domovine Hrvatske.

Cijeli članak »

Dan vojne kapelanije u vojarni “Zemunik”

Četvrtak, 27. 09. 2012.

U vojarni "Zemunik" danas 27. rujna obilježen je Dan vojne kapelanije 93 ZB "Zemunik" i blagdan njezinog zaštitnika sv. Gabrijela Arkanđela. U koncelebraciji s vojnim kapelanima i svećenicima zadarske nadbiskupije misu je predslavio nadbiskup zadarski mons. dr. Želimir Puljić. Prisjetio se nadbiskup dana od prije dva desetljeća, dana nesigurnosti, straha i neizvjesnosti jer se "stvarala prava kalvarija ovim ljudima." U tim nam je vremenima, kazao je, snagu davala vjera.

Cijeli članak »

Uvođenje u službu policijskog kapelana za PU zagrebačku don Marina Drage Kozića

Četvrtak, 27. 09. 2012.

U kapelaniji "Majke Božje Kamenitih vrata" PU zagrebačke u Heinzelovoj 98 upriličena je svečanost koja je započela svetom misom uz blagdan sv. Mihaela. Pod misom je upriličena svečanost uvođenja u službu policijskog kapelana za PU zagrebačku don Marina Drage Kozića. Svetu misu je predslavio biskup Juraj Jezerinac uz koncelebraciju policijski kapelana: o. Stjepana Harjača, dekana policijskog dekanata i kapelana u MUP sjedište i Ravnateljstvo policije, fra Frane Musića kapelana za Policijsku akademiju i novog kapelana don Marina Drage Kozića. Svečanosti su nazočili načelnik PU zagrebačke, gosp. Goran Burušić, njegov zamjenik, gosp. Mihael Varga, načelnici Sektora i Odjela, načelnik Odjela za suradnju s Vojnim ordinarijatom u RH gosp. Josip Zagorščak zajedno s djelatnicima Odjela, te veći broj vjernika, djelatnika PU.

Cijeli članak »

Komemoracija u Kamenskoj kod Požege

Srijeda, 26. 09. 2012.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomeniku desetorici hrvatskih vitezova poginulih u Domovinskom ratu 1991. godine u vojnim akcijama u Kamenskoj i Mijačima danas su počast odali predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskoga rata,Hrvatske vojske, policije, Požeško-slavonske županije te grada Požege i općine Brestovac.Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomeniku desetorici hrvatskih vitezova poginulih u Domovinskom ratu 1991. godine u vojnim akcijama u Kamenskoj i Mijačima danas su počast odali predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskoga rata,Hrvatske vojske, policije, Požeško-slavonske županije te grada Požege i općine Brestovac.

Cijeli članak »

Načelnik PU ličko-senjske primio načelnika Odjela za suradnju s Vojnim ordinarijatom

Utorak, 25. 09. 2012.

Načelnik Policijske uprave ličko-senjske, gospodin Ante Podnar primio je načelnika Odjela za suradnju s Vojnim ordinarijatom gospodina Josipa Zagorščaka i novoimenovanog policijskog kapelana PU ličko-senjske vlč. Ivana Blaževca. Tom prilikom izraženo je obostrano zadovoljstvo dolaskom policijskog kapelana koji će svim policijskim službenicima omogućiti prikladnu duhovnu skrb, te je dogovoren način djelovanja novog policjskog kapelana u kapelaniji "Sveti Hrvatski mučenici" u Polcijskoj upravi ličko-senjskoj.

Američki vojni kapelan na MMV Jackal Stone 12

Nedjelja, 23. 09. 2012.

www.morh.hr

www.morh.hr

U kapelici 93 ZB Zemunik „Sv. Gabrijel Arkanđelo“ danas 23. rujna misu je predvodio vojni kapelan satnik Phillip Kaim, koji je s američkim snagama koje sudjeluju u vježbi Jackal Stone došao u Hrvatsku. Phillip Kaim, kapelan je 352 grupe za specijalne operacije. U Zemunik je došao iz službe u Engleskoj a bio je i na prošlogodišnjoj vježbi Jackal Stone u Rumunjskoj.

Cijeli članak »

Hodočašće Gospi po Zapadnoj Slavoniji

Subota, 22. 09. 2012.

Šesnaest hodočasnika PK sv. Vida krenulo je ranom zorom na hodočašće Gospi po Zapadnoj Slavoniji. Prvo odredište je bilo svetište u Voćinu. Kroz svetište nas je proveo upravitelj svetišta vlč. Mladen Štivin i tu smo pozorno slušali o dramatičnim događajima kroz koja je prošao hram i župna zajednica u Domovinskom ratu ali i o hrabroj obnovi ovog svetišta i živoj crkvi koja je u dojmljivom zamahu.

Cijeli članak »

Duhovne vježbe za pripadnike MORH-a i GS OS RH – jesenski turnus

Petak, 21. 09. 2012.

U vremenu od 18. do 21. rujna održane su duhovne vježbe u Splitu na kojima je sudjelovalo tridesetak pripadnika MO RH-a i GS OS RH u cilju uvođenja časnika, dočasnika, vojnika i ostalih djelatnika u duhovni život, osobito kako se postaviti pred velikim pitanjima našega života kroz složenu i konkretnu situaciju u obitelji i na poslu.

Cijeli članak »

Svečano obilježen Dan Policijske kapelanije “Sv. Matej apostol”

Petak, 21. 09. 2012.

U petak, 21. rujna, u Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj obilježen je Dan policijske kapelanije sv. Mateja Apostola. Sveta misa slavljena je u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Bjelovaru, a predslavio je vojni biskup Juraj Jezerinac. Uz oca biskupa i policijskog kapelana domačina, vlč. Damira Vrabeca, bili su i drugi policijski kapelani.

Cijeli članak »

21. obljetnica pogibije hrvatskih policajaca u Hrvacama i Maljkovu

Srijeda, 19. 09. 2012.

Dana, 19. rujna u Hrvacama kod Sinja obilježena je 21. obljetnica pogibije hrvatskih policajaca. Uz prisutnost obitelji poginulih policajaca, čelnika i djelatnika PU splitsko-dalmatinske, Specijalne jedinice policije ''BATT'' – Split, predstavnika lokalne vlasti, župljana - djece i nastavnika O.Š. Hrvace, koncelebriranu svetu misu u župnoj crkvi u Hrvacama predvodio je mjesni župnik, fra Neven Pavlinušić, uz nazočnost novog policijskog kapelana Policijske kapelanije sv. Mihovila arkanđela – Split za PU splitsko-dalmatinsku, fra Kristijana Kovačevića i dosadašnjeg policijskog kapelana don Stjepana Lončara. 

Cijeli članak »

“Red vodi k Bogu” - predavanje za djelatnike PU karlovačke

Utorak, 18. 09. 2012.

PU karlovačka

PU karlovačka

Danas, 18. rujna u prostorijama Policijske uprave karlovačke, a povodom obilježavanja Dana policije, održano je prigodno duhovno predavanje. Duhovno predavanje na temu Red vodi k Bogu predvodio je fra Vjenceslav Mihetec u nazočnosti vojnog kapelana i dekana karlovačkog vojnog dekanataprečasnog Andrije Markača.

21. obljetnica oslobođenja požeške vojarne

Ponedjeljak, 17. 09. 2012.

Svečanost je započela paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca za poginule hrvatske branitelje kod spomenika 123. brigade u Požegi. Svetu misu u kapelici sv. Ivana Krstitelja predvodio je vlč. Željko Volarić. 21. je obljetnica zauzimanja i stavljanje pod operativni nadzor postrojbi HV-a tadašnje požeške vojarne "Nikola Demonja".

Cijeli članak »

Misa u povodu Dana branitelja Petrinje

Nedjelja, 16. 09. 2012.

Svečano misno slavlje u povodu Dana branitelja Grada Petrinje predvodio je 16. rujna sisački biskup Vlado Košić u koncelebraciji s petrinjskim vojnim kapelanom Miljenkom Majićem i domaćim župnikom i dekanom Petrinjskoga dekanata preč. Josipom Samaržijom u crkvi Sv. Lovre u Petrinji.

Cijeli članak »

Spomen na poginule branitelje u akciji “Una 95”

Subota, 15. 09. 2012.

Ratni veterani 2. gardijske brigade "Gromovi" upriličili su 15. rujna prigodne komemoracije u Dvoru i Hrvatskoj Dubici za poginule branitelje u akciji učvršćivanja hrvatske državne granice "Una 95" koja se odvijala 18. i 19. rujna 1995. godine u Pounju. Dužnu počast poginulim braniteljima iskazale su uz ratne veterane "Gromove", "Tigrove" i "Pauke", mnogobrojne braniteljske udruge,  predstavnici grada Siska, općina Dvor, Hrvatska Dubica i Sukošan, te predstavnici Sisačko-moslavačke županije. Također uz članove obitelji poginulih vijence su položili i zapalili svijeće zapovjednici 1. i 2. mehanizirane bojne "Tigrovi" i "Gromovi" gardijske motorizirane brigade, postrojbi koje čuvaju uspomenu i tradiciju na legendarne ratne gardijske brigade "Tigrove" i "Gromove".  Prigodne molitve na spomen obilježjima poginulim braniteljima u Dvoru i Hrvatskoj Dubici predvodio je vojni kapelan petrinjske vojne kapelanije sv. Ilije Proroka don Milenko Majić, koji je nakon komemoracija služio svetu misu za poginule branitelje u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Hrvatskoj Dubici.

Cijeli članak »

Djelatnici VOB HKoV-a na proslavi Dan grada Ogulina

Petak, 14. 09. 2012.

Djelatnici Vojno-obavještajne bojne HKoV-a zajedno sa svojim zapovjednikom pukovnikom Pericom Turalijom, svojim vojnim kapelanom fra Marijanom Jelušićem te djelatnicima vojarne "Sv. Petar" iz Ogulina, već tradicionalno na svetkovinu "Sv. Križa" 14. rujna sudjeluju u svečanom obilježavanju Dana grada Ogulina ujedno i dana župe "Sv. Križa". Svečanost je započela svečanom procesijom kroz grad u kojoj su osim građana sudjelovale i razne udruge, ogulinski školarci sa svojim učiteljima i profesorima, povijesne postrojbe, pripadnici Hrvatske vojske i policije te predstavnici civilnih vlasti i crkveni dužnosnici. Svečanost je nastavljena svetim misnim slavljem koje je predslavio vrhbosanski nadbiskup i kardinal Vinko Puljić uz koncelebraciju više svećenika gospićke biskupije.

Cijeli članak »

Bogoslovi Zagrebačke nadbiskupije posjetili Vojni ordinarijat

Petak, 14. 09. 2012.

Bogoslovi Zagrebačke nadbiskupije, njih 25, u pratnji vlč. Anđelka Košćaka, rektora bogoslovije i duhovnika bogoslova vlč. Milana Pušeca posjetili su Vojni ordinarijat i biskupa Jurja Jezerinca u sjedištu biskupije na zagrebačkom Ksaveru. Bogoslovi su razgledali kapelu-katedralu vojnog ordinarija i samo sjedište. Biskup Jezerinac i pastoralni vikar Vojne biskupije, o. Josip Stanić, upoznali su bogoslove s poviješću biskupije i njenom poslanju dušobrižništva u Hrvatskoj vojsci i policiji. 

Obljetnica BSD-a

Petak, 07. 09. 2012.

Dvanaesta obljetnica osnutka Bojne za specijalna djelovanja proslavljena je svečano uoči Male Gospe u Delnicama. Svetu misu u župnoj crkvi u Delnicama slavio je vojni ordinarij Juraj Jezerinac. Na početku mise pozdravio ga je zapovjednik Bojne a na kraju je p. Mirko zahvalio na čvrstoj i vedroj riječi što je nama poticaj i ohrabrenje da hodimo i živimo uspravno.

Cijeli članak »

22. obljetnica Antiterorističke jedinice Lučko

Petak, 07. 09. 2012.

U nazočnosti brojnih uzvanika, gostiju, dužnosnika i djelatnika MUP-a, djelatnih i umirovljenih pripadnika ATJ Lučko danas je svečano obilježena 22. obljetnica osnivanja Antiterorističke jedinice Lučko. Nazočili su joj zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković, glavni ravnatelj policije Vlado Dominić sa suradnicima, Mladen Grgić, predsjednik Udruge ATJ Lučko 90, zapovjednik Zapovjedništva specijalne policije Zdravko Janić, predstavnici zapovjedništva američkih specijalnih snaga za Europu, na čelu sa Orlandom Velazquezom, predstavnikom redarstvenih snaga u Veleposlanstvu Amerike u Zagrebu te drugi uvaženi gosti.

Cijeli članak »

Dan Policijske kapelanije “Sv. Marko Križevčanin”

Četvrtak, 06. 09. 2012.

Povodom proslave zaštitnika i druge obljetnice Policijske kapelanije „Sveti Marko Križevčanin“ danas je, 6. rujna, od 11 sati slavljena sveta misa u crkvi bl. Alojzija Stepinca u Koprivnici. Misu je predvodio vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Juraj Jezerinac. Uz oca biskupa i kapelana PU koprivničko-križevačke Ozrena Bizeka nazočili su i policijski kapelani Ivica Horvat, Damir Vrabec i Drago Kozić. Svetoj misi prisustvovali su dužnosnici i djelatnici MUP-a RH i Policijske uprave, predstavnici policijskih i braniteljskih udruga, predstavnici lokalne samouprave i drugi gosti. Pozdravljajući okupljene otac biskup je prije svete mise čestitao Dan kapelanije i pozvao da "U ovu svetu misu preporučimo ovo naše vrijeme i ovaj naš povijesni trenutak, sve naše tjeskobe i nade. Molimo i za sve poginule hrvatske redarstvenike i branitelje, za cijelu Crkvu u Hrvatskoj. Želim i molim Gospodina da vam dobri Bog po zagovoru sv. Marka Križevčanina udijeli snagu da možete vršiti svoju dužnost, savjesno, odgovorno i časno."

Cijeli članak »

Duhovna misija u Afganistanu - kapelan Ivo Topalović

Srijeda, 05. 09. 2012.

"Bio sam spreman i spreman sam uvijek otići za našim čovjekom gdje god to bilo i biti duhovna potpora i svoje vrijeme darovati svakom našem vojniku, dočasniku, časniku i redarstveniku. Mislim da to treba biti sastavni dio života svakog vojnog kapelana. Lokalno je stanovništvo prepoznalo Hrvate kao spontane, otvorene ljudi koji im pristupaju s poštovanjem i solidarnošću. Oni su jednostavno osjetili našu želju da im pomognemo i donesemo nešto dobro."

Cijeli članak »

Sveta misa za sve pripadnike 20. HRVCON-a

Ponedjeljak, 03. 09. 2012.

U kapeli vojne kapelanije “Sv. Petra i Pavla”, u vojarni 91. zb HRZ-a i PZO-a, slavljena je sveta misa za sve pripadnike 20. HRVCON-a u ISAF. Svetu misu predslavio je vojni kapelan o. Viktor Grbeša u koncelebraciji sa vojnim kapelanom Antom Mihaljevićem koji po drugi put odlazi u misiju u Afganistan.

Cijeli članak »

Nagovor vojnog ordinarija na ispraćaju 20. kontingenta OSRH u ISAF

Ponedjeljak, 03. 09. 2012.

U vojarni 91. zrakoplovne baze HRZ-a i PZO-a "Pleso" danas je, 3. rujna, održan svečani ispraćaj 20. kontingenta OSRH koji se upućuje u misiju ISAF u Afganistanu. Biskup Juraj Jezerinac  posjetio je u 91. zrakoplovnoj bazi HRZ-a i PZO-a, djelatnike koji  odlaze u mirovnu misiju u Afganistan te im uputio riječi ohrabrenja pozivajući ih da budu „anđeli“ koji donose nadu u mir, te tako svjedoče  svoju vjeru i kulturu.

Cijeli članak »

Otkrivanje spomen-ploče palim braniteljima

Nedjelja, 02. 09. 2012.

Na proštenju Male Gospe u nedjelju 2. rujna u prošteništu Majke Božje Dolske u Pribiću, rodnoj župi kardinala Franje Kuharica, otkrivena je spomen-ploča palim braniteljima Draženu Žalcu i Draženu Vrapčeviću te u spomen Ivici Žalcu koji se još uvijek vodi kao nestali. Misu je predvodio vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac uz sudjelovanje domaćega rimokatoličkog župnika Stjepana Dijaneša i grkokatoličkog župnika Nenada Krajačića, jer su dvojica branitelja rimokatolici a jedan je grkokatolik. Pjevao je KUD "Lipa" iz Slavetića.

Cijeli članak »

Ispraćaj pripadnika 20. HRVCON-a u Afganistan

Nedjelja, 02. 09. 2012.

Prigodom odlaska pripadnika 1.GMTBR „Vukovi“ u međunarodnu misiju u Afganistan 2. rujna upriličen je u gospićkoj vojarni „Eugen Kvaternik“ svečani ispraćaj. Svečanu svetu misu služio je gospićki vojni kapelan vlč. Ivan Blaževac. U svojoj propovijedi je istaknuo da hrvatski vojnik uvijek bio širitelj mira i tolerancije, te da upravo je i ova misija šansa da takvu sliku još jednom potvrdimo.

Cijeli članak »

Misa i blagoslov za sretnu misiju

Nedjelja, 02. 09. 2012.

Na kraju dugotrajne pripreme pripadnika BSD-a za međunarodnu misiju MAT u Afganistanu u Delnicama je slavljena misa kao zalog uspješno obavljene zadaće u doprinosu mira ovog kontingenta. Uz ohrabrenje na samom polasku u mirovnu misiju, p. Mirko je u homiliji istaknuo pronicavu zauzetost u svom duhovnom rastu kako bi nas što manje i blaže dotakla Isusova kritika licemjernog življenja: „Isus predbacuje farizejima i pismoznancima da se drže predaje ljudske, a napustili su Božju zapovijed”.

Cijeli članak »

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Poče ih slati - Mihael (12. 07. 2024.)

Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju - Mihael (05. 07. 2024.)

Djevojko! Zapovijedam ti, ustani! - Mihael (01. 07. 2024.)

Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju? - Mihael (26. 06. 2024.)

X. i XI. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 06. 2024.)

Duh istine upućivat će vas u svu istinu – Mihael (17. 05. 2024.)

Neka i oni budu jedno kao i mi! - Mihael (09. 05. 2024.)

Peta i šesta vazmena nedjelja - Mihael (26. 04. 2024.)

Pastir dobri život svoj polaže za ovce - Mihael (19. 04. 2024.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (11. 04. 2024.)

Deklaracija “Dignitas infinita” o ljudskom dostojanstvu (08. 04. 2024.)

Deklaracija Dikasterija za nauk vjere "Dignitas infinita o ljudskom dostojanstvu" objavljena na svetkovinu Blagovijesti - Navještenja Gospodinova 8. travnja 2024. u Vatikanu.

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (05. 04. 2024.)

Nedjelja Muke Gospodnje - Cvjetnica - Mihael (22. 03. 2024.)

Ako pšenično zrno, pavši na zemlju, umre, donosi obilat rod - Mihael (14. 03. 2024.)

Bog je poslao Sina na svijet da se svijet spasi po njemu - Mihael (07. 03. 2024.)

Ovo je Sin moj ljubljeni - Mihael (26. 02. 2024.)

Iskušavao ga Sotona, a anđeli mu služahu. - Mihael (16. 02. 2024.)

Četvrta nedjelja došašća, Božić - Mihael (22. 12. 2023.)

Među vama stoji koga vi ne poznate - Mihael (15. 12. 2023.)

Poravnite staze Gospodnje - Mihael (08. 12. 2023.)

Bdijte jer ne znate kad će se domaćin vratiti - Mihael (30. 11. 2023.)

Sjest će na prijestolje slave svoje i razlučiti jedne od drugih - Mihael (24. 11. 2023.)

U malome si bio vjeran, uđi u radost gospodara svoga! - Mihael (17. 11. 2023.)

Podajte caru carevo, a Bogu Božje - Mihael (20. 10. 2023.)

Koga god nađete, pozovite na svadbu - Mihael (13. 10. 2023.)

Vinograd će iznajmiti drugim vinogradarima - Mihael (06. 10. 2023.)

Zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar? - Mihael (23. 09. 2023.)

Opraštaj, kažem ti, ne do sedam puta,  nego do sedamdeset puta sedam! - Mihael (14. 09. 2023.)

Ako te posluša, stekao si brata - Mihael (08. 09. 2023.)

Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe - Mihael (01. 09. 2023.)

Ti si Petar-Stijena. Tebi ću dati ključeve Kraljevstva nebeskoga - Mihael (29. 08. 2023.)

O ženo, velika je tvoja vjera! - Mihael (20. 08. 2023.)

19. nedjelja kroz godinu - Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2023.)

XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 07. 2023.)

Tko ne uzme križa, nije mene dostojan - Mihael (30. 06. 2023.)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo! - Mihael (23. 06. 2023.)

Dozva dvanaestoricu svojih učenika i posla ih - Mihael (16. 06. 2023.)

Duhovi - Presveto Trojstvo - Mihael (28. 05. 2023.)

Prepoznaše ga u lomljenju kruha - Mihael (21. 04. 2023.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (14. 04. 2023.)

Vazmeno trodnevlje - Mihael (06. 04. 2023.)

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (31. 03. 2023.)

Ja sam uskrsnuće i život - Mihael (24. 03. 2023.)

Ode, umije se pa se vrati gledajući - Mihael (17. 03. 2023.)

Izvor vode koja struji u život vječni - Mihael (10. 03. 2023.)

Lice mu zasja kao sunce - Mihael (03. 03. 2023.)

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava - Mihael (24. 02. 2023.)

Ljubite neprijatelje! - Mihael (17. 02. 2023.)

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (10. 02. 2023.)

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (02. 02. 2023.)

Blago siromasima duhom! - Mihael (26. 01. 2023.)

Isus će se roditi od Marije, zaručene za Josipa, sina Davidova - Mihael (16. 12. 2022.)

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (25. 11. 2022.)

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje! - Mihael (17. 11. 2022.)

XXXII. i XXXIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (04. 11. 2022.)

Svi sveti, Dušni dan - Mihael (21. 10. 2022.)

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu - Mihael (14. 10. 2022.)

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (06. 10. 2022.)

Sveti arkanđeli Mihael, Gabriel i Rafael - Mihael (29. 09. 2022.)

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (15. 09. 2022.)

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika - Mihael (09. 09. 2022.)

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (02. 09. 2022.)

Koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen - Mihael (26. 08. 2022.)

Doći će s istoka i zapada i sjesti za stol u kraljevstvu Božjem - Mihael (19. 08. 2022.)

20. nedjelja kroz godinu i Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2022.)

Srpanj, XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (01. 07. 2022.)

Za tobom ću kamo god ti pošao - Mihael (24. 06. 2022.)

Ti si Krist - Pomazanik Božji! - Mihael (17. 06. 2022.)

Presveto Trojstvo i Tijelovo - Mihael (10. 06. 2022.)

Sedma vazmena nedjelja i Duhovi-Pedesetnica - Mihael (27. 05. 2022.)

Četvrta i peta vazmena nedjelja – Mihael (05. 05. 2022.)

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu – Mihael (29. 04. 2022.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (22. 04. 2022.)

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (31. 03. 2022.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (25. 03. 2022.)

Blagovijest - Mihael (18. 03. 2022.)

Dok se molio, izgled mu se lica izmijeni - Mihael (11. 03. 2022.)

Osma nedjelja kroz godinu i Pepelnica - Mihael (25. 02. 2022.)

Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš - Mihael (18. 02. 2022.)

Blago vama, siromasi! Jao vama, bogataši! - Mihael (11. 02. 2022.)

Oni ostaviše sve i pođoše za njim - Mihael (04. 02. 2022.)

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima - Mihael (27. 01. 2022.)

Danas se ispunilo ovo Pismo - Mihael (21. 01. 2022.)

Rodio vam se spasitelj - Mihael (24. 12. 2021.)

Otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? - Mihael (17. 12. 2021.)

Što nam je činiti? - Mihael (10. 12. 2021.)

Svako će tijelo vidjeti spasenje Božje - Mihael (03. 12. 2021.)

Podignite glave, približuje se vaše otkupljenje - Mihael (26. 11. 2021.)

Ti kažeš: ja jesam kralj - Mihael (19. 11. 2021.)

Sabrat će svoje izabranike s četiri vjetra - Mihael (12. 11. 2021.)

Što imaš, prodaj i idi za mnom! - Mihael (08. 10. 2021.)

Mihael 500 (29. 09. 2021.)

Tko nije protiv nas, za nas je - Mihael (23. 09. 2021.)

Tko želi biti prvi, neka bude svima poslužitelj - Mihael (17. 09. 2021.)

Ti si Pomazanik-Krist! ... - Mihael (10. 09. 2021.)

Gluhima da je čuti, nijemima govoriti - Mihael (03. 09. 2021.)

Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske - Mihael (27. 08. 2021.)

Kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! - Mihael (21. 08. 2021.)

Velika mi djela učini Svesilni: uzvisi neznatne - Mihael (14. 08. 2021.)

Tražite ljepotu ovog ljeta - Mihael (09. 07. 2021.)

Arhiva vijesti

Linkovi