Vijesti // Arhiva

Godina: 2013, mjesec: veljača

Misa zahvalnica za pontifikat Benedikta XVI.

Četvrtak, 28. 02. 2013.

tekst: J. Stanić; foto: M. Čobanović

tekst: J. Stanić; foto: M. Čobanović

Zadnjega dana mjeseca veljače, danom stupanja na snagu odluke Svetoga oca Benedikta XVI. o odreknuću od papinske službe, i na njegov osobni poziv da vjernici molitvom prate njega i izbor njegova nasljednika, u sjedištu Vojnog ordinarijata, predvođeni vojnim biskupom Jurjem Jezerincem, vojni su kapelani i njihovi pomoćnici, te djelatnici Vojnog ordinarijata, slavili svetu misu zahvaljujući za dar koji je dobri Bog udijelio Crkvi u i po Benediktu XVI.

Cijeli članak »

Vojni kapelani posjetili muftiju Hasanovića

Srijeda, 27. 02. 2013.

tekst i foto: Mirko Ćosić

tekst i foto: Mirko Ćosić

Vojni kapelan "Gospe Snježne" fra Marko Medo i vojni kapelan u vojnoj kapelaniji "Sv. Nikola Tavelić" vlč. Željko Savić, u pratnji djelatnika Samostalne službe za odnose s javnošću mr. sc. Mirka Ćosića, posjetili su 27.veljače, Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj. Domaćin susreta bio je muftija dr. Aziz ef. Hasanović i tajnik Mešihata mr. sc. Nermin ef. Botonjić. Povod ovoga susreta je skorašnji odlazak vojnog kapelana fra Mede u Afganistan u svojstvu dušobrižnika 21. HRVCON-a.

Cijeli članak »

Predavanje o temi “Ljudska seksualnost - dar Božji” na Plesu

Srijeda, 27. 02. 2013.

tekst i foto: Lorenc Tomkić

tekst i foto: Lorenc Tomkić

Prigodom redovite ponude predavanja i tribina u 91. zrakoplovnoj bazi Pleso ovaj puta gostovao je don Damir Stojić, studentski kapelan u Zagrebu. Pred pedesetak pripadnika vojske i djelatnika održao je izuzetno zanimljivo i vrijedno predavanje na temu: "Ljudska spolnost – Božji dar". Nakon predavanja uslijedila su pitanja te osobni i stručni odgovori don Stojića kojeg su pozvali da dođe ponovno.

Misa zahvale za papu Benedikta XVI. u vojarni Zemunik

Srijeda, 27. 02. 2013.

tekst i foto: Marinko Karačić

tekst i foto: Marinko Karačić

U vojnoj kapelaniji "Svetog Gabrijela Arkanđela" u 93. zrakoplovnoj bazi HRZ i PZO u vojarni Zemunik u srijedu 27. veljače služena je misa zahvale za dar pape Benedikta XVI. koju je slavio dekan splitskog vojnog dekanata i kapelan kapelanije u Zemuniku otac Ivo Topalović.

Cijeli članak »

Maslenica, dvadeset godina poslije - pulski fragment

Utorak, 26. 02. 2013.

tekst i foto: Alojz Štoković

tekst i foto: Alojz Štoković

Prošlo 20 godina od vojno-redarstvene akcije kojom je ponovno uspostavljen teritorijalni kontinuitet RH na Jadranu. U oslobađanju tog dijela domovine, velik je doprinos dala i borbena postrojba koja je djelovala u okviru Hrvatske ratne mornarice, u Pomorskom zapovjedništvu za Sjeverni Jadran, sa sjedištem u Puli. Pod kodnim nazivom "Vange", satnija je prošla mnoga bojišta od Dubrovnika, Posavine i Maslenice. Na tom je putu imala mnogo uspješnih akcija ali nažalost i 11 poginulih.

Cijeli članak »

Pastoralni pohod Dočasničkoj školi u Požegi

Četvrtak, 21. 02. 2013.

U četvrtak, 21. veljače, p. Drago Majić pohodio je u pastoralnom posjetu Dočasničku školu u Požegi za koju skrbi vlč. Željko Volarić sa svojim pomoćnikom st Antunom Mandićem proslavivši u zajedništvu s njima i vojskom sv. misu.

Ophod i blagoslov PU primorsko-goranske

Utorak, 19. 02. 2013.

tekst: M. Vukoja; foto: B. Mustapić

tekst: M. Vukoja; foto: B. Mustapić

Po starom dobrom običaju i ove godine pohodili smo sve postaje, ispostave i granične prijelaze koji spadaju u odgovornost PU primorsko-goranske. Puno je jedinica pa smo sve uspjeli pohoditi u razdoblju od prije Božića pa sve do sad. Tu prigodu kad smo u većem broju okupljeni koristimo za prijateljski i pastoralni susret sa što više djelatnika naše raznovrsne Policijske uprave. Uz molitvu blagoslova p. Mirko običava na sebi svojstven način progovoriti o nekim značajnim temama.

Cijeli članak »

General Markač u Puli

Utorak, 19. 02. 2013.

tekst i foto: Alojz Štoković

tekst i foto: Alojz Štoković

Živahno bijaše u ovom prvom korizmenom tjednu u kapelaniji "Sveti Mauro" u Istri. U petak 15. veljače pohodio ih je general Mladen Markač. U Valbandonu se susreo s veteranima specijalne policijske postrojbe BAK čiji su članovi od srpnja 1991. sudjelovali na svim ratištima diljem domovine. Uz nazočnost dvjestotinjak pripadnika, pozdravnu je riječ uvaženom gostu uputio bivši zapovjednik postrojbe Mladen Blašković. Poslije objeda se general Markač, u pratnji kapelana don Ive Borića, znakovito povukao na molitvu u kapelu Ivana Pavla II.

Cijeli članak »

Posjet HRVCON-a Islamskom centru

Ponedjeljak, 18. 02. 2013.

U ponedjeljak, 18. veljače, kapelan VK sv. Sebastijana p. Drago Majić pratio je vojnike koji se pripremaju za ISAF misiju u njihovu posjetu Islamskom centru i džamiji u Zagrebu. U posjetu je sudjelovao i fra Marko Medo koji će s njima ići u misiju.

Cijeli članak »

Sjećanje na junaka Damira Tomljanovića – Gavrana

Nedjelja, 17. 02. 2013.

tekst: R. Ćaran; foto: B. Kolarić

tekst: R. Ćaran; foto: B. Kolarić

Legendarni zapovjednik Tigrova Damir Tomljanović Gavran poginuo je prije devetnaest godina, 17. veljače 1994. godine  u obrani strateških položaja na Velebitu od metka velikosrpskog agresora.  Gavran je bio časnik koji je svojom junačkom hrabrošću, sposobnošću i vjerom ulijevao snagu i sigurnost svojim suborcima. U spomen i na čast ovom istinskom domoljubu Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade „Tigrovi“ i Udruga pripadnika Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović – Gavran“ upriličile su komemorativni skup u Krivom Putu nedaleko Senja, u njegovom rodnom mjestu i mjestu pokopa. Na komemoraciji, polaganju vijenaca i paljenju svijeća uz obitelj Damira Tomljanovića sudjelovale su institucije vlasti, zapovjednik i pripadnici 1. mehanizirane bojne „Tigrovi“ Gardijske motorizirane brigade, mnoge braniteljske i civilne udruge te građani.  Svetu misu u župnoj crkvi BDM Snježne predvodio je vojni kapelan „Tigrova“ i „Gromova“ iz Petrinje, Milenko Majić, uz suslavitelje, vojnog kapelana Bojne za specijalna djelovanja iz Delnica Mirka Vukoju i župnika Senja i Krivog Puta dr. Richarda Pavlića.

Cijeli članak »

15. obljetnica vojne kapelanije u Zemuniku

Petak, 15. 02. 2013.

tekst i foto: Marinko Karačić

tekst i foto: Marinko Karačić

U kapelici vojne kapelanije sv. Gabrijela Arkanđela u vojarni Zemunik u petak 15. veljače svetom misom zahvalnicom obilježena je 15. obljetnica osnutka i djelovanja kapelanije. U nazočnosti pripadnika postrojbi Oružanih snaga RH smještenih u vojarni Zemunik misu je slavio dekan Splitskog vojnog dekanata i kapelan zemuničke kapelanije o. Ivo Topalović.

Cijeli članak »

Dan Vojne kapelanije “Sv. Valentin”

Četvrtak, 14. 02. 2013.

tekst i foto: Z. Barić

tekst i foto: Z. Barić

U vojarni Počasno zaštitne bojne na Tuškancu misno slavlje predvodio je vojni ordinarij Juraj Jezerinac. U koncelebraciji su bili kapelani zagrebačkog vojnog dekanata: vlč. Slavko Rajič, o. Zoran Vujičić, vlč. Željko Savić, fra Marko Medo i o. Viktor Grbeša. Misnom slavlju su nazočili brojni vojnici, dočasnici, časnici i službenici Počasno zaštitne bojne, te pomoćnici vojnih kapelana zagrebačkog vojnog dekanata.

Cijeli članak »

Čista srijeda – pepelnica u Policijskoj akademiji

Srijeda, 13. 02. 2013.

tekst i foto: Luka Norac Kevo

tekst i foto: Luka Norac Kevo

U crkvi sv. Mihovila u Policijskoj akademiji svetom misom i obredom pepeljanja katolici Policijske akademije započeli su svoj korizmeni hod duhovne priprave za proslavu Uskrsa. Sv. misu i obred pepeljanja predvodio je policijski kapelan fra Frano Musić. U prigodnoj propovijedi pozvao je mlade policajce na pokoru i na istinsko obraćenje Evanđelju.

Cijeli članak »

Pepelnica u Vojnoj kapelaniji “Sv. Petar i Pavao”

Srijeda, 13. 02. 2013.

tekst i foto: Lorenc Tomkić

tekst i foto: Lorenc Tomkić

U vojarni "Pukovnik Marko Živković“ na Plesu, 13. veljače je  proslavljena sveta misa povodom početka korizmenog vremena. Svetu misno slavlje i obred pepeljanja predvodio je vojni kapelan o. Viktor Grbeša.

Pepelnica na Udbini

Srijeda, 13. 02. 2013.

tekst: M. Vukoja; foto: A. Žic

tekst: M. Vukoja; foto: A. Žic

Na tipični lički zimski dan uputili smo se u posjet našoj padobranskoj satniji na Udbinu. Nakon blagoslova i korisnih razgovora u vojarni uputili smo se prema župnoj crvi, simbolu hrvatskog mučeništva koje još traje. Upriličili smo slavljenje svete mise u crkvi Hrvatskih mučenika.

Cijeli članak »

Pepelnica u Petrinji

Srijeda, 13. 02. 2013.

tekst i foto: Mario Barišić

tekst i foto: Mario Barišić

"Danas slavimo Pepelnicu – Čistu srijedu, dan kojim započinjemo korizmu, korizmu koja je vrijeme odricanja, koja je vrijeme bratske ljubavi. Korizma je vrijeme da skinemo maske sa svojih lica, da vidimo gdje smo, da vidimo vodi li nas naš put ispravnom cilju ili smo negdje na raskrižjima životnog puta pogrješno skrenuli. Zato je korizma vrijeme preispitivanja, gdje smo, što smo i kamo želimo?" Ovim riječima je don Milenko Majić, petrinjski vojni kapelan u kapelici svetoga Ilije Proroka započeo misno slavlje i obred pepeljenja. 

Cijeli članak »

Pepelnica u požeškoj vojarni 123. brigade HV-a

Srijeda, 13. 02. 2013.

tekst i foto: Antun Mandić

tekst i foto: Antun Mandić

U požeškoj vojarni 123. Brigade HV odnosno u kapelici sv. Ivana Krstitelja slavljeno je euharistijsko slavlje Čiste srijede ili Pepelnice s obredom pepeljenja. Svećenik najprije blagoslivlja pepeo, a zatim ga stavlja vjernicima na čelo i pri tom govori: "Obratite se i vjerujte evanđelju!" ili: "Spomeni se čovječe da si prah i da ćeš se u prah pretvoriti!"

Cijeli članak »

Sveta misa na Pepelnicu u vojnoj kapeli AS MORH-a “Croatia”

Srijeda, 13. 02. 2013.

tekst i foto: Damir Sedlar

tekst i foto: Damir Sedlar

Na Pepelnicu ili Čistu srijedu 13. veljače 2013, započelo je razdoblje korizme, odnosno vrijeme priprave na katolika na najveći kršćanski blagdan Uskrs. Početak korizme djelatnice Vojno administrativnog sjedišta "Croatia" započelo su slavljenjem svete mise u vojnoj kapeli. Misno slavlje predvodio je vojni kapelan vlč. Željko Savić.

Cijeli članak »

Pepelnica u MUP – sjedište i Ravnateljstvu policije

Srijeda, 13. 02. 2013.

foto: Zdenko Mindum, tekst: Vinko Bakula

foto: Zdenko Mindum, tekst: Vinko Bakula

Početak korizme u kapelaniji svetog Mihaela Arkanđela, MUP – sjedište i Ravnateljstvo policije, proslavljen je na Pepelnicu, 13. veljače  svetom misom i obredom pepeljenja. Svetu misu služio je o. Stjepan Harjač DI, policijski kapelan. Na misnom slavlju okupio se veliki broj vjernika.

Cijeli članak »

Početak Korizme u Karlovcu

Srijeda, 13. 02. 2013.

tekst i foto: Dražen Čulig

tekst i foto: Dražen Čulig

U Karlovačkoj župi Presvetog Srca Isusova, danas na Čistu srijedu ili Pepelnicu, Svetom misom i pepeljenjem obilježen je početak Korizmenog vremena. Misu je predvodio mons. Ferdinand Vražić u koncelebraciji sa Dekanom karlovačkim preč. Norbertom Ivanom Koprivcem, domaćinom, i vojnim dekanom preč. Andrijom Markačem. Mons. Vražić pozvao je okupljene vjernike na ozbiljnost u ovome vremenu priprave za Uskrs, da se posvetimo temeljnim vrijednostima vjere; molitvi, postu i pokori i time mijenjamo sebe odbacivši ono što nas priječi da budemo pomireni s Bogom.

Cijeli članak »

Čista srijeda u Policijskoj upravi zagrebačkoj

Srijeda, 13. 02. 2013.

Danas na Čistu srijedu - Pepelnicu djelatnici PU zagrebačke i vjernici policijske kapelanije “Majke Božje Kamenitih vrata” započeli su misom i obredom pepeljenja. Vjernička zajednica naše kapelanije, na taj način, zakoračila je u korizmeni hod duhovne priprave za proslavu Uskrsa. Misu je služio kapelan zagrebačke policije don Marin Drago Kozić. Na početku misnog slavlja, umjesto pokorničkog čina, don Marin je kratkim obredom blagoslovio pepeo, a nakon toga upriličen je obred pepeljenja. Obredu su pristupili svi okupljeni.

Cijeli članak »

Obred pepeljenja u vojarni Zemunik

Srijeda, 13. 02. 2013.

tekst i foto: Marinko Karačić

tekst i foto: Marinko Karačić

U vojarni Zemunik, danas 13. veljače g. 2013. u organizaciji vojne kapelanije sv. Arkanđela Gabrijela simboličnim obredom pepeljenja započelo je korizmeno vrijeme. Svetu misu za vjernike pripadnike Oružanih snaga RH u kapelici vojarne predvodio je dekan i vojni kapelan pater Ivo Topalović.

Cijeli članak »

Križni put u Stepinčevu Krašiću

Petak, 08. 02. 2013.

Početkom veljače u rodnoj župi blaženoga kardinala Stepinca u Krašiću svečano je obilježena 53. godišnjica od njegove smrti. Uz brojne domaće vjernike, udruge, hodočasnike i goste, štovatelje lika i djela blagopokojnoga kardinala dostojno je obilježen njegov spomendan. U sklopu proslave Dana karlovačke vojne kapelanije koja nosi blaženikovo ime, u petak 8. veljače, vojni ordinarija Juraj Jezerinac sudjelovao je s Krašičanima na križnom putu uz pjesmu klape HRM-a "Sv. Juraj" koja je predvodila pjevanje. (M.N.)

“Propovijedi o Deset zapovijedi Božjih” bl. Alojzija Stepinca

Petak, 08. 02. 2013.

Knjiga "Propovijedi o Deset zapovijedi Božjih" bl. Alojzija Stepinca predstavljena je u dvorani "Vijenac" Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu u petak, 8. veljače. Predstavljanju knjige, koju je o ovogodišnjem Stepinčevu objavila Postulatura bl. Alojzija Stepinca, nazočio je i pomoćni biskup zagrebački Valentin Pozaić, vojni biskup Juraj Jezerinac, križevački vladika Nikola Kekić i generalni vikar Varaždinske biskupije Ivan Godina, kao i blaženikova rodbina.

Cijeli članak »

Obilježen Dan Vojne kapelanije “Bl. Alojzije Stepinac” u Karlovcu

Petak, 08. 02. 2013.

tekst i slike: Dražen Čulig

tekst i slike: Dražen Čulig

U župnoj crkvi Srca Isusova u Karlovcu misno slavlje predvodio je Vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac. Tim slavljem svoga nebeskog zaštitnika proslavila je Vojna kapelanija Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske. U koncelebraciji su bili svećenici karlovačkih župa predvođeni karlovačkim dekanom, preč. Norbertom Ivanom Koprivcom i mons. Ferdinandom Vražićem i vojni kapelani karlovačkoga vojnog dekanata iz Delnica, Gospića, Kamenskog, Petrinje, Ogulina i Velike Bune predvođeni vojnim dekanom preč. Andrijom Markačem.

Cijeli članak »

Međunarodna konferencija zapovjednika vojnih i policijskih kapelana

Petak, 08. 02. 2013.

U glavnom gradu Kraljevine Švedske, od 4. do 8. veljače 2013., održana je dvadeset i četvrta Konferencija zapovjednika vojnih i policijskih kapelana.  Prvi je od ovih susreta održan 1990. u njemačkom gradu Stuttgartu. Ideja vodilja i pokretač susreta bila je omogućiti dijalog kapelana što pripadaju različitim nacionalnim kontingentima s ciljem poticanja i osnaživanja njihove suradnje za vrijeme sudjelovanja u NATO misijama.

Cijeli članak »

“Zlo koje nas okružuje – ovisnost o kockanju”

Četvrtak, 07. 02. 2013.

U sklopu mjesečnih tribina koje u vojarni "Pukovnik Marko Živković" organizira vojna kapelanija sv. Petra i Pavla HRZ i PZO-a, u četvrtak 7. veljače održano je predavanje na temu: Zlo koje nas okružuje - ovisnost o kockanju. Predavanje je održao gospodin Jura Grlić.

Cijeli članak »

Spomendan sv. Blaža i blagoslov grla u gospićkoj vojarni

Ponedjeljak, 04. 02. 2013.

Svake se godine o blagdanu sv. Blaža po crkvama dijeli blagoslov grla. Svećenik s dvjema svijećama pristupi i moli: „Po zagovoru sv. Blaža, biskupa i mučenika, oslobodio te Bog bolesti grla i svakog drugog zla! Taj se blagoslov temelji na predaji po kojoj je sv. Blaž svojim blagoslovom spasio dječaka kome je u grlu zapela riblja kost. „Svjedočanstvo sv. Blaža je poruka i svakome od nas da svjedočimo svoju vjeru, da svojim načinom života svjedočimo to i drugima oko nas“ naglasio je okupljenim vojnicima kapelan Blaževac. Na kraju svete mise kapelan Blaževac je pojedinačno blagoslovio grla okupljenim vojnicima.

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Poče ih slati - Mihael (12. 07. 2024.)

Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju - Mihael (05. 07. 2024.)

Djevojko! Zapovijedam ti, ustani! - Mihael (01. 07. 2024.)

Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju? - Mihael (26. 06. 2024.)

X. i XI. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 06. 2024.)

Duh istine upućivat će vas u svu istinu – Mihael (17. 05. 2024.)

Neka i oni budu jedno kao i mi! - Mihael (09. 05. 2024.)

Peta i šesta vazmena nedjelja - Mihael (26. 04. 2024.)

Pastir dobri život svoj polaže za ovce - Mihael (19. 04. 2024.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (11. 04. 2024.)

Deklaracija “Dignitas infinita” o ljudskom dostojanstvu (08. 04. 2024.)

Deklaracija Dikasterija za nauk vjere "Dignitas infinita o ljudskom dostojanstvu" objavljena na svetkovinu Blagovijesti - Navještenja Gospodinova 8. travnja 2024. u Vatikanu.

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (05. 04. 2024.)

Nedjelja Muke Gospodnje - Cvjetnica - Mihael (22. 03. 2024.)

Ako pšenično zrno, pavši na zemlju, umre, donosi obilat rod - Mihael (14. 03. 2024.)

Bog je poslao Sina na svijet da se svijet spasi po njemu - Mihael (07. 03. 2024.)

Ovo je Sin moj ljubljeni - Mihael (26. 02. 2024.)

Iskušavao ga Sotona, a anđeli mu služahu. - Mihael (16. 02. 2024.)

Četvrta nedjelja došašća, Božić - Mihael (22. 12. 2023.)

Među vama stoji koga vi ne poznate - Mihael (15. 12. 2023.)

Poravnite staze Gospodnje - Mihael (08. 12. 2023.)

Bdijte jer ne znate kad će se domaćin vratiti - Mihael (30. 11. 2023.)

Sjest će na prijestolje slave svoje i razlučiti jedne od drugih - Mihael (24. 11. 2023.)

U malome si bio vjeran, uđi u radost gospodara svoga! - Mihael (17. 11. 2023.)

Podajte caru carevo, a Bogu Božje - Mihael (20. 10. 2023.)

Koga god nađete, pozovite na svadbu - Mihael (13. 10. 2023.)

Vinograd će iznajmiti drugim vinogradarima - Mihael (06. 10. 2023.)

Zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar? - Mihael (23. 09. 2023.)

Opraštaj, kažem ti, ne do sedam puta,  nego do sedamdeset puta sedam! - Mihael (14. 09. 2023.)

Ako te posluša, stekao si brata - Mihael (08. 09. 2023.)

Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe - Mihael (01. 09. 2023.)

Ti si Petar-Stijena. Tebi ću dati ključeve Kraljevstva nebeskoga - Mihael (29. 08. 2023.)

O ženo, velika je tvoja vjera! - Mihael (20. 08. 2023.)

19. nedjelja kroz godinu - Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2023.)

XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 07. 2023.)

Tko ne uzme križa, nije mene dostojan - Mihael (30. 06. 2023.)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo! - Mihael (23. 06. 2023.)

Dozva dvanaestoricu svojih učenika i posla ih - Mihael (16. 06. 2023.)

Duhovi - Presveto Trojstvo - Mihael (28. 05. 2023.)

Prepoznaše ga u lomljenju kruha - Mihael (21. 04. 2023.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (14. 04. 2023.)

Vazmeno trodnevlje - Mihael (06. 04. 2023.)

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (31. 03. 2023.)

Ja sam uskrsnuće i život - Mihael (24. 03. 2023.)

Ode, umije se pa se vrati gledajući - Mihael (17. 03. 2023.)

Izvor vode koja struji u život vječni - Mihael (10. 03. 2023.)

Lice mu zasja kao sunce - Mihael (03. 03. 2023.)

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava - Mihael (24. 02. 2023.)

Ljubite neprijatelje! - Mihael (17. 02. 2023.)

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (10. 02. 2023.)

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (02. 02. 2023.)

Blago siromasima duhom! - Mihael (26. 01. 2023.)

Isus će se roditi od Marije, zaručene za Josipa, sina Davidova - Mihael (16. 12. 2022.)

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (25. 11. 2022.)

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje! - Mihael (17. 11. 2022.)

XXXII. i XXXIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (04. 11. 2022.)

Svi sveti, Dušni dan - Mihael (21. 10. 2022.)

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu - Mihael (14. 10. 2022.)

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (06. 10. 2022.)

Sveti arkanđeli Mihael, Gabriel i Rafael - Mihael (29. 09. 2022.)

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (15. 09. 2022.)

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika - Mihael (09. 09. 2022.)

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (02. 09. 2022.)

Koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen - Mihael (26. 08. 2022.)

Doći će s istoka i zapada i sjesti za stol u kraljevstvu Božjem - Mihael (19. 08. 2022.)

20. nedjelja kroz godinu i Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2022.)

Srpanj, XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (01. 07. 2022.)

Za tobom ću kamo god ti pošao - Mihael (24. 06. 2022.)

Ti si Krist - Pomazanik Božji! - Mihael (17. 06. 2022.)

Presveto Trojstvo i Tijelovo - Mihael (10. 06. 2022.)

Sedma vazmena nedjelja i Duhovi-Pedesetnica - Mihael (27. 05. 2022.)

Četvrta i peta vazmena nedjelja – Mihael (05. 05. 2022.)

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu – Mihael (29. 04. 2022.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (22. 04. 2022.)

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (31. 03. 2022.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (25. 03. 2022.)

Blagovijest - Mihael (18. 03. 2022.)

Dok se molio, izgled mu se lica izmijeni - Mihael (11. 03. 2022.)

Osma nedjelja kroz godinu i Pepelnica - Mihael (25. 02. 2022.)

Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš - Mihael (18. 02. 2022.)

Blago vama, siromasi! Jao vama, bogataši! - Mihael (11. 02. 2022.)

Oni ostaviše sve i pođoše za njim - Mihael (04. 02. 2022.)

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima - Mihael (27. 01. 2022.)

Danas se ispunilo ovo Pismo - Mihael (21. 01. 2022.)

Rodio vam se spasitelj - Mihael (24. 12. 2021.)

Otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? - Mihael (17. 12. 2021.)

Što nam je činiti? - Mihael (10. 12. 2021.)

Svako će tijelo vidjeti spasenje Božje - Mihael (03. 12. 2021.)

Podignite glave, približuje se vaše otkupljenje - Mihael (26. 11. 2021.)

Ti kažeš: ja jesam kralj - Mihael (19. 11. 2021.)

Sabrat će svoje izabranike s četiri vjetra - Mihael (12. 11. 2021.)

Što imaš, prodaj i idi za mnom! - Mihael (08. 10. 2021.)

Mihael 500 (29. 09. 2021.)

Tko nije protiv nas, za nas je - Mihael (23. 09. 2021.)

Tko želi biti prvi, neka bude svima poslužitelj - Mihael (17. 09. 2021.)

Ti si Pomazanik-Krist! ... - Mihael (10. 09. 2021.)

Gluhima da je čuti, nijemima govoriti - Mihael (03. 09. 2021.)

Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske - Mihael (27. 08. 2021.)

Kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! - Mihael (21. 08. 2021.)

Velika mi djela učini Svesilni: uzvisi neznatne - Mihael (14. 08. 2021.)

Tražite ljepotu ovog ljeta - Mihael (09. 07. 2021.)

Arhiva vijesti

Linkovi