Vijesti // Arhiva

Godina: 2013, mjesec: svibanj

Proslava Dana Policijske kapelanije “Majka Božja Kamenitih vrata”

Petak, 31. 05. 2013.

tekst: M. Josipović; foto: PUZ

tekst: M. Josipović; foto: PUZ

Danas su djelatnici PU zagrebačke proslavili blagdan “Majke Božje Kamenitih vrata”, koja je zaštitnica Policijske kapelanije u PU zagrebačkoj. U crkvi sv. Marka na Gornjem gradu upriličeno je svečano euharistijsko slavlje. Misu je služio policijski kapelan u PU zagrebačkoj don Marin Drago Kozić uz koncelebraciju mons. preč. Zvonimira Sekelja, župnika župe sv. Blaža u Zagrebu i biskupskog vikara za Grad Zagreb.

Cijeli članak »

Sveta misa povodom Dana OS RH

Utorak, 28. 05. 2013.

Sveta misa povodom obilježavanja 22. obljetnice formiranja Oružanih snaga  RH,  Dana Oružanih snaga RH te Dana Hrvatske kopnene vojske, služena je danas 28. svibnja 2013. u crkvi Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu. Svetoj misi su nazočili ministar obrane Ante Kotromanović i načelnik GS OSRH-a, general pukovnik Drago Lovrić s najbližim suradnicima te brojni drugi pripadnici Oružanih snaga RH.

Cijeli članak »

21. hodočašće Hrvatske vojske i policije u Lourdes

Utorak, 28. 05. 2013.

tekst i foto: M. Čobanović

tekst i foto: M. Čobanović

U organizaciji Vojnog ordinarijata od 21. do 28. svibnja pod geslom „Lourdes – vrata vjere“ održano je 21. hodočašće Hrvatske vojske i policije u Lourdes. Zapovjednik hodočašća bio je brigadni general Ivan Jurić, zamjenik zapovjednika brigadni general Mladen Fuzul, a voditelj pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova glavni policijski savjetnik Ivica Franić.

Hodočašće je započelo u utorak 21. svibnja misnim slavljem koje je u crkvi Uzvišenja sv. Križa u zagrebačkom Sigetu predvodio vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac u zajedništvu s generalnim vikarom Vojnog ordinarijata dr. Jakovom Mamićem, biskupskim vikarom don Josipom Stanićem, vojnim i policijskim kapelanima, nekoliko svećenika koji su se pridružili hodočašću i domaćinom župnikom fra Robertom Perišićem.

Cijeli članak »

Sveta misa uoči Dana OS RH i HKoV-a

Ponedjeljak, 27. 05. 2013.

tekst i foto: D. Ćulig

tekst i foto: D. Ćulig

U crkvi Presvetog Srca Isusova u Karlovcu 27. svibnja ove godine slavljena je sveta misa uoči dana Oružanih snaga RH i Dana Hrvatske kopnene vojske. Misu je predvodio preč. Norbert Ivan Koprivec, dekan Karlovačkog dekanata uz preč. Andriju Markača, dekana Karlovačkog vojnog dekanata i svećenike karlovačkih župa; mons. Ferdimanda Vražića vlč. Nikolu Sanjkovića i vlč. Alojzija Burju.

Cijeli članak »

Međunarodni vojni kamp na lurdskom hodočašću

Petak, 24. 05. 2013.

Zapovjednik vojnoga kampa na 55. međunarodnom vojnom hodočašću u Lurd, satnik francuske vojske Yves Janiszewski, danas je pohvalio hrvatske vojnike kao primjer suradnje unutar vojnog kampa, naglasivši posebno njihov hodočasnički i kršćanski duh. Zapovjednik vojnog kampa pritom je prvenstveno mislio na skupinu od 10 hrvatskih vojnika i policajaca koji su doputovali u Lurd prije početka hodočašća i uz francuske, austrijske i njemačke vojnike podigli cijeli vojni kamp.

Cijeli članak »

Ministar pravosuđa posjetio policijsku kapelu u Valbandonu

Ponedjeljak, 20. 05. 2013.

Na duhovski ponedjeljak, na spomen dan Majka Crkve, ministar pravosudja g. Orsat Miljenić, i njegova pomoćnica gđa. Sanja Nola posjetili su u Uslužnoj jedinici MUP u Valbandonu crkvicu Blaženoga Pape Ivana Pavla II., te se zadržali u u kratkom susretu sa policijskim kapelanom, i dušobrižnikom vojske Istarske županije don Ivom Borićem.

Biskup Jezerinac slavio misu na Hrvatskom folklornom festivalu u Ottawi

Nedjelja, 19. 05. 2013.

Vojni ordinarij je za boravka u Kanadi na Hrvatskom folklornom festivalu u Ottawi predvodio sv. misu u župnoj crkvi sv. Franje Asiškog koja pripada francuskom narodu ottawske nadbiskupije. Sv. misa je slavljena 19. svibnja na hrvatskom i francuskom jeziku. U slavlju su uz biskupa sudjelovali msgr. Ivan Vukčić, delegat za Kanadu pri Ravnateljstvu hrvatske inozemne pastve, župnik sv. Franje Asiškog o. Alix Poulin te vlč. Adam Tabak. Prije početka mise biskup se zahvalio župniku Adamu, pozdravio se župljane a posebno sudionike festivala. Biskup je dan ranije na susretu uoči festivala poručio tamošnjim Hrvatima izmeđuostalog i ono što je i bl. kardinal Stepinac poručio Hrvatima u Njemačkoj: "Ako ste daleko od svojih milih i dragih, ako  ste daleko od svoje domovine Hrvatske, Bog nije daleko od vas. Njegovo očinsko oko gleda i tamo, Njegova očinska ljubav okružuje, Njegova božanska ruka štiti. Pokažite se u tuđini pravom djecom Božjom i pravom djecom hrvatske domovine".

Cijeli članak »

Obilježena 22. obljetnica 2. gardijske brigade „Gromovi“

Subota, 18. 05. 2013.

tekst: R. Ćaran; foto:  Ž. Makek

tekst: R. Ćaran; foto: Ž. Makek

Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“  obilježila je u Dugoj Resi 22. obljetnicu osnivanja legendarne 2. gardijske brigade „Gromovi“ Hrvatske vojske koja je osnovana 15. svibnja 1991. godine u Trsteniku Nartskom nedaleko Zagreba.

Cijeli članak »

Duhovna obnova za pripadnike Oružanih snaga RH u vojarni Zemunik

Petak, 17. 05. 2013.

tekst: M. Karačić; foto: R. Ribarić

tekst: M. Karačić; foto: R. Ribarić

Velečasni Zlatko Sudac započeo je danas, 17. svibnja, trodnevnu duhovnu obnovu za pripadnike Oružanih snaga RH u vojarni Zemunik. Duhovni program za djelatnike postrojbi i njihove obitelji organizirao je otac Ivo Topalović, vojni dekan i kapelan kapelanije sv. Gabrijela Arkanđela. Ovo je prva vojarna sa kojom započinje molitvene susrete velečesni Sudac, a želja mu je progovoriti o temeljnim ljudskim i životnim vrijednostima i daru vjere.

Cijeli članak »

Prvi za Hrvatsku

Petak, 17. 05. 2013.

tekst: p. Mirko; foto: MORH

tekst: p. Mirko; foto: MORH

Ovog tjedna u Bojni za specijalna djelovanja upriličeno je natjecanje za najspremnijeg pripadnika OS RH. Odmah na početku svi sudionici, njih 104,  posjetili su Spomen sobu gdje su se pomolili i zapalili svijeće za poginule pripadnike specijalnih postrojbi. Po prvi put sudjeluju pripadnici policije i jedna natjecateljica, pripadnica BSD-a. Uoči završnice natjecanja slavili smo misu u Spomen sobi za sve sudionike i organizatore.

Cijeli članak »

Duhovna priprava za svetkovinu Pedesetnice – Duhova

Četvrtak, 16. 05. 2013.

tekst i foto: L. Tomkić

tekst i foto: L. Tomkić

U četvrtak 16. svibnja vojna kapelanija sv. Petra i Pavla ZHRZ i PZO- a je u vojarni "Pukovnik Marko Živković" organizirala duhovnu obnovu kao pripravu djelatnika za predstojeću svetkovinu Pedesetnice – Duhova. Voditelj duhovne obnove bio je vojni kapelan Počasno zaštitne bojne pater Zdravko Barić, koji je upredavanju potakao vjernike da se približe Bogu Ocu kroz svakodnevnu molitvu srcem jer je to preduvijet da se dogodi susret Boga i čovjeka.

Cijeli članak »

Sv. misa u povodu završetka školovanja polaznika Policijske akademije

Srijeda, 15. 05. 2013.

tekst i foto: L. Norac

tekst i foto: L. Norac

Dana 15. svibnja u kapeli sv. Mihovila - Policijska akademija, služena je sv. misa zahvalnica prigodom završetka školovanja polaznika Policijske škole „Josip Jović“. Sv. misu je predvodio vojni ordinarij u RH mons. Juraj Jezerinac uz koncelebraciju vojnog kapelana Željka Savića, policijskog kapelana don Drage Marina Kozića i policijskog kapelana Policijske akademije fra Frane Musića. Svetu misu  pjevanjem uveličala  je  klapa „Janjevo“ iz Zagreba.

Cijeli članak »

Dan 2. mehanizirane bojne „Gromovi“ i 22. obljetnica 2. gbr “Gromovi”

Srijeda, 15. 05. 2013.

tekst i foto: M. Barišić

tekst i foto: M. Barišić

Druga mehanizirana bojna „Gromovi“ Gardijske motorizirane brigade HKoV-a svečano je u petrinjskoj vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“  obilježila dan svoje postrojbe i 22. obljetnicu osnivanja 2. gardijske brigade „Gromovi“.  Na svečanom postrojavanju postrojbe pripadnicima su se obratili i čestitali obljetnicu zapovjednik bojne  pukovnik Dražen Sebastijan i načelnik stožera gmtbr brigadir Tihomir Kundid. Povodom obljetnice Gromova na svečanosti  je promovirano u viši čin nekoliko časnika i dočasnika, te su zaslužnim pripadnicima postrojbe dodijeljene pohvale i nagrade. 

Cijeli članak »

Dan Vojne kapelanije “Bl. Ivan Merz”

Ponedjeljak, 13. 05. 2013.

tekst i foto: J. Hečimović

tekst i foto: J. Hečimović

Dana 13. svibnja proslavljen je dan vojne kapelanije bl. Ivana Merza, nebeskog zaštitnika postrojbi na Vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ u Slunju. Misno slavlje predslavio je vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac u crkvi Presvetog Trojstva, a u suslavlju sa dekanom i župnikom slunjskim mons. Milom Pecićem, župnikom Cvitovačkim, don Antoniom Čuturom, te vojnim kapelanima; vlč. Andrija Markač iz Karlovca, vlč. Vladislav Mandura iz Kamenskog, don Milenko Majić iz Petrinje, o. Ivo Topalović iz Zemunika, pater Mirko Vukoja iz Delnica, vlč. Slavko Rajič iz Velike Bune i vlč. Željko Savić iz Zagreba.

Cijeli članak »

Misa u “Dračicama” povodom 6. obljetnice Pješačke pukovnije

Ponedjeljak, 13. 05. 2013.

U vojarni „Dračice“ u kapelaniji sv. Sebastijana u Đakovu povodom šeste obljetnice Pješačke pukovnije p. Drago Majić pozvao je kapelana u GOMB-re Alojza Kovačeka.i velečasnog Željka Volarića. Sv. misu predvodio je vlč. Alojz a propovijedao vlč. Volarić. Na početku sv. mise kapelan p. Majić pozdravio je zapovjednika Zapovjedništva za obuku i doktrinu „Fran Krasto Frankopan“ gospodina brigadira Blaža Beretina, zapovjednika Pješačke pukovnije pukovnika Stjepana Krešića i ostale zapovjednike postrojbi smještenih u vojarni „Dračice“ i sve ostale sudionike misnog slavlja.

Cijeli članak »

22. obljetnica 1. bojne “Crne mambe” 2. gbr “Gromovi”

Subota, 11. 05. 2013.

tekst i foto: R. Ćaran

tekst i foto: R. Ćaran

Ratni veterani 2. gardijske brigade „Gromovi“ iz njene 1. pješačke bojne „Crne mambe“, okupljeni u Udrugu Crne mambe, obilježili su u zagrebačkoj Dubravi 22. obljetnicu osnivanja ove postrojbe iz sastava Gromova.  Misno slavlje za poginule hrvatske branitelje u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u Granešini služio je vojni kapelan Počasno zaštitne bojne pater Zdravko Barić uz ministriranje bogoslova Vojnog ordinarijata Antonija Mikulića. Nakon svete Mise članovi Udruge održali su prigodno druženje i svečanost, prisjetivši se ratnog puta svoje postrojbe. 

Cijeli članak »

Dan Vojne kapelanije “Sv. Leopold Bogdan Mandić”

Petak, 10. 05. 2013.

Svečanim euharistijskim slavljem u petak 10. svibnja proslavljen je Dan vojne kapelanije sv. Leopolda Bogdana Mandića koji Zapovjedništvo za obuku i doktrinu "Fran Krsto Frankopan" u Osijeku slavi kao svoju svetkovinu. Misno slavlje u vojnoj kapeli svečeva imena predvodio je vojni biskup Juraj Jezerinac uz domaćina vojnog kapelana Antu Mihaljevića te vojne kapelane Alojza Kovačeka iz Vinkovaca, o. Dragana Majića iz Đakova, o. Željka Rakošeca, policijskog kapelana PU osječko-baranjske, vlč. Vladislava Mandure, vojnog kapelana iz Kamenskoga, župnika Petrijevaca Juru Krešu te župnika Ladimirevaca Franju Bodonija.

Cijeli članak »

Misno slavlje na Papuku

Petak, 10. 05. 2013.

tekst i foto: A. Mandić

tekst i foto: A. Mandić

Na radarskoj postaji Papuk euharistiskim slavljen proslavljen je Sveti Leopold Mandić koji je ujedno i nebeski zaštitnik vojne kapelice na Papuku. Misno slavlje predvodio je vojni kapelan vlč. Željko Volarić iz vojne kapelanije "Sveti Ivan Krstitelj", Požega. Na početku svim nazočnima zapovjednik RP (Papuk) satnik Petar Rahman uputio je riječi dobrodošlice.

Završni sastanak Koordinacijskog odbora za organizaciju hodočašća u Lurd

Četvrtak, 09. 05. 2013.

tekst: R. Stipetić; foto: M. Ćobanović

tekst: R. Stipetić; foto: M. Ćobanović

U Vojnom ordinarijatu održan je u četvrtak9. svibnja 2013.godinezavršni četvrti sastanak Koordinacijskog odbora za organizaciju 21. hodočašća hrvatske vojske i policije u Lurd koje se održava od 21. do 28. svibnja 2013. godine. Ono je sastavni dio hodočašća vojnika iz Europe i svijeta koje se već 55 godina održava u Lurd, a započelo je susretom vojnika francuske i njemačke poslije Drugog svjetskog rata i zajedničkom molitvom za mir u svijetu. 

Cijeli članak »

Tužno sjećanje na dan pogibije Ivana Grbavca

Nedjelja, 05. 05. 2013.

tekst: PUZ; foto: M. Josipović

tekst: PUZ; foto: M. Josipović

Prošle su četiri godine od tužnog dana kada je u intervenciji kod razbojništva u banci u Sesvetama ubijen dvadeset i četverogodišnji policajac Ivan Grbavac. U spomen na istinskog heroja zagrebačke i hrvatske policije, koji je posthumno odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana za hrabrost i požrtvovnost, odana mu je počast paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca.

Cijeli članak »

Blagdan sv. Florijana i Dan vatrogastva

Subota, 04. 05. 2013.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

Vatrogasci Grada Zagreba u subotu 4. svibnja 2013. na blagdan svetog Florijana, njihova zaštitnika, svečano su proslavili svoj dan.Program proslave započeo je već u jutarnjim satima okupljanjem i mimohodom prema Trgu bana Josipa Jelačića. Po završetku službenog dijela na Trgu bana Josipa Jelačića vatrogasci su se u popodnevnim satima okupili u crkvi svetog Marka na Gornjem gradu gdje je služena sveta misa.

Cijeli članak »

Uvođenje u službu kapelana Policijske kapelanije “Sv. Filip i Jakov”

Petak, 03. 05. 2013.

zadarska.policija.hr

zadarska.policija.hr

Danas 3. svibnja, na dan Sv. Filipa i Jakova, u Policijskoj upravi zadarskoj generalni vikar Vojne biskupije prof. dr. sc. o. Jakov Mamić uveo je u službu policijskog kapelana don Ivana Topalovića za ovu Policijsku upravu. Upravo pod zaštitom sv. Filipa i Jakova, dekretom vojnog ordinarija mons. Jurja Jezerinca, osnovana je policijska kapelanija sv. Filipa i Jakova pri Policijskoj upravi zadarskoj, a današnji dan iskorišten je kako bi se novi kapelan predstavio našim policijskim službenicima. Don Ivan Topalović i o. Jakov Mamić su u crkvi sv. Ivana u Zadru zajedno služili misu prije koje je don Ivan i formalno imenovan kapelanom. Misi su prisustvovali policijski službenici Policijske uprave zadarske predvođeni načelnikom Nevenom Paškalinom koji je kapelanu Topaloviću zaželio dobrodošlicu i uspjeh u njegovom poslanju, kao i policijski službenik za potporu službe za suradnju s vojnim ordinarijatom Darko Šantek. Nakon mise svi zajedno obišli su prostorije namijenjene radu kapelanije.

Otvorenje stalnog postava u novoosnovanoj galeriji “Marijan Jakubin”

Petak, 03. 05. 2013.

U Novom Virju je 3. svibnja otvoren stalni postav likovnih i pedagoških djela u novoosnovanoj galeriji "Marijan Jakubin". Galeriju su blagoslovili varaždinski biskup mons. Jospi Mrzljak i vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac. O likovnim djelima je govorio biskup Jezerinac i g. Stanko Špoljarić, viši kustos Umjetničkog paviljona u Zagrebu.

Cijeli članak »

Osamnaesta obljetnica pogibije stožernog brigadira Rudolfa Perešina

Četvrtak, 02. 05. 2013.

tekst: J. Stipić

tekst: J. Stipić

Izaslanstvo HRZ i PZO na čelu s brigadirom Darkom Brajkovićem, dana 2. svibnja položilo je vijenac na grobu stožernog brigadira Rudolfa Perešina na Mirogoju. Na osamnaestu obljetnicu pogibije stožernog brigadira Perešina, polaganju vijenca su uz djelatnike HRZ i PZO nazočili gospođa Ljerka Perešin, udovica pokojnika i o.Viktor Grbeša, vojni kapelan HRZ i PZO.

Cijeli članak »

Misa zadušnica za 12 hrvatskih redarstvenika

Četvrtak, 02. 05. 2013.

IKA/VO/MUP

IKA/VO/MUP

Misa zadušnica za dvanaestoricu hrvatskih redarstvenika, pripadnika Specijalne policije Vinkovci koji su mučki ubijeni u Borovu Selu 2. svibnja 1991. godine održana je u središnjoj vinkovačkoj crkvi Sv. Euzebija i Poliona. Misu je predvodio vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Juraj Jezerinac, a sve je nazočne pozdravio domaći župnik mons. Tadija Pranjić ukazavši na važnost žrtve ubijenih redarstvenika za budućnost domovine. Uz biskupa su bili i vojni kapelani Ante Mihaljević i Alojz Kovaček te svećenici susjednih župa.

Cijeli članak »

“Memorijal dvanaest redarstvenika”

Četvrtak, 02. 05. 2013.

tekst: IKA; foto: MUP

tekst: IKA; foto: MUP

I ove je godine 2. svibnja u Borovu selu, nadomak Vukovaru, održan "Memorijal dvanaest redarstvenika", koje su srpske paravojne formacije 1991. godine iz zasjeda mučki ubile. Uz roditelje, supruge i djecu poginulih redarstvenika, koji su bili članovi Vinkovačke policijske postaje, komemoraciji i paljenju svijeća vijence su položili: u ime Hrvatskog sabora i Vlade te Ministarstva unutrašnjih poslova vijence je položio ministar Ranko Ostojić uz pratnju, predstavnici oružanih i redarstvenih snaga, županijskih i gradskih vlasti, te predstavnici braniteljskih udruga proizašli iz Domovinskog rata.

Cijeli članak »

Obilježena 18. obljetnica vojno-redarstvene operacije “Bljesak”

Srijeda, 01. 05. 2013.

Osamnaesta obljetnica Vojno-redarstvene operacije Bljesak obilježena je danas 1. svibnja u Okučanima u nazočnosti Predsjednika Republike Ive Josipovića, predsjednika vlade Zorana Milanovića, izaslanika predsjednika Sabora Igora Dragovana, ministara u vladi među kojima je bio i ministar obrane Ante Kotromanović, načelnika GS OSRH general pukovnika Drage Lovrića te drugih visokih civilnih i vojnih dužnosnika. U spomen na poginule branitelje kod Središnjeg križa zajednički vijenac u ime Republike Hrvatske položili su najviši državni dužnosnici, a polaganjem vijenaca počast poginulim braniteljima odali su i članovi obitelji poginulih branitelja i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata te izaslanstvo Brodsko-posavske županije i općine Okučani. U sklopu obilježavanja operacije Bljesak u crkvi Sv. Vida služena je misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata. Euharistijsko slavlje predvodio je vojni ordinarij Juraj Jezerinac zajedno s požeškim biskupom Antunom Škvorčevićem.

Cijeli članak »

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Poče ih slati - Mihael (12. 07. 2024.)

Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju - Mihael (05. 07. 2024.)

Djevojko! Zapovijedam ti, ustani! - Mihael (01. 07. 2024.)

Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju? - Mihael (26. 06. 2024.)

X. i XI. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 06. 2024.)

Duh istine upućivat će vas u svu istinu – Mihael (17. 05. 2024.)

Neka i oni budu jedno kao i mi! - Mihael (09. 05. 2024.)

Peta i šesta vazmena nedjelja - Mihael (26. 04. 2024.)

Pastir dobri život svoj polaže za ovce - Mihael (19. 04. 2024.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (11. 04. 2024.)

Deklaracija “Dignitas infinita” o ljudskom dostojanstvu (08. 04. 2024.)

Deklaracija Dikasterija za nauk vjere "Dignitas infinita o ljudskom dostojanstvu" objavljena na svetkovinu Blagovijesti - Navještenja Gospodinova 8. travnja 2024. u Vatikanu.

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (05. 04. 2024.)

Nedjelja Muke Gospodnje - Cvjetnica - Mihael (22. 03. 2024.)

Ako pšenično zrno, pavši na zemlju, umre, donosi obilat rod - Mihael (14. 03. 2024.)

Bog je poslao Sina na svijet da se svijet spasi po njemu - Mihael (07. 03. 2024.)

Ovo je Sin moj ljubljeni - Mihael (26. 02. 2024.)

Iskušavao ga Sotona, a anđeli mu služahu. - Mihael (16. 02. 2024.)

Četvrta nedjelja došašća, Božić - Mihael (22. 12. 2023.)

Među vama stoji koga vi ne poznate - Mihael (15. 12. 2023.)

Poravnite staze Gospodnje - Mihael (08. 12. 2023.)

Bdijte jer ne znate kad će se domaćin vratiti - Mihael (30. 11. 2023.)

Sjest će na prijestolje slave svoje i razlučiti jedne od drugih - Mihael (24. 11. 2023.)

U malome si bio vjeran, uđi u radost gospodara svoga! - Mihael (17. 11. 2023.)

Podajte caru carevo, a Bogu Božje - Mihael (20. 10. 2023.)

Koga god nađete, pozovite na svadbu - Mihael (13. 10. 2023.)

Vinograd će iznajmiti drugim vinogradarima - Mihael (06. 10. 2023.)

Zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar? - Mihael (23. 09. 2023.)

Opraštaj, kažem ti, ne do sedam puta,  nego do sedamdeset puta sedam! - Mihael (14. 09. 2023.)

Ako te posluša, stekao si brata - Mihael (08. 09. 2023.)

Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe - Mihael (01. 09. 2023.)

Ti si Petar-Stijena. Tebi ću dati ključeve Kraljevstva nebeskoga - Mihael (29. 08. 2023.)

O ženo, velika je tvoja vjera! - Mihael (20. 08. 2023.)

19. nedjelja kroz godinu - Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2023.)

XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 07. 2023.)

Tko ne uzme križa, nije mene dostojan - Mihael (30. 06. 2023.)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo! - Mihael (23. 06. 2023.)

Dozva dvanaestoricu svojih učenika i posla ih - Mihael (16. 06. 2023.)

Duhovi - Presveto Trojstvo - Mihael (28. 05. 2023.)

Prepoznaše ga u lomljenju kruha - Mihael (21. 04. 2023.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (14. 04. 2023.)

Vazmeno trodnevlje - Mihael (06. 04. 2023.)

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (31. 03. 2023.)

Ja sam uskrsnuće i život - Mihael (24. 03. 2023.)

Ode, umije se pa se vrati gledajući - Mihael (17. 03. 2023.)

Izvor vode koja struji u život vječni - Mihael (10. 03. 2023.)

Lice mu zasja kao sunce - Mihael (03. 03. 2023.)

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava - Mihael (24. 02. 2023.)

Ljubite neprijatelje! - Mihael (17. 02. 2023.)

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (10. 02. 2023.)

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (02. 02. 2023.)

Blago siromasima duhom! - Mihael (26. 01. 2023.)

Isus će se roditi od Marije, zaručene za Josipa, sina Davidova - Mihael (16. 12. 2022.)

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (25. 11. 2022.)

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje! - Mihael (17. 11. 2022.)

XXXII. i XXXIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (04. 11. 2022.)

Svi sveti, Dušni dan - Mihael (21. 10. 2022.)

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu - Mihael (14. 10. 2022.)

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (06. 10. 2022.)

Sveti arkanđeli Mihael, Gabriel i Rafael - Mihael (29. 09. 2022.)

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (15. 09. 2022.)

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika - Mihael (09. 09. 2022.)

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (02. 09. 2022.)

Koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen - Mihael (26. 08. 2022.)

Doći će s istoka i zapada i sjesti za stol u kraljevstvu Božjem - Mihael (19. 08. 2022.)

20. nedjelja kroz godinu i Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2022.)

Srpanj, XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (01. 07. 2022.)

Za tobom ću kamo god ti pošao - Mihael (24. 06. 2022.)

Ti si Krist - Pomazanik Božji! - Mihael (17. 06. 2022.)

Presveto Trojstvo i Tijelovo - Mihael (10. 06. 2022.)

Sedma vazmena nedjelja i Duhovi-Pedesetnica - Mihael (27. 05. 2022.)

Četvrta i peta vazmena nedjelja – Mihael (05. 05. 2022.)

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu – Mihael (29. 04. 2022.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (22. 04. 2022.)

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (31. 03. 2022.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (25. 03. 2022.)

Blagovijest - Mihael (18. 03. 2022.)

Dok se molio, izgled mu se lica izmijeni - Mihael (11. 03. 2022.)

Osma nedjelja kroz godinu i Pepelnica - Mihael (25. 02. 2022.)

Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš - Mihael (18. 02. 2022.)

Blago vama, siromasi! Jao vama, bogataši! - Mihael (11. 02. 2022.)

Oni ostaviše sve i pođoše za njim - Mihael (04. 02. 2022.)

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima - Mihael (27. 01. 2022.)

Danas se ispunilo ovo Pismo - Mihael (21. 01. 2022.)

Rodio vam se spasitelj - Mihael (24. 12. 2021.)

Otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? - Mihael (17. 12. 2021.)

Što nam je činiti? - Mihael (10. 12. 2021.)

Svako će tijelo vidjeti spasenje Božje - Mihael (03. 12. 2021.)

Podignite glave, približuje se vaše otkupljenje - Mihael (26. 11. 2021.)

Ti kažeš: ja jesam kralj - Mihael (19. 11. 2021.)

Sabrat će svoje izabranike s četiri vjetra - Mihael (12. 11. 2021.)

Što imaš, prodaj i idi za mnom! - Mihael (08. 10. 2021.)

Mihael 500 (29. 09. 2021.)

Tko nije protiv nas, za nas je - Mihael (23. 09. 2021.)

Tko želi biti prvi, neka bude svima poslužitelj - Mihael (17. 09. 2021.)

Ti si Pomazanik-Krist! ... - Mihael (10. 09. 2021.)

Gluhima da je čuti, nijemima govoriti - Mihael (03. 09. 2021.)

Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske - Mihael (27. 08. 2021.)

Kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! - Mihael (21. 08. 2021.)

Velika mi djela učini Svesilni: uzvisi neznatne - Mihael (14. 08. 2021.)

Tražite ljepotu ovog ljeta - Mihael (09. 07. 2021.)

Arhiva vijesti

Linkovi