Vijesti // Arhiva

Godina: 2013, mjesec: prosinac

Priopćenje biskupa Jurja Jezerinca

Subota, 28. 12. 2013.

Po povratku s bolničkog liječenja vojni biskup Juraj Jezerinac uputio je sljedeće priopćenje i zahvalu svima koji su mu iskazali pažnju.

Mnogima je već poznato da sam tijekom proteklih tjedana bio na bolničkom liječenju u KBC Zagreb. Nakon učinjenih pretraga liječnici su mi postavili dijagnozu aneurizme trbušnog dijela aorte koja je bila takve prirode da je zahtijevala neodgodivi operativni zahvat. S potpunim povjerenjem, ne samo u stručnost i profesionalnost naših liječnika nego i u njihovu humanost i odgovornost u pristupu bolesnicima, prihvatio sam odluku konzilija kardiologa Klinike za bolesti srca i krvnih žila na čelu s prof. A. Šmalceljom i prof. D. Miličićem. Poslušao sam njihov savjet i prepustio se u ruke kirurgu prof. M. Petrunića kojem sam duboko zahvalan na sjajno izvedenom, velikom i kompleksnom  kirurškom zahvatu. 

Cijeli članak »

“Hajdemo dakle do Betlehema. Pogledajmo što se to dogodilo…”

Petak, 27. 12. 2013.

Poštovani, velika mi je želja da zajedno pođemo pogledati što se to na Božić dogodilo u Betlehemu. "Hajdemo dakle do Betlehema. Pogledajmo što se to dogodilo…" (Lk 2,15) Iskustva bi nam bila različita, ali jedno bi nam bilo zajedničko: susret s Bogom u liku djeteta.

Neka ta novost kršćanstva obasja naše razumijevanje Boga i čovjeka. Taj događaj će promijeniti i nas i društvo: bit ćemo ponizniji i otvoreniji za prepoznavanje Boga u svojoj sredini.

Želim Vam čestit Božić i blagoslovljenu novu 2014. godinu!

Mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij u RH

Proslavljena 22. obljetnica 91. zrakoplovne baze HRZ i PZO

Ponedjeljak, 23. 12. 2013.

tekst i foto: L. Tomkić

tekst i foto: L. Tomkić

U vojarni "Pukovnik Marko Živković " 23. prosinca 2013. obilježena je 22. obljetnica osnutka 91. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a. Tim povodom za sve poginule i nestale branitelje i djelatnike 91. zb. slavljena je sveta misa u  kapeli vojne kapelanije „Sv. Petra i Pavla“. Euharistijsko slavlje predslavio je vojni kapelan o. Viktor Grbeša.

Priprema za Božić u PU dubrovačko-neretvanskoj

Ponedjeljak, 23. 12. 2013.

tekst i foto: I. Borić

tekst i foto: I. Borić

Kapelan PU dubrovačko-neretvanske, don Ivan Borić, posjetio je u ponedjeljak uoči Badnjaka Policijsku postaju Metković gdje je organizirana sveta ispovijed te blagoslov djelatnika na čelu s načelnicima PP Metković i PGP Metković. Susretu se pridružio i kapelan bolnice Dubrovnik don Franjo.

Božićna ispovijed u Vojno-obavještajnoj bojni HKoV

Petak, 20. 12. 2013.

tekst i foto: N. Veriga

tekst i foto: N. Veriga

Već tradicionalno kao i svake godine, djelatnici Vojno–obavještajne bojne HKoV-a kao i Opslužništva vojarne "Sv. Petar" u Ogulinu, uz sakramenat svete ispovijedi, pa potom i misnog slavlja, duhovno su se pripremili kako bi dostojno dočekali Božić. Nakon što su ispovijedali, sveto misno slavlje predslavio je vojni kapelan VK "Sv. Petra i Pavla apostola" iz VOB HKoV p. Mirko Vukoja u koncelebraciji sa bivšim vojnim kapelanom fra Marijanom Jelušićem. 

Cijeli članak »

Kićenje bora i izrada jaslica u vojarni „ Pukovnik Marko Živković“

Petak, 20. 12. 2013.

tekst i foto: L. Tomkić

tekst i foto: L. Tomkić

I ove su godine vjernici vojne kapelanije „ Sv. Petar i Pavao“ sudjelovali u izradi slamnatih jaslica i kićenju bora. Zahvaljujemo svima koji su svojom kreativnošću doprinjeli blagdanskom ugođaju u našoj kapeli.

Cijeli članak »

Božićna duhovna priprava za djelatnike PU zagrebačke

Petak, 20. 12. 2013.

Danas je u PU zagrebačkoj u Heinzelovoj ulici 98 slavljena sveta misa kao duhovna priprava za djelatnike, vjernike kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata za nadolazeći blagdan rođenja Isusa Krista – Božić.  Misu je služio fra Frano Musić, policijski kapelan kapelanije sv. Mihaela iz Policijske akademije, a nazočili su zamjenik načelnika PU zagrebačke g. Dubravko Teur, načelnici sektora i voditelji službi, kao i vjernici, djelatnici Policijske uprave.

Cijeli članak »

Duhovna obnova i priprava za blagdan Božića u Policijskoj akademiji

Četvrtak, 19. 12. 2013.

tekst i foto: L. Norac

tekst i foto: L. Norac

Dana, 19. prosinca 2013. u crkvi sv. Mihaela  u Policijskoj akademiji vlč. Zlatko Sudac predvodio je božićnu duhovnu obnovu za vjernike policijske kapelanije. Na obnovi se okupio veliki broj vjernika.

Cijeli članak »

Božićna duhovna priprava u petrinjskoj kapelaniji

Četvrtak, 19. 12. 2013.

tekst: M. Barišić; foto: N. Brnada

tekst: M. Barišić; foto: N. Brnada

Približavanjem Božića - Svetkovine rođenja Gospodinova vojnici – vjernici petrinjske vojne kapelanije sv. Ilije u vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ imali su priliku u četvrtak 19. prosinca 2013. godine pristupili sakramentu pomirenja i tako se duhovno pripremiti za ovu veliku kršćansku svetkovinu.

Cijeli članak »

Božićna ispovijed za djelatnike Vojne kapelanije “Sv. Antun Padovanski”

Četvrtak, 19. 12. 2013.

tekst i foto: D. Sedlar

tekst i foto: D. Sedlar

U vojarni "Pukovnik Milivoj Halar" u Dugom Selu 19. prosinca 2013. godine održana je božićna ispovijed za djelatnike vojne kapelanije "Sv. Antuna Padovanskog" pri Domu Glavnog stožera OS RH. Uz domaćeg kapelana na raspolaganju za svetu ispovijed bio je i vojni kapelan fra. Marko Medo. Na kraju služena je sveta misa koju je predvodio o. Ivan Magdić.

Godišnji sastanak Policijskog dekanata

Utorak, 17. 12. 2013.

tekst: V. Bakula; foto: M. Čobanović

tekst: V. Bakula; foto: M. Čobanović

U utorak, 17. prosinca 2013., u sjedištu Vojnog ordinarijata održan je godišnji sastanak Policijskog dekanata Vojne biskupije.

Cijeli članak »

Duhovna obnova i priprava za blagdan Božića u ZZOD Osijek

Nedjelja, 15. 12. 2013.

tekst i foto: D. Boban

tekst i foto: D. Boban

U vremenu od 13. do 15. prosinca 2013. vlč. Zlatko Sudac predvodio je duhovnu obnovu za 500 pripadnika Zapovjedništva za obuku i doktrinu "Fran Krsto Frankopan" Osijek, pripadnike Policijske uprave osječko-baranjske, te njihovih obitelji u Domu HV-a u Osijeku.

Cijeli članak »

Obilježena 22. obljetnica akcije “Vihor”

Subota, 14. 12. 2013.

tekst: R. Ćaran; foto: F. Mlinarić i B. Kolarić

tekst: R. Ćaran; foto: F. Mlinarić i B. Kolarić

Ratni veterani 102. brigade HV Novi Zagreb i 2. gardijske brigade „Gromovi“, zajedno s članovima obitelji poginulih branitelja i domaćinima iz Općine Lekenik obilježili su u Šišincu 22. obljetnicu akcije „Vihor“, i tim povodom odali počast poginulim braniteljima u ovoj vojno-redarstvenoj akciji u Domovinskom ratu. U kapeli pokraj župne crkve sv. Marte u Šišincu, svetu misu zadušnicu za poginule branitelje služio je petrinjski vojni kapelan don Milenko Majić.

Cijeli članak »

Posjet Ratne škole Vojnom ordinarijatu

Petak, 13. 12. 2013.

tekst i foto: M. Čobanović

tekst i foto: M. Čobanović

Vojni ordinarijat su u petak 13. prosinca u okviru Plana i programa školovanja posjetili polaznici XVI. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić", predvođeni načelnikom Škole brigadirom Antunom Čičkom. Primio ih je generalni vikar Vojnog ordinarijata o. Jakov Mamić, OCD, i uprava ordinarijata. U ovome naraštaju 15 je polaznika Ratne škole, a pored časnika iz Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske među polaznicima su i časnici iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Srbije.

Cijeli članak »

Božićna duhovna priprava za djelatnike PP Medveščak i PP Maksimir

Petak, 13. 12. 2013.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

Danas su djelatnici Policijskih postaja Medveščak i Maksimir, predvođeni svojim načelnicima gosp. Davorom Vukovićem i gosp. Stankom Tomićem imali duhovnu pripravu  za blagdan rođenja Kristova, Božić u župnoj crkvi sv. Petra u Vlaškoj ulici u Zagrebu. Duhovnoj pripravi prisustvovao je i djelatnik Odjela za suradnju s VO u RH gosp. Mario Dokmanić.

Cijeli članak »

5. hodočašće hrvatskih branitelja, vojske i policije u Voćin

Petak, 13. 12. 2013.

foto: A. Mandić; tekst: Lj. Marić

foto: A. Mandić; tekst: Lj. Marić

Na današnji dan prije 22 godine srpski pobunjenici potpomognuti JNA i srpskim paravojnim postrojbama završili su višednevno okrutno ubijanje nedužnih civila u Voćinu i okolici. Uz Vukovar i Škabrnju Voćin je mjesto najvećih hravatskih stradanja  u Domovinskom ratu. Pored toga u nedalekom Četekovcu, Balincima i Čojlugu ubijeno je više od 20 nedužnih civila, a u logoru Bučju još je nekoliko ubijeno dok se jedan dio vodi kao nestali. Spominjemo se tužnih događaja, ali s poštovanjem prema svima onima koji su podnijeli veliku žrtvu – kazao je biskup Škovrečvić pozdravljajući sve nazočne među kojima su bili predstavnici državne i lokalne vlasti, predstavnici HVIDR-e iz različitih krajeva Hrvatske, brojni branitelji, pripadnici Hrvatske vojske i policije, rodbina i prijatelji ubijenih i poginulih.

Cijeli članak »

Zornice u PU dubrovačko-neretvanskoj

Petak, 13. 12. 2013.

Nakon uvođenja policijskog kapelana don Iva Borića, 11. prosinca upriličena je sveta misa zornica u crkvi sv. Mihajla u Dubrovniku koju je predvodio mons. Mato Uzinić, biskup dubrovački. Priključile su se djelatnici i djelatnice policijskih postaja s području Dubrovnika. 13. prosinca sveta misa zornica bila je u župi Pločice u Konavlima, na kojoj su nazočili djelatnice i djelatnici Policijske postaje Gruda zajedno sa zamjenikom načelnika PU dubrovačko-neretvanske Tončijem Glumcem. Iza mise djelatnici su se zadržali u prijateljskom razgovoru sa župnikom don Tihom Šakota i policijskim kapelanom don Ivom.

Biskup Jezerinac proglašen počasnim članom Zrinske garde Čakovec

Petak, 13. 12. 2013.

Na poziv Zrinske garde Čakovec u petak 13. prosinca u Čakovcu je boravio general Ante Gotovina, u prigodi njegova proglašenja počasnim članom ove udruge građana, čiji su članovi mnoge osobe iz svjetovnog i crkvenog života, među kojima je i varaždinski biskup Josip Mrzljak koji je na svečanosti proglašenja sudjelovao zajedno s više svećenika.

Cijeli članak »

Sveta misa povodom 22. obljetnice ustrojavanja HRZ i PZO

Četvrtak, 12. 12. 2013.

Tekst i foto: L. Tomkić

Tekst i foto: L. Tomkić

U vojarni "Pukovnik Marko Živković" na Plesu, 12. prosinca, svečano je obilježena 22. obljetnica ustrojavanja HRZ i PZO-a. U kapeli vojne kapelanije sv. Petar i Pavao slavljena je sveta misa za sve poginule i nestale branitelje i djelatnike HRZ i PZO-a. Misno slavlje predslavio je vojni kapelan o. Viktor Grbeša.

Cijeli članak »

U službu uveden policijski kapelan za PU splitsko-dalmatinsku

Četvrtak, 12. 12. 2013.

PU splitsko-dalmatinska

PU splitsko-dalmatinska

U  crkvi sv. Frane u Splitu, danas, 12. prosinca, održano je svečano misno slavlje povodom uvođenja u službu policijskog kapelana Policijske uprave splitsko-dalmatinske  fra Žarka Relote. Vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac je dekretom od 15. listopada 2013. godine, imenovao fra Žarka Relotu kapelanom policijske kapelanije „Sv. Mihovil Arkanđeo“ za PU splitsko-dalmatinsku, sa sjedištem u Splitu. Misno slavlje predvodio je generalni vikar Vojnog ordinarijata Republike Hrvatske otac Jakov Mamić uz nazočne vojne i policijske kapelane.

Cijeli članak »

Duhovni seminar vlč. Zlatka Sudca u PU zagrebačkoj

Četvrtak, 12. 12. 2013.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

Već tradicionalno policijska kapelanija PU zagrebačke "Majke Božje Kamenitih vrata" organizira duhovni seminar za svoje vjernike u vremenu došašća, iščekivanja kao svojevrsnu pripravu puta za dolazak Gospodnji. Tako je i danas, 12. prosinca, održan duhovni seminar za djelatnike i vjernike PU zagrebačke u Heinzelovoj ulici 98, kojeg je predvodio vlč. Zlatko Sudac. 

Cijeli članak »

U službu uveden prvi policijski kapelan za PU dubrovačko-neretvansku

Srijeda, 11. 12. 2013.

Prvoga policijskog kapelana na području Dubrovačko-neretvanske županije don Ivu Borića u službu je 11. prosinca u crkvi sv. Mihajla u Lapadu uveo biskupski vikar za pastoral Vojnog ordinarijata don Josip Stanić. Dekret vojnog biskupa Jezerinca o imenovanju pročitao je policijski službenik za potporu Službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom Darko Šantek, nakon čega je kapelan Borić položio Ispovijest vjere i dao prisegu za vršenje te službe.

Cijeli članak »

Općina Konavle obilježila godišnjicu smrti dr. Franja Tuđmana

Utorak, 10. 12. 2013.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća uz molitvu općina Konavle danas je obilježila 14. godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franja Tuđmana.

Cijeli članak »

Blagoslov policijske kapelanije PU brodsko-posavske

Ponedjeljak, 09. 12. 2013.

Policijska uprava brodsko-posavska od ponedjeljka 9. prosinca i službeno ima svoju kapelaniju. Prostorije kapelanije posvećene sv. Marku evanđelistu u Postaji prometne policije u Slobodnici kod Slavonskog Broda, kao izaslanik biskupa Juraja Jezerinca, vojnog ordinarija u RH, blagoslovio je don Josip Stanić, biskupski vikar za pastoral.

Cijeli članak »

Proslava sv. Nikole biskupa, nebeskog zaštitnika Hrvatske ratne mornarice

Petak, 06. 12. 2013.

tekst i foto: D. Rajčić

tekst i foto: D. Rajčić

Sv. Nikolu biskupa, nebeskog zaštitnika Hrvatske ratne mornarice koji se slavi i kao Dan splitske vojne kapelanije i Dan Pomorske baze ratne luke u Lori, svečano su proslavili mornari, vojnici, časnici i dočasnici predvođeni zamjenikom zapovjednika HRM-a komodorom Predragom Stipanovićem. Svečanost je počela procesijom od kipa sv. Nikole na sidrištu Pomorske baze u ratnoj luci Lora do franjevačke crkve sv. Ante na splitskom Poljudu u kojoj je nastavljeno misno slavlje. Mornari su u procesiji nosili kip sv. Nikole kojeg je na početku blagoslovio generalni vikar splitsko-makarske nadbiskupije mons. Ivan Čubelić. U procesiji su uz mornare i djelatnike HRM-a sudjelovali i predstavnici gradskih i županijskih vlasti, puhački orkestar HRM-a te klapa HRM-a "Sv. Juraj".

Cijeli članak »

Duhovna obnova u Ravnateljstvu policije

Petak, 06. 12. 2013.

U petak, 6. prosinca vlč. Zlatko Sudac predvodio je božićnu duhovnu obnovu za vjernike Policijske kapelanije sv. Mihaela Arkanđela u Ravnateljstvu policije. Glazbeni animator bio je gospodin Ivan Puljić. Na obnovi se okupio veliki broj vjernika.

Cijeli članak »

Zornica na blagdan sv. Nikole u PU istarskoj

Petak, 06. 12. 2013.

PU istarska

PU istarska

U prostorijama PU istarske jutros, na blagdan Sv. Nikole, slavljena je misa zornica, koju je predvodio policijski kapelan vlč. Ilija jakovljević. Policijski kapelan misu je predvodio za sve djelatnike policijske uprave, za njihovu djecu te za sve pomorce i ribare. Svim prisutnim vjernicima, policijski kapelan je nakon mise darovao krunicu s likom bl. Miroslava Bulešića, a druženje se nastavilo uz čaj i ugodni razgovor. Mise zornice održavat će se u sjedištu policijske uprave svaki petak kroz došašće s početkom u 7.30 sati.

15. obljetnica ustrojavanja i rada Doma Glavnog stožera OS

Petak, 06. 12. 2013.

Tekst i foto: D. Sedlar

Tekst i foto: D. Sedlar

 

Danas je u Administrativnom sjedištu MORH-a na Sarajevskoj cesti svečano obilježena 15. obljetnica ustrojavanja i rada Doma Glavnog stožera OS. Svetu misu u kapelici sv. Antuna Padovanskog predvodio je vojni kapelan o. Ivan Magdić. Nakon misnog slavlja program je nastavljen prigodnim druženjem.

Proslava Dana kapelanije sv. Nikole biskupa za PU krapinsko-zagorsku

Četvrtak, 05. 12. 2013.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

Danas je u prigodi proslave prve obljetnice Dana kapelanije, uoči blagdana svetog Nikole biskupa, zaštitnika policijske kapelanije u PU krapinsko-zagorskoj, upriličeno svečano euharistijsko slavlje u župi sv. Jelene Križarice u Zaboku. Misu je predslavio policijski kapelan iz PU bjelovarsko-bilogorske vlč. Damir Vrabec uz koncelebraciju policijskih kapelana: vlč. Ozrena Bizeka, fra Frane Musića i domaćeg kapelana poslužitelja don Marina Drage Kozića.

Cijeli članak »

Duhovna obnova u MUP-u i Ravnateljstvu policije

Utorak, 03. 12. 2013.

tekst i foto: V. Bakula

tekst i foto: V. Bakula

U utorak, 3. prosinca fra Jozo Zovko predvodio je božićnu duhovnu obnovu za vjernike Policijske kapelanije sv. Mihaela Arkanđela u sjedištu MUP-a. To je prva duhovna obnova u prostorima MUP-a sjedište, u nedavno blagoslovljenoj kapeli svetog Ignacija Lojolskoga.

Cijeli članak »

Uz policijske počasti sahranjen policijski službenik Igor Katić

Ponedjeljak, 02. 12. 2013.

PU ličko-senjska

PU ličko-senjska

U 15 sati na mjesnom groblju u Smiljanu uz policijske počasti pokopan je policijski službenik Policijske postaje Novalja, Igor Katić, koji je u subotu 30. studenoga na autocesti A 1 kod tunela Krpani, prilikom putovanja na posao pomagao sudionicima prometne nesreće, kojom prilikom je i sam tragično stradao.

Cijeli članak »

Komemoracija na Papuku

Ponedjeljak, 02. 12. 2013.

foto i tekst: A. Mandić

foto i tekst: A. Mandić

Na današnji dan na nekadašnjoj papučkoj bazi u neprijateljskoj zasjedi poginulo je 1991. godine jedanaest mladih hrvatskih branitelja. Bio je to najtragičniji dan Domovinskog rata, kada su poginuli Vinko, Anđelko, Tomo, Davor, Ivica, Damir, Tomislav, Jozo, Tade, Branko i Tomislav, čija imena nikada neće biti zaboravljena.

Cijeli članak »

Zaključena Godina vjere u Vojnoj biskupiji

Nedjelja, 01. 12. 2013.

 

tekst: M. Nikolić, foto: G. Miškić

tekst: M. Nikolić, foto: G. Miškić

Misnim slavljem, 1. prosinca u kapeli Vojnog ordinarijata, koje je predvodio vojni ordinarij Juraj Jezerinac u koncelebraciji generalnog i pastoralnog vikara te vojnih i policijskih kapelana zaključena je Godina vjere u Vojnoj biskupiji. Propovijedao je generalni vikar o. Jakov Mamić.

Cijeli članak »

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Poče ih slati - Mihael (12. 07. 2024.)

Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju - Mihael (05. 07. 2024.)

Djevojko! Zapovijedam ti, ustani! - Mihael (01. 07. 2024.)

Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju? - Mihael (26. 06. 2024.)

X. i XI. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 06. 2024.)

Duh istine upućivat će vas u svu istinu – Mihael (17. 05. 2024.)

Neka i oni budu jedno kao i mi! - Mihael (09. 05. 2024.)

Peta i šesta vazmena nedjelja - Mihael (26. 04. 2024.)

Pastir dobri život svoj polaže za ovce - Mihael (19. 04. 2024.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (11. 04. 2024.)

Deklaracija “Dignitas infinita” o ljudskom dostojanstvu (08. 04. 2024.)

Deklaracija Dikasterija za nauk vjere "Dignitas infinita o ljudskom dostojanstvu" objavljena na svetkovinu Blagovijesti - Navještenja Gospodinova 8. travnja 2024. u Vatikanu.

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (05. 04. 2024.)

Nedjelja Muke Gospodnje - Cvjetnica - Mihael (22. 03. 2024.)

Ako pšenično zrno, pavši na zemlju, umre, donosi obilat rod - Mihael (14. 03. 2024.)

Bog je poslao Sina na svijet da se svijet spasi po njemu - Mihael (07. 03. 2024.)

Ovo je Sin moj ljubljeni - Mihael (26. 02. 2024.)

Iskušavao ga Sotona, a anđeli mu služahu. - Mihael (16. 02. 2024.)

Četvrta nedjelja došašća, Božić - Mihael (22. 12. 2023.)

Među vama stoji koga vi ne poznate - Mihael (15. 12. 2023.)

Poravnite staze Gospodnje - Mihael (08. 12. 2023.)

Bdijte jer ne znate kad će se domaćin vratiti - Mihael (30. 11. 2023.)

Sjest će na prijestolje slave svoje i razlučiti jedne od drugih - Mihael (24. 11. 2023.)

U malome si bio vjeran, uđi u radost gospodara svoga! - Mihael (17. 11. 2023.)

Podajte caru carevo, a Bogu Božje - Mihael (20. 10. 2023.)

Koga god nađete, pozovite na svadbu - Mihael (13. 10. 2023.)

Vinograd će iznajmiti drugim vinogradarima - Mihael (06. 10. 2023.)

Zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar? - Mihael (23. 09. 2023.)

Opraštaj, kažem ti, ne do sedam puta,  nego do sedamdeset puta sedam! - Mihael (14. 09. 2023.)

Ako te posluša, stekao si brata - Mihael (08. 09. 2023.)

Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe - Mihael (01. 09. 2023.)

Ti si Petar-Stijena. Tebi ću dati ključeve Kraljevstva nebeskoga - Mihael (29. 08. 2023.)

O ženo, velika je tvoja vjera! - Mihael (20. 08. 2023.)

19. nedjelja kroz godinu - Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2023.)

XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 07. 2023.)

Tko ne uzme križa, nije mene dostojan - Mihael (30. 06. 2023.)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo! - Mihael (23. 06. 2023.)

Dozva dvanaestoricu svojih učenika i posla ih - Mihael (16. 06. 2023.)

Duhovi - Presveto Trojstvo - Mihael (28. 05. 2023.)

Prepoznaše ga u lomljenju kruha - Mihael (21. 04. 2023.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (14. 04. 2023.)

Vazmeno trodnevlje - Mihael (06. 04. 2023.)

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (31. 03. 2023.)

Ja sam uskrsnuće i život - Mihael (24. 03. 2023.)

Ode, umije se pa se vrati gledajući - Mihael (17. 03. 2023.)

Izvor vode koja struji u život vječni - Mihael (10. 03. 2023.)

Lice mu zasja kao sunce - Mihael (03. 03. 2023.)

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava - Mihael (24. 02. 2023.)

Ljubite neprijatelje! - Mihael (17. 02. 2023.)

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (10. 02. 2023.)

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (02. 02. 2023.)

Blago siromasima duhom! - Mihael (26. 01. 2023.)

Isus će se roditi od Marije, zaručene za Josipa, sina Davidova - Mihael (16. 12. 2022.)

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (25. 11. 2022.)

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje! - Mihael (17. 11. 2022.)

XXXII. i XXXIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (04. 11. 2022.)

Svi sveti, Dušni dan - Mihael (21. 10. 2022.)

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu - Mihael (14. 10. 2022.)

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (06. 10. 2022.)

Sveti arkanđeli Mihael, Gabriel i Rafael - Mihael (29. 09. 2022.)

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (15. 09. 2022.)

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika - Mihael (09. 09. 2022.)

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (02. 09. 2022.)

Koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen - Mihael (26. 08. 2022.)

Doći će s istoka i zapada i sjesti za stol u kraljevstvu Božjem - Mihael (19. 08. 2022.)

20. nedjelja kroz godinu i Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2022.)

Srpanj, XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (01. 07. 2022.)

Za tobom ću kamo god ti pošao - Mihael (24. 06. 2022.)

Ti si Krist - Pomazanik Božji! - Mihael (17. 06. 2022.)

Presveto Trojstvo i Tijelovo - Mihael (10. 06. 2022.)

Sedma vazmena nedjelja i Duhovi-Pedesetnica - Mihael (27. 05. 2022.)

Četvrta i peta vazmena nedjelja – Mihael (05. 05. 2022.)

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu – Mihael (29. 04. 2022.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (22. 04. 2022.)

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (31. 03. 2022.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (25. 03. 2022.)

Blagovijest - Mihael (18. 03. 2022.)

Dok se molio, izgled mu se lica izmijeni - Mihael (11. 03. 2022.)

Osma nedjelja kroz godinu i Pepelnica - Mihael (25. 02. 2022.)

Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš - Mihael (18. 02. 2022.)

Blago vama, siromasi! Jao vama, bogataši! - Mihael (11. 02. 2022.)

Oni ostaviše sve i pođoše za njim - Mihael (04. 02. 2022.)

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima - Mihael (27. 01. 2022.)

Danas se ispunilo ovo Pismo - Mihael (21. 01. 2022.)

Rodio vam se spasitelj - Mihael (24. 12. 2021.)

Otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? - Mihael (17. 12. 2021.)

Što nam je činiti? - Mihael (10. 12. 2021.)

Svako će tijelo vidjeti spasenje Božje - Mihael (03. 12. 2021.)

Podignite glave, približuje se vaše otkupljenje - Mihael (26. 11. 2021.)

Ti kažeš: ja jesam kralj - Mihael (19. 11. 2021.)

Sabrat će svoje izabranike s četiri vjetra - Mihael (12. 11. 2021.)

Što imaš, prodaj i idi za mnom! - Mihael (08. 10. 2021.)

Mihael 500 (29. 09. 2021.)

Tko nije protiv nas, za nas je - Mihael (23. 09. 2021.)

Tko želi biti prvi, neka bude svima poslužitelj - Mihael (17. 09. 2021.)

Ti si Pomazanik-Krist! ... - Mihael (10. 09. 2021.)

Gluhima da je čuti, nijemima govoriti - Mihael (03. 09. 2021.)

Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske - Mihael (27. 08. 2021.)

Kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! - Mihael (21. 08. 2021.)

Velika mi djela učini Svesilni: uzvisi neznatne - Mihael (14. 08. 2021.)

Tražite ljepotu ovog ljeta - Mihael (09. 07. 2021.)

Arhiva vijesti

Linkovi