Vijesti // Arhiva

Godina: 2014, mjesec: listopad

Misa za poginule mornare i sve branitelje

Petak, 31. 10. 2014.

Stota obljetnica početka Prvoga svjetskog rata i devedeset i šest godina od potonuća bojnog broda Viribus unitis obilježeni su u petak 31. listopada svečanim programom s raznim sadržajima u Puli. Za sve poginule mornare u crkvi Gospe od mora misu je predvodio umirovljeni porečko-pulski biskup Ivan Milovan uz koncelebraciju kapelana vojne kapelanije sv. Nikole biskupa pri Zapovjedništvu HRM u Splitu Branimira Projića, kapelana policijske kapelanije sv. Maura PU Istarske, Ilije Jakovljevića te župnika domaćina Milana Milovana.

Cijeli članak »

Proslava Svih svetih u Rijeci

Petak, 31. 10. 2014.

U Katedrali sv. Vida u Rijeci u 10 sati služena je sveta misa povodom predstojećeg blagdana Svih svetih i Dušnog dana. Svetu misu za sve poginule hrvatske branitelje, preminule djelatnike Policijske uprave primorsko-goranske i članove njihovih obitelji predvodio je p. Mirko Vukoja, kapelan poslužitelj Policijske kapelanije Sveti Vid. Svetoj misi nazočili su djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata i drugi vjernici.

Cijeli članak »

Obilježavanje svetkovine Svih svetih i Dušnog dana na slunjskom vojnom poligonu

Petak, 31. 10. 2014.

Danas, 31. listopada 2014. na vojnom poligonu OS RH „Eugen Kvaternik“ - Slunj, služena je sveta misa zadušnica za sve poginule, nestale i preminule hrvatske branitelje Domovinskog rata uoči svetkovine Svih svetih i Dušnog dana. Misu je služio vojni kapelan vojne kapelanije „Blaženi Ivan Merz“ don Milenko Majić.

Cijeli članak »

Dušni dan u vojarni “Croatia”

Petak, 31. 10. 2014.

U petak 31. listopada 2014. godine. pripadnici vojne kapelanije Svete obitelji i svetog Antuna Padovanskog slavili su svetkovinu Svih svetih i Dušni dan svetom misom za sve poginule i umrle hrvatske branitelje u vojnoj kapelici svetog Antuna Padovanskog u vojarni "Croatia" u Zagrebu. Misno slavlje kao i molitvu za pokojne kod spomenika "Tigrova" u vojarni predvodio je vojni kapelan vlč. Slavko Rajič.

Komemoracija uz blagdan Svih svetih u Požegi

Petak, 31. 10. 2014.

tekst i foto: A. Mandić

tekst i foto: A. Mandić

Uz svečani postroj zajedničke postrojbe Hrvatske vojske i policije kod središnjeg križa na groblju sv. Ilije u Požegi obilježen je blagdan Svih svetih. Obilježavanje je organizirao Ured državne uprave u Požeško-slavonskoj županiji u suradnji s Ministarstvom branitelja, Ministarstvom obrane i Ministarstvom unutarnjih poslova.

Cijeli članak »

22. obljetnica ustrojavanja 9. gb i 7. obljetnice 1. mb “Vukovi”

Petak, 31. 10. 2014.

Svetom misom održanoj u katedrali Navještenja blažene djevice Marije započelo je obilježavanje 22. obljetnice osnutka 9. gardijske brigade „Vukovi“. Obilježavanje je potom nastavljeno u vojarni „Eugen Kvaternik“ gdje  su se okupili brojni uzvanici iz redova aktivnih vojnika, umirovljeni pripadnici postrojbe, članovi obitelji poginulih gardista, izaslanstva lokalnih jedinica samouprave i udruge proistekle iz Domovinskog rata. Položeni su vijenci i zapaljene svijeće podno spomen-obilježja  podignutom u čast 56-orice poginulih pripadnika postrojbe.

Cijeli članak »

Stopama sv. Pavla

Četvrtak, 30. 10. 2014.

U organizaciji Vojnog ordinarijata u RH, s pozdravom i blagoslovom vojnog biskupa Jurja Jezerinca i vikara za pastoral don Josipa Stanića koji je sve u tančine isplanirao te u suorganizaciji putničke agencije iz Varaždina "Mihael", pošli smo "Stopama apostola Pavla" po Turskoj od 23. do 30. listopada 2014. Bilo nas je 93-je hodočasnika u dva autobusa. U svakom je bio vodič Turčin s našim hrvatskim prevoditeljem koji su nam puno pričali o civilizacijama što su na tim prostorima prohujale, silna carstva: hetitsko, perzijsko, grčko, rimsko, otomansko.

Cijeli članak »

Dan otvorenih vrata vojarne “Eugen Kvaternik” u Gospiću

Četvrtak, 30. 10. 2014.

tekst i foto: Udruga 9. gb

tekst i foto: Udruga 9. gb

U sklopu obilježavanja 22. obljetnice ustrojavanja 9. gardijske brigade “VUKOVI“ učenici i studenti iz Ličko-senjske županije su 29. i 30. listopada posjetili manifestaciju „Dani otvorenih vrata vojarne Eugen Kvaternik“.

Cijeli članak »

Misa zadušnica za sve poginule i preminule u PU krapinsko-zagorskoj

Srijeda, 29. 10. 2014.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

U Policijskoj upravi krapinsko-zagorskoj, 29. listopada, služena je misa zadušnica za sve za poginule hrvatske branitelje koji su bili djelatnici Policijske uprave krapinsko-zagorske, za preminule djelatnike Policijske uprave, kao i za sve preminule, a povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana.

Cijeli članak »

Obilježavanje Svih svetih i Dušnog dana u Vojno-obavještajnoj bojni

Utorak, 28. 10. 2014.

tekst i foto: N. Veriga

tekst i foto: N. Veriga

Djelatnici Vojno-obavještajne bojne HKoV-a, zajedno sa djelatnicima Opslužništva vojarne "Sv. Petar" u Ogulinu, obilježili su blagdan Svih svetih i Dušni dan. Misno slavlje predvodio je vojni kapelan BSD-a koji opslužuje i VOB, p. Mirko Vukoja.

Cijeli članak »

Proslavljen Dan vojne kapelanije u MORH-u i GS OS RH

Ponedjeljak, 27. 10. 2014.

foto: MORH

foto: MORH

U Ministarstvu obrane u Zagrebu svečanim misnim slavljem u kapeli sv. Ivana Pavla II. danas, u ponedjeljak 27. listopada, obilježen je Dan vojne kapelanije sa sjedištem u MORH-u i OS RH. Kapelanije je prije nosila naslov "Gospe Snježne", 2013. godine je dobila novouređenu kapelu te od tada nosi naslov sv. Ivana Pavla II.

Cijeli članak »

XI. hodočašće oružanih i redarstvenih snaga BiH na Bobovac

Subota, 25. 10. 2014.

U subotu, 25. listopada 2014. svečano je obilježen Trinaesti Molitveni dan za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije i Jedanaesto Hodočašće na Bobovac katolika pripadnika Ministarstva obrane, Oružanih snaga BiH i redarstvenih snaga. Misno slavlje na Bobovcu, koji se nalazi na području župe Kraljeve Sutjeske pedesetak kilometara sjeverno od Sarajeva, predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u zajedništvu s vojnim biskupima u BiH i Republici Hrvatskoj mons. Tomom Vukšićem i mons. Jurjom Jezerincem te uz koncelebraciju vojnih kapelana u Bosni i Hercegovini kojima su se pridružile kolege iz Hrvatske i Slovenije te ostali svećenici iz BiH među kojima i župnik i gvardijan franjevačkog samostana u Kraljevoj Sutjesci fra Zoran Jaković.

Cijeli članak »

Hodočašće djelatnika PU ličko-senjske u svetište Majke Božje od Krasna

Petak, 24. 10. 2014.

tekst: vlč. Blaževac; foto: PU ličko-senjska

tekst: vlč. Blaževac; foto: PU ličko-senjska

U mjesecu listopadu kada na poseban način častimo Majku Božju kroz intenzivniju molitvu krunice, djelatnici PU ličko-senjske hodočastili su u svetište Majke Božje od Krasna. Misno slavlje predvodio je policijski i vojni kapelan vlč. Ivan Blaževac a suslavio je novi upravitelj svetišta vlč. Mario Vazgeč.

Cijeli članak »

Proslavljen Dan Vojne kapelanije “Kraljica Svete Krunice i sv. Ivan Kapistran”

Petak, 24. 10. 2014.

Svečanim misnim slavljem, dana 24. listopada, u vojarni „Bosut“ u Vinkovcima, obilježen je Dan kapelanije „Kraljice Svete Krunice i Sv. Ivana Kapistrana“, zaštitnika Gardijske oklopno mehanizirane brigade. Misno slavlje predvodio je vojni ordinarij Juraj Jezerinac uz koncelebraciju vojnih i policijskih kapelana.

Cijeli članak »

Biskup Jezerinac u hrvatskoj župi u Vancouveru

Ponedjeljak, 20. 10. 2014.

U Marijinu mjesecu listopadu u hrvatskoj župi Prečistog Srca Marijina u Vancouveru boravio je vojni biskup Juraj Jezerinac. U nedjelju 12. listopada posebno je bilo dirljivo na 50. obljetnicu braka Ivice i Ružice Jezerinac. U prigodnoj propovijedi biskup Juraj, čestitajući slavljenicima, potaknuo je sve bračne parove na vrijednosti koje proizilaze iz bračnog zajedništva, potičući sve zajedno da svoje nadahnuće traže na nepresušnom vrelu sakramenatalnog života.

Cijeli članak »

Hodočašće vjernika PUZ-a u Mariazell

Subota, 18. 10. 2014.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

Djelatnici PU zagrebačke i vjernici kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata, predvođeni svojim kapelanom don Marinom Dragom Kozićem, hodočastili su u subotu, 18. listopada u najveće Marijansko svetište u Austriji u Mariazell.

Cijeli članak »

Obilježen Dan branitelja Sisačko-moslavačke županije

Subota, 18. 10. 2014.

tekst i foto: R. Ćaran

tekst i foto: R. Ćaran

Sisačko-moslavačka županija i braniteljske udruge nizom su događanja u Petrinji i Novom Farkašiću obilježile Dan branitelja Sisačko moslavačke županije i 23. obljetnicu akcije Hrvatske vojske „Farkašić“ u Domovinskom ratu.

Cijeli članak »

Konferencija zemalja organizatora vojnog hodočašća u Lurd

Petak, 17. 10. 2014.

U periodu od 13. do 17. listopada u Francuskoj, u Bordeauxu je održana 57. konferencija C.I.P (Conférence Internationale Préparatoire) zemalja suorganizatora međunarodnog vojnog hodočašća u Lourdes. Domaćin konferencije je bila Francuska delegacija. Konferencija je organizirana i vođena od Direkcije međunarodnog vojnog hodočašća (DRPMI), predsjednika o. Arnaulta Berronea i dosadašnjeg predsjednika o. Blaisea Rebotiera te tajnice DRPMI-a Marie-Pierre Coustilliere.

Cijeli članak »

Međunarodni susret vojnih biskupa i dušobrižnika u Beču

Petak, 17. 10. 2014.

I ove je godine u Beču, u Katoličkom vojnom dušobrižništvu Austrije, na Institutu za religiju i mir, održana međunarodna konferencija vojnih biskupa i dušobrižnika. Konferencija se održavala od 14. do 17. listopada 2014. godine. Pošto se ove godine obilježava sto godina od Prvog svjetskog rata  širom Europe i u ovoj prigodi u prvom planu bilo je sjećanje na te žrtve. Tema koja je dominirala i bila moto ove konferencije glasi: "Crkva i vjerske zajednicu u Prvome svjetskome ratu".

Cijeli članak »

Proslavljen Dan neovisnosti i 23. obljetnica sudjelovanja “Gromova” u obrani Karlovca

Srijeda, 08. 10. 2014.

tekst i foto: R. Ćaran

tekst i foto: R. Ćaran

Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ u zajedništvu s braniteljskim udrugama grada Karlovca i Karlovačke županije proslavila je u Karlovcu Dan neovisnosti Republike Hrvatske, 23. obljetnicu sudjelovanja 2. gardijske brigade HV u borbenim djelovanjima na Karlovačko-dugoreškom bojištu i 23. obljetnicu obrane Karlovca na Turanjskom mostu.

Cijeli članak »

22. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Mariju Bistricu

Nedjelja, 05. 10. 2014.

U hrvatskom nacionalnom marijanskom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici u nedjelju, 5. listopada održano je 22. hodočašće hrvatske vojske, policije i branitelja. Euharistijsko slavlje na prostoru crkve na otvorenom bl. Alojzija Stepinca predvodio je predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić. U koncelebraciji su bili mons. Santo Marcianò, vojni nadbiskup Talijanske Republike koji je u trodnevnom posjetu Vojnoj biskupiji u Hrvatskoj, zatim mons. Juraj Jezerinac, vojni biskup u RH, mons. Tomo Vukšić, vojni biskup BiH, potom mons. Jean-Pierre Brard, prijatelj Vojne biskupije i bivši direktor međunarodnog vojnog hodočašća u Lurd, zatim mons. Ivan Godina, generalni vikar Varaždinske biskupije, mons. Zlatko Koren, ravnatelj bistričkog svetišta, o. Jakov Mamić, generalni vikar Vonog ordinarijata, don. Vito Mihić i vlč. Matej Jakopić, vojni kapelani Slovenske vojske, te vojni i policijski kapelani iz Hrvatske, vojni kapelani iz Bosne i Hercegovine te župnici susjednih župa.

Cijeli članak »

Polaganje vijenaca na Osojniku

Nedjelja, 05. 10. 2014.

tekst i foto: V. Đevoić

tekst i foto: V. Đevoić

Danas, u organizaciji Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Dubrovnik, predstavnici Grada Dubrovnika na čelu s gradonačelnikom Androm Vlahušićem, predstavnici Županije i PU dubrovačko –neretvanske, HVIDRA-e, MO Osojnik i predstavnici stradalnika iz Splitsko-dalmatinske županije položili su vijence i upalili svijeće na spomen obilježju u Osojniku.

Cijeli članak »

Proslavljen Dan Vojne kapelanije “Sv. Franjo Asiški”

Petak, 03. 10. 2014.

Vojna kapelanija „Sv. Franjo Asiški“ proslavila je svoga zaštitnika 3. listopada 2014. u kapelici Vojarne „Eugen Kvaternik“ u Gospiću. Misno slavlje predvodio je novi župnik župe Krasno vlč. Mario Vazgeč, a suslavili su vojni kapelani i lokalni župnici.

Cijeli članak »

Vojska iz petrinje pješačenjem započela 22. hodočašće u Mariju Bistricu

Petak, 03. 10. 2014.

tekst i foto: M. Žugaj

tekst i foto: M. Žugaj

U petak ujutro nakon postrojavanja u petrinjskoj vojarni "Predrag Matanović" slavljena je misa nakon koje je 40 pripadnika "Tigrova", "Gromova", ZZP-a i Logističke pukovnije krenulo po deveti puta pješice na vojno hodočašće u Mariju Bistricu. Svetu misu predvodio je novi vojni kapelan vlč. Matija Žugaj zajedno sa svojim prethodnikom don Milenkom Majićem, koji odlazi na novu službu u Slunj. Ovom skupinom hodočasnika zapovijeda satnik Dubravko Štefančić, a sudjeluje 35 pripadnika OSRH-a. Pješačit će preko dva dana.

Cijeli članak »

Proslava 14. obljetnice Vojno-obavještajne bojne

Petak, 03. 10. 2014.

Danas je u vojarni sv. Petar u Ogulinu bilo vrlo svečano jer je vojni biskup Juraj Jezerinac predslavio svečanost 14. obljetnice Vojno-obavještajne bojne koju su uzveličali osim visokih časnika i vojnika i predstavnici mnogih ustanova iz grada Ogulina koji surađuju s postrojbom. Koncelebrirali su vojni kapelan o. Mirko Vukoja, župnik i dekan ogulinski preč. Robert Zubović i župnik župe bl. A. Stepinca i vojni kapelan u MORH-u fra Marko Medo.

Cijeli članak »

Policijski prezidij Mainz u posjetu PU zagrebačkoj i svetištu Majke Božje Bistričke

Petak, 03. 10. 2014.

tekst: M. Josipović, foto: PUZ

tekst: M. Josipović, foto: PUZ

Delegacija Policijskog prezidija Mainz (pokrajina Rheinland-Pfalz) posjetila je u sklopu međunarodne policijske suradnje Policijsku upravu zagrebačku. Posjet je bio sadržajan, a nadasve obilježen radnim ozračjem i nastavak je višegodišnje suradnje između PU zagrebačke i Policijskog prezidija Mainz. Radni posjet delegacije PU zagrebačkoj, koju je predvodio načelnik Policijskog prezidija Mainz Karl Heinz Weber, trajao je od 29. rujna do 2. listopada i svojom su nazočnošću uveličali i proslavu Dana policije povodom blagdana Svetog Mihovila.

Cijeli članak »

Dan vojne kapelanije na Kamenskom i Dan roda inženjerije

Četvrtak, 02. 10. 2014.

Inženjerijska pukovnija na Kamenskom, kraj Karlovca, slavila je svoj dan roda i dan svojih nebeskih zaštitnika Sv. Anđela čuvara. Svečano misno slavlje predvodio je vojni ordinarij Juraj Jezerinac uz koncelebraciju 20-ak svećenika iz Karlovačkog i Dugoreškog dekanata te vojnih kapelana iz Požege, Zadra i svih kapelana karlovačkog vojnog dekanata. Misa je slavljena u sakralnom prostoru koji je predviđen da se uredi kao kapelica vojarne na Kamenskom.

Cijeli članak »

Otkriveno spomen-obilježje na mjestu pogibije prvog hrvatskog vojnika u obrani Dubrovnika

Četvrtak, 02. 10. 2014.

Jutros je na Osojniku otkriveno spomen obilježje na mjestu pogibije Žarka Lauca, prvog poginulog hrvatskog vojnika u obrani Dubrovnika. Spomen obilježje otkrio je Žarkov otac, a blagoslov spomenika i molitvu predvodio župnik iz Osojnika don Ivo Borić a ujedno i kapelan PU Dubrovačko-neretvanske. Žarko je kao 24-godišnjak, braneći domovinu, poginuo na cesti Osojnik-Grabovica 2. listopada 1991. Otkrivanju spomen obilježja u organizaciji udruge HVIDRA nazočila je i obitelj pokojnog Žarka Lauca, njegovi suborci te mještani Osojnika.

Cijeli članak »

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Poče ih slati - Mihael (12. 07. 2024.)

Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju - Mihael (05. 07. 2024.)

Djevojko! Zapovijedam ti, ustani! - Mihael (01. 07. 2024.)

Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju? - Mihael (26. 06. 2024.)

X. i XI. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 06. 2024.)

Duh istine upućivat će vas u svu istinu – Mihael (17. 05. 2024.)

Neka i oni budu jedno kao i mi! - Mihael (09. 05. 2024.)

Peta i šesta vazmena nedjelja - Mihael (26. 04. 2024.)

Pastir dobri život svoj polaže za ovce - Mihael (19. 04. 2024.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (11. 04. 2024.)

Deklaracija “Dignitas infinita” o ljudskom dostojanstvu (08. 04. 2024.)

Deklaracija Dikasterija za nauk vjere "Dignitas infinita o ljudskom dostojanstvu" objavljena na svetkovinu Blagovijesti - Navještenja Gospodinova 8. travnja 2024. u Vatikanu.

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (05. 04. 2024.)

Nedjelja Muke Gospodnje - Cvjetnica - Mihael (22. 03. 2024.)

Ako pšenično zrno, pavši na zemlju, umre, donosi obilat rod - Mihael (14. 03. 2024.)

Bog je poslao Sina na svijet da se svijet spasi po njemu - Mihael (07. 03. 2024.)

Ovo je Sin moj ljubljeni - Mihael (26. 02. 2024.)

Iskušavao ga Sotona, a anđeli mu služahu. - Mihael (16. 02. 2024.)

Četvrta nedjelja došašća, Božić - Mihael (22. 12. 2023.)

Među vama stoji koga vi ne poznate - Mihael (15. 12. 2023.)

Poravnite staze Gospodnje - Mihael (08. 12. 2023.)

Bdijte jer ne znate kad će se domaćin vratiti - Mihael (30. 11. 2023.)

Sjest će na prijestolje slave svoje i razlučiti jedne od drugih - Mihael (24. 11. 2023.)

U malome si bio vjeran, uđi u radost gospodara svoga! - Mihael (17. 11. 2023.)

Podajte caru carevo, a Bogu Božje - Mihael (20. 10. 2023.)

Koga god nađete, pozovite na svadbu - Mihael (13. 10. 2023.)

Vinograd će iznajmiti drugim vinogradarima - Mihael (06. 10. 2023.)

Zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar? - Mihael (23. 09. 2023.)

Opraštaj, kažem ti, ne do sedam puta,  nego do sedamdeset puta sedam! - Mihael (14. 09. 2023.)

Ako te posluša, stekao si brata - Mihael (08. 09. 2023.)

Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe - Mihael (01. 09. 2023.)

Ti si Petar-Stijena. Tebi ću dati ključeve Kraljevstva nebeskoga - Mihael (29. 08. 2023.)

O ženo, velika je tvoja vjera! - Mihael (20. 08. 2023.)

19. nedjelja kroz godinu - Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2023.)

XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 07. 2023.)

Tko ne uzme križa, nije mene dostojan - Mihael (30. 06. 2023.)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo! - Mihael (23. 06. 2023.)

Dozva dvanaestoricu svojih učenika i posla ih - Mihael (16. 06. 2023.)

Duhovi - Presveto Trojstvo - Mihael (28. 05. 2023.)

Prepoznaše ga u lomljenju kruha - Mihael (21. 04. 2023.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (14. 04. 2023.)

Vazmeno trodnevlje - Mihael (06. 04. 2023.)

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (31. 03. 2023.)

Ja sam uskrsnuće i život - Mihael (24. 03. 2023.)

Ode, umije se pa se vrati gledajući - Mihael (17. 03. 2023.)

Izvor vode koja struji u život vječni - Mihael (10. 03. 2023.)

Lice mu zasja kao sunce - Mihael (03. 03. 2023.)

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava - Mihael (24. 02. 2023.)

Ljubite neprijatelje! - Mihael (17. 02. 2023.)

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (10. 02. 2023.)

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (02. 02. 2023.)

Blago siromasima duhom! - Mihael (26. 01. 2023.)

Isus će se roditi od Marije, zaručene za Josipa, sina Davidova - Mihael (16. 12. 2022.)

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (25. 11. 2022.)

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje! - Mihael (17. 11. 2022.)

XXXII. i XXXIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (04. 11. 2022.)

Svi sveti, Dušni dan - Mihael (21. 10. 2022.)

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu - Mihael (14. 10. 2022.)

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (06. 10. 2022.)

Sveti arkanđeli Mihael, Gabriel i Rafael - Mihael (29. 09. 2022.)

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (15. 09. 2022.)

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika - Mihael (09. 09. 2022.)

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (02. 09. 2022.)

Koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen - Mihael (26. 08. 2022.)

Doći će s istoka i zapada i sjesti za stol u kraljevstvu Božjem - Mihael (19. 08. 2022.)

20. nedjelja kroz godinu i Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2022.)

Srpanj, XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (01. 07. 2022.)

Za tobom ću kamo god ti pošao - Mihael (24. 06. 2022.)

Ti si Krist - Pomazanik Božji! - Mihael (17. 06. 2022.)

Presveto Trojstvo i Tijelovo - Mihael (10. 06. 2022.)

Sedma vazmena nedjelja i Duhovi-Pedesetnica - Mihael (27. 05. 2022.)

Četvrta i peta vazmena nedjelja – Mihael (05. 05. 2022.)

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu – Mihael (29. 04. 2022.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (22. 04. 2022.)

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (31. 03. 2022.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (25. 03. 2022.)

Blagovijest - Mihael (18. 03. 2022.)

Dok se molio, izgled mu se lica izmijeni - Mihael (11. 03. 2022.)

Osma nedjelja kroz godinu i Pepelnica - Mihael (25. 02. 2022.)

Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš - Mihael (18. 02. 2022.)

Blago vama, siromasi! Jao vama, bogataši! - Mihael (11. 02. 2022.)

Oni ostaviše sve i pođoše za njim - Mihael (04. 02. 2022.)

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima - Mihael (27. 01. 2022.)

Danas se ispunilo ovo Pismo - Mihael (21. 01. 2022.)

Rodio vam se spasitelj - Mihael (24. 12. 2021.)

Otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? - Mihael (17. 12. 2021.)

Što nam je činiti? - Mihael (10. 12. 2021.)

Svako će tijelo vidjeti spasenje Božje - Mihael (03. 12. 2021.)

Podignite glave, približuje se vaše otkupljenje - Mihael (26. 11. 2021.)

Ti kažeš: ja jesam kralj - Mihael (19. 11. 2021.)

Sabrat će svoje izabranike s četiri vjetra - Mihael (12. 11. 2021.)

Što imaš, prodaj i idi za mnom! - Mihael (08. 10. 2021.)

Mihael 500 (29. 09. 2021.)

Tko nije protiv nas, za nas je - Mihael (23. 09. 2021.)

Tko želi biti prvi, neka bude svima poslužitelj - Mihael (17. 09. 2021.)

Ti si Pomazanik-Krist! ... - Mihael (10. 09. 2021.)

Gluhima da je čuti, nijemima govoriti - Mihael (03. 09. 2021.)

Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske - Mihael (27. 08. 2021.)

Kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! - Mihael (21. 08. 2021.)

Velika mi djela učini Svesilni: uzvisi neznatne - Mihael (14. 08. 2021.)

Tražite ljepotu ovog ljeta - Mihael (09. 07. 2021.)

Arhiva vijesti

Linkovi