Vijesti // Arhiva

Godina: 2015, mjesec: rujan

Proslavljen Dan Policijske kapelanije “Sv. Jeronim”

Srijeda, 30. 09. 2015.

30. rujna 2015. u kapelici Policijske uprave osječko-baranjske proslavljen je Dan kapelanije sv. Jeronima. Svečano misno slavlje u 11 sati predvodio je vojni ordinarij Juraj Jezerinac. Svečanost je uveličano mješoviti zbor „Sv. Jeronim“ Policijske uprave osječko baranjske.

Cijeli članak »

PU dubrovačko-neretvanska obilježila Dan policije

Utorak, 29. 09. 2015.

dubrovacko-neretvanska.policija.hr

dubrovacko-neretvanska.policija.hr

Uoči Dana policije i blagdana svetog Mihovila, zaštitnika policije, položeni su vijenci i upaljene svijeće ispred Središnjeg križa na gradskom groblju Boninovo u Dubrovniku, a na grobove poginulih pripadnika policije položeno je cvijeće. Također, vijenci su položeni i zapaljene su svijeće kod spomenika poginulim pripadnicima policije ispred zgrade Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Na sam dan blagdana svetog Mihovila, zaštitnika policajaca, 29. rujna u crkvi sv. Mihajla u Dubrovniku održana je sveta misa na kojoj su tradicionalno prisustvovali i djelatnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Cijeli članak »

Obilježen Dan policije i blagdan sv. Mihovila u PU splitsko-dalmatinskoj

Utorak, 29. 09. 2015.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska danas je obilježila Dan policije i blagdan Svetog Mihovila. Svečanost je započela polaganjem vijenaca i svijeća na gradskom groblju Lovrinac, a zatim i kod spomenika policijskim službenicima poginulim u Domovinskom ratu u predvorju zgrade sjedišta PU splitsko-dalmatinske.

Cijeli članak »

U vojarni Zemunik obilježen Dan vojne kapelanije i blagdan sv. Gabrijela arkanđela

Utorak, 29. 09. 2015.

foto: HRZ i PZO/T.Vrkić, tekst: M. Karačić

foto: HRZ i PZO/T.Vrkić, tekst: M. Karačić

Dan vojne kapelanije sv. Gabrijela Arkanđela u vojarni u Zemuniku proslavljen je svečanim misnim slavljem u utorak 29. rujna 2015. koje je predvodio don Mario Sikirić, župnik župe Blaženog Alojzija Stepinca iz Zadra u zajedništvu sa mjesnim dekanom i kapelanom Ivom Topalovićem i svećenicima Vojnog ordinarijata i Zadarske nadbiskupije.

Cijeli članak »

U Policijskoj upravi ličko-senjskoj obilježen Dan policije

Utorak, 29. 09. 2015.

PU ličko-senjska

PU ličko-senjska

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod središnjeg križa na groblju sv. Marije Magdalene u Gospiću obilježen je danas u Policijskoj upravi ličko-senjskoj Dan policije i blagdan sv. Mihovila. Uz predstavnike Policijske uprave ličko-senjske, vijence su položili i zapalili svijeće izaslanici župana Ličko-senjske županije, predstavnici Općine Karlobag, roditelji i obitelji poginulih policijskih službenika, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Riječi molitve za poginule policijske službenike izrekao je policijski kapelan Ivan Blaževac.

Cijeli članak »

Iz dubrovačke policijske kapelanije

Utorak, 29. 09. 2015.

U četvrtak, 24. rujna 2015., novom načelniku Postaje pomorske policije Dubrovnik Matku Klariću organizirana je blagoslovna molitva s kapelanom don Ivom Borićem, zamjenikom načelnika PU dubrovačko-neretvanske Tončijem Glumcem i djelatnicima policijske postaje. Novom načelniku čestitali su na imenovanju i poželjeli dobru suradnju. Uz čestitke don Ivo Borić uputio mu je i poruku da bude strpljiv sa suradnicima, te da u životu i radu izgrađuje zajedništvo.

Cijeli članak »

Obilježavanje Dana policije u Lovasu

Utorak, 29. 09. 2015.

Blagdan sv. Mihaela Arkanđela zaštitnika policije proslavljen je sa našim policajcima u Opatovcu. Tamo se na poziv ministra unutarnjih poslova g. Ranka Ostojića okupio cijeli policijski kolegij sa glavnim ravnateljem policije gosp. Vladom Dominićem. Prigodna proslava blagdana policije iskorištena je kako bi se zahvalilo svim našim policijskim djelatnicima na hrabrosti i izdržljivosti koju čine za čovjeka koji napušta svoj dom.

Cijeli članak »

Misno slavlje u Požegi prigodom Dana policije

Ponedjeljak, 28. 09. 2015.

Prigodom blagdana sv. Mihaela Arkanđela i Dana policije, biskup Antun Škvorčević je 28. rujna u požeškoj crkvi Sv. Lovre predvodio misno slavlje za djelatnike Policijske uprave požeško-slavonske. Uz njega su u koncelebraciji bili Željko Volarić, vojni i policijski kapelan, tajnik Krunoslav Juraković i bilježnik Ordinarijata Robert Kupčak. Na početku slavlja biskup je pozdravio djelatnike policije na čelu s načelnikom Dariom Dasovićem, spomenuvši da se želimo u molitvi spomenuti poginulih hrvatskih policajaca u Domovinskom ratu i umrlih, moliti za njihove najbliže i za sve djelatnik policije koji svojim radom i trudom nastoje služiti redu, miru i javnom dobru građana.

Cijeli članak »

Započelo obilježavanje Dana policije i blagdana sv. Mihovila

Ponedjeljak, 28. 09. 2015.

www.mup.hr

www.mup.hr

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Gradskom groblju Mirogoj kod Zida boli, središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i groba prvog predsjednika RH dr. Franje Tuđmana te na Krematoriju kod Zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata započelo je u ponedjeljak, 28. rujna, obilježavanje Dana policije i blagdana sv. Mihovila.

Cijeli članak »

Odana počast stradalima u masovnoj grobnici u Betin dvoru kod Tenje

Petak, 25. 09. 2015.

glas-slavonije.hr

glas-slavonije.hr

Na mjestu masovne grobnice Betin dvor, na istoimenoj pustari kod Tenje, ministar branitelja Predrag Matić Fred, kao izaslanik Vlade i Hrvatskog sabora, i Ivan Gotovac, brat i sin ekshumiranih troje članova obitelji, otkrili su jučer spomen-obilježje stradalnicima Domovinskog rata.

Cijeli članak »

Svečano obilježen Dan policije za Policijsku upravu varaždinsku

Petak, 25. 09. 2015.

varazdinska.policija.hr

varazdinska.policija.hr

Blagdan svetog Mihaela - Dan policije u Policijskoj je upravi varaždinskoj i ove godine obilježen nizom aktivnosti. Središnji dio obilježavanja Dana policije održan je u danas, 25. rujna. Program je započeo u 8.30 sati na Gradskom groblju Varaždin, gdje je načelnik Policijske uprave varaždinske Darko Jurčec sa svojim zamjenikom Darkom Blažijem i drugim suradnicima, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odao počast svim poginulim i nestalim pripadnicima Policijske uprave varaždinske. Počast su im tom prigodom iskazali članovi obitelji poginulih i nestalih policijskih službenika, brojne udruge proistekle iz Domovinskog rata, Udruga umirovljenika PU varaždinske, Udruga veterana 7. GBR „PUMA“, te predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Josip Hehet. Nazočne je u molitvu uveo vlč. Ivica Horvat, kapelan Policijske kapelanije Policijske uprave varaždinske, uz lijepe riječi utjehe i nade.

Cijeli članak »

Proslavljen Dan policije u Puli

Petak, 25. 09. 2015.

Uoči Dana policije i blagdana sv. Mihovila arkanđela, zaštitnika policije, predstavnici Policijske uprave istarske položili su u petak 25. rujna vijence i zapalili svijeće, a potom su sudjelovali na misi u crkvi Gospe od mora.

Cijeli članak »

Priprema 23. hodočašća Hrvatske vojske, policije i branitelja u Mariju Bistricu

Petak, 25. 09. 2015.

Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj u nedjelju 4. listopada 2015. godine organizira vojno-redarstveno hodočašće te hodočašće Hrvatskih branitelja u Mariju Bistricu. Tim je povodom u petak 25. rujna 2015. godine u Vojnom ordinarijatu u Zagrebu održan sastanak Koordinacijskog odbora za pripremu i provedbu 23. hodočašća u nacionalno marijansko svetište. Sastankom je, nakon pozdrava te uvodnog obraćanja generalnog vikara o. Jakova Mamića i Glavnog tajnika Ministarstva obrane Petra Baraća, koordinirao zapovjednik ovogodišnjeg hodočašća brigadni general Blaž Beretin. Voditelj Samostalnog odjela za potporu Vojnom ordinarijatu bojnik Petar Klarić upoznao je nazočne predstavnike MORH-a, Glavnog Stožera, Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva branitelja, uključene u organizaciju hodočašća sa dosadašnjim pripremama.

Cijeli članak »

Misa uz blagdan sv. Mihaela za djelatnike PU zagrebačke

Petak, 25. 09. 2015.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

U kapeli u Petrinjskoj 20 slavljena je svečana sveta misa uz blagdan sv. Mihaela, nebeskog zaštitnika hrvatske policije, za djelatnike PU zagrebačke. Misu je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić uz koncelebraciju fra Frane Musića, policijskog kapelana u Policijskoj akademiji i fra Marka Mede vojnog kapelana u MORH u Zagrebu.

Cijeli članak »

Policijska uprava karlovačka proslavila blagdan sv. Mihaela

Petak, 25. 09. 2015.

ika I PU karlovačka

ika I PU karlovačka

Uoči blagdana svetog Mihaela arkanđela, zaštitnika policije i vojske, u petak 25. rujna, pripadnici Policijske uprave karlovačke sudjelovali su na misi koju je u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu slavio vojni biskup u Republici Hrvatskoj Juraj Jezerinac u koncelebraciji s kapelanom policijske kapelanije "Sveti Josip" Andrijom Markačom, dekanom Karlovačkog vojnog dekanata Vladislavom Mandurom, rektorom svetišta mons. Antunom Senteom ml. i drugim svećenicima Karlovačkog dekanata.

Cijeli članak »

Duhovne vježbe za djelatnike MO i OS RH u Puli

Petak, 25. 09. 2015.

U Puli su, od 22. do 25. rujna održane duhovne vježbe za vjernike Vojnih kapelanija „Sv. Ivan Pavao II“, „Sv. Antun Padovanski“ i „Sv. Petar i Pavao“. Voditelj duhovnih vježbi bio je vojni kapelan p. Zoran Vujičić iz VK "Sv. Mihael arkanđeo" - HVU "dr. Franjo Tuđman".

Cijeli članak »

Bog i čovjek u svakodnevnom životu

Petak, 25. 09. 2015.

tekst i foto: N. Veriga

tekst i foto: N. Veriga

U Kuparima, od 22. do 25. rujna 2015. pripadnici Središnjice za obavještajno djelovanje imali su redovite duhovne vježbe. Iste je organizirao Vojni ordinarijat u RH, a vodio ih je vojni kapelan SOD vlč. Željko Savić. Na duhovnim vježbama sudjelovalo je četrnaest djelatnika postrojbe.

Cijeli članak »

Djelatnici MUP-a u svetištu bl. Marije Propetog Isusa Petković

Petak, 25. 09. 2015.

U petak 25. rujna 2015. djelatnici MUP-a iz otoka Korčule proslavili su svoga zaštitnika sv. Mihovila pohodivši svetište bl. Marije Propetog Isusa Petković u Blatu. U svetište su došli u pratnji vojnog kapelana don Ivana Borića i mjesnog župnika župe Svih Svetih u Blatu don Željka Kovačević.

Cijeli članak »

Misa uz blagdan sv. Mihaela u II. postaji prometne policije u Lučkom

Četvrtak, 24. 09. 2015.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

U II. postaji prometne policije Lučko, svetom misom proslavljen je nadolazeći blagdan svetog Mihaela zaštitnika hrvatske policije. Zajedno s članovima obitelji poginulih branitelja koji su bili djelatnici ove ustrojstvene jedinice PU zagrebačke, policijski kapelan don Marin Drago Kozić uz prigodnu molitvu ispred spomen ploče poginulih branitelja u auli zgrade Prometne policije na dostojanstven način se spomenuo naših pokojnih kolega. Potom je služio misu zadušnicu.

Cijeli članak »

Posjet bogoslova Vojnom ordinarijatu

Srijeda, 23. 09. 2015.

Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj posjetili su bogoslovi Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu, njih dvadesetdvojica, vođeni svojim odgojiteljem vlč. Dubravkom Škrlinom-Hrenom. Bogoslovi su iz nekoliko (nad)biskupija, na prvoj su godini te od ove jeseni studenti prve godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Dočekao ih je vojni biskup mons. Juraj Jezerinac, predvodio zajedničku molitvu u kapeli te prikazao ustroj i rad Vojnog ordinarijata.

U PU bjelovarsko-bilogorskoj obilježen Dan policijske kapelanije

Utorak, 22. 09. 2015.

bjelovarsko-bilogorska.policija.hr

bjelovarsko-bilogorska.policija.hr

U Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj, 21. rujna, proslavljen je Dan Policijske kapelanije "Sv. Matej apostol". Svečanost je započela u 10 sati svetom misom u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Bjelovaru, koju je predvodio vojni biskup Juraj Jezerinac, a pjesmom ju uveličao Vokalni ansambl "Sv. Matej" PU bjelovarsko-bilogorske.

Cijeli članak »

Misa uz blagdan svetog Mihaela u Interventnoj jedinici policije

Utorak, 22. 09. 2015.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

U Interventnoj jedinici policije PU zagrebačke na Senjaku služena je misa uz nadolazeći blagdan svetog Mihaela, zaštitnika hrvatske policije. Misu je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić na intenciju i nakane svih djelatnika ove ustrojstvene jedinice kao i za sve poginule i nestale branitelje, sve koji su nastradali u službi, a i za sve pokojne kolege.

Cijeli članak »

Krštenje u PU dubrovačko-neretvanskoj

Nedjelja, 20. 09. 2015.

U nedjelju, 20. rujna, u župnoj crkvi BDM Kraljice neba i zemlje u Pločama kapelan policijske kapelanije sv. Vlaho PU dubrovačko-neretvanske don Ivo Borić krstio je sina načelnika PP Metković Dragana Sršena i majke Natali Sršen, Petra Sršena. Ovim putem kapelanija čestita roditeljima, ocu i majci i njegovim najbližima na ovome lijepome činu. Neka ga Gospodin čuva, štiti, a nebeska Majka kraljica neba i zemlje zagovara.

Obilježena 24. obljetnica HRM-a

Petak, 18. 09. 2015.

U splitskoj vojarni Sveti Nikola, u luci Lora, 18. rujna 2015. održana je središnja svečanost obilježavanja 24. obljetnice ustrojavanja Hrvatske ratne mornarice (HRM). Uz djelatnike HRM-a, svečanosti je nazočio i niz gostiju, uključujući izaslanika Predsjednice i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH) načelnika Glavnog stožera OSRH generala zbora Dragu Lovrića, izaslanika i pomoćnika ministra obrane Viktora Koprivnjaka, načelnike i zapovjednike ustrojbenih cjelina MORH-a i OSRH, vojnog ordinarija Jurja Jezerinca, bivše zapovjednike i djelatnike HRM-a, predstavnike udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnike Vojnodiplomatskog zbora i druge.

Cijeli članak »

Duhovne vježbe za pripadnike Osječkog dekanata

Petak, 18. 09. 2015.

tekst i foto: D. Boban

tekst i foto: D. Boban

Duhovne vježbe za tridesetak pripadnika MORH-a, ZZOD-a, ZZP-a i GOMBR-e održane su u vremenu od 15. do 18. rujna 2015. godine s ciljem da svatko kroz ovaj Božji dar "biti na samo", te kroz tematske i poticajne misli, Svetu Misu i Ispovijed, može osjetiti sebe i svoj život.

Cijeli članak »

Hodočašće HRZ i PZO-a u svetišta Istre

Petak, 18. 09. 2015.

tekst i foto: L. Tomkić

tekst i foto: L. Tomkić

Vojna kapelanija „Sv. Petar i Pavao“ HRZ i PZO-a organizirala je cjelodnevno vojno hodočašće svetištima Istre. Prva destinacija koju smo posjetili bio je Vodnjan, gradić na jugozapadu Istre. Posjetili smo crkvu Svetog Blaža u kojoj se nalaze neraspadnuta tijela svetaca. Iza velikog oltara, leže sačuvana tijela triju svetaca – sv. Leona Bemba, sv. Giovannija Olinija i sv. Nicolose Burse, i dijelova tijela sv. Sebastiana i sv. Barbare.

Cijeli članak »

Kršćani pred fenomenom imigracije

Četvrtak, 17. 09. 2015.

foto: PIXEL

foto: PIXEL

Svjedoci smo velikih i za budućnost nedorečenih kretanja milijuna ljudi iz svojih milenijskih postojbina u svijet posve drugačijeg svjetonazora i mentaliteta, udaljen ne samo geografski nego i duhovno od onoga što su milijuni tih ljudi do sada živjeli. Riječ je o vrlo zamršenom događanju na svim razinama: smrt i bijeda koje ih tjeraju iz svojih zemalja; potreba jedne dugoročnije ekonomske i svake druge sigurnosti; duhovna slabost svijeta za kojim čeznu i sigurnost da im takav svijet neće predstavljati problem u prilagodbi, jer će ih to, neki misle, najmanje zanimati; drugi drže da je posrijedi smišljena politika određenih moćnih krugova suvremenog svijeta kako bi na ovaj način poljuljali povijesnu građevinu Europe, građenu na temeljima židovsko-kršćanske objave, grčko-rimske kulture i tradicije čime bi se dogodila postupna ali s vremenom posve izmijenjena etnička slika Europe.

Cijeli članak »

Prvi u ratu, prvi u miru - otvoren spomen-park poginulim Jastrebovima

Četvrtak, 17. 09. 2015.

PU šibensko-kninska

PU šibensko-kninska

Povodom 25. obljetnice osnutka specijalne postrojbe Domovinskog rata Jastrebovi , 17. rujna, u sjedištu PU šibensko-kninske u Mandalini svečano je otvoren spomen-park za sve poginule i stradale pripadnike Jastrebova.

Cijeli članak »

Dan oslobođenja vojarne i Dan hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije

Četvrtak, 17. 09. 2015.

tekst i foto: A. Mandić

tekst i foto: A. Mandić

U požeškoj vojarni 123. brigadne HV svečanim postrojavanjem obilježena je 24. obljetnica oslobođenja vojarne i Dan hrvatskih branitelja Požeškog-slavonske županije.

Cijeli članak »

Prva obljetnica Zapovjedništva specijalnih snaga

Srijeda, 16. 09. 2015.

Zapovjedništvo specijalnih snaga (ZSS) obilježilo je 16. rujna 2015. u vojarni Drgomalj u Delnicama prvu obljetnicu svog ustrojavanja. Uz pripadnike postrojbe i zapovjednika, brigadira Pericu Turaliju, u Delnicama su bili izaslanik načelnika Glavnog stožera OS RH general-bojnik Ivan Jurić, glavni inspektor obrane general-pukovnik Mirko Šundov i drugi predstavnici ustrojbenih cjelina OS RH, strani vojni izaslanici, predstavnici lokalne uprave i samouprave. Policijske uprave primorsko-goranske i Specijalne policije MUP-a, vojni ordinarij monsinjor Juraj Jezerinac i drugi. U sklopu svečanosti služena je i misa u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Delnicama, a polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen području u vojarni odana je počast svim poginulim pripadnicima specijalnih postrojbi OS RH.

Cijeli članak »

Prva obljetnica ZSS-a

Srijeda, 16. 09. 2015.

Zapovjedništvo specijalnih snaga (ZSS) obilježilo je danas, 16. rujna 2015., u vojarni Drgomalj u Delnicama prvu obljetnicu svog ustrojavanja. Uz pripadnike postrojbe i zapovjednika ZSS-a, brigadira Pericu Turaliju, svečanom obilježavanju prisustvovali su izaslanik načelnika GS OSRH, zapovjednik Zapovjedno operativnog središta OS RH general bojnik Ivan Jurić, glavni inspektor obrane general pukovnik Mirko Šundov i drugi predstavnici ustrojbenih cjelina OSRH, strani vojni izaslanici, predstavnici lokalne uprave i samouprave, Policijske uprave primorsko-goranske i Specijalne policije MUP-a, vojni ordinarij msgr. Juraj Jezerinac i drugi. U sklopu svečanosti služena je i misa u crkvi Svetog Ivana Krstitelja u Delnicama koju je predslavio vojni biskup i kapelan ZSS-a. 

Cijeli članak »

U Hrvacama obilježena 24. godišnjica stradavanja policijskih službenika i redarstvenika

Srijeda, 16. 09. 2015.

Dana 16. rujna, u Hrvacama je obilježena 24. godišnjica pogibije policijskih službenika i redarstvenika Ante Škoko, Kažimira Abramovića, Zorana Bočine, Ivice Grubača, Bogoslava Lukića, Jakova Topića, Dušana Cvrlje, Mira Milanovića i Ante Radana koji su 1991. godine dali svoje živote braneći domovinu. Svečano obilježavanje započelo je svetom misom u crkvi Svih Svetih koju je predvodio fra Žarko Relota, policijski kapelan PU splitsko-dalmatinske i dekan, uz fra Božu Ančića, vojnog kapelana Vojne kapelanije Uzvišenja Svetog križa u Kninu i fra Nevena Pavlinušića, župnika u Hrvacama.

Cijeli članak »

Uz molitvu završili commando obuku

Subota, 12. 09. 2015.

U vojarni "Josip Jović" na Udbini 12. je kolovoza održana prigodna svečanost kojom je završena Temeljna obuka za specijalna djelovanja Zapovjedništva specijalnih snaga, a koju je uspješno završilo deset pripadnika OS RH. Oni su tradicionalno, pod okriljem noći, klečeći uz vatru izrekli molitvu, nakon čega su im uručene diplome o uspješnom završetku obuke. 


Cijeli članak »

Održana svečanost primopredaje zastave SOD-a

Petak, 11. 09. 2015.

U vojarni „Satnik Josip Zidar“ u Velikoj Buni 11. rujna 2015. godine održana je sveta misa, blagoslov i svečana primopredaja zastave Središnjice za obavještajno djelovanje te uručenje promaknuća, pohvala i nagrada promaknutim, pohvaljenim i nagrađenim djelatnicima SOD-a. Na svečanoj svetoj misi zastavu SOD-a je blagoslovio vojni kapelan velečasni Željko Savić.

Cijeli članak »

U Policijskoj upravi ličko-senjskoj obilježen Dan policijske kapelanije

Srijeda, 09. 09. 2015.

Danas je u Policijskoj upravi ličko-senjskoj prigodnim događanjima svečano obilježen Dan policijske kapelanije "Sveti hrvatski mučenici". U spomen na sve poginule hrvatske branitelje, preminule djelatnike Policijske uprave ličko-senjske i članove njihovih obitelji u katedrali u Gospiću služena je sveta misa koju je predvodio mons. Juraj Jezerinac. Misi je prisustvovao načelnik Policijske uprave ličko-senjske Ante Podnar sa suradnicima, župan Ličko-senjske županije Milan Kolić sa suradnicima, gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić sa suradnicima, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i djelatnici Policijske uprave ličko-senjske.

Cijeli članak »

Sveta misa za Dan Policijske kapelanije “Sveti Marko Križevčanin”

Utorak, 08. 09. 2015.

PU koprivničko-križevačka

PU koprivničko-križevačka

Povodom proslave Dana Policijske kapelanije „Sveti Marko Križevčanin“, danas je, 8. rujna, od 11 sati održana sveta misa. U kapelici sv. Florijana misu je predvodio vojni biskup u Republici Hrvatskoj Juraj Jezerinac. Svetoj misi prisustvovali su svećenici i kapelani Vojnog ordinarijata, djelatnici MUP-a RH i Policijske uprave, susjednih Policijskih uprava, predstavnici policijskih i braniteljskih udruga i drugi gosti.

Hodočašće vjernika Policijske kapelanije “Majka Božja Kamenitih vrata” na Trsat

Subota, 05. 09. 2015.

tekst i foto: M. Josipović

tekst i foto: M. Josipović

U subotu 5. rujna djelatnici PU zagrebačke i vjernici kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata, hodočastili su u svetište Majke Božje na Trsatu. Autobusom MUP-a krenulo nas je 50 hodočasnika. Po dolasku na Trsat u zajedničkoj procesiji pjesmom i molitvom obišli smo oltar i pred čudotvornom slikom Gospe Trsatske iznijeli svoje prošnje i zahvale. Nakon toga bila je hodočasnička sveta misa u Kapeli zavjetnih darova.

Cijeli članak »

Održano 16. hodočašće policije u Ludbreg

Petak, 04. 09. 2015.

varazdinska.policija.hr

varazdinska.policija.hr

U sklopu obilježavanja Svete nedjelje u Ludbregu, u petak, 4. runa, održano je 16. hodočašće hrvatske policije u Svetište Predragocjene Krvi Kristove. Na hodočašću su sudjelovali djelatnici policijskih uprava bjelovarsko-bilogorske, koprivničko-križevačke, krapinsko-zagorske, međimurske, zagrebačke i varaždinske, a pridružili su im se i djelatnici te volonteri Crvenog križa iz Varaždinske županije. Svetu misu je uz koncelebraciju ludbreškog župnika, prečasnog Josipa Đurkana, dekana Varaždinskog policijskog dekanata vlč. Ivice Horvata i velikog broja drugih svećenika, predvodio biskup Juraj Jezerinac, vojni ordinarij.

Cijeli članak »

Proslava 15. objetnice Počasno zaštitne bojne na zagrebačkom Tuškancu

Četvrtak, 03. 09. 2015.

U zagrebačkoj vojarni "Tuškanac" slavljena je misa povodom svečanosti obilježavanja 15. godina ustrojavanja Počasno-zaštitne bojne. Misu je predslavio generalni vikar Vojne biskupije otac Jakov Mamić zajedno s kapelanom domaćinom o. Zdravko Barićem. U propovijedi je o. Mamić, između ostalog, istaknuto: "Poštovani pripadnici PZB, vaša bojna ima ulogu ceremonijalnih zadaća i poslova osiguranja. Ona je prije svega "počasna", znači za svećane i iznimne prilike javnog života. 

Cijeli članak »

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Poče ih slati - Mihael (12. 07. 2024.)

Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju - Mihael (05. 07. 2024.)

Djevojko! Zapovijedam ti, ustani! - Mihael (01. 07. 2024.)

Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju? - Mihael (26. 06. 2024.)

X. i XI. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 06. 2024.)

Duh istine upućivat će vas u svu istinu – Mihael (17. 05. 2024.)

Neka i oni budu jedno kao i mi! - Mihael (09. 05. 2024.)

Peta i šesta vazmena nedjelja - Mihael (26. 04. 2024.)

Pastir dobri život svoj polaže za ovce - Mihael (19. 04. 2024.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (11. 04. 2024.)

Deklaracija “Dignitas infinita” o ljudskom dostojanstvu (08. 04. 2024.)

Deklaracija Dikasterija za nauk vjere "Dignitas infinita o ljudskom dostojanstvu" objavljena na svetkovinu Blagovijesti - Navještenja Gospodinova 8. travnja 2024. u Vatikanu.

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (05. 04. 2024.)

Nedjelja Muke Gospodnje - Cvjetnica - Mihael (22. 03. 2024.)

Ako pšenično zrno, pavši na zemlju, umre, donosi obilat rod - Mihael (14. 03. 2024.)

Bog je poslao Sina na svijet da se svijet spasi po njemu - Mihael (07. 03. 2024.)

Ovo je Sin moj ljubljeni - Mihael (26. 02. 2024.)

Iskušavao ga Sotona, a anđeli mu služahu. - Mihael (16. 02. 2024.)

Četvrta nedjelja došašća, Božić - Mihael (22. 12. 2023.)

Među vama stoji koga vi ne poznate - Mihael (15. 12. 2023.)

Poravnite staze Gospodnje - Mihael (08. 12. 2023.)

Bdijte jer ne znate kad će se domaćin vratiti - Mihael (30. 11. 2023.)

Sjest će na prijestolje slave svoje i razlučiti jedne od drugih - Mihael (24. 11. 2023.)

U malome si bio vjeran, uđi u radost gospodara svoga! - Mihael (17. 11. 2023.)

Podajte caru carevo, a Bogu Božje - Mihael (20. 10. 2023.)

Koga god nađete, pozovite na svadbu - Mihael (13. 10. 2023.)

Vinograd će iznajmiti drugim vinogradarima - Mihael (06. 10. 2023.)

Zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar? - Mihael (23. 09. 2023.)

Opraštaj, kažem ti, ne do sedam puta,  nego do sedamdeset puta sedam! - Mihael (14. 09. 2023.)

Ako te posluša, stekao si brata - Mihael (08. 09. 2023.)

Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe - Mihael (01. 09. 2023.)

Ti si Petar-Stijena. Tebi ću dati ključeve Kraljevstva nebeskoga - Mihael (29. 08. 2023.)

O ženo, velika je tvoja vjera! - Mihael (20. 08. 2023.)

19. nedjelja kroz godinu - Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2023.)

XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 07. 2023.)

Tko ne uzme križa, nije mene dostojan - Mihael (30. 06. 2023.)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo! - Mihael (23. 06. 2023.)

Dozva dvanaestoricu svojih učenika i posla ih - Mihael (16. 06. 2023.)

Duhovi - Presveto Trojstvo - Mihael (28. 05. 2023.)

Prepoznaše ga u lomljenju kruha - Mihael (21. 04. 2023.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (14. 04. 2023.)

Vazmeno trodnevlje - Mihael (06. 04. 2023.)

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (31. 03. 2023.)

Ja sam uskrsnuće i život - Mihael (24. 03. 2023.)

Ode, umije se pa se vrati gledajući - Mihael (17. 03. 2023.)

Izvor vode koja struji u život vječni - Mihael (10. 03. 2023.)

Lice mu zasja kao sunce - Mihael (03. 03. 2023.)

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava - Mihael (24. 02. 2023.)

Ljubite neprijatelje! - Mihael (17. 02. 2023.)

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (10. 02. 2023.)

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (02. 02. 2023.)

Blago siromasima duhom! - Mihael (26. 01. 2023.)

Isus će se roditi od Marije, zaručene za Josipa, sina Davidova - Mihael (16. 12. 2022.)

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (25. 11. 2022.)

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje! - Mihael (17. 11. 2022.)

XXXII. i XXXIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (04. 11. 2022.)

Svi sveti, Dušni dan - Mihael (21. 10. 2022.)

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu - Mihael (14. 10. 2022.)

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (06. 10. 2022.)

Sveti arkanđeli Mihael, Gabriel i Rafael - Mihael (29. 09. 2022.)

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (15. 09. 2022.)

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika - Mihael (09. 09. 2022.)

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (02. 09. 2022.)

Koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen - Mihael (26. 08. 2022.)

Doći će s istoka i zapada i sjesti za stol u kraljevstvu Božjem - Mihael (19. 08. 2022.)

20. nedjelja kroz godinu i Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2022.)

Srpanj, XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (01. 07. 2022.)

Za tobom ću kamo god ti pošao - Mihael (24. 06. 2022.)

Ti si Krist - Pomazanik Božji! - Mihael (17. 06. 2022.)

Presveto Trojstvo i Tijelovo - Mihael (10. 06. 2022.)

Sedma vazmena nedjelja i Duhovi-Pedesetnica - Mihael (27. 05. 2022.)

Četvrta i peta vazmena nedjelja – Mihael (05. 05. 2022.)

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu – Mihael (29. 04. 2022.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (22. 04. 2022.)

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (31. 03. 2022.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (25. 03. 2022.)

Blagovijest - Mihael (18. 03. 2022.)

Dok se molio, izgled mu se lica izmijeni - Mihael (11. 03. 2022.)

Osma nedjelja kroz godinu i Pepelnica - Mihael (25. 02. 2022.)

Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš - Mihael (18. 02. 2022.)

Blago vama, siromasi! Jao vama, bogataši! - Mihael (11. 02. 2022.)

Oni ostaviše sve i pođoše za njim - Mihael (04. 02. 2022.)

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima - Mihael (27. 01. 2022.)

Danas se ispunilo ovo Pismo - Mihael (21. 01. 2022.)

Rodio vam se spasitelj - Mihael (24. 12. 2021.)

Otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? - Mihael (17. 12. 2021.)

Što nam je činiti? - Mihael (10. 12. 2021.)

Svako će tijelo vidjeti spasenje Božje - Mihael (03. 12. 2021.)

Podignite glave, približuje se vaše otkupljenje - Mihael (26. 11. 2021.)

Ti kažeš: ja jesam kralj - Mihael (19. 11. 2021.)

Sabrat će svoje izabranike s četiri vjetra - Mihael (12. 11. 2021.)

Što imaš, prodaj i idi za mnom! - Mihael (08. 10. 2021.)

Mihael 500 (29. 09. 2021.)

Tko nije protiv nas, za nas je - Mihael (23. 09. 2021.)

Tko želi biti prvi, neka bude svima poslužitelj - Mihael (17. 09. 2021.)

Ti si Pomazanik-Krist! ... - Mihael (10. 09. 2021.)

Gluhima da je čuti, nijemima govoriti - Mihael (03. 09. 2021.)

Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske - Mihael (27. 08. 2021.)

Kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! - Mihael (21. 08. 2021.)

Velika mi djela učini Svesilni: uzvisi neznatne - Mihael (14. 08. 2021.)

Tražite ljepotu ovog ljeta - Mihael (09. 07. 2021.)

Arhiva vijesti

Linkovi