Vijesti // Arhiva

Godina: 2015, mjesec: studeni

Čestitka nadbiskupa Barišića novoizabranom vojnom biskupu Bogdanu

Ponedjeljak, 30. 11. 2015.

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić na blagdan sv. Andrije apostola 30. studenoga u podne objavio je u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu da je papa Franjo imenovao svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije mons. dr. Juru Bogdana vojnim ordinarijem u Republici Hrvatskoj.

Cijeli članak »

Čestitka Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica mons. Bogdanu

Ponedjeljak, 30. 11. 2015.

Predsjednik Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica fra Jure Šarčević uputio je čestitku novoimenovanome vojnom ordinariju. „U ime Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica i svoje osobno, od srca Vam upućujem iskrene čestitke na izboru za novog vojnog biskupa u Republici Hrvatskoj. Velika je to čast, ali i odgovorna služba koju Vam je iskazao Sveti Otac.

Cijeli članak »

Čestitka biskupa Vukšića mons. Bogdanu

Ponedjeljak, 30. 11. 2015.

U povodu imenovanja mons. dr. Jure Bogdana za novog vojnog ordinarija u Republici Hrvatskoj, vojni biskup za Bosnu i Hercegovinu Tomo Vukšić uputio mu je čestitku.

Cijeli članak »

Čestitka biskupa Uzinića mons. Bogdanu

Ponedjeljak, 30. 11. 2015.

U povodu imenovanja mons. Jure Bogdana, dosadašnjeg rektora Papinskoga hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu za novog vojnog ordinarija u Republici Hrvatskoj, dubrovački biskup Mate Uzinić uputio je čestitku.

Cijeli članak »

Čestitka krčkog biskupa novoimenovanom vojnom ordinariju

Ponedjeljak, 30. 11. 2015.

Krčki biskup Ivica Petanjak uputio je čestitku novoimenovanom vojnom ordinariju mons. Juri Bogdanu.

Cijeli članak »

Čestitka biskupa Grgića novoimenovanom vojnom biskupu

Ponedjeljak, 30. 11. 2015.

Biskup-prelat Tromsoea Berislav Grgić uputio je čestitku novome vojnom biskupu u Hrvatskoj mons. Juri Bogdanu u kojoj je napisao:

Cijeli članak »

Msgr. Jure Bogdan imenovan vojnim biskupom u Republici Hrvatskoj

Ponedjeljak, 30. 11. 2015.

Papa Franjo prihvatio je odreknuće od službe mons. Jurja Jezerinca, vojnog ordinarija, u skladu s odredbom kanona 401 § 1 Zakonika kanonskoga prava, te je imenovao biskupom – vojnim ordinarijem u Republici Hrvatskoj msgr. Juru Bogdana, dosadašnjeg rektora Papinskoga hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu, priopćila je 30. studenoga Apostolska nuncijatura u Republici Hrvatskoj.

Cijeli članak »

Došašće u Velikoj Buni

Nedjelja, 29. 11. 2015.

U petak, 29. studenog 2015., svetom misom je obilježena prva nedjelju došašća u Središnjici za obavještajno djelovanje u vojarni “Satnik Josip Zidar” u Velikoj Buni. Na samom početku mise upriličen je obred paljenja prve svijeće koju je zapalio zapovjednik postrojbe u znaku kršćanske nade koju smo pozvani graditi i svjedočiti kroz ovo vrijeme koje je pred nama.

Cijeli članak »

Hodočašće Policijske kapelanije “Majka Božja Kamenitih vrata” na Udbinu, Škabrnju i u Zadar

Subota, 28. 11. 2015.

U subotu 28. studenoga šezdesetak hodočasnika policijske kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata PU zagrebačke među kojima i naši prijatelji iz Planinarskog društva Sv. Rok iz Svete Nedjelje, koji su nam i logistička potpora, zajedno sa svojim kapelanom don Marinom Dragom Kozićem hodočastilo je u Crkvu hrvatskih mučenika na Udbinu, Škabrnju i Zadar.

Cijeli članak »

“Tigrovi” u posjetu Vojnoj biskupiji

Četvrtak, 26. 11. 2015.

Danas je vojnog biskupa Jurja Jezerinac i generalnog vikara o. Jakova Mamića u sjedištu ordinarijata u prigodi ovogodišnjeg obilježavanja 25. obljetnice "Tigrova" posjetilo izaslanstvo veterana "Tigrova", članova Udruge ratnih veterana 1. gbr "Tigrovi i Udruge "Tigar" 90/91 Rakitje. U izaslanstvu su sudjelovali umirovljeni generali: Josip Lucić, Tomo Medved, Zdravko Andabak i Božo Kožul te brigadir Drago Horvat. Generali su se zahvalili biskupu i Voijnom ordinarijatu na suradnji kroz sve ove godine. Biskupu su ovom prigodom predstavljene i uručene dvije monografije, "1. gardijska brigada Hrvatske vojske Tigrovi" i "Jedinica za posebne zadatke MUP-a RH Rakitje".

Tradicionalna hodnja ZZOD-a “F.K.F.” Osijek

Srijeda, 25. 11. 2015.

tekst i foto: D. Boban

tekst i foto: D. Boban

U sklopu Godišnjeg radnog sastanka dočasničkog zbora i dočasničkog lanca potpore OS RH, te Dinamičkog plana aktivnosti ZZOD-a dana 25. studenog 2015. godine održana je tradicionalna hodnja s polaskom u Nuštru i ciljem na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata u herojskom gradu Vukovaru povodom sjećanja na žrtvu grada, te iskazivanja počasti za sve poginule u Domovinskom ratu .

Cijeli članak »

Tribina u petrinjskoj vojarni

Srijeda, 25. 11. 2015.

Dana 25. studenoga 2015. u petrinjskoj vojarni "Pukovnik Predrag Matanović" održana je tribina na temu "Bračni život, izazovi i poteškoće ". Gosti predavači bili su pater Ivan Mandurić, isusovac i duhovnik studentskog katoličkog centra i bračni par Franjo i Željka Adanić. Časnički restoran bio je prepun zainteresiranih slušača.

Cijeli članak »

Hodočašće djelatnika i polaznika Policijske akademije u Vukovar i Osijek

Subota, 21. 11. 2015.

tekst i foto: L. Norac Kevo

tekst i foto: L. Norac Kevo

Skupina hodočasnika predvođena kapelanom policijske kapelanije sv. Mihovila fra Franom Musićem krenula je ranim jutrom, nešto prije šest sati, prema gradu heroja – Vukovaru i Osijeku. Ovim hodočašćem uključili su se u inicijativu "Vukovar mjesto posebnog pijeteta ".

Cijeli članak »

Upoznavanje policijskih službenika s kulturnom i povijesnom baštinom Dubrovnika

Subota, 21. 11. 2015.

Dana 21. studenog 2015. u Dubrovniku je za mlade policijske lužbenike PU dubrovačko-neretvanske organizirano razgledanje grada i upoznavanje s kulturno-povijesnom baštinom Dubrovnika. Stručno vođenje predvodila je turistička voditeljica gđa. Marina Krističević kojom prilikom je posjećen franjevački samostan, klaustar i muzej te stara knjižnica, dominikanski samostan, crkva i muzej, Knežev dvor, katedrala i riznica, te Jezuitska crkva u kojoj je policijski kapelan don. Ivo Borić predvodio svetu misu.

Cijeli članak »

Duhovne vježbe za djelatnike Vojnog ordinarijata

Petak, 20. 11. 2015.

Od 17. do 20. studenog u MUP-ovom kompleksu u Valbandonu održane su duhovne vježbe za djelatnike Vojnog ordinarijata, djelatnike MORH-ovog Samostalnog odjela za potporu Vojnom ordinarijatu, MUP-ove Samostalne službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom te pomoćnika vojnih i policijskih kapelana. Voditelj duhovnih vježbi bio je policijski kapelan p. Stjepan Harjač, DI.

Cijeli članak »

Tragom hrvatskih velikana

Petak, 20. 11. 2015.

tekst i foto: L. Tomkić

tekst i foto: L. Tomkić

U petak 20. studenoga, vojna kapelanija Sv. Petra i Pavla, HRZ i PZO-a upriličila je edukativno povijesno hodočašće po Baniji i Sisačkoj biskupiji. Na cjelodnevnom putovanju mjestima velikog junaštva i stradanja hrvatskog naroda, djelatnici postrojbi koje rade u vojarni „Pukovnik Marko Živković“ i članovi njihovih obitelji, posjetili su sljedeće destinacije: Goru, Gvozdansko, Zrin, Strugu Bansku, Divušu, Hrvatsku Kostajnicu, Baćin i Sisak.

Cijeli članak »

Obilježena 24. godišnjica stradanja Škabrnje

Srijeda, 18. 11. 2015.

S početkom u 10 sati, u Škabrnji koja je uz Vukovar simbol stradanja hrvatskih branitelja, ali i civila u Domovinskom ratu, upriličeno je obilježavanje 24. godišnjice masakra koji se dogodio na današnji dan.

Cijeli članak »

“Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2015.”

Srijeda, 18. 11. 2015.

Danas, 18. studenog, Republika Hrvatska obilježava sjećanje na jedan od najtragičnijih dana u hrvatskoj povijesti, dan kada je nakon tromjesečne neprijateljske opsade slomljen otpor hrvatskih branitelja u Vukovaru. Od 1999. godine taj dan se odlukom Hrvatskoga sabora obilježava kao "Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991".

Cijeli članak »

Posjet Ratne škole Vojnom ordinarijatu

Ponedjeljak, 16. 11. 2015.

Vojni ordinarijat su u ponedjeljak 16. studenog u okviru Plana i programa školovanja posjetili polaznici XVIII. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić", predvođeni načelnikom Škole brigadirom Krešimirom Trstenjakom. Primili su ih vojni biskup mons. Juraj Jezerinac, generalni vikar Vojnog ordinarijata o. Jakov Mamić, OCD, i uprava ordinarijata.

Cijeli članak »

Hodočašće djelatnika MUP-a RH u Rim

Ponedjeljak, 16. 11. 2015.

tekst i foto: L. Norac Kevo

tekst i foto: L. Norac Kevo

U vremenu od 10. do 14. studenoga 2014. u organizaciji policijske kapelanije Sv. Mihaela Arkanđela, Policijska akademija, i Samostalne službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom u Republici Hrvatskoj organizirano je hodočašće djelatnika MUP-a u Rim.

Cijeli članak »

Molitva za stradale u terorističkim napadina u Parizu

Ponedjeljak, 16. 11. 2015.

Povodom žrtava terorističkih napada u Parizu, Vlada RH jučerašnji dan, 16. studeni proglasila Danom žalosti. Djelatnici i djelatnice Policijske uprave dubrovačko-neretvanske jučer su, točno u podne obilježili Dan žalosti minutom šutnje u počast stradalim u ovom terorističkom napadu, nakon čega je policijski kapelan don Ivo Borić izmolio molitvu za stradale i njihove obitelji.

Raščlamba 23. nacionalnog hodočašća Hrvatske vojske, policije i branitelja u Mariju Bistricu

Petak, 13. 11. 2015.

Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj u nedjelju 4. listopada 2015. godine organizirao je i proveo vojno-redarstveno hodočašće te hodočašće Hrvatskih branitelja u Mariju Bistricu. Dana 13. studenoga 2015. godine u Vojnom ordinarijatu u Zagrebu održana je raščlamba provedenog hodočašća. Sastankom je koordinirao generalni vikar o. Jakov Mamić. Prenijevši pozdrave Vojnog ordinarija, u uvodnom obraćanju istaknuo je da je hodočašće prepoznato po svom duhovnom, nacionalnom i međunarodnom karakteru, ali je okosnica bila duhovni karakter i vjernički identitet Hrvatskog vojnika, policajca i branitelja.

Cijeli članak »

Sveti Martin u Delnicama

Petak, 13. 11. 2015.

tekst: M. Vukoja; foto: S. Claudio

tekst: M. Vukoja; foto: S. Claudio

I ove godine svečanoje proslavljen Dan vojne kapelanije sv. Martina Tourskog u Zapovjedništvu specijalnih snaga u Delnicama. "Dobri Bog nam je podario divan dan za ovo doba godine. Tradicionalno za našu proslavu okupljamo svu užu rodbinu poginulih hrvatskih specijalaca, naših vitezova. Dirljiv je to susret svih koji mogu doći, obzirom da su roditelji sve stariji i bolesniji. Stoga se radujemo svim mladim članovima njihovih obitelji", poručio je vojni kapelan Mirko Vukoja.

Cijeli članak »

25. godišnjicu osnutka 1. gardijske brigade “Tigrovi” i Dan postrojbe

Utorak, 10. 11. 2015.

U petrinjskoj vojarni "Pukovnik Predrag Matanović", 1. mehanizirana bojna "Tigrovi" Gardijske motorizirane brigade obilježila je 25. godišnjicu osnutka 1. gardijske brigade "Tigrovi" i Dan postrojbe. Postrojavanjem, priznanjima, promaknućima i pohvalama obilježen je ovaj svečani dan. Nakon prigodnog programa, služena je sveta misa za sve poginule, umrle i nestale pripadnike 1. gardijske brigade "Tigrovi". Svetu misu predvodio je petrinjski vojni kapelan don Antonio Mikulić.

Cijeli članak »

Proslava Dana Policijske kapelanije “Bl. Miroslav Bulešić”

Petak, 06. 11. 2015.

istarska.policija.hr

istarska.policija.hr

U petak, 6. studenog, u novoimenovanoj crkvi bl. Miroslava Bulešića u Valbandonu, održana je svečanost posvete oltara i crkve te proslava dana policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića za Policijsku upravu istarsku. Svečanu euharistiju predvodio je vojni ordinarij u RH mons. Juraj Jezerinac, uz koncelebraciju biskupa u miru mon. Ivana Milovana, koji je izrekao prigodnu homiliju.

Cijeli članak »

Biskup Jezerinac na misi uz 25. obljetnicu “Tigrova”

Srijeda, 04. 11. 2015.

U povodu 25. obljetnice osnivanja Jedinice za posebne namjene MUP-a Rakitje i 1. gardijske brigade "Tigrovi", vojni biskup Juraj Jezerinac predvodio je u srijedu 4. studenoga večernju misu za sve žive, poginule, nestale i umrle članove te postrojbe. Suslavili su vojni kapelani Vlado Mandura i o. Zoran Vujičić te rektor katedrale preč. Josip Kuhtić. Uvodeći u misno slavlje, biskup je u punoj katedrali pozdravio okupljene vjernike, članove "Tigrova" i njihove zapovjednike, te im čestitao obljetnicu, iskazavši radost što ih može pozdraviti u zagrebačkoj prvostolnici, "majci Crkve Zagrebačke nadbiskupije". Istaknuo je da se u toj misi prisjećaju 367 poginulih, šestero nestalih te svih živih i umrlih "Tigrova".

Cijeli članak »

Nikad ne prestanimo vjerovati u smisao žrtve branitelja…

Ponedjeljak, 02. 11. 2015.

U prigodi blagdana Svih svetih i Dušnog dana, 2. studenog u crkvi Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu služena je misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu. Na misi u zavjetnoj crkvi bili su predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, izaslanstva Predsjednice RH, ministarstava obrane, unutarnjih poslova, branitelja, načelnik GS OSRH general zbora Drago Lovrić sa suradnicima, hrvatski branitelji, članovi udruga proizišlih iz Domovinskog rata, obitelji poginulih i nestalih branitelja. Misu je predslavio vojni biskup Juraj Jezerinac koji je s oltara poslao poruku mira i ustrajnosti u vjeri te sve pozvao da nikad ne prestanu vjerovati u smisao žrtve branitelja koji su položili svoj život za Hrvatsku, a Dušni dan neka bude Dan zahvalnosti Bogu za dar ljubavi i žrtve koje su naši branitelji iskazali svojom smrću.

Cijeli članak »

Misa zadušnica za poginule i preminule branitelje i policajce PU splitsko-dalmatinske

Ponedjeljak, 02. 11. 2015.

U crkvi sv. Frane 2. studenoga povodom obilježavanja Dušnog dana, održana je misa zadušnica za sve poginule i preminule hrvatske branitelje i policajce Policijske uprave splitsko-dalmatinske. U zajedničkoj molitvi prisjetili smo se svih poginulih i preminulih kolega. Misnu zadušnicu predvodio je policijski kapelan i dekan fra Žarko Relota koji je u prigodnoj propovjedi istakao kako se ovog dana u godini posebno prisjećamo svih preminulih članova naših obitelji, ali i svih kolega koji su nas napustili.

Cijeli članak »

Misa u Valbandonu za poginule i preminule branitelje te pripadnike vojske i policije

Ponedjeljak, 02. 11. 2015.

U Valbandonu, u Odmaralištu Ministarstva unutarnjih poslova, u crkvici koja će uskoro biti posvećena bl. Miroslavu Bulešiću, održana je na Dušni dan, 2. studenoga, misa za sve poginule i preminule branitelje te pripadnike vojske i policije. Misno slavlje predvodio je vlč. Marin Drago Kozić, policijski kapelan Kapelanije Majke Božje od Kamenitih vrata pri Policijskoj upravi zagrebačkoj, uz koncelebraciju domaćina vlč. mr. Ilije Jakovljevića.

Cijeli članak »

Obilježen blagdan Svih svetih i Dušni dan u PU dubrovačko-neretvanskoj

Nedjelja, 01. 11. 2015.

PU dubrovačko-neretvanska

PU dubrovačko-neretvanska

Uoči obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, danas u 11 sati, ispred Središnjeg križa na gradskom groblju Boninovo, položeni su vijenci i upaljene svijeće u spomen na poginule branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata.

Cijeli članak »

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Poče ih slati - Mihael (12. 07. 2024.)

Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju - Mihael (05. 07. 2024.)

Djevojko! Zapovijedam ti, ustani! - Mihael (01. 07. 2024.)

Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju? - Mihael (26. 06. 2024.)

X. i XI. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 06. 2024.)

Duh istine upućivat će vas u svu istinu – Mihael (17. 05. 2024.)

Neka i oni budu jedno kao i mi! - Mihael (09. 05. 2024.)

Peta i šesta vazmena nedjelja - Mihael (26. 04. 2024.)

Pastir dobri život svoj polaže za ovce - Mihael (19. 04. 2024.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (11. 04. 2024.)

Deklaracija “Dignitas infinita” o ljudskom dostojanstvu (08. 04. 2024.)

Deklaracija Dikasterija za nauk vjere "Dignitas infinita o ljudskom dostojanstvu" objavljena na svetkovinu Blagovijesti - Navještenja Gospodinova 8. travnja 2024. u Vatikanu.

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (05. 04. 2024.)

Nedjelja Muke Gospodnje - Cvjetnica - Mihael (22. 03. 2024.)

Ako pšenično zrno, pavši na zemlju, umre, donosi obilat rod - Mihael (14. 03. 2024.)

Bog je poslao Sina na svijet da se svijet spasi po njemu - Mihael (07. 03. 2024.)

Ovo je Sin moj ljubljeni - Mihael (26. 02. 2024.)

Iskušavao ga Sotona, a anđeli mu služahu. - Mihael (16. 02. 2024.)

Četvrta nedjelja došašća, Božić - Mihael (22. 12. 2023.)

Među vama stoji koga vi ne poznate - Mihael (15. 12. 2023.)

Poravnite staze Gospodnje - Mihael (08. 12. 2023.)

Bdijte jer ne znate kad će se domaćin vratiti - Mihael (30. 11. 2023.)

Sjest će na prijestolje slave svoje i razlučiti jedne od drugih - Mihael (24. 11. 2023.)

U malome si bio vjeran, uđi u radost gospodara svoga! - Mihael (17. 11. 2023.)

Podajte caru carevo, a Bogu Božje - Mihael (20. 10. 2023.)

Koga god nađete, pozovite na svadbu - Mihael (13. 10. 2023.)

Vinograd će iznajmiti drugim vinogradarima - Mihael (06. 10. 2023.)

Zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar? - Mihael (23. 09. 2023.)

Opraštaj, kažem ti, ne do sedam puta,  nego do sedamdeset puta sedam! - Mihael (14. 09. 2023.)

Ako te posluša, stekao si brata - Mihael (08. 09. 2023.)

Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe - Mihael (01. 09. 2023.)

Ti si Petar-Stijena. Tebi ću dati ključeve Kraljevstva nebeskoga - Mihael (29. 08. 2023.)

O ženo, velika je tvoja vjera! - Mihael (20. 08. 2023.)

19. nedjelja kroz godinu - Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2023.)

XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 07. 2023.)

Tko ne uzme križa, nije mene dostojan - Mihael (30. 06. 2023.)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo! - Mihael (23. 06. 2023.)

Dozva dvanaestoricu svojih učenika i posla ih - Mihael (16. 06. 2023.)

Duhovi - Presveto Trojstvo - Mihael (28. 05. 2023.)

Prepoznaše ga u lomljenju kruha - Mihael (21. 04. 2023.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (14. 04. 2023.)

Vazmeno trodnevlje - Mihael (06. 04. 2023.)

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (31. 03. 2023.)

Ja sam uskrsnuće i život - Mihael (24. 03. 2023.)

Ode, umije se pa se vrati gledajući - Mihael (17. 03. 2023.)

Izvor vode koja struji u život vječni - Mihael (10. 03. 2023.)

Lice mu zasja kao sunce - Mihael (03. 03. 2023.)

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava - Mihael (24. 02. 2023.)

Ljubite neprijatelje! - Mihael (17. 02. 2023.)

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (10. 02. 2023.)

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (02. 02. 2023.)

Blago siromasima duhom! - Mihael (26. 01. 2023.)

Isus će se roditi od Marije, zaručene za Josipa, sina Davidova - Mihael (16. 12. 2022.)

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (25. 11. 2022.)

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje! - Mihael (17. 11. 2022.)

XXXII. i XXXIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (04. 11. 2022.)

Svi sveti, Dušni dan - Mihael (21. 10. 2022.)

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu - Mihael (14. 10. 2022.)

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (06. 10. 2022.)

Sveti arkanđeli Mihael, Gabriel i Rafael - Mihael (29. 09. 2022.)

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (15. 09. 2022.)

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika - Mihael (09. 09. 2022.)

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (02. 09. 2022.)

Koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen - Mihael (26. 08. 2022.)

Doći će s istoka i zapada i sjesti za stol u kraljevstvu Božjem - Mihael (19. 08. 2022.)

20. nedjelja kroz godinu i Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2022.)

Srpanj, XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (01. 07. 2022.)

Za tobom ću kamo god ti pošao - Mihael (24. 06. 2022.)

Ti si Krist - Pomazanik Božji! - Mihael (17. 06. 2022.)

Presveto Trojstvo i Tijelovo - Mihael (10. 06. 2022.)

Sedma vazmena nedjelja i Duhovi-Pedesetnica - Mihael (27. 05. 2022.)

Četvrta i peta vazmena nedjelja – Mihael (05. 05. 2022.)

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu – Mihael (29. 04. 2022.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (22. 04. 2022.)

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (31. 03. 2022.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (25. 03. 2022.)

Blagovijest - Mihael (18. 03. 2022.)

Dok se molio, izgled mu se lica izmijeni - Mihael (11. 03. 2022.)

Osma nedjelja kroz godinu i Pepelnica - Mihael (25. 02. 2022.)

Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš - Mihael (18. 02. 2022.)

Blago vama, siromasi! Jao vama, bogataši! - Mihael (11. 02. 2022.)

Oni ostaviše sve i pođoše za njim - Mihael (04. 02. 2022.)

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima - Mihael (27. 01. 2022.)

Danas se ispunilo ovo Pismo - Mihael (21. 01. 2022.)

Rodio vam se spasitelj - Mihael (24. 12. 2021.)

Otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? - Mihael (17. 12. 2021.)

Što nam je činiti? - Mihael (10. 12. 2021.)

Svako će tijelo vidjeti spasenje Božje - Mihael (03. 12. 2021.)

Podignite glave, približuje se vaše otkupljenje - Mihael (26. 11. 2021.)

Ti kažeš: ja jesam kralj - Mihael (19. 11. 2021.)

Sabrat će svoje izabranike s četiri vjetra - Mihael (12. 11. 2021.)

Što imaš, prodaj i idi za mnom! - Mihael (08. 10. 2021.)

Mihael 500 (29. 09. 2021.)

Tko nije protiv nas, za nas je - Mihael (23. 09. 2021.)

Tko želi biti prvi, neka bude svima poslužitelj - Mihael (17. 09. 2021.)

Ti si Pomazanik-Krist! ... - Mihael (10. 09. 2021.)

Gluhima da je čuti, nijemima govoriti - Mihael (03. 09. 2021.)

Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske - Mihael (27. 08. 2021.)

Kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! - Mihael (21. 08. 2021.)

Velika mi djela učini Svesilni: uzvisi neznatne - Mihael (14. 08. 2021.)

Tražite ljepotu ovog ljeta - Mihael (09. 07. 2021.)

Arhiva vijesti

Linkovi