Vijesti // Arhiva

Godina: 2018, mjesec: ožujak

Obredi Velikog petka u Vojnom ordinarijatu

Subota, 31. 03. 2018.

Obredi Velikog petka – Muke Gospodnje održani su 30. ožujka 2018. godine u kapelici Vojnog ordinarijata u Zagrebu. Obrede je predvodio vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan. S njim su obrede suslavili vojni biskup u miru msgr. Juraj Jezerinac, don Marko Medo, policijski kapelan don Marin Drago Kozić i vojni kapelan o. Dragan Majić DI. Asistirali su đakon i bogoslovi Vojnog ordinarijata. Obredi Velikog petka podijeljeni su na četiri dijela, a u središtu je čašćenje i klanjanje sv. križu.

Cijeli članak »

27.-a obljetnica akcije ‘‘Plitvice’’ i pogibije hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića

Subota, 31. 03. 2018.

Na Veliku subotu, 31. ožujka 2018. na Plitvičkim jezerima, obilježena je 27. obljetnica akcije ''Plitvice'' i pogibije hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića. Na komemoraciji je sudjelovao vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan koji je predvodio molitvu za pokojnog Josipa Jovića, kao i za sve hrvatske branitelje i one koji su položili život za slobodnu Hrvatsku. S biskupom su bili biskupski vikar za pastoral u MUP-u fra Frano Musić OFM, policijski kapelan u Gospiću don Mario Vazgeč i vojni kapelan u Gospiću don Ivan Blaževac. Uz Jovićevu obitelj i rodbinu iz njegova rodnog mjesta Aržano kraj Imotskog i mjesnog aržanskog župnika don Antu Čipčića, prijatelje i suborce, skupu su prisustvovali predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić, izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima, glavni ravnatelj policije Nikola Milina te predstavnici braniteljskih udruga i sudionici akcije "Plitvice". Izaslanstva državnog vrha položila su vijence i upalila svijeće na spomen-obilježju Josipu Joviću.

Cijeli članak »

Veliki četvrtak u Vojnom ordinarijatu - Misa Večere Gospodnje

Petak, 30. 03. 2018.

Misa Večere Gospodnje i obredi Velikog četvrtka proslavljeni su i ove godine u Vojnom ordinarijatu u Zagrebu na zagrebačkom Ksaveru. Obrede je predvodio vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan. Koncelebrirali su vojni biskup u miru msgr. Juraj Jezerinac, novoimenovani generalni vikar don Marko Medo, policijski kapelan don Marin Drago Kozić i vojni kapelan p. Dragan Majić SI. Asistirali su đakon i bogoslovi Vojnog ordinarijata. Na obredima je sudjelovao velik broj vjernika koji su ispunili kapelicu i predvorje Ordinarijata.

Cijeli članak »

Misa večere Gospodnje u vojarni “Pukovnik Marko Živković” na Plesu

Petak, 30. 03. 2018.

Danas je u vojnoj kapelaniji “Sv. Petra i Pavla” slavljena Misa Večere Gospodnje. Tijekom euharistije, vojni kapelan o. Viktor Grbeša oprao je noge predstavnicima postrojbi koji su zaposleni u vojarni.

U homiliji je pozvao vjernike da Kristovu ljubav ukazanu učenicima na zajedničkom blagovanju prenesu u svoje obitelji, i tako u njih povrate radost i sreću.

Poziv biskupa BK BiH na molitvu krunice

Petak, 30. 03. 2018.

Molimo i za sve ono čime će nas Bog obnoviti, ohrabriti i učiniti postojanima na našim korijenima da uvijek budemo prepoznatljivi kao kršćani.

Cijeli članak »

Poruka Svetoga Oca Franje za 33. Svjetski dan mladih

Četvrtak, 29. 03. 2018.

»Ne boj se, Marijo! Ta našla si milost u Boga«(Lk 1, 30)

Cijeli članak »

U povodu Uskrsa održana sveta misa

Četvrtak, 29. 03. 2018.

Danas je uoči Uskrsa, najvećeg kršćanskog blagdana, u prostorijama Policijske uprave karlovačke slavljena sveta misa. Misno slavlje predvodio je vlč. Ivan Vučak. Uz djelatnike Policijske uprave karlovačke, u misnom slavlju sudjelovao je i načelnik Josip Ćelić. Na kraju misnog slavlja, policijski kapelan vlč. Andrija Markač uputio je  djelatnicima i njihovim obiteljima čestitku za sretan i blagoslovljen Uskrs.

Misa posvete ulja u Vojnom ordinarijatu

Četvrtak, 29. 03. 2018.

Na Veliki četvrtak, 29. ožujka 2018. u 11:00 sati u kapelici Vojnog ordinarijata na Ksaveru u Zagrebu, proslavljena je misa blagoslova bolesničkog i katekumenskog ulja i posveta ulja za krizmu. Misu blagoslova i posvete ulja predvodio je vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan u zajedništvu s umirovljenim vojnim biskupom msgr. Jurjem Jezerincem, generalnim vikarom o. Jakovom Mamićem OCD, biskupskim vikarom za pastoral u MORH-u i novoimenovanim generalnim vikarom VO, don Markom Medom te pastoralnim vikarom u MUP-u, fra Franom Musićem OFM. Na misi su koncelebrirali gotovo svi vojni i policijski kapelani uz sudjelovanje pomoćnika kapelana, djelatnika VO, djelatnika MUP-ove Samostalne službe i MORH-ova Samostalnog odjela. Asistirali su đakon i bogoslovi Vojnog ordinarijata.

Cijeli članak »

27. obljetnica pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića u Aržanome

Četvrtak, 29. 03. 2018.

U Aržanu, rodnom mjestu Josipa Jovića, prvog hrvatskog redarstvenika i prve žrtve poginule u Domovinskom ratu, obilježena je danas 27. godišnjica njegove pogibije. Josip Jović poginuo je 31. ožujka 1991. na Plitvicama,  u 22. godini života. Stoga se danas prisjećamo njegove žrtve i žrtve svih hrvatskih branitelja palih u Domovinskom ratu.

Cijeli članak »

Uskrsna ispovijed i misno slavlje za djelatnike HRM-a i 6. Pješačke pukovnije HKOV-a

Srijeda, 28. 03. 2018.

Dana 26. ožujka 2018. godine vojni kapelan don Branimir Projić i pomoćnik  vojnog kapelana Darijo Rajčić, posjetili su pripadnike HRM-a odjeljak Jug i 6. pješačke Pukovnije HKOV-a u vojarni Neretva u Pločama. Svetu misu predslavio je don Branimir, a prije mise održana je korizmena ispovijed kao priprava za početak Velikog trodnevlja: muke, smrti i uskrsnuća Gospodina Isusa Krista.

Cijeli članak »

Misa priprave za Uskrs djelatnika PU zagrebačke

Srijeda, 28. 03. 2018.

Neposredno pred blagdan Uskrsa, djelatnici Policijske uprave zagrebačke nastavili su svoj korizmeni hod u neposrednoj duhovnoj pripremi za proslavu Uskrsa. Tijekom cijele korizme, dakle u razdoblju od četrdeset dana, vjernici naše kapelanije sudjelovali su na jutarnjim svetim misama u kojima su se, kao vjernička zajednica, u meditacijama policijskoga kapelana don Marina Drage Kozića, dublje susreli s velikim vjerskim istinama. Danas je njihov korizmeni hod prema Uskrsu kulminirao u slavljenju svete mise koju je služio kapelan zagrebačke policije.

Cijeli članak »

Uskrsna duhovna priprava za djelatnike II. postaje prometne policije

Utorak, 27. 03. 2018.

 U nizu uskrsnih duhovnih priprava u korizmenom vremenu, u utorak 27. ožujka 2018. održana je duhovna priprava i za djelatnike II. postaje prometne policije u Lučkom. Pripravu za Uskrs vodio je policijski kapelan don Marin Drago Kozić, a djelatnicima je bio na raspolaganju za svetu ispovijed, nakon čega je služio  svetu misu.

Cijeli članak »

Sudjelovao sam na predsinodskome zasjedanju mladih u Rimu – Izvješće

Utorak, 27. 03. 2018.

Po odluci pape Franje, u listopadu 2018. godine održat će se u Vatikanu redovna Biskupska sinoda s temom "Mladi, vjera i razlučivanje zvanja". Biskupska sinoda je skupština na kojoj se biskupi iz različitih krajeva svijeta sastaju s ciljem promicanja bliže povezanosti rimskoga pape i mjesnih biskupa. Na sinodskim zasjedanjima biskupi s papom proučavaju pitanja koja se odnose na djelovanje Crkve u svijetu. Novost biskupske sinode 2018. godine je odredba pape Franje o održavanju predsinodskog zasjedanja, sastavljenog od mladih iz različitih krajeva svijeta, predloženih od strane Biskupskih konferencija svih zemalja u kojima žive katolici. Papa želi aktivno sudjelovanje mladih. Želi čuti njihov glas, njihova razmišljanja i prijedloge.  Određeno je, također, da na sinodskom zasjedanju prisustvuje dvoje mladih iz vojnih ustanova. Izabrane su dvije zemlje, Italija i Hrvatska. Na moju veliku radost izbor je pao na mene, tako da sam uz predstavnicu Hrvatske biskupske konferencije Josipu Bartovčak, predstavljao mlade katolike u odori iz Hrvatske. Jedinstven je to osjećaj ponosa, ali i  velika obveza dostojnog predstavljanja svoje zemlje na svjetskom skupu mladih u Rimu.

Cijeli članak »

Don Marko Medo novi generalni vikar Vojnog ordinarijata u RH

Utorak, 27. 03. 2018.

Vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj msgr. Jure Bogdan razriješio je 26. ožujka 2018. službe dosadašnjeg generalnog vikara Vojnog ordinarijata u RH, o. Jakova Mamića OCD. Novim generalnim vikarom Vojnog ordinarijata imenovao je 27. ožujka o.g. don Marka Medu, dosadašnjeg biskupskog vikara za pastoral i kapelana u Ministarstvu obrane RH i Glavnome stožeru oružanih snaga RH.

Cijeli članak »

Hodočašće pripadnika 1. HRVCON-a na Brdo križeva u Litvi

Ponedjeljak, 26. 03. 2018.

Na Cvjetnicu, u nedjelju, 25. ožujka 2018., hrvatski vojnici - pripadnici 1. HRVCON-a u Litvi hodočastili su na poznato hodočasničko Brdo križeva u Litvi.

Cijeli članak »

Uskrsna duhovna priprava za djelatnike Inspektorata unutarnjih poslova

Ponedjeljak, 26. 03. 2018.

 U ponedjeljak, 26. ožujka 2018. na početku Velikog tjedna, policijski kapelan don Marin Drago Kozić služio je misu duhovne priprave za Uskrs na kojoj su sudjelovali djelatnici Inspektorata unutarnjih poslova. Prije mise djelatnici ustrojstvene jedinice PU zagrebačke imali su prigodu ispovjediti se u svom radnom prostoru.

Cijeli članak »

Duhovna priprava za Uskrs u vojnoj kapelaniji “Sv. Ilije Proroka” - Petrinja

Ponedjeljak, 26. 03. 2018.

U ponedjeljak, 26. ožujka 2018. u vojarni "Pukovnik Predrag Matanović" u Petrinji, održana je duhovna priprava za Uskrs. Uz domaćina, vojnog kapelana, na raspolaganju za sakrament pomirenja bili su i franjevci iz samostana sv. Antuna Padovanskog i župnik župe Pohoda BDM u Sisku vlč. Ivan Grbešić. Sveto misno slavlje predvodio je fra Roko Bedalov, gvardijan samostana sv. Antuna Padovanskog.

Cijeli članak »

Cvjetnica u Policijskoj akademiji

Nedjelja, 25. 03. 2018.

Svečanim misnim slavljem djelatnici i polaznici Policijske akademije proslavili su Cvjetnicu ili Nedjelju Muke Gospodnje. Svetoj misi prethodio je obred blagoslova maslinovih grančica i svečani ulazak u crkvu. Tim činom djelatnici i polaznici Policijske akademije ponovili su gestu radosnog naroda koji je Isusa dopratio iz Betanije u grad Jeruzalem. Uslijedilo je misno slavlje koje je predvodio biskupski vikar za MUP RH, fra Frano Musić. Biskupski vikar je u propovijedi pozvao vjernike na razmišljanje o važnosti Velikog tjedna, dakle o važnosti Isusove muke, smrti i uskrsnuća.

Cvjetnica u Vojnom ordinarijatu

Nedjelja, 25. 03. 2018.

 Cvjetnica ili Nedjelja muke Gospodnje svečano je proslavljena 25. ožujka 2018. godine u Vojnom ordinarijatu. Vjernici su se najprije okupili ispred zgrade Vojnog ordinarijata na zagrebačkom Ksaveru, gdje je vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan vodio uvodne obrede i blagoslovio maslinove grančice. Nakon pročitanog prigodnog evanđelja koje opisuje Isusov ulazak u Jeruzalem, vjernici su se uputili u kapelicu Vojnog ordinarijata. Uz biskupa Bogdana bili su msgr. Juraj Jezerinac, vojni biskup u miru, don Marko Medo, biskupski vikar za pastoral u MORH-u, don Marin Drago Kozić, kapelan u policijskoj kapelaniji ''Majke Božje Kamenitih vrata'', đakon i bogoslovi Vojnog ordinarijata.

Cijeli članak »

Biskup Košić primio djelatnike PU sisačko-moslavačke

Petak, 23. 03. 2018.

U četvrtak, 22. ožujka 2018. godine, sisački biskup msgr. Vlado Košić u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku, primio je policijskog kapelana don Ivu Borića te načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke Luku Pešuta sa suradnicima i načelnicima policijskih postaja. Ovom susretu prisustvovali su i  generalni vikar biskupije msgr. Marko Cvitkušić i upravitelj zatvora u Sisku Ivan Gusić sa suradnicima.

Cijeli članak »

Uskrsna priprava za djelatnike Interventne jedinice policije PU zagrebačke

Petak, 23. 03. 2018.

Svoju korizmenu duhovnu pripravu za Uskrs imali su u petak, 23. ožujka djelatnici Interventne jedinice policije na Senjaku. Pripravu je vodio policijski kapelan don Marin Drago Kozić, a djelatnici su imali mogućnost za svetu ispovijed. Nakon toga sudjelovali su u slavljenju euharistije u svom radnom prostoru.        

Cijeli članak »

Uvođenje u službu novoga policijskog kapelana vlč. Vjekoslava Vidačeka

Petak, 23. 03. 2018.

U četvrtak, 22. ožujka 2018. misnim slavljem u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa u Čakovcu uveden je u službu novi kapelan Policijske kapelanije "Sv. Franjo Asiški" Policijske uprave međimurske, vlč. Vjekoslav Vidaček. Učinjeno je to na temelju Apostolske konstitucije pape Ivana Pavla II. Spirituali militum curae, Ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske o dušobrižništvu katoličkih vjernika, pripadnika oružanih snaga i redarstvenih službi RH, članka 14. Statuta Vojnog ordinarijata u RH, članka 13. Pravilnika o ustrojstvu i djelovanju VO-a te Posebnog dijela Pravilnika o ustrojstvu i djelovanju VO-a u RH za Ministarstvo unutarnjih poslova.

Cijeli članak »

Biskup Jure Bogdan u pastoralnom pohodu hrvatskim vojnicima u Poljskoj i Litvi

Petak, 23. 03. 2018.

Vojni biskup msgr. Jure Bogdan, u pratnji državnog tajnika u MORH-u Tomislava Ivića, zamjenika načelnika GS OS RH general-pukovnika Drage Matanovića, biskupskog vikara za pastoral MORH-a i GS OS RH don Marka Mede i suradnika, od 20. do 23. ožujka 2018. godine boravio je pastoralnom pohodu pripadnicima hrvatskih kontingenata u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj i Litvi.

Cijeli članak »

Uskrsna duhovna priprava za djelatnike PP Velika Gorica i PAP Pleso

Četvrtak, 22. 03. 2018.

U četvrtak, 22. ožujka 2018. godine u župnoj crkvi Blaženog Alojzija Stepinca u Velikoj Gorici, djelatnici Policijske postaje Velika Gorica i Postaje aerodromske policije Pleso sudjelovali su na korizmenoj duhovnoj obnovi pred blagdan Uskrsa. Važno je da se ovim izvanjskim pobožnostima pridružuju i one nutarnje, ispovijed i čišćenje vlastite duše od onoga što nas sprječava da dođemo do Boga. Prije mise za djelatnike je bilo organizirano pokorničko bogoslužje i sveta ispovijed, a ispovijedao je policijski kapelan don Marin Drago Kozić. Nakon ispovijedi služio je svetu misu, a mjesni župnik preč. Josip Ružman odmah na početku pozdravio je sve okupljene djelatnike i poželio im dobrodošlicu s napomenom da su upravo ovakvi putovi koji uključuju molitvu, ispovijed, a napose slavljenje euharistije jedina ispravna priprava za Uskrs.

Cijeli članak »

Započelo obilježavanje dana 93. zrakoplovne baze

Srijeda, 21. 03. 2018.

Program obilježavanja 26. obljetnice osnutka 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) započeo je u ponedjeljak, 19. ožujka 2018. u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić", gdje je održana tribina sjećanja na poginulog pilota HRZ-a i PZO-a i naslovnika vojarne u Zemuniku.

Cijeli članak »

Uskrsna duhovna priprava za djelatnike PP Medvešćak i PP Maksimir

Srijeda, 21. 03. 2018.

U srijedu, 21. ožujka 2018. u župnoj crkvi sv. Petra u zagrebačkoj Vlaškoj ulici, upriličena je uskrsna duhovna priprava za djelatnike Policijskih postaja Medveščak i Maksimir. Svake godine djelatnici ovih dviju postaja duhovno se pripravljaju u svojoj župi za najveći kršćanski blagdan Uskrs.

Cijeli članak »

Svečana sjednica DVD-a Prnjavor Čuntićki

Utorak, 20. 03. 2018.

Svečana sjednica Dobrovoljnog vatrogasnog društva Prnjavor Čuntićki održana je u petak, 16. ožujka 2018. u mjesnom društvenom domu. Tom je prigodom policijski kapelan don Ivo Borić održao kratki duhovni nagovor. Uz predsjednika DVD-a i djelatnika Policijske postaje Petrinja Božidara Marjanovića, na sjednici su bili prisutni vatrogasci i brojni policijski službenici.

Cijeli članak »

Dan policijske kapelanije „Sveti Josip“

Utorak, 20. 03. 2018.

Na dan svetkovine svetog Josipa, 19. ožujka,  povodom proslave Dana policijske kapelanije "Sveti Josip", koncelebrirano  euharistijsko slavlje u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu,  predvodio je pomoćni zagrebački biskup msgr. Ivan Šaško. Svečanosti su prisustvovali načelnik Policijske uprave karlovačke Josip Ćelić sa suradnicima, voditelj Samostalne službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom  Mario Dokmanić, predstavnici MORH-a, Karlovačke županije i Grada Karlovca, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, velik broj policijskih službenika i djelatnika PU karlovačke te brojni  hodočasnici  iz svih krajeva domovine.

Cijeli članak »

Sprovod stožernog generala Petra Stipetića

Utorak, 20. 03. 2018.

Komemoracija i posljednji ispraćaj preminulog stožernog generala i bivšeg načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske Petra Stipetića održani su u utorak, 20. ožujka 2018. godine. Komemoracija je održana u Ministarstvu obrane RH s početkom u 11:00 sati. Za preminulog generala bila je otvorena i knjiga žalosti. Uz najviše vojne počasti u 14:00 sati održana je sahrana na gradskom groblju Mirogoj. Posljednji ispraćaj započeo je smjenom počasne straže u 13:00 sati u kojoj se izmijenilo više od stotinu sudionika. Vjerske obrede predvodio je msgr. Juraj Jezerinac, vojni biskup u miru. S njim su u obredima sudjelovali generalni vikar Vojnog ordinarijata o. Jakov Mamić OCD i đakon VO don Branko Čagelj.

Cijeli članak »

Duhovne vježbe pripadnika GOMBR-e i ZZOD-a

Utorak, 20. 03. 2018.

U organizaciji Vojnog ordinarijata u RH, pripadnici vojnih kapelanija "Kraljice Svete Krunice" i "Sv. Ivana Kapistrana" iz Vinkovaca (GOMBR), "Sv. Leopolda Bogdana Mandića" iz Osijeka (Zapovjedništvo  ZOD "FKF") i "Sv. Sebastijana" iz Đakova, sudjelovali su od 13. do 16. ožujka 2018. na duhovnoj obnovi u Splitu.

Cijeli članak »

Duhovna priprava djelatnika PU zagrebačke u kući susreta Tabor

Utorak, 20. 03. 2018.

 Korizmena duhovna obnova za Uskrs održana je u utorak, 20. ožujka 2018. u kući susreta Tabor u Samoboru, a vodio ju je fra Ivan Matić. Dvadesetak djelatnika PU zagrebačke koji rade u Sektoru za granicu, PP Samobor i Postaji granične policije Bregana pripravljali su se za najveći kršćanski blagdan Kristova uskrsnuća – Uskrs. Poseban naglasak stavljen je na sakrament pomirenja. Uz fra Ivana, ispovijedao je i kapelan zagrebačke policije don Marin Drago Kozić.

Cijeli članak »

Korizmena duhovna obnova kapelanije PU zagrebačke

Ponedjeljak, 19. 03. 2018.

 18. ožujka 2018., na petu korizmenu nedjelju, vjernici policijske kapelanije "Majke Božje Kamenitih vrata" održali su jednodnevnu korizmenu duhovnu obnovu pod geslom "Za Križem", koju je vodio kapelan zagrebačke policije don Marin Drago Kozić. Ovogodišnja korizmena obnova odvijala se u svetištu Gospe Voćinske u Voćinu u Požeškoj biskupiji.

Cijeli članak »

Svetkovina svetog Josipa u Vojnom ordinarijatu

Ponedjeljak, 19. 03. 2018.

 U ponedjeljak, 19. ožujka 2018., u kapelici Vojnog ordinarijata proslavljena je svetkovina sv. Josipa. Koncelebrirano misno slavlje predvodio je msgr. Jure Bogdan, vojni ordinarij u RH. Koncelebrirao je msgr. Juraj Jezerinac, umirovljeni vojni biskup, a đakonirao don Branko Čagelj, đakon Vojnog ordinarijata. Na misi su bili djelatnici Vojnog ordinarijata.

Cijeli članak »

Blagdan sv. Josipa u PU sisačko-moslavačkoj

Ponedjeljak, 19. 03. 2018.

Povodom blagdana sv. Josipa, policijski kapelan don Ivo Borić, načelnik Policijske postaje Petrinja Miroslav Tonec i dva petrinjska policijska djelatnika, u ponedjeljak, 19. ožujka 2018. posjetili su župnika Župe Preobraženja Gospodnjeg na Slatini vlč. Josipa Karasa. Tom prigodom čestitali su mu imendan i iskazali zahvalnost na dosadašnjoj suradnji, kako sa spomenutom policijskom postajom, tako i s kapelanijom sv. Kvirina u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj. Na obostrano veselje, dogovoreno je da će se policijski službenici Policijske postaje Petrinja pridružiti župnoj procesiji na blagdan Cvjetnice.

Uskrsna duhovna priprava za djelatnike PP Jastrebarsko

Ponedjeljak, 19. 03. 2018.

U ponedjeljak, 19. ožujka 2018. djelatnici PP Jastrebarsko sudjelovali su na korizmenoj duhovnoj obnovi pred blagdan Uskrsa, koja je održana u njihovom radnom prostoru. Prije mise okupljeni  djelatnici postaje mogli su pristupiti sakramentu svete ispovijedi, a ispovijedao je policijski kapelan don Marin Drago Kozić.

Cijeli članak »

Duhovne vježbe

Nedjelja, 18. 03. 2018.

"Približite se Bogu kako bi se On približio vama" bila je nit vodilja duhovnih vježbi koje su od 13. do 16. ožujka 2018. održane u Valbandonu za djelatnike vojnih kapelanija Sveta Obitelj iz vojarne Croatia i sv. Ivan od Križa iz Velike Bune u Kovčanju. Voditelj duhovnih vježbi bio je vojni kapelan pater Zdravko Barić.

Cijeli članak »

Proslava svetog Josipa zaštitnika Ratne škole ‘‘Ban Josip Jelačić’’

Nedjelja, 18. 03. 2018.

I ove godine je u nedjelju, 18. ožujka 2018. Ratna škola "Ban Josip Jelačić" u Zaprešiću, po dvadeseti put proslavila blagdan svoga zaštitnika svetog Josipa. U sklopu proslave održana je svečana euharistija u Novim dvorima ispred kapelice sv. Josipa koju je predslavio vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan. Koncelebrirali su župnik župe sv. Petra iz Zaprešića don Ivan Frkonja i župnik župe BDM Kraljice apostola p. Vinko Sudar SAC, uz đakoniranje don Branka Čagelja. Pjevala je klapa HRM-a ''Sv. Juraj''. Na misi su bili i visoki predstavnici među kojima načelnik Glavnog stožera OSRH-a general zbora Mirko Šundov, izaslanik potpredsjednika Vlade, ministra obrane i tajnik MORH-a Zdravko Jakop, gradonačelnik grada Zaprešića Željko Turk, kao i drugi vojni, policijski i civilni dužnosnici.

Cijeli članak »

Placuit Deo

Subota, 17. 03. 2018.

Pismo Kongregacije za nauk vjere biskupima Katoličke Crkve o nekim aspektima kršćanskoga spasenja

I. Uvod

1. „Bogu se svidjelo da u svojoj dobroti i mudrosti objavi samoga sebe te priopći otajstvo svoje volje (usp. Ef 1,9), kojim ljudi po Kristu, Riječi tijelom postaloj, u Duhu Svetom imaju pristup k Ocu te postaju zajedničari božanske naravi (usp. Ef 2, 18; 2 Pt 1, 4). […] Tom objavom […] dubina istine i o Bogu i o čovjekovu spasenju u punom [je] svjetlu zasjala u Kristu, koji je ujedno i posrednik i punina sve objave."[1] Nauk o spasenju u Kristu potrebno je uvijek iznova produbljivati. Pogleda čvrsto upravljena u Gospodina Isusa, Crkva se s majčinskom ljubavlju okreće svim ljudima da bi im navijestila cjelokupni naum Očeva Saveza koji, po Duhu Svetom, želi „uglaviti u Kristu sve" (Ef 1,10). Ovo Pismo namjerava istaknuti, na tragu velike tradicije vjere i pozivajući se, poglavito, na učenje pape Franje, neke aspekte kršćanskoga spasenja, koji danas mogu biti teški za razumijevanje zbog novih kulturnih promjena.

Cijeli članak »

Priopćenje s XX. redovitoga godišnjeg zajedničkog zasjedanja BK BiH i HBK

Petak, 16. 03. 2018.

Biskupi okupljeni na XX. redovitom godišnjem zajedničkom zasjedanju BK BiH-a i HBK-a objavili su priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti:

"Članovi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i Hrvatske biskupske konferencije održali su dvadeseto redovito godišnje zajedničko zasjedanje, 14. ožujka 2018. u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića, predsjednika BK BiH-a i nadbiskupa zadarskog msgr. Želimira Puljića, predsjednika HBK-a. U radu zasjedanja sudjelovala su 24 člana dviju biskupskih konferencija, dok su se tri člana ispričala.

Cijeli članak »

Uvođenje u službu don Martina Jadreška

Četvrtak, 15. 03. 2018.

Svetim misnim slavljem 13. ožujka 2018., u  crkvi Sv. Ivana u Zadru, uveden je u službu don Martin Jadreško, kapelan kapelanije Sv. Filipa i Jakova Zadarske policijske uprave. Dekret o njegovom imenovanju  pročitao  je kapelan Policijske uprave splitsko-dalmatinske Žarko Relota, a svetu misu predvodio je fra  Frane Musić OFM, biskupski vikar. Svečanosti su prisustvovali voditelj službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom Mario Dokmanić, načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina sa suradnicima, kapelan Policijske uprave šibensko-kninske, pomoćnik kapelana (Policijska akademija) Luka Norac Kevo, kao i brojni policijski djelatnici  i ostali vjernici.

Cijeli članak »

Predavanja na preduputnoj obuci

Četvrtak, 15. 03. 2018.

Za pripadnike bojne veze Hrvatske kopnene vojske (HRV DCM F – Deployable Communication and Information Systems Module), satnije Razmjestivog komunikacijskog modula (RKM)u srijedu, 14. ožujka 2018. održana su predavanja u sklopu preduputne obuke odlaska u međunarodnu misiju potpore miru Odlučna potpora u Afganistanu (Resolute Support in Afganistan) i Potpora u Turskoj (Support to Turkey).

Cijeli članak »

Održano duhovno predavanje uoči Uskrsa

Srijeda, 14. 03. 2018.

 Djelatnicima Policijske uprave karlovačke, 13. ožujka 2018. godine, preč. mr. Domagoj Matošević, rektor Svetišta Majke Božje Bistričke održao je u prostorijama Policijske uprave u Karlovcu duhovno predavanje na temu "Učitelju, što moram činiti da baštinim život vječni?" Ovom izuzetno zanimljivom predavanju, uz djelatnike policijske uprave, prisustvovali su načelnik PU Josip Ćelić i policijski kapelan vlč. Andrija Markač.

Cijeli članak »

Pobožnost Križnog puta u Pridvorju

Srijeda, 14. 03. 2018.

 U franjevačkom samostanu svetoga Vlaha u Pridvorju u Konavlima, 9. ožujka 2018. slavljena je  pobožnost Križnog puta na kojoj su sudjelovali policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske na čelu  s načelnikom Ivanom Pavličevićem  i vjernicima Konavala. Kao gosti sudjelovali su  "Žudije" i pučki pjevači iz župe Bagalovići.

Cijeli članak »

Proslava dana SJP Osijek

Utorak, 13. 03. 2018.

U petak, 9. ožujka 2018. godine, ispred zgrade Policijske uprave osječko-baranjske u Osijeku, postrojavanjem pripadnika SJP Osijek i polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima, započelo je obilježavanje 27. godišnjice osnutka SJP "Orao" Osijek. Postrojba je osnovana 3. ožujka 1991. godine, a njezini pripadnici od prvih dana Domovinskoga rata sudjelovali su u svim važnijim bitkama.

Cijeli članak »

Misa zadušnica za kardinala Kuharića u Pribiću

Utorak, 13. 03. 2018.

Na 16. obljetnicu smrti zagrebačkog nadbiskupa kardinala Franje Kuharića, u nedjelju 11. ožujka, misu zadušnicu u župnoj crkvi Sv. Sikste u Pribiću predvodio je umirovljeni vojni biskup Juraj Jezerinac.

Cijeli članak »

Biskup Jezerinac predvodio misu u povodu Papina dana

Utorak, 13. 03. 2018.

U povodu Papina dana, u utorak 13. ožujka, euharistijsko slavlje u zagrebačkoj prvostolnici predvodio je umirovljeni vojni biskup Juraj Jezerinac. U koncelebraciji bilo je više svećenika, među kojima i tajnik Apostolske nuncijature u Republici Hrvatskoj mons. Janusz Stanislaw Blachowiak, te rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa preč. mr. Anđelko Košćak. Na misi je sudjelovao velik broj članova Križarske organizacije. Uvodeći u slavlje, biskup Jezerinac podsjetio je kako je veliki štovatelj i zaljubljenik pape bio blaženik i utemeljitelj Križarske organizacije, dr. Ivan Merz, koji je l925. godine inicirao proslavu Papina dana.

Cijeli članak »

Duhovne vježbe u Valbandonu

Utorak, 13. 03. 2018.

Duhovne vježbe za vjernike Vojnih kapelanija “Sv. Petar i Pavao” i “Sv. Ivan od Križa” te Policijskih kapelanija “Sv. Josip”, “Sv. Mihael Arkanđeo” i “Sv. Vid”, održane su od 6. do 9. ožujka 2018. u Uslužnoj jedinici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske u Valbandonu kod Pule. Voditelj duhovnih vježbi bio je vojni kapelan, p. Mirko Vukoja.

Cijeli članak »

Križni put Hrvatske vojske i policije na zagrebačkom Ksaveru

Ponedjeljak, 12. 03. 2018.

 Na četvrtu korizmenu nedjelju, 11. ožujka 2018. godine na zagrebačkom Ksaveru, u organizaciji Vojnog ordinarijata, održan je već tradicionalni križni put za Hrvatsku vojsku, policiju, branitelje i vatrogasce. Ova pobožnost posebno je naglašena u vrijeme korizme i lijepa je molitvena priprava za najveći kršćanski blagdan Uskrs. Križni put ove godine predvodio je vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan, u pratnji vojnih i policijskih kapelana, đakona i bogoslova Vojnog ordinarijata. Sudjelovali su i zaposlenici Vojnog ordinarijata, koji su koordinirali svečanom procesijom i križnim putem.

Cijeli članak »

Duhovne vježbe u Malom Lošinju

Subota, 10. 03. 2018.

U vojarni Kovčanje u Malom Lošinju od 6. do 9. ožujka 2018. godine održane su duhovne vježbe za pripadnike požeške vojarne i vjernike vojne kapelanije "Sveti Ivan Krstitelj" u Požegi. Duhovne vježbe vodio je don Ivo Topalović iz vojne kapelanije "Sveti Gabrijel Arkanđeo" u Zemuniku.

Cijeli članak »

Priopćenje sa zasjedanja Komisije HBK i BK BiH za hrv. martirologij i povjerenika za popis žrtava

Petak, 09. 03. 2018.

Zajednička sjednica Komisija HBK-a i BK BiH-a za hrvatski martirologij te biskupijskih povjerenika za popisivanje žrtava, pod predsjedanjem mons. Jure Bogdana, vojnog ordinarija u Republici Hrvatskoj, održana je 8. ožujka 2018. u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu. Na sjednici je prisustvovao i mons. Mile Bogović, umirovljeni gospićko-senjski biskup.

Cijeli članak »

Don Petar Palić imenovan hvarskim biskupom

Petak, 09. 03. 2018.

Sveti Otac Franjo prihvatio je odreknuće preuzvišenog msgr. Slobodana Štambuka na pastoralnom služenju Hvarskoj biskupiji, u skladu s kanonom 401 članak 1 Zakonika kanonskog prava te je za novog hvarskog biskupa imenovao don Petra Palića, svećenika Dubrovačke biskupije i dosadašnjega generalnoga tajnika Hrvatske biskupske konferencije, priopćila je Apostolska nuncijatura u RH. Vijest o imenovanju objavljena je istodobno u Vatikanu i u Hrvatskoj, u petak, 9. ožujka 2018. u 12 sati.

Cijeli članak »

Deseta obljetnica ustrojavanja Vojnog zdravstvenog središta

Srijeda, 07. 03. 2018.

  U Kliničkoj bolnici ''Dubrava'' u Zagrebu obilježena je 7. ožujka 2018. godine deseta obljetnica ustrojavanja Vojnog zdravstvenog središta. Program je započeo u 09:00 sati euharistijskim slavljem u bolničkoj kapelici "Gospe Lurdske" koje je predslavio msgr. Jure Bogdan, vojni ordinarij u RH. Euharistiji su prisustvovali zapovjednik Vojno zdravstvenog središta brigadir Mario Dadić, zaposlenici VZS-a, medicinsko osoblje bolnice i bolesnici. Prisutne je na početku mise pozdravio bolnički kapelan u KBC-u ''Dubrava'' fra Zoran Senjak OFM. U koncelebraciji je bio i biskupijski vikar za pastoral MUP-a i Redarstvenih službi RH fra Frano Musić OFM. Đakonirao je đakon Vojnog ordinarijata don Branko Čagelj.

Cijeli članak »

53. obljetnica smrti o. Ante Antića u Zagrebu

Utorak, 06. 03. 2018.

 U zagrebačkom svetištu Majke Božje Lurdske, 4. ožujka 2018. godine svečano je proslavljena 53. obljetnica smrti časnoga sluge Božjega o. fra Ante Antića, "Antićevo 2018". Ovogodišnja proslava u znaku je 125. obljetnice rođenja (13. travnja 1893.) i krštenja (8. svibnja 1893.) časnoga sluge Božjega o. fra Ante Antića, a proslavi je prethodila trodnevnica. Prvoga dana trodnevnice, u četvrtak, 1. ožujka misu je predvodio vicepostulator fra Josip Šimić OFM, a tema je bila "Duhovni vez s vjernicima". U petak, 2. ožujka misu je predvodio fra Ivan Landeka OFM. Tema je bila "Duhovni vođa djevojaka". Posljednjeg dana trodnevnice, u subotu, 3. ožujka misu je predvodio provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita fra Joško Kodžoman na temu "Duhovni vođa obitelji". Svečano euharistijsko slavlje na obljetnicu smrti, 4. ožujka predvodio je vojni biskup Jure Bogdan, a crkveno pjevanje zbor "Otac Ante Antić".

Cijeli članak »

Krštenje petog djeteta u obitelji Pribanić u župnoj crkvi Majke Božje, Remetinec – Blato

Ponedjeljak, 05. 03. 2018.

U nedjelju, 4. ožujka 2018. godine, u župnoj crkvi Majke Božje Remetinec-Blato u Zagrebu, tijekom misnoga slavlja msgr. Jure Bogdan, vojni ordinarij u RH krstio je peto dijete u obitelji Dalibora i Andreje Pribanić. U koncelebraciji i obredu krštenja bio je župnik domaćin vlč. dr. sc. Stjepan Rusan, uz asistenciju đakona Vojnog ordinarija don Branka Čagelja. Slavlje je pjesmom uveličao župni zbor, uz sudjelovanje župne zajednice i ministriranje brojnih ministranata. Na početku misnog slavlja, biskupa Bogdana pozdravio je župnik vlč. Rusan i zahvalio mu što je pristao krstiti peto dijete u njegovoj župi. Msgr. Bogdan pozdravio je sve okupljene vjernike, a posebno obitelj krštenika.

Cijeli članak »

Duhovna obnova u Ravnateljstvu policije

Ponedjeljak, 05. 03. 2018.

  U petak, 2. ožujka 2018. u Ravnateljstvu policije, u organizaciji policijskog kapelana p. Stjepana Harjača, održana je korizmena duhovna obnova za vjernike policijske kapelanije "Sv. Mihaela Arkanđela" MUP – sjedište i Ravnateljstvo policije. Predvodio ju je p. Mijo Nikić DI.

Cijeli članak »

Ispraćaj 8. HRVCON-a u misiju „Resolute Support“ u Afganistanu

Petak, 02. 03. 2018.

  Svečani ispraćaj 8. hrvatskog kontingenta u misiju potpore miru "Resolute Support" u Afganistanu ("Odlučna potpora") započeo je 1. ožujka 2018. u  kapeli  vojne  kapelanije  "Sv. Petra i Pavla" u vojarni  "Pukovnik Marko Živković".  Misno slavlje predvodio  je vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan u zajedništvu s vojnim kapelanom p. Zoranom Vujičićem SI, koji s kontingentom odlazi u Afganistan, te  đakonom Vojnog ordinarijata don Brankom Čageljom.

Cijeli članak »

Duhovne vježbe za pripadnike Počasno zaštitne bojne u Valbandonu

Petak, 02. 03. 2018.

  Tema duhovnih vježbi održanih u Valbandonu, koje je za djelatnike Počasno-zaštitne bojne održao pater Zdravko Barić, bila je "Približite se Bogu kako bi se On približio vama". Vjerovati znači dopustiti Isusu da nam uđe u život i obrati nam se svojom Riječju. On je živ, stoji na vratima naše slobode i poziva nas da mu otvorimo srce i um.

Cijeli članak »

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Poče ih slati - Mihael (12. 07. 2024.)

Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju - Mihael (05. 07. 2024.)

Djevojko! Zapovijedam ti, ustani! - Mihael (01. 07. 2024.)

Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju? - Mihael (26. 06. 2024.)

X. i XI. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 06. 2024.)

Duh istine upućivat će vas u svu istinu – Mihael (17. 05. 2024.)

Neka i oni budu jedno kao i mi! - Mihael (09. 05. 2024.)

Peta i šesta vazmena nedjelja - Mihael (26. 04. 2024.)

Pastir dobri život svoj polaže za ovce - Mihael (19. 04. 2024.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (11. 04. 2024.)

Deklaracija “Dignitas infinita” o ljudskom dostojanstvu (08. 04. 2024.)

Deklaracija Dikasterija za nauk vjere "Dignitas infinita o ljudskom dostojanstvu" objavljena na svetkovinu Blagovijesti - Navještenja Gospodinova 8. travnja 2024. u Vatikanu.

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (05. 04. 2024.)

Nedjelja Muke Gospodnje - Cvjetnica - Mihael (22. 03. 2024.)

Ako pšenično zrno, pavši na zemlju, umre, donosi obilat rod - Mihael (14. 03. 2024.)

Bog je poslao Sina na svijet da se svijet spasi po njemu - Mihael (07. 03. 2024.)

Ovo je Sin moj ljubljeni - Mihael (26. 02. 2024.)

Iskušavao ga Sotona, a anđeli mu služahu. - Mihael (16. 02. 2024.)

Četvrta nedjelja došašća, Božić - Mihael (22. 12. 2023.)

Među vama stoji koga vi ne poznate - Mihael (15. 12. 2023.)

Poravnite staze Gospodnje - Mihael (08. 12. 2023.)

Bdijte jer ne znate kad će se domaćin vratiti - Mihael (30. 11. 2023.)

Sjest će na prijestolje slave svoje i razlučiti jedne od drugih - Mihael (24. 11. 2023.)

U malome si bio vjeran, uđi u radost gospodara svoga! - Mihael (17. 11. 2023.)

Podajte caru carevo, a Bogu Božje - Mihael (20. 10. 2023.)

Koga god nađete, pozovite na svadbu - Mihael (13. 10. 2023.)

Vinograd će iznajmiti drugim vinogradarima - Mihael (06. 10. 2023.)

Zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar? - Mihael (23. 09. 2023.)

Opraštaj, kažem ti, ne do sedam puta,  nego do sedamdeset puta sedam! - Mihael (14. 09. 2023.)

Ako te posluša, stekao si brata - Mihael (08. 09. 2023.)

Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe - Mihael (01. 09. 2023.)

Ti si Petar-Stijena. Tebi ću dati ključeve Kraljevstva nebeskoga - Mihael (29. 08. 2023.)

O ženo, velika je tvoja vjera! - Mihael (20. 08. 2023.)

19. nedjelja kroz godinu - Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2023.)

XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 07. 2023.)

Tko ne uzme križa, nije mene dostojan - Mihael (30. 06. 2023.)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo! - Mihael (23. 06. 2023.)

Dozva dvanaestoricu svojih učenika i posla ih - Mihael (16. 06. 2023.)

Duhovi - Presveto Trojstvo - Mihael (28. 05. 2023.)

Prepoznaše ga u lomljenju kruha - Mihael (21. 04. 2023.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (14. 04. 2023.)

Vazmeno trodnevlje - Mihael (06. 04. 2023.)

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (31. 03. 2023.)

Ja sam uskrsnuće i život - Mihael (24. 03. 2023.)

Ode, umije se pa se vrati gledajući - Mihael (17. 03. 2023.)

Izvor vode koja struji u život vječni - Mihael (10. 03. 2023.)

Lice mu zasja kao sunce - Mihael (03. 03. 2023.)

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava - Mihael (24. 02. 2023.)

Ljubite neprijatelje! - Mihael (17. 02. 2023.)

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (10. 02. 2023.)

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (02. 02. 2023.)

Blago siromasima duhom! - Mihael (26. 01. 2023.)

Isus će se roditi od Marije, zaručene za Josipa, sina Davidova - Mihael (16. 12. 2022.)

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (25. 11. 2022.)

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje! - Mihael (17. 11. 2022.)

XXXII. i XXXIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (04. 11. 2022.)

Svi sveti, Dušni dan - Mihael (21. 10. 2022.)

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu - Mihael (14. 10. 2022.)

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (06. 10. 2022.)

Sveti arkanđeli Mihael, Gabriel i Rafael - Mihael (29. 09. 2022.)

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (15. 09. 2022.)

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika - Mihael (09. 09. 2022.)

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (02. 09. 2022.)

Koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen - Mihael (26. 08. 2022.)

Doći će s istoka i zapada i sjesti za stol u kraljevstvu Božjem - Mihael (19. 08. 2022.)

20. nedjelja kroz godinu i Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2022.)

Srpanj, XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (01. 07. 2022.)

Za tobom ću kamo god ti pošao - Mihael (24. 06. 2022.)

Ti si Krist - Pomazanik Božji! - Mihael (17. 06. 2022.)

Presveto Trojstvo i Tijelovo - Mihael (10. 06. 2022.)

Sedma vazmena nedjelja i Duhovi-Pedesetnica - Mihael (27. 05. 2022.)

Četvrta i peta vazmena nedjelja – Mihael (05. 05. 2022.)

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu – Mihael (29. 04. 2022.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (22. 04. 2022.)

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (31. 03. 2022.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (25. 03. 2022.)

Blagovijest - Mihael (18. 03. 2022.)

Dok se molio, izgled mu se lica izmijeni - Mihael (11. 03. 2022.)

Osma nedjelja kroz godinu i Pepelnica - Mihael (25. 02. 2022.)

Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš - Mihael (18. 02. 2022.)

Blago vama, siromasi! Jao vama, bogataši! - Mihael (11. 02. 2022.)

Oni ostaviše sve i pođoše za njim - Mihael (04. 02. 2022.)

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima - Mihael (27. 01. 2022.)

Danas se ispunilo ovo Pismo - Mihael (21. 01. 2022.)

Rodio vam se spasitelj - Mihael (24. 12. 2021.)

Otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? - Mihael (17. 12. 2021.)

Što nam je činiti? - Mihael (10. 12. 2021.)

Svako će tijelo vidjeti spasenje Božje - Mihael (03. 12. 2021.)

Podignite glave, približuje se vaše otkupljenje - Mihael (26. 11. 2021.)

Ti kažeš: ja jesam kralj - Mihael (19. 11. 2021.)

Sabrat će svoje izabranike s četiri vjetra - Mihael (12. 11. 2021.)

Što imaš, prodaj i idi za mnom! - Mihael (08. 10. 2021.)

Mihael 500 (29. 09. 2021.)

Tko nije protiv nas, za nas je - Mihael (23. 09. 2021.)

Tko želi biti prvi, neka bude svima poslužitelj - Mihael (17. 09. 2021.)

Ti si Pomazanik-Krist! ... - Mihael (10. 09. 2021.)

Gluhima da je čuti, nijemima govoriti - Mihael (03. 09. 2021.)

Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske - Mihael (27. 08. 2021.)

Kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! - Mihael (21. 08. 2021.)

Velika mi djela učini Svesilni: uzvisi neznatne - Mihael (14. 08. 2021.)

Tražite ljepotu ovog ljeta - Mihael (09. 07. 2021.)

Arhiva vijesti

Linkovi