Vijesti // Arhiva

Godina: 2018, mjesec: travanj

Obilježena 27. obljetnica 3. gardijske brigade

Ponedjeljak, 30. 04. 2018.

  U nedjelju, 29. travnja obilježena je u Đakovu 27. obljetnica osnutka 3. gardijske brigade Kune. Središnji program obilježavanja obljetnice organizirala je Udruga veterana 3. gardijske brigade – ogranak Đakovo. Na obilježavanju su sudjelovali izaslanik predsjednika Vlade, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i zamjenik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Drago Matanović. Misno slavlje za sve poginule, nestale i umrle branitelje u Domovinskom ratu u katedrali sv. Petra u Đakovu predvodio je rektor bogoslovnog sjemeništa u Puli Piergiorgio De Angelius, koji je podsjetio kako su hrvatski branitelji branili napadnutu Hrvatsku s krunicama oko vrata, istaknuvši važnost očuvanja temeljnih hrvatskih vrijednosti i tradicije.

Cijeli članak »

Msgr. Petar Palić zaređen za hvarskog biskupa

Ponedjeljak, 30. 04. 2018.

U ponedjeljak, 30. travnja u gradu Hvaru, u katedrali svetog Stjepana I. pape mučenika, msgr. Petar Palić zaređen je za 56. hvarskog biskupa. Slavlje biskupskog ređenja predvodio je predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić koji je bio i glavni zareditelj, dok su suzareditelji bili apostolski upravitelj Hvarske biskupije i dosadašnji hvarski biskup msgr. Slobodan Štambuk te dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić. U koncelebraciji su bili i biskupi iz Hrvatske i inozemstva (s ređenikom ukupno 38 /nad/biskupa), te brojni biskupijski i redovnički svećenici. Na slavlje biskupskog ređenja pristiglo je nekoliko tisuća vjernika koji su u potpunosti ispunili katedralu i središnji hvarski trg sv. Stjepana.

Cijeli članak »

Biskup Bogdan služio svetu misu za poginule, nestale i umrle pripadnike 4.gardijske brigade u Splitu

Subota, 28. 04. 2018.

 U sklopu obilježavanja 27. obljetnice 4. gardijske brigade, u subotu, 28. travnja u Splitu, položeni su vijenci kod Spomen kapelice sv. Križa na Dračevcu te je služena misa za poginule, nestale i umrle pripadnike 4. gardijske brigade. Na misi su prisustvovali izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, predstavnici državnih, županijskih i gradskih vlasti, obitelji poginulih, nestalih i umrlih branitelja, udruge proizašle iz Domovinskog rata, generali, admirali, časnici, dočasnici, vojnici te vjerni puk.

Cijeli članak »

Vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan i hrvatsko izaslanstvo na audijenciji kod pape Franje

Četvrtak, 26. 04. 2018.

  Prigodom obilježavanja dvadesete obljetnice osnutka vojne biskupije u Republici Hrvatskoj predstavnici Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj, Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja i polaznici jubilarnog XX. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić" s Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" boravili su u Rimu i Vatikanu.

Cijeli članak »

Biskup msgr. Jure Bogdan s hodočasnicima u crkvi sv. Jeronima

Srijeda, 25. 04. 2018.

  U sklopu hodočašća na grobove apostolskih prvaka povodom 20. obljetnice uspostave Vojnoga ordinarijata u Republici Hrvatskoj, šezdesetak pripadnika Hrvatske vojske i policije, s polaznicima Ratne škole "Ban Josip Jelačić" te hrvatskim braniteljima, pohodili su u utorak, 24. travnja 2018. hrvatsku crkvu sv. Jeronima i susreli se s članovima Papinskoga hrvatskog zavoda sv. Jeronima. U pratnji su bili i vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan, ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, državni tajnik Ministarstva obrane Tomislav Ivić, glavni ravnatelj policije Nikola Milina i zamjenik načelnika Glavnoga stožera Oružanih snaga general-pukovnik Drago Matanović. Susretu su također nazočili diplomatski predstavnici u Rimu: veleposlanik Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici Neven Pelicarić, veleposlanica Bosne i Hercegovine pri Svetoj Stolici Slavica Karačić i veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Italiji Jasen Mesić.

Cijeli članak »

Blagdan svetog Jurja u Vojnom ordinarijatu

Ponedjeljak, 23. 04. 2018.

  U ponedjeljak, 23. travnja 2018. u kapelici Vojnog ordinarijata proslavljen je blagdan sv. Jurja. Misno slavlje predvodio je vojni biskup msgr. Jure Bogdan, a koncelebrirao je umirovljeni vojni biskup msgr. Juraj Jezerinac. Misi su prisustvovali djelatnici Vojnog ordinarijata.

Cijeli članak »

Dan PK Sv. Jurja Varaždin

Ponedjeljak, 23. 04. 2018.

  Koncelebriranom svetom misom, koju je predvodio mons. Antun Perčić, generalni vikar Varaždinske biskupije, proslavljen je blagdan Sv. Jurja, zaštitnika Policijske kapelanije PU varaždinske. Prije slavlja, svijeće za poginule zapalili su načelnik PU varaždinske Predrag Benčić, predsjednici udruga PUMA, RODA, 194. brigade, HVIDRE, udovica i nestalih hrvatskih branitelja, te članovi obitelji poginulih.

Cijeli članak »

Zagrebački Poljičani proslavili blagdan sv. Jure, svoga nebeskoga zaštitnika

Nedjelja, 22. 04. 2018.

  Zagrebački Poljičani okupljeni oko Udruge zagrebačkih Poljičana „Sveti Jure", zajedno s brojnim prijateljima Poljica i ove su se godine našli u velikom broju na proslavi blagdana svoga sveca zaštitnika sv. Jure, koji se slavi 23. travnja, a Poljičani su ga proslavili dan ranije. Proslava je, kao i svih godina dosad, počela misom koju je u crkvi Sv. Katarine na Gornjem gradu predslavio vojni biskup Jure Bogdan, također Poljičanin, rodom iz Gornjega Doca. U tijeku mise pjevao je mješoviti pjevački zbor zagrebačkih Korčulana, Poljičana, Omišana i Trogirana, pod ravnanjem maestra Tončija Petkovića i uz glazbenu pratnju na orguljama Vedrane Stecca, koji su poznatu Pučku misu skladatelja maestra Šime Marovića, izvanrednoga profesora i pročelnika Katedre za liturgiku Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu i kapelnika stolne crkve Sv. Dujma u Splitu.

Cijeli članak »

Biskup Bogdan u pastoralnom pohodu hrvatskim vojnim predstavnicima pri NATO-u i EU-u u Bruxellesu

Utorak, 17. 04. 2018.

  Vojni biskup msgr. Jure Bogdan, u pratnji generalnog vikara don Marka Mede, od 14. do 16. travnja 2018. godine boravio je u pastoralnom pohodu vojnim predstavnicima RH pri NATO-u i EU-u u Bruxellesu.

Cijeli članak »

Priopćenje s 56. zasjedanja Sabora HBK

Utorak, 17. 04. 2018.

Biskupi su se prvog dana zasjedanja na osobit način osvrnuli na prijepore koje je u hrvatskoj javnosti izazvala inicijativa aktualnih vlasti da se u Hrvatskom saboru ratificira Konvencija Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Tim povodom su biskupi uputili zajedničku izjavu hrvatskoj javnosti u kojoj su ponavljajući već više puta istaknutu svoju predanost u zaštiti svih ljudi od nasilja, upozorili da Konvencija, osim onoga što se pozitivno ističe u njenom naslovu, svojim sadržajem otvara puno nedoumica i nejasnoća.

Cijeli članak »

Izjava HBK o ratifikaciji Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama

Utorak, 17. 04. 2018.

Hrvatski biskupi okupljeni na 56. plenarnom zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije objavili su 10. travnja izjavu o ratifikaciji Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Izjavu HBK, koju je objavio Tiskovni ured HBK, prenosimo u cijelosti:

Cijeli članak »

Založiti se za temeljne vrjednote obrazovanja i obitelji

Utorak, 17. 04. 2018.

Poruka biskupa Hrvatske biskupske konferencije  ('Istanbulska konvencija')

Prateći gibanja u hrvatskome društvu i potaknuti raspravama u našoj javnosti o prijedlozima poboljšavanja sustava obrazovanja, o zakonskim odredbama koje se tiču obitelji, kao i o Konvenciji Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, kolokvijalno zvanoj 'Istanbulska konvencija', mi, hrvatski biskupi, osjećamo potrebu svojim razmišljanjem i riječju pridonijeti zauzimanju ispravnoga stajališta i donošenju plodonosnih odluka o tim vrlo osjetljivim pitanjima koja dugoročno utječu na važna područja obiteljskoga, odgojnoga, obrazovnoga i općedruštvenoga života u Hrvatskoj. To su, naime, pitanja koja duboko zadiru ne samo u osobne stavove, nego i u svjetonazorske i vrijednosne postavke hrvatskoga društva u cjelini te kao vjernici i građani Republike Hrvatske, u posebnosti svoje službe i odgovornosti, prema njima nismo i ne smijemo biti ravnodušni. Zbog toga smatramo primjerenim uputiti na određena načela, polazišta i vrjednote koje pomažu u promicanju dobrobiti naše domovine, zaštiti dostojanstva ljudske osobe i poštivanju temeljnih prava čovjeka i obitelji.

Cijeli članak »

Duhovne vježbe za pripadnike vojne kapelanije “Sv. Ilija Prorok” iz Petrinje u Malom Lošinju.

Ponedjeljak, 16. 04. 2018.

  U vojarni Kovčanje u Malom Lošinju održane su od 10. do 13. travnja 2018. godine duhovne vježbe za pripadnike 1. mb "Tigrovi", 2. mb "Gromovi" i pripadnike ZzP-u. Voditelj duhovnih vježbi bio je vojni kapelan don Antonio Mikulić.

Cijeli članak »

Gospodin nas i danas poziva

Petak, 13. 04. 2018.

Poruka splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića, predsjednika Vijeća HBK za sjemeništa i duhovna zvanja, za Nedjelju Dobrog Pastira - 2018.

Cijeli članak »

Poruka vojnoga ordinarija msgr. Jure Bogdana za Uskrs 2018.

Petak, 13. 04. 2018.

Uskrsnuli Krist – nada naša

Cijeli članak »

Molitva povodom Dana sjećanja na žrtve holokausta

Petak, 13. 04. 2018.

  Povodom Dana sjećanja na žrtve holokausta (Jom hašoa), u petak, 13. travnja 2018. u Policijskoj upravi sisačko-moslovačkoj, održana je Služba riječi i molitva koju je predvodio kapelan Policijske kapelanije Sv. Kvirina u Policijskoj upravi sisačko-moslovačkoj don Ivo Borić. Na molitvi je sudjelovao veliki broj djelatnika ove Policijske uprave.

Cijeli članak »

Drugi sastanak za 26. hodočašće hrvatske vojske, policije i branitelja u Lourdes

Utorak, 10. 04. 2018.

U sjedištu Vojnog ordinarijata održan je u utorak, 10. travnja 2018. godine drugi sastanak Koordinacijskog odbora za organizaciju 26. hodočašća Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lourdes u Francuskoj. Hodočašće će se održati od 15. do 22. svibnja 2018. godine i bit će uključeno u 60. međunarodno hodočašće vojski svijeta u Lourdes. Geslo hodočašća je „Mir na zemlji“. Vojni ordinarijat je organizator hodočašća, a potporu njegovoj provedbi pružaju i u rad odbora uključeni su Ministarstvo obrane i Ministarstvo unutarnjih poslova. Hodočašću se pridružuju Ministarstvo branitelja, Ministarstvo pravosuđa – Uprava za zatvorski sustav i Pravosudna policija, Ministarstvo financija – Carinska uprava, Državna uprava za zaštitu i spašavanje, Hrvatska vatrogasna zajednica i drugi.

Cijeli članak »

Proljetni susret svećenika Vojnoga ordinarijata

Subota, 07. 04. 2018.

Od 3. do 6. travnja 2018. policijsko odmaralište u Valbandonu pokraj Pule bilo je i ove godine mjesto održavanja redovitog proljetnog susreta svećenika Vojnog ordinarijata. Na susretu je sudjelovalo trideset svećenika zajedno s biskupom-vojnim ordinarijem u RH msgr. Jurom Bogdanom. Na susretu su još sudjelovali: đakon don Branko Čagelj, kancelar biskupije gosp. Robert Stipetić i gosp. Mario Dokmanić, voditelj Samostalne službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom.

Cijeli članak »

Druga sjednica Prezbiterskog vijeća Vojnog ordinarijata

Petak, 06. 04. 2018.

U sklopu proljetnog susreta svećenika Vojnog ordinarijata u Valbandonu kraj Pule, u srijedu, 4. travnja 2018. godine, održana je druga sjednica Prezbiterskog vijeća. Sjednicom je predsjedao vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan, a sudjelovalo je 10 svećenika. Pet članova Vijeća opravdalo je svoj izostanak. Na sjednici je pročitan i prihvaćen zapisnik s prethodne sjednice održane 28. studenoga 2016.

Cijeli članak »

Uskrsna misa u vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji

Četvrtak, 05. 04. 2018.

  Na Uskrs, 1. travnja, slavljena je sveta misa u kapelici vojarne “Pukovnik Predrag Matanović”u Petrinji. Misno slavlje predvodio je vojni kapelan don Antonio Mikulić. Nazočni su bili pripadnici 1. mehanizirane brigade "Tigrovi" i 2. mehanizirane brigade "Gromovi" koji borave u vojarni na dužnostima tijekom uskrsnih blagdana. Misa na Uskrs postala je već redovita tradicija u vojarni.

Namjera don Antonija bila je pokazati kako vojni kapelan slavi zajedno sa svojom zajednicom najveći kršćanski blagdan Uskrs. Tim više jer su na misi bili prisutni pripadnici vojarne koji su zbog redovitih dužnosti morali provesti blagdane odvojeni od svojih obitelji. Crkva je tako željela pokazati svoju majčinsku blizinu.

Cijeli članak »

Položen kamen temeljac za vojnu kapelu u Vinkovcima

Srijeda, 04. 04. 2018.

  U vinkovačkoj vojarni 5. gardijske brigade “Slavonski sokolovi”, 3. travnja 2018. obilježena je  11. obljetnica ustroja Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske. Tom je prigodom blagoslovljen i položen kamen temeljac buduće vojne kapele Kraljice Svete Krunice i Svetog Ivana Kapistrana. 

Na proslavi Dana brigade sudjelovali su potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH, gosp. Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH-a general-zbora, Mirko Šundov, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske brigadni general Siniša Jurković i zapovjednik GOMBR-e brigadni general Denis Tretinjak, župan Vukovarsko-srijemske županije, gosp. Božo Galić, predstavnici lokalnih vlasti i saborski zastupnici, kao i predstavnici udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja.

Cijeli članak »

Istina se ne može baciti u jamu i zatrpati u grob

Srijeda, 04. 04. 2018.

  Svetom misom zadušnicom na Uskrsni ponedjeljak u mjesnoj crkvi Sv. Jure u Radošiću, vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan, molio je za poginule hrvatske branitelje i žrtve Kevine jame.

U svojoj propovijedi naglasio je: “S osjećajima dubokog poštovanja prema žrtvama ubačenim u Kevinu jamu, dolazimo i ove godine s jedne i s druge strane Kozjaka, iz raznih krajeva naše Domovine, iskazati im ljudsko i vjerničko poštovanje. Kao kršćanski vjernici koji čvrsto vjeruju u „uskrsnuće tijela i život vječni“, danas, na Uskrsni ponedjeljak, sa stratišta njihova stradanja, uzdižemo svoje molitve dobrome Bogu za njihove duše. Kao njihovi potomci, rodbina, prijatelji i sunarodnjaci, pritisnuti smo mnoštvom pitanja: Tko su svi ovi ubačeni bez suda i dokaza krivnje u ovu jamu? Još i danas tražimo naše roditelje, djedove i bake, rodbinu, prijatelje, susjede...? Želimo ih dostojanstveno pokopati… Kako je bilo moguće da ih je progutala noć i da je njihov nestanak s ovoga svijeta ostao zabetoniran šutnjom sve do naših dana? Kako to da nitko nije odgovarao za ove zločine? Kako se moglo dogoditi da je naša Domovina na kraju Drugog svjetskog rata postala jedno veliko stratište i groblje?“

Istoga dana na spomen obilježju poginulih hrvatskih branitelja na Malačkoj, biskup Bogdan molio je molitvu odrješenja za sve poginule branitelje Kaštela i kaštelanske zagore. Nakon mise uslijedila je molitva odrješenja na Kevinoj jami za nevine žrtve Drugog svjetskog rata i poraća.

Liturgijsko pjevanje predvodila je klapa Hrvatske ratne mornarice "Sveti Juraj" uz orguljašku pratnju Ivana Šćepanovića.

Vazmeno bdijenje u Vojnom ordinarijatu

Nedjelja, 01. 04. 2018.

U subotu, 31. ožujka 2018., u 20:00 sati, u kapelici Vojnog ordinarijata proslavljeno je Vazmeno bdijenje koje je predvodio vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan. S njim su u zajedništvu bili vojni biskup u miru msgr. Juraj Jezerinac, don Marko Medo, biskupski vikar za pastoral MUP-a, fra Frano Musić OFM, don Marin Drago Kozić, policijski kapelan i o. Dragan Majić DI, vojni kapelan. Na bdijenju su asistirali đakon i bogoslovi Vojnog ordinarijata. Kapelica i predvorje bili su prepuni vjernika, a među njima nalazila su se i petorica kandidata za primanje sakramenta sv. Potvrde sa svojim obiteljima i kumovima.

Cijeli članak »

Uskrs u Vojnom ordinarijatu

Nedjelja, 01. 04. 2018.

Na Uskrs, 1. travnja 2018., u kapelici Vojnog ordinarijata na zagrebačkom Ksaveru proslavljeno je svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan. S njim su suslavili msgr. Jurjaj Jezerinac, vojni biskup u miru, generalni vikar Vojnog ordinarijata don Marko Medo, koji je s današnjim danom preuzeo novu službu generalnog vikara, policijski kapelan don Marin Drago Kozić i vojni kapelan o. Dragan Majić DI. Asistirali su bogoslovi Vojnog ordinarijata i đakon don Branko Čagelj.

Cijeli članak »

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Poče ih slati - Mihael (12. 07. 2024.)

Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju - Mihael (05. 07. 2024.)

Djevojko! Zapovijedam ti, ustani! - Mihael (01. 07. 2024.)

Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju? - Mihael (26. 06. 2024.)

X. i XI. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 06. 2024.)

Duh istine upućivat će vas u svu istinu – Mihael (17. 05. 2024.)

Neka i oni budu jedno kao i mi! - Mihael (09. 05. 2024.)

Peta i šesta vazmena nedjelja - Mihael (26. 04. 2024.)

Pastir dobri život svoj polaže za ovce - Mihael (19. 04. 2024.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (11. 04. 2024.)

Deklaracija “Dignitas infinita” o ljudskom dostojanstvu (08. 04. 2024.)

Deklaracija Dikasterija za nauk vjere "Dignitas infinita o ljudskom dostojanstvu" objavljena na svetkovinu Blagovijesti - Navještenja Gospodinova 8. travnja 2024. u Vatikanu.

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (05. 04. 2024.)

Nedjelja Muke Gospodnje - Cvjetnica - Mihael (22. 03. 2024.)

Ako pšenično zrno, pavši na zemlju, umre, donosi obilat rod - Mihael (14. 03. 2024.)

Bog je poslao Sina na svijet da se svijet spasi po njemu - Mihael (07. 03. 2024.)

Ovo je Sin moj ljubljeni - Mihael (26. 02. 2024.)

Iskušavao ga Sotona, a anđeli mu služahu. - Mihael (16. 02. 2024.)

Četvrta nedjelja došašća, Božić - Mihael (22. 12. 2023.)

Među vama stoji koga vi ne poznate - Mihael (15. 12. 2023.)

Poravnite staze Gospodnje - Mihael (08. 12. 2023.)

Bdijte jer ne znate kad će se domaćin vratiti - Mihael (30. 11. 2023.)

Sjest će na prijestolje slave svoje i razlučiti jedne od drugih - Mihael (24. 11. 2023.)

U malome si bio vjeran, uđi u radost gospodara svoga! - Mihael (17. 11. 2023.)

Podajte caru carevo, a Bogu Božje - Mihael (20. 10. 2023.)

Koga god nađete, pozovite na svadbu - Mihael (13. 10. 2023.)

Vinograd će iznajmiti drugim vinogradarima - Mihael (06. 10. 2023.)

Zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar? - Mihael (23. 09. 2023.)

Opraštaj, kažem ti, ne do sedam puta,  nego do sedamdeset puta sedam! - Mihael (14. 09. 2023.)

Ako te posluša, stekao si brata - Mihael (08. 09. 2023.)

Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe - Mihael (01. 09. 2023.)

Ti si Petar-Stijena. Tebi ću dati ključeve Kraljevstva nebeskoga - Mihael (29. 08. 2023.)

O ženo, velika je tvoja vjera! - Mihael (20. 08. 2023.)

19. nedjelja kroz godinu - Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2023.)

XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 07. 2023.)

Tko ne uzme križa, nije mene dostojan - Mihael (30. 06. 2023.)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo! - Mihael (23. 06. 2023.)

Dozva dvanaestoricu svojih učenika i posla ih - Mihael (16. 06. 2023.)

Duhovi - Presveto Trojstvo - Mihael (28. 05. 2023.)

Prepoznaše ga u lomljenju kruha - Mihael (21. 04. 2023.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (14. 04. 2023.)

Vazmeno trodnevlje - Mihael (06. 04. 2023.)

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (31. 03. 2023.)

Ja sam uskrsnuće i život - Mihael (24. 03. 2023.)

Ode, umije se pa se vrati gledajući - Mihael (17. 03. 2023.)

Izvor vode koja struji u život vječni - Mihael (10. 03. 2023.)

Lice mu zasja kao sunce - Mihael (03. 03. 2023.)

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava - Mihael (24. 02. 2023.)

Ljubite neprijatelje! - Mihael (17. 02. 2023.)

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (10. 02. 2023.)

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (02. 02. 2023.)

Blago siromasima duhom! - Mihael (26. 01. 2023.)

Isus će se roditi od Marije, zaručene za Josipa, sina Davidova - Mihael (16. 12. 2022.)

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (25. 11. 2022.)

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje! - Mihael (17. 11. 2022.)

XXXII. i XXXIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (04. 11. 2022.)

Svi sveti, Dušni dan - Mihael (21. 10. 2022.)

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu - Mihael (14. 10. 2022.)

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (06. 10. 2022.)

Sveti arkanđeli Mihael, Gabriel i Rafael - Mihael (29. 09. 2022.)

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (15. 09. 2022.)

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika - Mihael (09. 09. 2022.)

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (02. 09. 2022.)

Koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen - Mihael (26. 08. 2022.)

Doći će s istoka i zapada i sjesti za stol u kraljevstvu Božjem - Mihael (19. 08. 2022.)

20. nedjelja kroz godinu i Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2022.)

Srpanj, XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (01. 07. 2022.)

Za tobom ću kamo god ti pošao - Mihael (24. 06. 2022.)

Ti si Krist - Pomazanik Božji! - Mihael (17. 06. 2022.)

Presveto Trojstvo i Tijelovo - Mihael (10. 06. 2022.)

Sedma vazmena nedjelja i Duhovi-Pedesetnica - Mihael (27. 05. 2022.)

Četvrta i peta vazmena nedjelja – Mihael (05. 05. 2022.)

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu – Mihael (29. 04. 2022.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (22. 04. 2022.)

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (31. 03. 2022.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (25. 03. 2022.)

Blagovijest - Mihael (18. 03. 2022.)

Dok se molio, izgled mu se lica izmijeni - Mihael (11. 03. 2022.)

Osma nedjelja kroz godinu i Pepelnica - Mihael (25. 02. 2022.)

Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš - Mihael (18. 02. 2022.)

Blago vama, siromasi! Jao vama, bogataši! - Mihael (11. 02. 2022.)

Oni ostaviše sve i pođoše za njim - Mihael (04. 02. 2022.)

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima - Mihael (27. 01. 2022.)

Danas se ispunilo ovo Pismo - Mihael (21. 01. 2022.)

Rodio vam se spasitelj - Mihael (24. 12. 2021.)

Otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? - Mihael (17. 12. 2021.)

Što nam je činiti? - Mihael (10. 12. 2021.)

Svako će tijelo vidjeti spasenje Božje - Mihael (03. 12. 2021.)

Podignite glave, približuje se vaše otkupljenje - Mihael (26. 11. 2021.)

Ti kažeš: ja jesam kralj - Mihael (19. 11. 2021.)

Sabrat će svoje izabranike s četiri vjetra - Mihael (12. 11. 2021.)

Što imaš, prodaj i idi za mnom! - Mihael (08. 10. 2021.)

Mihael 500 (29. 09. 2021.)

Tko nije protiv nas, za nas je - Mihael (23. 09. 2021.)

Tko želi biti prvi, neka bude svima poslužitelj - Mihael (17. 09. 2021.)

Ti si Pomazanik-Krist! ... - Mihael (10. 09. 2021.)

Gluhima da je čuti, nijemima govoriti - Mihael (03. 09. 2021.)

Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske - Mihael (27. 08. 2021.)

Kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! - Mihael (21. 08. 2021.)

Velika mi djela učini Svesilni: uzvisi neznatne - Mihael (14. 08. 2021.)

Tražite ljepotu ovog ljeta - Mihael (09. 07. 2021.)

Arhiva vijesti

Linkovi