Vijesti // Arhiva

Godina: 2018, mjesec: lipanj

Svećeničko i đakonsko ređenje u Vojnom ordinarijatu

Subota, 30. 06. 2018.

Vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan predvodio je u subotu, 30. lipnja 2018. godine u crkvi sv. Franje Ksaverskoga u Zagrebu svečano euharistijsko slavlje na kojem je za prezbitera zaredio Branka Čagelja, a za đakone Hrvoja Relju i MarkaTrogrlića. S biskupom Bogdanom koncelebrirao je msgr. Juraj Jezerinac umirovljeni vojni ordinarij, o. Ivo Martinović TOR provincijal i pedesetak svećenika iz Vojnog ordinarijata i drugih zajednica.

Cijeli članak »

Proslava Dana Vojne kapelanije „Sv. Petar i Pavao“

Subota, 30. 06. 2018.

U vojarni „Pukovnik Marko Živković“ na Plesu u petak, 29. lipnja, proslavljen je Dan Vojne kapelanije „sv. Petar i Pavao“. Euharistijsko slavlje predvodio je izaslanik Vojnog ordinarija, biskupski vikar za pastoralu MUP-a fra Frano Musić OFM u koncelebraciji o. Viktora Grbeše.

Cijeli članak »

Primanje prigodom Papina dana

Četvrtak, 28. 06. 2018.

U povodu Papina dana apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giuseppe Pinto priredio je u četvrtak 28. lipnja primanje u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu. Primanju su nazočili predstavnici Katoličke Crkve predvođeni predsjednikom HBK zadarskim nadbiskupom Želimirom Puljićem, predstavnici drugih vjerskih zajednica, kao i visoki predstavnici državnih, političkih i kulturnih institucija, te članovi Diplomatskoga zbora akreditiranog u Republici Hrvatskoj.

Cijeli članak »

Dan vojne kapelanije u Požegi

Srijeda, 27. 06. 2018.

U srijedu 27. lipnja 2018. vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan sudjelovao je u proslavi Dana kapelanije ''Sveti Ivan Krstitelj'' u vojarni 123. brigade HV u Požegi. Ova kapelanija slavi svoju dvadesetu obljetnicu od osnutka. Tom je prigodom biskup Jure Bogdan predslavio euharistijsko slavlje u kapelici posvećenoj sv. Ivanu Krstitelju. Sa biskupom Bogdanom su u koncelebraciji bili vojni kapelan domaćin vlč Željko Volarić, te vojni kapelani p. Drago Majić DI, vlč Ante Mihaljević, fra Mato Vincetić OFM. Također su koncelebrirali svećenici iz Požeške biskupije župnik župe sv. Ivana Krstitelja u Požegi vlč. Branko Šipura, voditelj katedralnog zbora vlč Mario Večerić, kapelan iz požeške  katedrale sv. Terezije Avilske vlč. Robert Kupčak i župnik župe sv. Ane Skenderovci vlč. Mijo Lasović. Đakonirao je don Branko Čagelj, đakon VO.

Cijeli članak »

Obilježena 27. obljetnica oružanog otpora na glinskom području

Utorak, 26. 06. 2018.

U organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, u utorak 26. lipnja 2018. u Glini je obilježena  „27. obljetnica početka oružanog otpora srpskom agresoru na glinskome području“. Tom je prigodom upriličen cjelodnevni program na kome je sudjelovao i vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan. U pratnji biskupa bio je đakon Vojnog ordinarijata don Branko Čagelj, a dočekao ih je policijski kapelan don Ivo Borić koji je na službi u Sisku. Na spomendanu su sudjelovali ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, posebni savjetnik i izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Ante Deur, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak, ministar Hrvatskih branitelja Tomo Medved, glavni ravnatelj policije Nikola Milina sa  svojim suradnicima, posebni savjetnik ministra unutarnjih poslova umirovljeni general pukovnik Mladen Markač, gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević, saborski zastupnici, predstavnici nadležnih državnih tijela i tijela lokalne i područne samouprave, predstavnici raznih ustanova, udruga i organizacija. Na obljetnici su sudjelovali branitelji i mještani Gline, te obitelji poginulih branitelja Gline i druge braniteljske udruge.

Cijeli članak »

2. Hrvatski kontingent u Poljskoj obilježio Dan državnosti

Utorak, 26. 06. 2018.

Pripadnici 2. hrvatskog kontingenta (2. HRVCON) NATO eFP Borbene grupe u Republici Poljskoj postrojavanjem na vojnom poligonu „Bemowo Piskie“ obilježili su  Dan državnosti. U prigodnom obraćanju zapovjednik satnik Dario  Bilješković podsjetio je pripadnike na važnost i okolnosti donošenja odluke o hrvatskoj suverenosti i samostalnosti prije dvadeset sedam godina.Važno je učiti mlade naraštaje Hrvatske vojske da poštuju i čuvaju uspomenu na važne događaje iz novije hrvatske povijesti, kao i na njihove prethodnike, hrvatske branitelje, utkane u temelje hrvatske države i Hrvatske vojske, koju oni danas predstavljaju kao dio NATO snaga u Poljskoj.

Cijeli članak »

Sveta misa za Domovinu

Ponedjeljak, 25. 06. 2018.

Misu za Domovinu u prigodom Dana državnosti u ponedjeljak 25. lipnja u crkvi Sv. Marka u Zagrebu predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. U koncelebraciji je uz desetak svećenika, bio i apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giuseppe Pinto, križevački vladika Nikola Kekić, vojni ordinarij Jure Bogdan i hvarski biskup Petar Palić, kao i tajnik nuncijature mons. Janusz Stanislaw Blachowiak. Misi su nazočili mnogobrojni vjernici i hrvatski branitelji, te predstavnici političkoga, javnoga i kulturnoga života predvođeni predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović, predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem i premijerom Andrejem Plenkovićem.

Cijeli članak »

Povijesne postrojbe HV na Oltaru domovine

Nedjelja, 24. 06. 2018.

U subotu 23. lipnja o.g. Savez povijesnih postrojbi HV obilježio je Dan državnosti na Oltaru domovine na Medvedgradu. Sudjelovalo je 15 povijesnih postrojbi HVa. Prigodnu molitvu je predvodio msgr. Jure Bogdan vojni ordinarij u RH uz generalnog vikara don Marka Medu. U čast Republike Hrvatske ispaljeno je 25 počasnih plotuna, održana je minuta šutnje za sve preminule veterane Domovinskog rata i preminule članove povijesnih postrojbi.

Na promociji 153. polaznika vojnih škola vojni biskup msgr. Jure Bogdan služio svetu Misu u Vukovaru

Četvrtak, 21. 06. 2018.

U Vukovaru, gradu heroju, 20. i 21. lipnja, održana je svečana promocija polaznica i polaznika vojnih škola HVU-a dr. Franjo Tuđman. Svečanost je pripremljena u sklopu obilježavanja Dana Državnosti Republike Hrvatske.  Dvodnevni program ovogodišnje svečanosti započeo je 20. lipnja u jutarnjim satima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na vukovarskom Memorijalnom groblju i na spomen-obilježju Ovčara. Nakon toga uslijedila je, za sve polaznike vojnih škola, njihove zapovjednike i nastavno osoblje, svečana koncelebrirana misa u crkvi Sv. Filipa i Jakova na kojoj su uz polaznike vojnih škola i njihove zapovjednike bili prisutni načelnik Glavnog Stožera Oružanih Snaga RH general zbora Mirko Šundov, brigadni general Željko Živanović i zamjenik zapovjednika HVU brigadir Željko Dadić. Misu je predslavio Vojni ordinarij msgr. Bogdan u zajedništvu s generalnim vikarom don Markom Medom, gvardijanom samostana i vukovarskim župnikom fra Ivicom Jagodićem OFM i vojnim kapelanom iz Vinkovaca fra Matom Vincetićem OFM.

Cijeli članak »

Hodočašće Vojne kapelanije “Sv. Petar i Pavao” Majci Božjoj Remetskoj

Srijeda, 20. 06. 2018.

Pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ), Bojne nuklearno-biološko-kemijske obrane (NBKO), Bojne veze, branitelji iz prve postrojbe protuzračne obrane grada Zagreba (PZO) i Bojne Frankopan s članovima obitelji hodočastili su u utorak, 19. lipnja u marijansko svetište u gradskom naselju Remete. Hodočasnike su vodili vojni kapelan o. Viktor Grbeša i pomoćnik Lorenc Tomkić.

Cijeli članak »

Savjest – čuvar čovjekova dostojanstva i slobode

Ponedjeljak, 18. 06. 2018.

Izjava Komisije „Iustitia et pax" Hrvatske biskupske konferencije       

Cijeli članak »

Završetak Godine Križevačke eparhije

Ponedjeljak, 18. 06. 2018.

Svečanom arhijerejskom liturgijom sv. Ivana Zlatoustog koju je u katedrali Presvete Trojice u Križevcima predvodio križevački vladika Nikola Kekić završena je u nedjelju 17. lipnja Godina Križevačke eparhije o 240. obljetnici njezine uspostave.

U susluženju liturgije bili su zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, zadarski nadbiskup i predsjednik HBK Želimir Puljić, đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, te biskupi varaždinski Josip Mrzljak, sisački Vlado Košić, bjelovarsko-križevački Vjeloslav Huzjak, dubrovački Mate Uzinić, gospićko-senjski Zdenko Križić, vojni ordinarij Jure Bogdan, kao i zagrebački pomoćni biskupi Ivan Šaško i Mijo Gorski, tajnik Apostolske nuncijature mons. Janusz Stanislaw Blachowiak, umirovljeni đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić. Suslavili su i svećenici Žumberačkog vikarijata predvođeni vikarom Željkom Pajićem. Na liturgiji su se okupili domaći vjernici, kao i hodočasnici pristigli sa Žumberka, te predstavnici grada Križevaca i Koprivničko-križevačke županije.

Cijeli članak »

Poruka Svetoga Oca Franje za 2. svjetski dan siromaha, 18. studenoga 2018.

Nedjelja, 17. 06. 2018.

„Jadnik vapi, a Gospodin ga čuje“

Cijeli članak »

Biskup Jure Bogdan na svetkovinu sv. Vida u Mađarevu predslavio svečano euharistijsko slavlje

Subota, 16. 06. 2018.

U petak 15. lipnja 2018. Vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan predslavio je svečano euharistijsko slavlje povodom svetkovnine svetog Vida, u župi sv. Vida i sv. Jurja mučenika u Mađarevu. Uz koncelebraciju više svećenika i župnika vlč. Vjekoslava Vidačeka, koji je i policijski kapelan, svečano je proslavljena svetkovina sv. Vida. Uz velik broj vjernika na misi je sudjelovao i gradonačelnik Novog Marofa gospodin Siniša Jenkač, kao i njegov zamjenik gospodin Ivica Šantek.

Cijeli članak »

Proljetni susret djelatnika Vojnog ordinarijata u Valbandonu

Subota, 16. 06. 2018.

Slijedom godišnjeg pastoralnog plana Vojnog ordinarijata u RH, od 12. do 15. lipnja održan je proljetni formativni susret djelatnika Vojnog ordinarijata. Na susretu su sudjelovali djelatnici iz Kurije i iz Ureda Vojnog ordinarijata, djelatnici MORH-ova Samostalnog odjela za potporu, djelatnici MUP-ove Samostalne službe za suradnju, pomoćnici policijskih kapelana i pomoćnici vojnih kapelana koji djeluju u Uredima vojnih kapelanija razmještenih u postrojbama Oružanih snaga RH. Početkom travnja sličan susret - seminar imali su i svećenici – vojni i policijski kapelani Vojnog ordinarijata. Susret je održan u policijskom odmaralištu Valbandon kraj Pule.

Cijeli članak »

Svečano proslavljen Dan policijske kapelanije sv. Vida u Rijeci

Četvrtak, 14. 06. 2018.

U četvrtak, 14. lipnja 2018. u riječkoj prvostolnici msgr. Jure Bogdan, vojni ordinarij u RH, povodom Dana policijske kapelanije sv. Vida, predslavio je euharistijsko slavlje. ''Čestitam Vam blagdan sv. Vida sa željom da njegov primjer postojanosti u kršćanskoj vjeri sve do prolijevanja krvi bude trajni izvor nadahnuća za krijeposni život svim vjernicima katolicima ove policijske kapelanije s vašim kapelanom vlč. Pavlom Mokrim. Isto tako i svim vjernicima Riječke nadbiskupije s nadbiskupom metropolitom Ivanom Devčićem'', rekao je na početku mise msgr. Jure Bogdan. Iz Rike sv. Vida, kako se grad na Rječini u prošlosti nazivao, odaslao je poruku o mučeništvu po uzoru na zaštitnika Riječke nadbiskupije sv. Vida.

Cijeli članak »

Proslava sv. Antuna u Pridvorju

Četvrtak, 14. 06. 2018.

Na svetkovinu svetog Antuna, zaštitnika djece, siromaha i zatvorenika, u samostanu sv. Vlaha u Pridvorju, 13. lipnja 2018. godine održano je svečano misno slavlje i procesija. Misno slavlje predvodio je fra Ivo Kramar, policijski kapelan Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Koncelebrirao i propovijedao je fra Josip Barišić, župnik župe Čilipi. Uz rukovodstvo i djelatnike Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, proslavi su nazočili mnogobrojni vjernici iz Pridvorja i okolnih mjesta.

Cijeli članak »

Ministar obrane Damir Krstičević posjetio Vojni ordinarijat

Ponedjeljak, 11. 06. 2018.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević posjetio je danas, 11. lipnja 2018. Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj. Domaćin posjeta bio je vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan, a posjetu su nazočili posebni savjetnik ministra Božo Kožul, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” general-bojnik Mate Pađen, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice komodor Ivo Raffanelli, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Mate Mikić, zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga brigadni general Perica Turalija. Susretu su također nazočili generalni vikar Vojnog ordinarijata don Marko Medo, biskupski vikar za pastoral u MUP-u fra Frano Musić OFM, vojni i nekoliko policijskih kapelana. Odsutna su bila tri vojna kapelana koja se nalaze na dužnostima u mirovnim misijama (Vujičić, Rajič i Savić).

Cijeli članak »

Susret djelatnika MUP-a koji su hodočastili u Lurd

Ponedjeljak, 11. 06. 2018.

Djelatnici policijske kapelanije “Majke Božje Kamenitih vrata” u Policijskoj upravi zagrebačkoj i djelatnici PU karlovačke, koji su prethodnih godina (2005., 2006., 2007. i 2008.) hodočastili u Lourdes, u nedjelju 10. lipnja održali su susret u zajedništvu s voditeljem tih hodočašća don Anđelkom Kaćunkom u njegovoj župi u Kompolju. Prekrasan i sunčan nedjeljni dan odražavao se na licima hodočasnika dok smo zajedno s policijskim kapelanom don Marinom Dragom Kozićem dolazili u župu Kompolje, gdje nas je s posebnom radošću dočekao don Anđelko. Srdačan pozdrav i susret, Anđelkov stisak ruke i ozarena lica, neopisiva radost za sve! Nakon pozdrava uslijedila je odmah i zajednička fotografija ispred župne crkve Sv. Stjepana prvomučenika, a potom nas je don Anđelko upoznao s poviješću župe i mjesta.

Cijeli članak »

Održana raščlamba 26. hrvatskog vojnog, policijskog i braniteljskog hodočašća u Lourdes

Četvrtak, 07. 06. 2018.

Vojni ordinarijat u RH organizirao je i proveo 26. hodočašće hrvatske vojske, policije i branitelja Gospi Lurdskoj u Lourdes, od 15. do 22. svibnja 2018. godine. Nakon provedbe hodočašća danas su djelatnici Vojnog ordinarijata u RH, Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH, Ministarstva unutarnjih poslova, vojni i policijski kapelani i pomoćnici kapelana, djelatnici MORH-ova Samostalnog odjela za potporu Vojnom ordinarijatu u RH i MUP-ove Samostalne službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom u RH, te predstavnici ostalih ministarstava i službi koji su aktivno sudjelovali u organizaciji i provedbi, održali raščlambu hodočašća u Vojnom ordinarijatu.

Cijeli članak »

Susret biskupa Uzinića s rukovoditeljima PU dubrovačko-neretvanske

Utorak, 05. 06. 2018.

Dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić u utorak, 29. svibnja, u Biskupskom ordinarijatu primio je rukovoditelje Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Cijeli članak »

Proslavljena svetkovina nebeskog zaštitnika Sisačke biskupije

Ponedjeljak, 04. 06. 2018.

Svetkovina sv. Kvirina, zaštitnika Sisačke biskupije i Grada Siska, svečano je proslavljena u ponedjeljak 4. lipnja, misnim slavljem u bazilici sv. Kvirina koje je predvodio đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić u zajedništvu s domaćim biskupom Vladom Košićem, bjelovarsko-križevačkim biskupom Vjekoslavom Huzjakom, vojnim ordinarijem Jurom Bogdanom, zagrebačkim pomoćnim biskupima Mijom Gorskim i Ivanom Šaškom, provincijalom Hrvatske kapucinske provincije Jurom Šarčevićem, rektorom bazilike mons. Zdravkom Novakom i sedamdesetak svećenika.

Misnom slavlju prethodila je svečana procesija od sisačke katedrale Uzvišenja svetog Križa, ulicama grada do bazilike Sv. Kvirina u kojoj su sudjelovali predstavnici župa, mladih, krizmanika i prvopričesnika, policajaca i vojnika, udruga proizašlih iz Domovinskog rata, članova KUD-ova, vatrogasaca. Slavlju su prisustvovali i predstavnici županijskih, gradskih i općinskih vlasti s područja biskupije.

Cijeli članak »

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Poče ih slati - Mihael (12. 07. 2024.)

Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju - Mihael (05. 07. 2024.)

Djevojko! Zapovijedam ti, ustani! - Mihael (01. 07. 2024.)

Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju? - Mihael (26. 06. 2024.)

X. i XI. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 06. 2024.)

Duh istine upućivat će vas u svu istinu – Mihael (17. 05. 2024.)

Neka i oni budu jedno kao i mi! - Mihael (09. 05. 2024.)

Peta i šesta vazmena nedjelja - Mihael (26. 04. 2024.)

Pastir dobri život svoj polaže za ovce - Mihael (19. 04. 2024.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (11. 04. 2024.)

Deklaracija “Dignitas infinita” o ljudskom dostojanstvu (08. 04. 2024.)

Deklaracija Dikasterija za nauk vjere "Dignitas infinita o ljudskom dostojanstvu" objavljena na svetkovinu Blagovijesti - Navještenja Gospodinova 8. travnja 2024. u Vatikanu.

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (05. 04. 2024.)

Nedjelja Muke Gospodnje - Cvjetnica - Mihael (22. 03. 2024.)

Ako pšenično zrno, pavši na zemlju, umre, donosi obilat rod - Mihael (14. 03. 2024.)

Bog je poslao Sina na svijet da se svijet spasi po njemu - Mihael (07. 03. 2024.)

Ovo je Sin moj ljubljeni - Mihael (26. 02. 2024.)

Iskušavao ga Sotona, a anđeli mu služahu. - Mihael (16. 02. 2024.)

Četvrta nedjelja došašća, Božić - Mihael (22. 12. 2023.)

Među vama stoji koga vi ne poznate - Mihael (15. 12. 2023.)

Poravnite staze Gospodnje - Mihael (08. 12. 2023.)

Bdijte jer ne znate kad će se domaćin vratiti - Mihael (30. 11. 2023.)

Sjest će na prijestolje slave svoje i razlučiti jedne od drugih - Mihael (24. 11. 2023.)

U malome si bio vjeran, uđi u radost gospodara svoga! - Mihael (17. 11. 2023.)

Podajte caru carevo, a Bogu Božje - Mihael (20. 10. 2023.)

Koga god nađete, pozovite na svadbu - Mihael (13. 10. 2023.)

Vinograd će iznajmiti drugim vinogradarima - Mihael (06. 10. 2023.)

Zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar? - Mihael (23. 09. 2023.)

Opraštaj, kažem ti, ne do sedam puta,  nego do sedamdeset puta sedam! - Mihael (14. 09. 2023.)

Ako te posluša, stekao si brata - Mihael (08. 09. 2023.)

Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe - Mihael (01. 09. 2023.)

Ti si Petar-Stijena. Tebi ću dati ključeve Kraljevstva nebeskoga - Mihael (29. 08. 2023.)

O ženo, velika je tvoja vjera! - Mihael (20. 08. 2023.)

19. nedjelja kroz godinu - Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2023.)

XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 07. 2023.)

Tko ne uzme križa, nije mene dostojan - Mihael (30. 06. 2023.)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo! - Mihael (23. 06. 2023.)

Dozva dvanaestoricu svojih učenika i posla ih - Mihael (16. 06. 2023.)

Duhovi - Presveto Trojstvo - Mihael (28. 05. 2023.)

Prepoznaše ga u lomljenju kruha - Mihael (21. 04. 2023.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (14. 04. 2023.)

Vazmeno trodnevlje - Mihael (06. 04. 2023.)

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (31. 03. 2023.)

Ja sam uskrsnuće i život - Mihael (24. 03. 2023.)

Ode, umije se pa se vrati gledajući - Mihael (17. 03. 2023.)

Izvor vode koja struji u život vječni - Mihael (10. 03. 2023.)

Lice mu zasja kao sunce - Mihael (03. 03. 2023.)

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava - Mihael (24. 02. 2023.)

Ljubite neprijatelje! - Mihael (17. 02. 2023.)

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (10. 02. 2023.)

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (02. 02. 2023.)

Blago siromasima duhom! - Mihael (26. 01. 2023.)

Isus će se roditi od Marije, zaručene za Josipa, sina Davidova - Mihael (16. 12. 2022.)

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (25. 11. 2022.)

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje! - Mihael (17. 11. 2022.)

XXXII. i XXXIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (04. 11. 2022.)

Svi sveti, Dušni dan - Mihael (21. 10. 2022.)

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu - Mihael (14. 10. 2022.)

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (06. 10. 2022.)

Sveti arkanđeli Mihael, Gabriel i Rafael - Mihael (29. 09. 2022.)

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (15. 09. 2022.)

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika - Mihael (09. 09. 2022.)

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (02. 09. 2022.)

Koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen - Mihael (26. 08. 2022.)

Doći će s istoka i zapada i sjesti za stol u kraljevstvu Božjem - Mihael (19. 08. 2022.)

20. nedjelja kroz godinu i Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2022.)

Srpanj, XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (01. 07. 2022.)

Za tobom ću kamo god ti pošao - Mihael (24. 06. 2022.)

Ti si Krist - Pomazanik Božji! - Mihael (17. 06. 2022.)

Presveto Trojstvo i Tijelovo - Mihael (10. 06. 2022.)

Sedma vazmena nedjelja i Duhovi-Pedesetnica - Mihael (27. 05. 2022.)

Četvrta i peta vazmena nedjelja – Mihael (05. 05. 2022.)

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu – Mihael (29. 04. 2022.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (22. 04. 2022.)

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (31. 03. 2022.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (25. 03. 2022.)

Blagovijest - Mihael (18. 03. 2022.)

Dok se molio, izgled mu se lica izmijeni - Mihael (11. 03. 2022.)

Osma nedjelja kroz godinu i Pepelnica - Mihael (25. 02. 2022.)

Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš - Mihael (18. 02. 2022.)

Blago vama, siromasi! Jao vama, bogataši! - Mihael (11. 02. 2022.)

Oni ostaviše sve i pođoše za njim - Mihael (04. 02. 2022.)

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima - Mihael (27. 01. 2022.)

Danas se ispunilo ovo Pismo - Mihael (21. 01. 2022.)

Rodio vam se spasitelj - Mihael (24. 12. 2021.)

Otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? - Mihael (17. 12. 2021.)

Što nam je činiti? - Mihael (10. 12. 2021.)

Svako će tijelo vidjeti spasenje Božje - Mihael (03. 12. 2021.)

Podignite glave, približuje se vaše otkupljenje - Mihael (26. 11. 2021.)

Ti kažeš: ja jesam kralj - Mihael (19. 11. 2021.)

Sabrat će svoje izabranike s četiri vjetra - Mihael (12. 11. 2021.)

Što imaš, prodaj i idi za mnom! - Mihael (08. 10. 2021.)

Mihael 500 (29. 09. 2021.)

Tko nije protiv nas, za nas je - Mihael (23. 09. 2021.)

Tko želi biti prvi, neka bude svima poslužitelj - Mihael (17. 09. 2021.)

Ti si Pomazanik-Krist! ... - Mihael (10. 09. 2021.)

Gluhima da je čuti, nijemima govoriti - Mihael (03. 09. 2021.)

Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske - Mihael (27. 08. 2021.)

Kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! - Mihael (21. 08. 2021.)

Velika mi djela učini Svesilni: uzvisi neznatne - Mihael (14. 08. 2021.)

Tražite ljepotu ovog ljeta - Mihael (09. 07. 2021.)

Arhiva vijesti

Linkovi