Vijesti // Arhiva

Godina: 2018, mjesec: kolovoz

Ispraćaj 9. hrvatskog kontingenta u misiju u Afganistan

Petak, 31. 08. 2018.

Svečani ispraćaj 9. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u misiju potpore miru "Resolute Support" u Afganistanu održan je u petak, 31. kolovoza 2018. godine u vojarni "Pukovnik Marko Živković" na Plesu. U područje misije potpore miru "Resolute Support" u Afganistanu upućuje se 9. hrvatski kontingent koji ukupno ima 106 pripadnika, od kojih je pet žena. U sklopu kontingenta putuje i 39 pripadnika Oružanih snaga partnerskih zemalja Crne Gore, Makedonije, Albanije i Bosne i Hercegovine.

Cijeli članak »

Primopredaja kapelanije “Sv. Euzebije i Polion” PU vukovarsko-srijemske

Četvrtak, 30. 08. 2018.

U prostorijama Policijske postaje u Vinkovcima, u četvrtak 30. kolovoza 2018. godine, izvršena je primopredaja kapelanije "Sv. Euzebije i Polion" Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Cijeli članak »

Duhovne vježbe za svećenike Šibenske biskupije

Srijeda, 29. 08. 2018.

Duhovne vježbe za svećenike Šibenske biskupije održane su od 27. do 29. kolovoza u prostorijama Katoličke osnovne škole u Šibeniku. Ove godine predvoditelj duhovnih vježbi bio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj msgr. Jure Bogdan.

Cijeli članak »

Duhovno-rekreativni susret studentske mladeži na Malom Lošinju

Utorak, 28. 08. 2018.

Duhovno-rekreativni susret studentske mladeži djece djelatnika MORH-a i  OSRH održan je u vremenu od 20. do 27. kolovoza ove godine u vojarni ''Kovčanje'' na Malom Lošinju.

Voditelj programa, koji se sastojao od euharistijskih slavlja, jutarnjih molitvi, klanjanja, pokorničkog bogoslužja, predavanja, radionica, tjelovježbe, obilazaka, te rekreacijskih aktivnosti, bio je o. Viktor Grbeša OCD u suradnji sa pomoćnikom Lorencom Tomkićem, djelatnicom Vojnog ordinarijata gospođom Brankicom Šandro i medicinskom sestrom Vesnom Pezer.

Cijeli članak »

Sudjelovanje predstavnika Hrvatske vojske na 27. Međunarodnom hodočašću u Poljskoj

Utorak, 28. 08. 2018.

I ove godine, po šesti put, na poziv Vojnog Ordinarija Jozefa Guzdeka sudjelovali smo na XXVII. Međunarodnom hodočašću Poljske vojske i njihovih gostiju. Hodočašće počinje svake godine 04. kolovoza iz vojne katedrale u Varšavi i traje do 14. kolovoza dolaskom u Czestochowu.

Cijeli članak »

Primopredaja vojnih kapelanija u Đakovu i Osijeku

Utorak, 28. 08. 2018.

Na temelju dekreta vojnog ordinarija u RH msgr. Jure Bogdana o imenovanjima, razrješenjima i premještajima vojnih i policijskih kapelana Vojnog ordinarijata u RH, u ponedjeljak 27. kolovoza 2018. godine izvršene su primopredaje vojnih kapelanija u Đakovu i Osijeku.

Cijeli članak »

Primopredaja kapelanije “Sv. Nikola biskup” PU krapinsko-zagorske

Utorak, 28. 08. 2018.

U prostorijama Policijske postaje Zabok, u utorak 28. kolovoza 2018. godine, izvršena je primopredaja kapelanije "Sv. Nikola biskup" Policijske uprave krapinsko-zagorske.

Cijeli članak »

Proslava sv. Bartola u Hrastovici i sveta misa u spomen na dr. Franju Tuđmana u Petrinji

Subota, 25. 08. 2018.

Svetkovina svetog Bartola, nebeskog zaštitnika Hrastovice, proslavljena je u petak, 24. kolovoza 2018. godine svečanim misnim slavljem u hrastovačkoj župnoj crkvi Sv. Bartola. Misu je predvodio i na njoj propovijedao kapelan kapelanije "Sv. Kvirin Sisački" PU sisačko-moslovačke don Ivo Borić.

Cijeli članak »

Primopredaja kapelanija u Gospiću i Karlovcu

Četvrtak, 23. 08. 2018.

Na temelju dekreta vojnog ordinarija u RH msgr. Jure Bogdana o imenovanjima, razrješenjima i premještajima vojnih i policijskih kapelana Vojnog ordinarijata u RH, u srijedu 22. kolovoza 2018. godine izvršene su primopredaje vojnih i policijskih kapelanija u Gospiću i Karlovcu.

Cijeli članak »

Gdje je Bog velik, velik je i čovjek

Četvrtak, 23. 08. 2018.

Poruka predsjednika Vijeća HBK za katehizaciju i novu evangelizaciju nadbiskupa Đure Hranića na početku školske i katehetske godine 2018./2019., upućena 22. kolovoza svećenicima, redovnicima i redovnicama, katehetama i vjeroučiteljima, djeci, mladima i roditeljima.

Cijeli članak »

Velika Gospa u misiji UNIFIL u Libanonu

Četvrtak, 16. 08. 2018.

Pripadnici u misiji UNIFIL proslavili su Svetkovinu Marijina Uznesenja na Nebo slaveći Sv. Misu na hrvatskom jeziku zajedno sa svojim kapelanom vlč. Vladislavom Mandura koji ih je posjetio upravo za taj veliki katolički blagdan. Vlč. Mandura se od ponedjeljka nalazi u Libanonu. Druži se i razgovara sa hrvatskim vojnicima koje dobro poznaje jer su gotovo svi iz Inženjerijske pukovnije sa Kamenskog. Vojni ordinarijat, koji duhovno skrbi za sve postrojbe HV-a, omogućio je ovu posjetu u suradnji s Ministarstvom i Glavnim stožerom.

Cijeli članak »

U Pagu svečano proslavljena svetkovina Velike Gospe

Srijeda, 15. 08. 2018.

Prigodom svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo ili Velike Gospe, u srijedu 15. kolovoza, u poslijepodnevnim satima misno slavlje u župi Uznesenja BD Marije u Pagu - u drevnom paškom svetištu Gospe od Starog Grada predvodio je Vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan. Na misnom slavlju su koncelebrirali uz župnika don Gašpara Dodića, ravnatelj nadbiskupske gimnazije iz Zadra don Ante Sorić i drugi svećenici. Slavlje je započelo svečanom procesijom s čudotvornim Gospinim kipom u svetištu Gospe od Staroga Grada do zborne crkve Uznesenja Marijina u Pagu gdje je slavljena sveta misa.

Uz brojne vjernike s otoka, i one s obale, svečanom misnom slavlju nazočili su ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, gradonačelnik Paga Ante Fabijanić i brojni drugi predstavnici društvenog i političkog života. Svečanu procesiju i misno slavlje su pjevanjem animirali župni mješoviti zbor Uznesenja Blažene Djevice Marije pod vodstvom Anthony Buljevića i policijska klapa sv. Mihovila iz Splita.

Cijeli članak »

Izvršena primopredaja Policijske kapelanije sv. Mihovila Arkanđela u Splitu

Utorak, 14. 08. 2018.

Vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan imenovao je don Darka Poljaka s danom 12. kolovoza 2018. godine kapelanom poslužiteljem kapelanije "Sveti Mihovil arkanđeo" Policijske uprave splitsko-dalmatinske sa svim pravima župnika. Đakone don Marka Trogrlića i don Hrvoja Relju uputio je na obavljanje đakonskog pastoralnog praktikuma u istoj policijskoj kapelaniji. Uz podršku don Marka i don Hrvoja, don Darko Poljak, dosadašnji kapelan Policijske uprave šibensko-kninske, brinut će o djelatnicima PU splitsko-dalmatinske i sudjelovati u svim aktivnostima u kojima je neophodna nazočnost kapelana.

Cijeli članak »

Poruka Dikasterija za cjeloviti ljudski razvoj povodom Svjetskog dana turizma 2018.

Srijeda, 08. 08. 2018.

„Turizam i digitalna transformacija"

Cijeli članak »

2. HRVCON u Poljskoj obilježio 23. obljetnicu VRO „Oluja“

Ponedjeljak, 06. 08. 2018.

Pripadnici 2. hrvatskog kontingenta (2. HRVCON) koji se u sklopu NATO aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti nalaze u Republici Poljskoj, postrojavanjem u vojarni „Bemowo Piskie“ obilježili su 23. obljetnicu vojno-redarstvene operacije „Oluja“, kao i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Zapovjednik kontingenta satnik Dario Bilješković prigodnim je riječima podsjetio pripadnike na događanja 1995. godine, istaknuo značaj ove vojno-redarstvene operacije za okončanje Domovinskog rata te izrazio zahvalu svim sudionicima, napose poginulim i nestalim pripadnicima Hrvatske vojske za nesebičnu žrtvu koju su podnijeli u oslobađanju Domovine.

Cijeli članak »

Održan 6. ljetni kamp djece djelatnika MORH-a i GS OS RH

Ponedjeljak, 06. 08. 2018.

Od 30. srpnja do 6. kolovoza ove godine održan je 6. i posljedni ovogodišnji ljetni kamp u organizaciji Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj. U kampu je sudjelovalo desetak mladih srednjoškolskog uzrasta djece djelatnika MO RH i GS OS RH. Djeca su aktivno provela osam dana na zabavan način, te su uz duhovno vodstvo kroz radionice upoznali opće društvene i vjerske vrijednosti. Uz predavanja, odmor i rekreaciju svakodnevno se slavila jutarnja Sveta Misa, a ovu grupu pratio je svećenik fra Mato Vincetić, pomoćnik vojnog kapelana natporučnik Darko Boban, nadnarednik Daniel Radinović, te medicinska sestra uz potporu djelatnika Vojnog ordinarijata u RH.

Cijeli članak »

Proslava Dana pobjede, Dana hrvatskih branitelja i Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta

Nedjelja, 05. 08. 2018.

Povodom središnje proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja u nedjelju, 5. kolovoza 2018. godine u Kninu je slavljena svečana misa za Domovinu na kojoj je Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj proslavio blagdan svoje nebeske zaštitnice Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta. Euharistijsko slavlje u kninskoj crkvi Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta predvodio je šibenski biskup msgr. Tomislav Rogić, dok su u koncelebraciji bili vojni ordinarij u RH msgr Jure Bogdan, umirovljeni šibenski biskup msgr. Ante Ivas, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Joško Kodžoman, generalni vikar Vojnog ordinarijata don Marko Medo, biskupski vikar za pastoral MUP-a fra Frano Musić OFM, kninski župnik fra Marko Duran, mnogobrojni vojni i policijski kapelani, đakoni Vojnog ordinarijata Marko Trogrlić i Hrvoje Relja, bogoslovi i drugi svećenici.

Cijeli članak »

Gospa velikog hrvatskog krsnog zavjeta-zaštitnica našega zajedništva i naše jednodušne postojanosti

Četvrtak, 02. 08. 2018.

 

Poruka msgr. Jure Bogdana
Vojnog biskupa u Republici Hrvatskoj
povodom proslave
Gospe velikoga hrvatskog krsnog zavjeta - zaštitnice Vojnog ordinarijata, Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“
(5. kolovoza 2018.)

 

Draga braćo i sestre

1. Djela apostolska nas u svom prvom poglavlju izvješćuju kako su se, nakon Isusova uzašašća na nebo apostoli  Petar i Ivan, Jakov i Andrija, Filip i Toma, Bartolomej i Matej, Jakov Alfejev i Šimun Revnitelj i Juda Jakovljev  s Maslinskog brda vratili u Jeruzalem, te kako «svi oni bijahu jednodušno postojani u molitvi sa ženama i Marijom, majkom Isusovom i braćom njegovom» (Usp. Dj 1, 12-14). S Marijom, dakle, majkom Isusovom bijahu okupljeni i jednodušno postojani u molitvi. Marija, majka Isusova, ona je koja svojom prisutnošću okuplja prvu Crkvu, potiče ju na molitvu te u njoj i sama sudjeluje. Gospa je ona koja svojom majčinskom ljubavlju ujedinjuje prvu zajednicu Kristovih sljedbenika te ju učvršćuje u jedinstvu koje je - jednodušno! I nakon svojeg slavnog Uznesenja na nebo, kako nas poučava Drugi vatikanski sabor, «ona naime nije napustila tu svoju spasonosnu zadaću, nego nam svojim mnogostrukim zagovorom i dalje nastavlja pribavljati darove vječnoga spasenja» (II. vatikanski sabor, Dogmatska konstitucija o Crkvi Lumen gentium, br. 62). Zbog te se njezine majčinske skrbi za braću svojega Sina, poučava nas nadalje Drugi vatikanski sabor, «Blažena Djevica zaziva u Crkvi naslovima Odvjetnice, Braniteljice, Pomoćnice i Posrednice». Crkva u Hrvata pridodala je ovim naslovima i još jedan, nama osobito drag, a to je Gospa velikog hrvatskog krsnog zavjeta. Taj naslov, na sebi svojstven način, izriče tu Marijinu majčinsku ljubav, izriče njezinu ulogu naše odvjetnice, naše braniteljice, naše pomoćnice i posrednice kroz svu našu kršćansku povijest. On je niknuo iz kršćanske duše našega naroda koji ju je uvijek tako rado zazivao i zaziva, molio joj se i moli, pogleda uprta u onaj njezin divni lik nastao još u doba hrvatskih vladara u katedrali sv. Marije u Kninu, te ga je u prigodi marijanske proslave sada već davne 1976. godine, dao odliti u srebru i zlatu, kako bi ga zatim pronosio diljem Domovine, od Gospe od Otoka u Solinu do Biskupije kraj Knina, od Nina do Marije Bistrice i po hrvatskim katoličkim zajednicama i misijama u dijaspori, posvuda mu iskazujući svoju sinovsku ljubav i svoje štovanje.

Cijeli članak »

Proslava blagdana zaštitnice Vojnog ordinarijata Gospe velikoga hrvatskog krsnog zavjeta (1)

Četvrtak, 02. 08. 2018.

U nedjelju, 5. kolovoza 2018., u Kninu će se održati središnja proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 23. Obljetnica vojno-redarstvene operacije „Oluja“. Vojni ordinarijat (Vojno-redarstvena biskupija) u Republici Hrvatskoj, istoga dana u Kninu proslavit će i blagdan svoje nebeske zaštitnice Gospe velikoga hrvatskog krsnog zavjeta.

Svečanu koncelebriranu svetu misu za domovinu, u crkvi Gospe velikoga hrvatskog krsnog zavjeta u Kninu u 11.30 sati, predvodit će šibenski biskup msgr. Tomislav Rogić u zajedništvu s vojnim ordinarijem u RH msgr. Jurom Bogdanom koji će održati homiliju.

U danima uoči 5. kolovoza u svim će policijskim i vojnim kapelanijama, u dogovoru s načelnicima policijskih uprava odnosno zapovjednicima postrojbi, vojni i policijski kapelani organizirati misna slavlja i molitve za domovinu.

Imenovanja i razrješenja u Vojnome ordinarijatu

Četvrtak, 02. 08. 2018.

Vojni ordinarij u RH biskup Jure Bogdan objavio je dekrete o imenovanjima, razrješenjima i premještajima svećenika - vojnih i policijskih kapelana i drugih djelatnika koji djeluju na području Vojno-redarstvene biskupije u RH. Dekreti za svećenike kapelane Vojnog ordinarijata u RH stupaju na snagu 1. rujna 2018. g.

Cijeli članak »

27. obljetnica napada na Policijsku postaju u Dalju

Srijeda, 01. 08. 2018.

"Mimohodom zastava” članova Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Osječko - baranjske županije ulicama Dalja te dolaskom sudionika 1. memorijalne utrke „Vitezovi Dalja” započelo je u srijedu 1. kolovoza obilježavanje 27. godišnjice napada i okupacije Policijske postaje u Dalju. Toga 1. kolovoza 1991. godine tragično je poginulo dvadeset hrvatskih policajaca, petnaest pripadnika Zbora narodne garde i četiri pripadnika Civilne zaštite. Prema poznatome scenariju devedesetih godina prošloga stoljeća, dio srpskog stanovništva u RH koji nije prihvatio demokratske promjene, podržavan na svim razinama od Jugoslavenske narodne armije odlučio je oružanom silom zauzeti Policijsku postaju u Dalju. Branitelji su bili svjesni da osvajanjem i padom policijske postaje pada u agresorske ruke i cijeli Dalj. Nakon teških višesatnih borbi Policijska postaja je zauzeta. U borbi je ubijeno i mučki masakrirano 39 hrabrih hrvatskih branitelja Dalja.

Cijeli članak »

Ljetovanje pete skupine djece djelatnika MORH-a i OS RH

Srijeda, 01. 08. 2018.

Peta skupina djece djelatnika MORH-a i OS RH ljetovala je od 23. do 30. srpnja 2018. u vojarni "Kovčanje" u Malom Lošinju. Grupa od 29 djevojčica u dobi od 15 i 16 godina iz svih krajeva Hrvatske sudjelovala je u programu ispunjenom sportskim natjecanjima, zabavnim aktivnostima i duhovnim sadržajem. Uz uobičajen odlazak na plaže, djevojčice su posjetile duhovni centar "Betanija" u Velom Lošinju. Nakon svete mise, sa sestrama Svetog Križa i novakinjama provele su dva sata uz duhovnu misao na temu samarijanka. Grupu su vodili vojni kapelan fra Mato Vincetić, pomoćnici kapelana Antun Mandić i Danijel Radinović, djelatnica Samostalnog odjela za potporu Vojnog ordinarijata Brankica Šandro.

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Poče ih slati - Mihael (12. 07. 2024.)

Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju - Mihael (05. 07. 2024.)

Djevojko! Zapovijedam ti, ustani! - Mihael (01. 07. 2024.)

Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju? - Mihael (26. 06. 2024.)

X. i XI. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 06. 2024.)

Duh istine upućivat će vas u svu istinu – Mihael (17. 05. 2024.)

Neka i oni budu jedno kao i mi! - Mihael (09. 05. 2024.)

Peta i šesta vazmena nedjelja - Mihael (26. 04. 2024.)

Pastir dobri život svoj polaže za ovce - Mihael (19. 04. 2024.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (11. 04. 2024.)

Deklaracija “Dignitas infinita” o ljudskom dostojanstvu (08. 04. 2024.)

Deklaracija Dikasterija za nauk vjere "Dignitas infinita o ljudskom dostojanstvu" objavljena na svetkovinu Blagovijesti - Navještenja Gospodinova 8. travnja 2024. u Vatikanu.

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (05. 04. 2024.)

Nedjelja Muke Gospodnje - Cvjetnica - Mihael (22. 03. 2024.)

Ako pšenično zrno, pavši na zemlju, umre, donosi obilat rod - Mihael (14. 03. 2024.)

Bog je poslao Sina na svijet da se svijet spasi po njemu - Mihael (07. 03. 2024.)

Ovo je Sin moj ljubljeni - Mihael (26. 02. 2024.)

Iskušavao ga Sotona, a anđeli mu služahu. - Mihael (16. 02. 2024.)

Četvrta nedjelja došašća, Božić - Mihael (22. 12. 2023.)

Među vama stoji koga vi ne poznate - Mihael (15. 12. 2023.)

Poravnite staze Gospodnje - Mihael (08. 12. 2023.)

Bdijte jer ne znate kad će se domaćin vratiti - Mihael (30. 11. 2023.)

Sjest će na prijestolje slave svoje i razlučiti jedne od drugih - Mihael (24. 11. 2023.)

U malome si bio vjeran, uđi u radost gospodara svoga! - Mihael (17. 11. 2023.)

Podajte caru carevo, a Bogu Božje - Mihael (20. 10. 2023.)

Koga god nađete, pozovite na svadbu - Mihael (13. 10. 2023.)

Vinograd će iznajmiti drugim vinogradarima - Mihael (06. 10. 2023.)

Zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar? - Mihael (23. 09. 2023.)

Opraštaj, kažem ti, ne do sedam puta,  nego do sedamdeset puta sedam! - Mihael (14. 09. 2023.)

Ako te posluša, stekao si brata - Mihael (08. 09. 2023.)

Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe - Mihael (01. 09. 2023.)

Ti si Petar-Stijena. Tebi ću dati ključeve Kraljevstva nebeskoga - Mihael (29. 08. 2023.)

O ženo, velika je tvoja vjera! - Mihael (20. 08. 2023.)

19. nedjelja kroz godinu - Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2023.)

XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 07. 2023.)

Tko ne uzme križa, nije mene dostojan - Mihael (30. 06. 2023.)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo! - Mihael (23. 06. 2023.)

Dozva dvanaestoricu svojih učenika i posla ih - Mihael (16. 06. 2023.)

Duhovi - Presveto Trojstvo - Mihael (28. 05. 2023.)

Prepoznaše ga u lomljenju kruha - Mihael (21. 04. 2023.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (14. 04. 2023.)

Vazmeno trodnevlje - Mihael (06. 04. 2023.)

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (31. 03. 2023.)

Ja sam uskrsnuće i život - Mihael (24. 03. 2023.)

Ode, umije se pa se vrati gledajući - Mihael (17. 03. 2023.)

Izvor vode koja struji u život vječni - Mihael (10. 03. 2023.)

Lice mu zasja kao sunce - Mihael (03. 03. 2023.)

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava - Mihael (24. 02. 2023.)

Ljubite neprijatelje! - Mihael (17. 02. 2023.)

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (10. 02. 2023.)

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (02. 02. 2023.)

Blago siromasima duhom! - Mihael (26. 01. 2023.)

Isus će se roditi od Marije, zaručene za Josipa, sina Davidova - Mihael (16. 12. 2022.)

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (25. 11. 2022.)

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje! - Mihael (17. 11. 2022.)

XXXII. i XXXIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (04. 11. 2022.)

Svi sveti, Dušni dan - Mihael (21. 10. 2022.)

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu - Mihael (14. 10. 2022.)

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (06. 10. 2022.)

Sveti arkanđeli Mihael, Gabriel i Rafael - Mihael (29. 09. 2022.)

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (15. 09. 2022.)

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika - Mihael (09. 09. 2022.)

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (02. 09. 2022.)

Koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen - Mihael (26. 08. 2022.)

Doći će s istoka i zapada i sjesti za stol u kraljevstvu Božjem - Mihael (19. 08. 2022.)

20. nedjelja kroz godinu i Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2022.)

Srpanj, XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (01. 07. 2022.)

Za tobom ću kamo god ti pošao - Mihael (24. 06. 2022.)

Ti si Krist - Pomazanik Božji! - Mihael (17. 06. 2022.)

Presveto Trojstvo i Tijelovo - Mihael (10. 06. 2022.)

Sedma vazmena nedjelja i Duhovi-Pedesetnica - Mihael (27. 05. 2022.)

Četvrta i peta vazmena nedjelja – Mihael (05. 05. 2022.)

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu – Mihael (29. 04. 2022.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (22. 04. 2022.)

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (31. 03. 2022.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (25. 03. 2022.)

Blagovijest - Mihael (18. 03. 2022.)

Dok se molio, izgled mu se lica izmijeni - Mihael (11. 03. 2022.)

Osma nedjelja kroz godinu i Pepelnica - Mihael (25. 02. 2022.)

Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš - Mihael (18. 02. 2022.)

Blago vama, siromasi! Jao vama, bogataši! - Mihael (11. 02. 2022.)

Oni ostaviše sve i pođoše za njim - Mihael (04. 02. 2022.)

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima - Mihael (27. 01. 2022.)

Danas se ispunilo ovo Pismo - Mihael (21. 01. 2022.)

Rodio vam se spasitelj - Mihael (24. 12. 2021.)

Otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? - Mihael (17. 12. 2021.)

Što nam je činiti? - Mihael (10. 12. 2021.)

Svako će tijelo vidjeti spasenje Božje - Mihael (03. 12. 2021.)

Podignite glave, približuje se vaše otkupljenje - Mihael (26. 11. 2021.)

Ti kažeš: ja jesam kralj - Mihael (19. 11. 2021.)

Sabrat će svoje izabranike s četiri vjetra - Mihael (12. 11. 2021.)

Što imaš, prodaj i idi za mnom! - Mihael (08. 10. 2021.)

Mihael 500 (29. 09. 2021.)

Tko nije protiv nas, za nas je - Mihael (23. 09. 2021.)

Tko želi biti prvi, neka bude svima poslužitelj - Mihael (17. 09. 2021.)

Ti si Pomazanik-Krist! ... - Mihael (10. 09. 2021.)

Gluhima da je čuti, nijemima govoriti - Mihael (03. 09. 2021.)

Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske - Mihael (27. 08. 2021.)

Kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! - Mihael (21. 08. 2021.)

Velika mi djela učini Svesilni: uzvisi neznatne - Mihael (14. 08. 2021.)

Tražite ljepotu ovog ljeta - Mihael (09. 07. 2021.)

Arhiva vijesti

Linkovi