Vijesti // Arhiva

Godina: 2019, mjesec: travanj

Misa zahvalnica prigodom završetka službe apostolskog nuncija u RH mons. Giuseppea Pinta

Ponedjeljak, 29. 04. 2019.

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giuseppe Pinto, na Bijelu nedjelju, 28. travnja predvodio je u zagrebačkoj katedrali misu zahvalnicu prigodom završetka svoje službe, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije. Na svečanom euharistijskom slavlju sudjelovali su hrvatski nadbiskupi i biskupi, redovnički poglavari i poglavarice, svećenici te okupljeni vjernici.

Cijeli članak »

„Doista, uskrsnu Gospodin. Njemu slava i vlast u vijeke vjekova“

Subota, 27. 04. 2019.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poruka vojnog ordinarija msgr. Jure Bogdana za Uskrs 2019.

 

Draga braćo i sestre

 

1.»Doista, uskrsnu Gospodin. Njemu slava i vlast u vijeke vjekova.«[1] Tim nas riječima uvodi Ulazna pjesma u sv. Misu na nedjelju Uskrsnuća Gospodnjega. Doista, tu je sažet sav uskrsni navještaj, njegov sadržaj i njegova poruka, poruka za nas Kristove vjernike, ali i poruka za svakog čovjeka i za cijeli svijet: »Doista, uskrsnu Gospodin. Njemu slava i vlast u vijeke vjekova.« U to čvrsto vjerujemo, to ispovijedamo, to naviještamo. »Uskrsnuće Kristovo je predmet vjere ukoliko je ono transcendentni zahvat samoga Boga u stvoreno i u povijest. U njemu, tri božanske Osobe djeluju zajedno očitujući istodobno svoju vlastitu izvornost. Ono se zbilo po moći Oca koji je Krista, svoga Sina ''uskrisio'' i tako na savršen način njegovo čovještvo – s njegovim tijelom – uveo u Trojstvo.«[2]

Cijeli članak »

Proslava 25. obljetnice 81. gardijske bojne „kumovi“

Subota, 27. 04. 2019.

Svečanom svetom misom 26. travnja, 2019. u župnoj crkvi sv. Roka u Virovitici koju je predvodio vojni biskup msgr. Jure Bogdan, započelo je obilježavanje 25. godišnjice osnutka 81. gardijske bojne “Kumovi”. Na svetoj misi koncelebrirali su policijski kapelan vlč. Ozren Bizek i virovitički župnik fra Rozo Brkić.

Cijeli članak »

Proljetni susret svećenika Vojnog ordinarijata

Subota, 27. 04. 2019.

U sklopu godišnjeg pastoralnog plana Vojnog ordinarijata u RH održan je od 23. do 26. travnja o.g. proljetni formativni susret svećenika vojnih i policijskih kapelana Vojnog ordinarijata u RH. Susret je održan u policijskom odmaralištu Valbandon kraj Pule.

Cijeli članak »

Nakon osam dana dođe Isus – Mihael

Petak, 26. 04. 2019.

Dan policijske i vojne kapelanije „Sv. Juraj“ u Varaždinu

Utorak, 23. 04. 2019.

U utorak, 23. travnja, 2019. povodom Dana policijske i vojne kapelanije „Sveti Juraj“, vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan predvodio je misno slavlje u 11.00 sati u kapelici sv. Jurja u vojarni 7. gardijske brigade „Pume“ u Varaždinu. U koncelebraciji su bili don Ozren Bizek, don Damir Vrabec, don Branko Čagelj, preč. Mijo Horvat i don Vjekoslav Vidaček.

Cijeli članak »

Uskrsna misa u petrinjskoj vojarni

Utorak, 23. 04. 2019.

Na Uskrs, 21. travnja 2019., u kapelici svetog Ilije proroka slavljena je sveta misa za pripadnike 2. mehanizirane bojne Gromovi koji borave na dužnostima u vojarni "Pukovnik Predrag Matanović" tijekom uskrsnih blagdana.

Cijeli članak »

Obredi Velikog petka u kapeli Vojnog ordinarijata

Petak, 19. 04. 2019.

Obredi Velikog petka – Muke Gospodnje održani su 19. travnja 2019. u kapeli Vojnog ordinarijata s početkom u 19.00 sati. Na ovaj se dan kršćani sjećaju spasonosne muke Isusa Krista koji se na križu prinio kao žrtva Bogu za život svijeta. Obrede je predvodio vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan. S njim su u obredima sudjelovali vojni biskup u miru msgr. Juraj Jezerinac, generalni vikar don Marko Medo i policijski kapelan i dekan PU zagrebačke don Marin Drago Kozić.

Cijeli članak »

Misa večere Gospodnje u kapeli Vojnog ordinarijata

Petak, 19. 04. 2019.

Dana 18. travnja 2019. u 19.00 sati u kapeli Vojnog ordinarijata proslavljena je misa Večere Gospodnje s obredima Velikog četvrtka. U ovoj misi obnavljaju se neka od najvećih kršćanskih otajstava: ustanova svete euharistije, svećeničkog reda I Gospodnje zapovijedi o bratskoj ljubavi. Obrede je predvodio vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan, uz koncelebraciju vojnog biskupa u miru msgr. Jurja Jezerinca, generalnog vikara don Marka Mede, policijskog kapelana I dekana PU zagrebačke don Marina Drage Kozića. Sudjelovali su i vjernici koji su ispunili kapelicu i predvorje Ordinarijata.

Cijeli članak »

Misa posvete ulja u kapeli Vojnog ordinarijata

Četvrtak, 18. 04. 2019.

Na Veliki četvrtak, 18. travnja 2019. u 11.00 sati u kapeli Vojnog ordinarijata, vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan predslavio je misu posvete svetih ulja. Ova misa, u kojoj se blagoslivlja bolesničko i katekumensko ulje, i posvećuje krizma, na osobit način očituje zajedništvo prezbitera s njihovim biskupom. Biskup je predvodio euharistijsko slavlje uz koncelebraciju vojnog biskupa u miru msgr. Jurja Jezerinca, generalnog vikara don Marka Mede, biskupskog vikara za pastoral u MUP-u fra Frane Musića OFM te gotovo svih vojnih i policijskih kapelana. Na misi u sudjelovali i djelatnici Vojnog ordinarijata, pomoćnici kapelana, djelatnici MUP-ove Samostalne službe i MORH-ova Samostalnog odjela.

Cijeli članak »

Uskrsna duhovna priprava u petrinjskoj vojarni

Četvrtak, 18. 04. 2019.

U ponedjeljak, 15. travnja 2019. godine u vojnoj kapelaniji “Sv. Ilija Prorok” u Petrinji održana je uskrsna duhovna priprava. Vojnici su u velikom broju pristupili sakramentu pomirenja i tako se duhovno pripremili za nadolazeći blagdan Kristova uskrsnuća.

Cijeli članak »

Misa priprave za Uskrs za djelatnike PU zagrebačke

Srijeda, 17. 04. 2019.

U kapelaniji PU zagrebačke u srijedu 17. travnja 2019. godine održana je korizmena duhovna priprava. Od jutra do mise bilo izloženo Presveto i bila je mogućnost za ispovijed. Vrhunac priprave bilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio generalni vikar Vojnog ordinarijata u RH don Marko Medo u zajedništvu s policijskim kapelanom Policijske kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata don Marinom Dragom Kozićem.

Cijeli članak »

Sveto vazmeno trodnevlje - Mihael

Srijeda, 17. 04. 2019.

Duhovna obnova u Ravnateljstvu policije

Utorak, 16. 04. 2019.

U ponedjeljak, 15. travnja 2019. u Ravnateljstvu policije na Kustošiji, održana je duhovna obnova za djelatnike MUP- a i Ravnateljstva policije. Duhovnu obnovu na temu „Molitve Krista raspetoga“ vodio je p. Niko Bilić SJ, bibličar, profesor na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti u Zagrebu i predavač na Filozofsko-teološkom institutu i Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) u Zagrebu.

Cijeli članak »

Priprema za Uskrs u Pločama

Utorak, 16. 04. 2019.

Dana 15. travnja 2019. godine, vojni kapelani iz vojne kapelanije "Sv. Nikola biskup" o. Jozo Mravak OP i don Branimir Projić posjetili su vojarnu 116. brigade Hrvatske vojske u Pločama i tom prilikom organizirana je Uskrsna ispovijed za pripadnike Pomorske baze, mornaričko-desantnog pješaštva i šestu pukovniju Hv-a. Poslije sakramenta pomirenja slavljena je sv. misa koju je predvodio o. Jozo Mravak.

Cijeli članak »

Bračni susret za djelatnike MUP-a

Ponedjeljak, 15. 04. 2019.

Bračni susret za djelatnike MUP-a RH održan je od 9. do 12. travnja u uslužnoj jedinici MUP-a u Valbandonu. Susret je, uz parove voditelje, vodio vlč. Anton Zec. Sudjelovalo je jedanaest bračnih parova.Bračni susreti u Ministarstvu unutarnjih poslova održavaju se već sedmu godinu, a do sada je sudjelovalo oko sto dvadeset bračnih parova.

Cvjetnica u Marmalu

Ponedjeljak, 15. 04. 2019.

Pripadnici 10. hrvatskog kontigenta u Afganistanu, u kampu Marmal, slavili su Cvjetnicu - Nedjelju muke Gospodnje zajedno s nekolicinom pripadnika drugih zemalja. U ozračju liturgijskog  zajedništva molili su Gospodina Isusa da ih prožme milost Njegove muke, da ih pročisti Njegova predragocjena krv i zaštiti Njegov slavni križ. Prema riječima svetog Pavla: „Jer vama je darovano za Krista, ne samo u njega vjerovati, nego za njega i trpjeti.“

Cvjetnica u Vojnom ordinarijatu

Nedjelja, 14. 04. 2019.

U nedjelju 14. travnja 2019. u Vojnom ordinarijatu u Zagrebu proslavljena je Cvjetnica – Nedjelja muke Gospodnje. Ove nedjelje se Crkva spominje svečanog ulaska Isusa Krista u Jeruzalem da bi dovršio svoje vazmeno otajstvo.

Cijeli članak »

Nedjelja Muke Gospodnje, Cvjetnica - Mihael

Nedjelja, 14. 04. 2019.

Vojni ordinarij i polaznici Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ na audijenciji kod pape Franje

Četvrtak, 11. 04. 2019.

Polaznici XXI. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ od 8. do 12. travnja 2019. borave na studijskome putovanju Talijanskoj Republici i Svetoj Stolici, predvođeni zapovjednikom HVU-a generalom-bojnikom Matom Pađenom i načelnikom Ratne škole brigadirom Damirom Stručićem. S njima su i vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan, generalni vikar Vojnog ordinarijata don Marko Medo, kapelan na HVU o. Zoran Vujčić, DI i kapelan PU splitsko-dalmatinske don Marko Trogrlić. U sklopu programa studijskoga putovanja susreli su se sa Svetim Ocem Franjom na općoj audijenciji u srijedu 10. travnja.

Cijeli članak »

Nadbiskup i metropolit Đuro Hranić posjetio PU osječko – baranjsku

Četvrtak, 11. 04. 2019.

Dana 10. travnja 2019. godine, u prijateljski posjet Policijskoj upravi osječko – baranjskoj došao je nadbiskup Đakovačko – osječke nadbiskupije i metropolit Đuro Hranić, u pratnji vlč. Domagoja Lackovića, tajnika Nadbiskupskog ordinarijata. Na sastanku je sudjelovao i kapelan Kapelanije svetog Jeronima PU osječko – baranjske Željko Rakošec.

Cijeli članak »

Korizmena duhovna obnova za djelatnike PP Medveščak i PP Maksimir

Srijeda, 10. 04. 2019.

U srijedu, 10. travnja 2019. godine u župnoj crkvi sv. Petra u Zagrebu održana je korizmena duhovna obnova za djelatnike PP Medveščak i PP Maksimir. Na početku programa, sudionici su imali mogućnost za ispovijed, a slijedila je sveta misa koju je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić.

Cijeli članak »

Duhovne vježbe za bračne parove u Velom Lošinju

Srijeda, 10. 04. 2019.

Duhovne vježbe za bračne parove, djelatnike Oružanih snaga iz kapelanija "Sv. Nikola biskup", "Sv. Leopold Bogdan Mandić", "Sv. Ilija prorok", "Sv. Obitelj" i "Sv. Valentin" održane su u kući Betanija u Velom Lošinju od 2.do 4. travnja 2019. godine. Za toplu dobrodošlicu i ugodan boravak pobrinule su se Milosrdne sestre sv. Križa, a vježbe je vodio vojni kapelan o. Zrinko Nikolić SMM.

Cijeli članak »

Susret vojnih biskupa Europske unije u Bruxellesu

Utorak, 09. 04. 2019.

Na poziv predsjednika Komisije biskupskih konferencija pri Europskoj uniji (COMECE) msgr. Jean-Claude Hollericha, u Bruxellesu je 8. travnja 2019. godine održan sastanak vojnih biskupa zemalja Europske unije na kojem je sudjelovao i vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan. Na susretu su, uz vojnog ordinarija u RH, sudjelovali apostolski nuncij pri Europskoj uniji msgr. Alain Paul Lebeaupin, tajnik Dikasterija za promicanje integralnog ljudskog razvoja msgr. Bruno-Marie Duffé, vojni ordinarij Francuske msgr. Antoine de Romanet de Beaune, vojni ordinarij Austrije msgr. Werner Freistetter, vojni ordinarij Litve msgr. Gintaras Grušas, vojni ordinarij Italije msgr. Santo Marcianò, vojni ordinarij Velike Britanije msgr. Paul James Mason, vojni vikar Slovenije Matej Jakopić, generalni tajnik COMECE o. Olivier Poquillon OP i savjetnik u Apostolskoj nuncijaturi pri EU msgr. Hrvoje Škrlec.

Cijeli članak »

Obilježena 28.-a obljetnica osnutka SJP ‘‘Barun’’

Ponedjeljak, 08. 04. 2019.

U subotu, 6. travnja 2019. godine obilježena je 28. obljetnica osnutka Specijalne Jedinice Policije ''Barun''. Obilježavanje je započelo svetom misom u župnoj crkvi ''Sv. Tri Kralja'' u Velikoj Erpenji za nedavno preminulog pokojnog člana SJP ''Barun'' Josipa Krivaka te za sve preminule i nestale branitelje i redarstvenike. Svetu Misu je predvodio župnik vlč. Ivan Režek, a propovijedao je don Branko Čagelj, policijski kapelan za Policijsku upravu krapinsko-zagorsku.

Cijeli članak »

Korizmeno duhovno predavanje u PU karlovačkoj

Ponedjeljak, 08. 04. 2019.

U iščekivanju najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, policijski kapelan don Andrija Markač organizirao je prigodno duhovno predavanje za djelatnike PU karlovačke.Predavanje na temu „Izgubljen i nađen“ održao je gost predavač vlč. Filip Pavlović, a nazočili su načelnik PU karlovačke Darko Bratić i djelatnici.

Korizmena duhovna obnova za djelatnike PU zagrebačke

Ponedjeljak, 08. 04. 2019.

Od 2. do 5. travnja 2019. godine, u Valbandonu, održane su duhovne vježbe za djelatnike PU zagrebačke, vjernike kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata, a vodio ih o. Mirko Vukoja DI, vojni kapelan.

Cijeli članak »

Korizmena duhovna obnova za djelatnike Inspektorata unutarnjih poslova

Ponedjeljak, 08. 04. 2019.

U ponedjeljak, 8. travnja 2019. godine održana je korizmena duhovna priprava za Uskrs u Inspektoratu unutarnjih poslova PU zagrebačke. Misu priprave služio je policijski kapelan don Marin Drago Kozić, a prije mise djelatnici Inspektorata su imali prigodu za svetu ispovijed.

Cijeli članak »

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael

Petak, 05. 04. 2019.

Hrabrost da se preuzme rizik za Božje obećanje

Petak, 05. 04. 2019.

Poruka pape Franje za 56. Svjetski dan molitve za zvanja (Nedjelja Dobrog Pastira, 12. svibnja 2019.)

Cijeli članak »

27. obljetnica akcije „Baranja“

Četvrtak, 04. 04. 2019.

U srijedu, 3. travnja 2019. godine, u Belišću, održan je svečani program povodom 27. obljetnice akcije „Baranja“ i sjećanja na poginule hrvatske branitelje, pripadnike 107. brigade Hrvatske vojske. Vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan predvodio je molitvu za pokojne kod spomen obilježja i svetu misu zadušnicu za pokojne branitelje u crkvi sv. Josipa Radnika.

Cijeli članak »

Korizmena duhovna obnova za djelatnike II. Postaje prometne policije

Četvrtak, 04. 04. 2019.

U četvrtak, 4. travnja 2019. godine, djelatnici II. Postaje prometne policije u Lučkom duhovno pripravljali su se za Vazmeno slavlje. Svetu misu služio je policijski kapelan don Marin Drago Kozić, a prije mise bila je prilika za svetu ispovijed.

Cijeli članak »

16. obljetnica Središta za borbenu obuku ZOD „Fran Krsto Frankopan“

Četvrtak, 04. 04. 2019.

Dana 1. travnja 2019. godine na Vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ Slunj, obilježena je 16. obljetnica Središta za borbenu obuku. Proslava je počela 28. ožujka športskim natjecanjima, a završila je 1. travnja središnjom svečanosti. Prije završne svečanosti, izaslanstvo SBO-a je zapalilo svijeću  na središnjem križu u gradu Slunju, te na Ljupča klancu kod spomen ploče Eugenu Kvaterniku.

Cijeli članak »

Duhovne vježbe na Malom Lošinju

Četvrtak, 04. 04. 2019.

Pripadnici vojnih kapelanija "Kraljica Svete Krunice" i "Sv. Ivan Kapistran" iz Vinkovaca, "Sv. Leopold Bogdan Mandić" iz Osijeka, "Sv. Sebastijan" iz Đakova i „Sv. Ivan Krstitelj“ iz Požege sudjelovali su od 26. do 29. ožujka na duhovnoj obnovi u vojarni Kovčanje na Malom Lošinju. Duhovne vježbe vodio je fra Mato Vincetić iz vojne kapelanije "Sv. Ivan Kapistran" Vinkovci.

Cijeli članak »

Korizmena duhovna obnova u PU krapinsko-zagorskoj

Utorak, 02. 04. 2019.

Dana 2. travnja 2019. godine vlč. Domagoj Matošević, rektor i župnik Svetišta Majke Božje Bistričke predvodio je u policijskoj upravi u Zaboku korizmenu duhovnu obovu na temu: „Kušnje kršćanskog lidera (oca)“.

Cijeli članak »

U Sinju obilježena 12. obljetnica Gardijske mehanizirane brigade

Ponedjeljak, 01. 04. 2019.

U ponedjeljak, 01. travnja 2019., svečano je u Sinju obilježena 12. obljetnica ustrojavanja Gardijske mehanizirane brigade (GMBR). Svečanost je započela mimohodom postrojbi GMBR iz vojarne 126. brigade Hrvatske vojske do crkve Čudotvorne Gospe Sinjske gdje je, u 10.00 sati, vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan predvodio svetu misu uz koncelebraciju gvardijana Svetišta Gospe Sinjske fra Petra Klapeža OFM, vojnih kapelana fra Bože Ančića OFM, fra Ilije Mikulića OFM, fra Mateja Ećimovića OFM i policijskog kapelana don Marka Trogrlića.

Cijeli članak »

Vojni ordinarijat u RH
Ksaverska cesta 12
HR - 10 000 ZAGREB

(01) 46706 60 (59)

46706 62

vojni.ordinarijat@morh.hr

Izdvojeno

Poče ih slati - Mihael (12. 07. 2024.)

Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju - Mihael (05. 07. 2024.)

Djevojko! Zapovijedam ti, ustani! - Mihael (01. 07. 2024.)

Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju? - Mihael (26. 06. 2024.)

X. i XI. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 06. 2024.)

Duh istine upućivat će vas u svu istinu – Mihael (17. 05. 2024.)

Neka i oni budu jedno kao i mi! - Mihael (09. 05. 2024.)

Peta i šesta vazmena nedjelja - Mihael (26. 04. 2024.)

Pastir dobri život svoj polaže za ovce - Mihael (19. 04. 2024.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (11. 04. 2024.)

Deklaracija “Dignitas infinita” o ljudskom dostojanstvu (08. 04. 2024.)

Deklaracija Dikasterija za nauk vjere "Dignitas infinita o ljudskom dostojanstvu" objavljena na svetkovinu Blagovijesti - Navještenja Gospodinova 8. travnja 2024. u Vatikanu.

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (05. 04. 2024.)

Nedjelja Muke Gospodnje - Cvjetnica - Mihael (22. 03. 2024.)

Ako pšenično zrno, pavši na zemlju, umre, donosi obilat rod - Mihael (14. 03. 2024.)

Bog je poslao Sina na svijet da se svijet spasi po njemu - Mihael (07. 03. 2024.)

Ovo je Sin moj ljubljeni - Mihael (26. 02. 2024.)

Iskušavao ga Sotona, a anđeli mu služahu. - Mihael (16. 02. 2024.)

Četvrta nedjelja došašća, Božić - Mihael (22. 12. 2023.)

Među vama stoji koga vi ne poznate - Mihael (15. 12. 2023.)

Poravnite staze Gospodnje - Mihael (08. 12. 2023.)

Bdijte jer ne znate kad će se domaćin vratiti - Mihael (30. 11. 2023.)

Sjest će na prijestolje slave svoje i razlučiti jedne od drugih - Mihael (24. 11. 2023.)

U malome si bio vjeran, uđi u radost gospodara svoga! - Mihael (17. 11. 2023.)

Podajte caru carevo, a Bogu Božje - Mihael (20. 10. 2023.)

Koga god nađete, pozovite na svadbu - Mihael (13. 10. 2023.)

Vinograd će iznajmiti drugim vinogradarima - Mihael (06. 10. 2023.)

Zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar? - Mihael (23. 09. 2023.)

Opraštaj, kažem ti, ne do sedam puta,  nego do sedamdeset puta sedam! - Mihael (14. 09. 2023.)

Ako te posluša, stekao si brata - Mihael (08. 09. 2023.)

Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe - Mihael (01. 09. 2023.)

Ti si Petar-Stijena. Tebi ću dati ključeve Kraljevstva nebeskoga - Mihael (29. 08. 2023.)

O ženo, velika je tvoja vjera! - Mihael (20. 08. 2023.)

19. nedjelja kroz godinu - Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2023.)

XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (07. 07. 2023.)

Tko ne uzme križa, nije mene dostojan - Mihael (30. 06. 2023.)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo! - Mihael (23. 06. 2023.)

Dozva dvanaestoricu svojih učenika i posla ih - Mihael (16. 06. 2023.)

Duhovi - Presveto Trojstvo - Mihael (28. 05. 2023.)

Prepoznaše ga u lomljenju kruha - Mihael (21. 04. 2023.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (14. 04. 2023.)

Vazmeno trodnevlje - Mihael (06. 04. 2023.)

Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje - Mihael (31. 03. 2023.)

Ja sam uskrsnuće i život - Mihael (24. 03. 2023.)

Ode, umije se pa se vrati gledajući - Mihael (17. 03. 2023.)

Izvor vode koja struji u život vječni - Mihael (10. 03. 2023.)

Lice mu zasja kao sunce - Mihael (03. 03. 2023.)

Isus posti četrdeset dana i đavao ga iskušava - Mihael (24. 02. 2023.)

Ljubite neprijatelje! - Mihael (17. 02. 2023.)

Rečeno je starima … a ja vam kažem - Mihael (10. 02. 2023.)

Vi ste svjetlost svijeta - Mihael (02. 02. 2023.)

Blago siromasima duhom! - Mihael (26. 01. 2023.)

Isus će se roditi od Marije, zaručene za Josipa, sina Davidova - Mihael (16. 12. 2022.)

Bdijte da budete pripravni! - Mihael (25. 11. 2022.)

Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje! - Mihael (17. 11. 2022.)

XXXII. i XXXIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (04. 11. 2022.)

Svi sveti, Dušni dan - Mihael (21. 10. 2022.)

Bog će obraniti svoje izabrane koji vape k njemu - Mihael (14. 10. 2022.)

Ne nađe se nijedan koji bi se vratio i podao slavu Bogu, osim ovoga tuđinca - Mihael (06. 10. 2022.)

Sveti arkanđeli Mihael, Gabriel i Rafael - Mihael (29. 09. 2022.)

Ne možete služiti Bogu i bogatstvu - Mihael (15. 09. 2022.)

Na nebu će biti radost zbog jednog obraćena grešnika - Mihael (09. 09. 2022.)

Tko se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik - Mihael (02. 09. 2022.)

Koji se uzvisuje, bit će ponižen, a koji se ponizuje, bit će uzvišen - Mihael (26. 08. 2022.)

Doći će s istoka i zapada i sjesti za stol u kraljevstvu Božjem - Mihael (19. 08. 2022.)

20. nedjelja kroz godinu i Velika Gospa - Mihael (12. 08. 2022.)

Srpanj, XIV. - XVIII. nedjelja kroz godinu - Mihael (01. 07. 2022.)

Za tobom ću kamo god ti pošao - Mihael (24. 06. 2022.)

Ti si Krist - Pomazanik Božji! - Mihael (17. 06. 2022.)

Presveto Trojstvo i Tijelovo - Mihael (10. 06. 2022.)

Sedma vazmena nedjelja i Duhovi-Pedesetnica - Mihael (27. 05. 2022.)

Četvrta i peta vazmena nedjelja – Mihael (05. 05. 2022.)

Isus istupi, uzme kruh i dade im, a tako i ribu – Mihael (29. 04. 2022.)

Nakon osam dana dođe Isus - Mihael (22. 04. 2022.)

Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen - Mihael (31. 03. 2022.)

Ovaj tvoj brat bijaše mrtav i oživje - Mihael (25. 03. 2022.)

Blagovijest - Mihael (18. 03. 2022.)

Dok se molio, izgled mu se lica izmijeni - Mihael (11. 03. 2022.)

Osma nedjelja kroz godinu i Pepelnica - Mihael (25. 02. 2022.)

Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš - Mihael (18. 02. 2022.)

Blago vama, siromasi! Jao vama, bogataši! - Mihael (11. 02. 2022.)

Oni ostaviše sve i pođoše za njim - Mihael (04. 02. 2022.)

Isus, kao ni Ilija i Elizej, nije poslan Židovima - Mihael (27. 01. 2022.)

Danas se ispunilo ovo Pismo - Mihael (21. 01. 2022.)

Rodio vam se spasitelj - Mihael (24. 12. 2021.)

Otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? - Mihael (17. 12. 2021.)

Što nam je činiti? - Mihael (10. 12. 2021.)

Svako će tijelo vidjeti spasenje Božje - Mihael (03. 12. 2021.)

Podignite glave, približuje se vaše otkupljenje - Mihael (26. 11. 2021.)

Ti kažeš: ja jesam kralj - Mihael (19. 11. 2021.)

Sabrat će svoje izabranike s četiri vjetra - Mihael (12. 11. 2021.)

Što imaš, prodaj i idi za mnom! - Mihael (08. 10. 2021.)

Mihael 500 (29. 09. 2021.)

Tko nije protiv nas, za nas je - Mihael (23. 09. 2021.)

Tko želi biti prvi, neka bude svima poslužitelj - Mihael (17. 09. 2021.)

Ti si Pomazanik-Krist! ... - Mihael (10. 09. 2021.)

Gluhima da je čuti, nijemima govoriti - Mihael (03. 09. 2021.)

Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske - Mihael (27. 08. 2021.)

Kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! - Mihael (21. 08. 2021.)

Velika mi djela učini Svesilni: uzvisi neznatne - Mihael (14. 08. 2021.)

Tražite ljepotu ovog ljeta - Mihael (09. 07. 2021.)

Arhiva vijesti

Linkovi